|
|

|
|
2007 eylülde yakalandım. yıl 2011 4 sene olmuş.
ilk 3-4 ay sürekli tuvalet ihtiyacı , karında gururtular, şiddetli yanma agrı bendede oluodu. 3 ay ünv den kaçtım sınav zamanı ugruodum. kolonoskopi kalın bagirsaga ve endoskopi mideme aynı anda baktılar. yetmedi ince bagırsagada burundan girdiler. aklınıza hayalinize gelmiyecek hertürlü benzer hastalıgı elemek için yaptirmadıgım kan idrar dışkı testi kalmadı. kolumda delik olmayan yer kalmamıştı. okumadıgım site kalmadı. ne yol varsa kendimi kobay yapıp zerre korkmadan bütün ilaçlı ilaçsız yolları denedim. kesinlikle bu hastalıgın bir çaresi yok şuan için. ben 6. aydan sonra kabullendim ve %70 düzeldim. %30 uda artık kabullendim. günde 1 kere tuvalete gidiyorum bazen 2 günde bir. çok acılı bişi yemişsem 2 kere çıkabiliyorum gün içinde. agrı ve gaz sorunum oldugunda buscopan plus ve meteospasmyl kullanıyorum en iyi bunlar geliyor. sessiz mekanlarda, sınavlarda benimde çok korkum olurdu karnım guruldayacak millet bana gülecek die. hissettigim an öksürürdüm veya kalem yere atar sırayı sürterdim belli olmasın die. şimdi bunlar yok ama ilk günleri hiç unutmayacam. heleki yakalanınca sagda soldaki yazıları okuyunca böylemi ömür boyu yaşiyacam die düşündüm ve 3-4 kez bindigim uçakta allahım düşsün ne olur ölim bitsin dedigimi biliyorum. bu hastalıgı anca çeken bilir dışardan bakınca amma abartoyor veya ne olmuş sende 3-4 kere tuvalete git dienler olabilir. ama çeken bilir çeken. allaha bin şükür genede. felç degiliz kanser degiliz özürlü degiliz. varsın buda bizim imtihanımız olsun. |
|
gülen arkadaşlara anlam veremedim. Sağlıktan bahsediyoruz, hepimize lazım, gülme komşuna daha beteri gelir başına. Sanmayın kji hep böyle sağlıklı/dinç/neşeli olacaksınız.
|
|
Çok zor bir şey. Allah kolaylık versin hocam.
|
|
Memleketin yarsında basur, makat çatlağı, ibs varsa bence sorun beslenme. Ben beslenme kültürümüzün yanlış oldupunu yurtdışında öğrendim. Adamlar kahvaltı yapmadan işe gidiyor bir yeşil elma ile aç duruyor. Yemekte mutlaka salata. Ekmek yok. Kimse marketten bizim millet gibi elleri poşetlerle dolu çıkmıyor.
|
Sizi iyi anlıyorum ben 50 yaşındayım bu hastalıga yakalandıgımda tam olarak ne ben nede doktorlar anlayalamadılar ama iyi araştırınca ortaya çıktı ama bazı hastalıklarıda işaret ediyor mesela size örnekler vereyim, Pankreas kanseri, kolon kanseri, ve IBS, eğer gitmedinizse önce mutlaka çok iyi bir GASTRO doktoruna gidiniz, bu hastalıgın verdigi acılar çok yüksek, sadece şunlara dikkat edeceksiniz (eger hastalıgınız IBS ise) günde az az 6 defa yemek yemek, asla fazla yemeyin, bagırsakda gaz ve aşırı agrı yapar, gazlı içeceklerden uzak durun, yogurt az yiyin (gaz yapar) gaz yapan yiecekler ya az yiyiniz yada çok iyi gazı alınsın yada hiç yemeyiniz, kızartma az yiyiniz hazır beslenme kesinlikle yasak, aklıma gelen bunlar ama önce gitmedinizse mutlaka GASTRO doktoruna mutlaka gidiniz eger izmirde iseniz dokuz eylül hastahanesine gidiniz. |
|
Türkiye'de yaşayıp da psikolojik açıdan sağlıklı olmak çok zor, bir saniye sonramız belli değil. Bu hastalık kaliteli beslenmeyi gerektiriyor, şu pahalılıkta o da çok zor. |
|
