Şimdi Ara

Şeffaf plak kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Doktor diş teli mi plak mı kullanmak için seçimi bana bıraktı. Şeffaf plak hiç görünmüyor, yemek yerken çıkarabiliyorsun, eğer disiplin konusunda bir sorununuz yoksa günde 20 saat plakları takacağınızdan emin oluyorsa şeffaf plak öneriyorlar çünkü görünümü daha estetik ve hızlı olduğu için. siz hangisini seçerdiniz? Diş teli zor mu?





  • en yakın arkadaşım clearcorrect kullandı ve yakından şahit oldum pembe bir saklama kutusu vardı hatta hiç unutmuyorum. tedavisi bitti şimdi ve sonuç baya iyi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 5-6 ortodondist gezdim. 1 tanesi hariç hiçbiri şeffaf plakları tavsiye etmedi. Tel daha etkili ve başarılı diyorlar. Hemde daha ucuz.

  • bosgezeninciragi B kullanıcısına yanıt

    Ben tedavimin 6. ayımdayım ben de clear correct kullanıyorum. çok iyi noktadayım bir ay sonra tedavim bitecek. eskiden çok somurtuktum ve artık lakap takanlar bile olmuştu. mutsuz şirin diye :( şimdi kendim gülerken fotoğraf çekiyorum. Şeffafplak kararı kesinlikle değer.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    evet teli bana da tavsiye ettiler çünkü kolaylarına geliyor. yeni nesil diş düzeltme tedavisine de pek yanaşmıyorlar maalesef :((( yenilikleri de takip etmek gerekiyor. bir de şöyle bir gerçek var bazı diş bozuklukları gerçekten tel ile tedavi edilmek zorunda o ayrı bi konu. benim dişlerim şeffaf plak tedavisine uygun olduğu için teli tercih etmedim. estetik görünüm açısından tedavi boyunca rahatça gülümseyememek, çekimser olup içime de kapanmak istemedim :( şeffaf olması çok işime geldi benim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okangibi O kullanıcısına yanıt

    Tam tersi şeffaf plak daha basit. Kolaylarına geliyor. Takıp geçiyorsun. Ölçüyü zaten makine alıyor. Tel işlemi dişçi için daha zor çünkü ağzının içinde uğraşıyor. Şeffaf plak teknoloji için fazla bir tecrübe de gerektirmiyor. İşi teknoloji hallediyor. Telde dişçinin emeği var.

  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    peki hocam senin düşüncelerine saygım var elbette. herkes kendi araştırmalarından sonuçlar çıkartabilir ve bir de tabi deneyimler var. eğer dişler şeffaf plağa uygun ise, ki bazen uygun olmayabiliyor ve tel taktırmak zorunda kalabiliyorlar. seçme şansı varsa ve her ikisini de yaptırabiliyosa günün sonunda kişinin kendi tercihine kalıyor. ben birebir yaşadım bu durumları ve seçme şansımı daha iyi değerlendirebildim artısı ve eksisiyle. ben mutluyum şeffaf plaklarımla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkürler yanıtlar için epey önümü açtı gerçekten. etrafımdaki herkese sormaya da devam ediyorum ve genel de aldığım yanıtlar plak taktırmam yönünde. biraz daha danışacağım ve bi karar vereceğim  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okangibi O kullanıcısına yanıt

    Şeffaf plak satış pazarlama tekniği. Göz için lazer ameliyatı gibi. Hiçbir göz doktoru lazer ameliyatı olmaz ama reklamını pazarlamasını yapar. Şeffaf plağını doktor kendisine veya yakınına yaptırmaz ama para kazanacaksa pazarlar.

  • Dişlerinizi düzeltmek için hangi yöntemin sizin için en iyi olduğuna bağlıdır.


    Diş teli: Diş telleri, dişlerin üzerine yapıştırılan küçük braketler ve bunları birbirine bağlayan bir tel kullanılarak uygulanır. Genellikle daha sıkı ve kompleks bir tedavi gerektirir. Diş telleri, bazı durumlarda dişleri daha hızlı ve etkili bir şekilde düzeltmek için daha iyi bir seçim olabilir. Ancak, görünür olmaları nedeniyle estetik olarak dezavantajlı olabilirler. Ayrıca, teli temizlemek ve diş fırçalamak için daha fazla çaba gerektirebilirler.


    Şeffaf plaklar: Şeffaf plaklar, dişlerin üzerine takılan özel yapım, şeffaf bir plastik plaklar dizisidir. Plaklar, belirli bir süre boyunca takılır ve dişleri yavaşça düzeltir. Plaklar çıkarılabilir, bu nedenle yemek yerken ve dişlerinizi fırçalarken rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Şeffaf plakların diş tellerine göre daha az görünür olduğu için estetik açıdan avantajlıdırlar. Ancak, plakların günlük kullanıma uygun olması ve günde en az 20 saat takılması önemlidir.


    Eğer estetik görünümden ve kullanım kolaylığından daha önemli bir şey yoksa, şeffaf plakları tercih edebilirsiniz. Diş teli uygulamasının daha etkili olduğu durumlar olabilir, ancak diş teli takmayı rahatsız edici buluyorsanız şeffaf plaklar sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Tedavinin tamamlanması için plakların düzenli takılması önemlidir, bu nedenle disiplin konusunda kendinize güveniyorsanız şeffaf plakları seçebilirsiniz.





  • Dilek Karakuzu D kullanıcısına yanıt

    çok teşekkürler yanıtınız için ben de estetik görünüm ve konforlu tedavi sağlamasından ötürü şeffaf plak taktırmayı düşünüyorum

  • plağı kullanmaya başlamadan önce dişlerimdeki düzensizliği değiştirmek için diğer seçenekleri de araştırmıştım. diş tellerinin metalik görünümü benim için uygun değildi. Şeffaf plak, estetik görünümüne önem verenlerin seçmesi gereken bir seçenek. plağı kullanırken her yemekten sonra dişlerimi fırçalamak için plağı çıkarmam gerekiyor. Bu işlem zaman zaman uğraştırıcı olabiliyor, özellikle dışarıda yemek yerken ancak dişlerimi temiz ve sağlıklı tutmak için yapmam gereken bir şey. Bir de sıcak içeceklerden ve uzak durmak gerekiyor çünkü plağın şeklini bozabileceği için tedavi sürecinde istenilen sonuca ulaşmak için dikkat edilmesi gereken bişey kahve içmek için sürekli çıkarmak beni zorlamıştı. Bunun dışında eğer dişlerinizdeki düzensizliklerden rahatsızsanız ve estetik kaygılarınız varsa, şeffaf diş plağını mutlaka denemenizi öneririm. Arkadaşlarım asla dişlerimde şeffaf plak olduğunu anlamadılar. İki arkadaşım benden sonra şeffaf plak tedavisine başladı. Benim kullandığım marka Clear Correct'ti zaten çok marka yok sanırım bu işi yapan.





  • @beyinfırtınası çok teşekkürler mükemmel bir deneyim yorumu yazmışsın. iyi ki burada konuyu açmışım çok güzel yönlendirmelere sahip oldum. geçenhafta hekime kararımı bildirdim şeffaf plaklarla ilerleyeceğim. çok heyecanlıyım. şimdi ağız içi taramam yapıldı ve diş dizayn için yeni onayımı aldılar. plakların gelmesini bekliyorum. ara ara buradan deneyimlerimi paylaşırım. kafası karışık olanlara da bi faydası olur.

  • @guzellerguzeli rica ederim ne demek. görünüm olarak dişler çok önemli. ve yaş kaç olursa olsun bazı şeyleri ertelememekte fayda var. çok iyi yapmışsın, çok konforlu bi tedavi süreci geçireceksin. mutlu gülüşler dilerim :))

  • ben yaptırmayı düşünüyorum o yüzden forum içerisinde de bir aratayım dedim bu başlık karşıma çıktı.ve itiraf edim dişler sadece diş teli ile düzeltilebiliyor zannediyodum :(( şeffaf plak sen neymişsin cidden ya. araştırmalarım devam ediyor

  • Merhaba @guzellerguzeli tedaviye başladınız mı? Başladıysanız süreç nasıl gidiyor. Ben de şeffaf plak taktırmayı düşünüyorum.

  • @sanalressam09 Şeffaf plak taktırdım. Yaklaşık 3 ay oldu başlayalı ve dişlerimin arasındaki boşlukta ve çarpıklıkta değişimi şimdiden gözlemliyorum ve iyi gidiyor. hekim, tedavimin yaklaşık 8 ay en geç 9 ayda biteceğini söyledi. dışarıdan asla belli olmuyor. yemekten önce çıkartıyorum, yemekten sonra dişlerimi ve plaklarımı fırçalayıp tekrar ağzıma takıyorum. şeffaf plak takılıyken de sadece su içiyorum başka herhangi bir içecek tüketmiyorum. yaptırmak isteyen arkadaşlara tavsiyemdir.

  • Aslında olay kolaya gelmek değil, 50bine yapılacak bir tel tedavisinin doktora maliyeti 30bin iken 70bine yapılacak bir şeffaf plak tedavisinin doktora maliyeti 60bin. Şimdi 20 kazanılacak işe 10 kazanmak ve hastayı kazıklıyor hissi yaratmamak için şeffaf plaktan uzak duruyorlar.



    @yıldıztozuuu ve @sanalressam09 hangi şehirdesiniz, bana özelden ağız içi fotoğraflrınızı ve bulunduğunuz şehri yazarsanız size bir kaç doktor önereyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 20 Eylül 2023; 19:55:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.