Arkadaşlar merhaba, tamamen iyileşmiş biri olarak 5 yıl sonra dönüp birkaç tavsiye vermek istedim. Öncelikle bu rahatsızlığın büyük bir kısmı psikolojinizden kaynaklanıyor. Sınav stresi, geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı vb. bu tarz şeylerin vucüdunuzda çeşitli yansımaları olacaktır. Bu noktada mentalinizi ve psikolojinizi güçlü tutmanız, stres yönetimini öğrenmeniz, size bağlı olmayan sonucunu değiştiremeyeceğiniz şeyleri kafaya takmamanız (outcome independence) gerekli. Ayrıca hiçbir zaman boşta kalmamanız, kendinize bir hayat yolu çizmeniz, sürekli hobiler edinip kendinizi geliştirmeye çalışmanız da oldukça faydalı olacaktır. BU ÇOK ÖNEMLİ İNTERNETTEN SÜREKLİ HASTALIK ARAŞTIRMAYI VE KENDİNİZE TANI KOYMAYA ÇALIŞMAYI DA KESMELİSİNİZ. ARAŞTIRDIĞINIZ OKUDUĞUNUZ ŞEYLER BÜYÜK İHTİMALLE SİZDE BULUNMAYAN RAHATSIZLIKLAR OLACAKTIR, ARAŞTIRMAK SADECE SİZİ DAHADA KÖTÜ ETKLİYECEKTİR. BU İYİLEŞMEYEN, İYİLEŞMEYECEK BİR RAHATSIZLIK DEĞİL, TABİİ BUNU KAFAYA TAKMAMAYI ÖĞRENDİNİZ SÜRECE. Bu rahatsızlıkta tabii yaşam koşulları ve beslenmeninde payı var. Eğer hastalığa/rahatsızlığa yeni yakalandıysanız 8 saat kadar gece 12-8 arası tam karanlıkta uyumanız (solunuza yatmanızı tavsiye ederim, kabızlığa karşı sindirimi hızlandırır.) Alafrangra tuvalet kullanıyorsanız tıpkı alaturka pozisyonda otururmuş gibi ayaklarınızı bir destekle 20cm yerden yükseltmeniz, ıkınmayı bırakıp diyafram nefesi almayı öğrenmeniz, tuvalete telefonla girmemeniz ve 10dk dan fazla kalmamanız Sabah tuvalet disiplini oluşturabilmek için erken kalkıp kahvaltı yaparak su içerek sindiriminizi harekete geçirmeniz (Her kez uyandığı an tuvalete çıkmak zorunda değil herkesin metabolik saati farklı işliyor ben gün ortasında çıkıyorum genelde okuldaysam okulda işteysem işte hiç farketmeksizin ve bunu değişmeye zorlamıyorum ama bu saatleri de düzeltmenin yolu var.) Düzenli spor alışkanlığı kazanmanız, mümkünse dış ortamlarda yapın, koşu basket boks vs bana yaramıştı. Pelvis taban egsersizleri yapmanızı da öneririm tuvalet düzenini sağlayan kasları güçlündirmek için Düzenli güneş ışığı ve temiz hava almanız Sosyalleşmeniz Beslenme kısmındaysa bağırsakları toparlayana kadar yani 3-5 ay kısa bir diyet yapabilirsiniz. Bu süreçte biraz kilo vermeniz normal ama bu diyet bağırsaklarınızı düzeltmenize ve iştahinizi geri kazanmanıza yarayacaktır. İshal ağırlıklıysanız süt ve süt ürünlerini belirli bir süre kesmeniz-mesela 3 ay (kaşar ve peynir gibi), yoğurt gibi fermante ürünleri hariç tutuyorum. Tekrar süt ürünlerine başlayacağınız zaman azar azar arttırmalısınız. Ekmek vb gluten alımını kesmeniz-sindirmesi zor olduğu için önlem olarak(Tam tahıllı ekmek ve buğday kepeği bende sorun çıkarmamıştı. Kuruyemiş alımını arttırmanız Zeytin yağı Maden suyu günde 2lt su Bitki çayları (özellikle yeşil çay) Mevsim Meyveleri Balık, yumurta, ilikli et, kelle paça Ev yapımı fermante sirke ve turşular Acı bal Ev yapımı fermante yoğurt ve kefir (kefiri çok az başlayın ağır gelebilir.) Paketli gıdalardan hazır yemekten önlem olarak uzak durmak. Mesela 3 ay, bağırsakları toparlamak için. Kahveden de uzak durmak lazım Diyeti uyguladıınız ve yaşam tarzınızı değiştirmeye başladığınızda gaz sorunu olsun dışkı sorunları (tam yapamama, mukus vs.) 3-5 ay içerisinde tamamen toparlayacaktır. Profesyonel yardım olarak ise bir iç hastalıkları uzmanına görünerek vitamin ve kan değerlerinizi ölçtürebilir gerekli takviyeler alabilirsiniz farmaton balık yağı d vitamini vs. Ayrıca psikiyatr yardımıyla alacağınız cipralex gibi ssriler ve 1 aylık kullanım için benzodiazepin sakinleştiriciler de rahatsızlık belirtilerini azaltmada yardımcı olacaktır. ANCAK BU İŞİN KESİN ÇÖZÜMÜ SİZDE BİTİYOR KENDİNİZİ MENTAL OLARAK GÜÇLÜ TUTAR HASTA PSİKOLOJİSİNDEN ÇIKAR, KENDİNİZE İŞ UĞRAŞ EDİNİR SOSYALLEŞİRSENİZ DÜZENLİ SPOR YAPIP BESLENME UYKU TUVALET DİSİPLİNİ EDİNİRSENİZ BU SORUN TAMAMEN ÇÖZÜLECEKTİR. Sevgiler. Eski mesajlarımda da çeşitli tavsiyeler var, okuyunuz. |
|
Selamlar, 15 yıldır ibs(ağırlıklı ishal ve acil dışkılama ihtiyacı) ile yaşayan biri olarak bir tanıdığımın tavsiyesi üzerine içerisinde sindirim enzimi, probiyotik ve bitki karışımı olan bir gıda takviyesi aldım. Daha önce probiyotik ve bitki takviyeleri kullandığım için hiç umudum yoktu, ancak denersem ne kaybederim diyerek kullanmaya başladım. Yaklaşık 10 gündür kullanıyorum.Neler degişti? -Yemeklerden sonra gelen acil dışkılama ihtiyacı azaldı. -Büyük abdeste çıktıktan sonra bitmeme hissi azaldı. -Karın ağrısı azaldı. -Cıvık dışkı azaldı. -Artık ağrı başladığında bağırsaklarımı daha iyi tutabiliyorum. Şikayetlerimin %60’ı azaldı diyebilirim. Tahminimce bu hastalıkta sindirim enzimlerimiz iyi çalışmadığı için şikayetlerimizin çoğunu oluşturuyor. En azından bende takviye aldıktan sonra iyileşme oldu diyebilirim. Ancak hiçbir şikayetim %100 bitmedi. Bildiğiniz üzere İBS’de tedavi yok deniyor zaten. Araştırıp internetten veya eczaneden sindirim enzimi takviyesi alıp deneyebilirsiniz. Reklam olmasın diye kendi kullandığım ürünün markasını belirtmedim. |
İrritabl Barsak Sendromu (IBS)
İrritabl barsak sendromu (IBS), sindirim sisteminin işlevlerini etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Belirtileri kişiden kişiye değişebilir, ancak genellikle şunları içerir:
IBS'nin bilinen bir nedeni yoktur, ancak stres, diyet ve hormonal değişiklikler gibi faktörlerin tetikleyebileceği düşünülmektedir.
IBS'nin Tedavisi
IBS için tek bir tedavi yöntemi yoktur ve tedavi planı kişiden kişiye değişebilir. Yaygın tedavi seçenekleri şunları içerir:
IBS'den Kurtulmak Mümkün mü?
IBS kronik bir durumdur, ancak semptomları yönetilebilir. Sağlıklı bir diyet, düzenli egzersiz, stres yönetimi ve gerektiğinde ilaç tedavisi ile IBS'den kurtulmak mümkündür.
Yıllar Sonra Apandisit Ameliyat Yerinin Ağrıması
Apandisit ameliyatı sonrası ağrı, genellikle apandisit ameliyatından yıllar sonra bile görülebilir. Bu ağrı, cerrahi sırasında oluşan skar dokusundan kaynaklanabilir.
RIFAXIMIN
RIFAXIMIN, IBS'yi tedavi etmek için kullanılan bir antibiyotiktir. Bağırsaklardaki bakteri dengesini değiştirerek çalışır. RIFAXIMIN reçetesiz satılmaz ve bir doktor tarafından reçete edilmelidir.
IBS'niz varsa, bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Doğru tedavi planı ile semptomlarınızı yönetebilir ve yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.
|
|
"Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
When a man lies, he murders some part of the world These are the pale deaths which men miscall their lives All this I cannot bear to witness any longer Cannot the kingdom of salvation take me home |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 28 Ocak 2011; 13:29:58 > |
|
|
|
| _____________________________ |
|
I'm a long long way from home And this poor lonesome cowboy Has got a long long way to roam ________________________________________________DIZILERIM_________________________________________________ Prison Break | Dexter | How I Met Your Mother | Spartacus Blood And Sand | The Big Bang Theory | House MD | The Walking Dead |