Yarbay
04 Nisan 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
111 üye
Görüntülenme
Toplam: 4136 (Bu ay: 11)
Gönderileri

Merhaba arkadaşlar Tüvtürk araç muayenesinde muayene ücreti ve olası gecikmelerde hesaplama nasıl yapılıyor merak ediyorum. Bildiğim kadayırla muayene geçerlilik süresinden sonra her 1 aylık gecikmede %5 oranında muayane ücretine zam yansıtılıyor peki bu hesaplama nasıl oluyor onu merak ettim, muayene tarihini son geçerlilik tarihinde alırsak zam oluyor mu yoksa 1 gün geçerse mi zam işlemeye başlıyor?

Örneğin: Araç muayene ücreti 1000 tl olsun, ve aracın muayene son geçerlilik tarihi 01.08.2023 olduğunu farz edelim. Aşağıdaki tarihlerde muayane randevusu aldığımızda yanlarında yazan tutarlar, muayeneye gittğimizde ödeyeceğimiz tutarlar doğru mu oluyor?

31.07.2023 tarihinde muayene yaptırırsam - 1000 TL

01.08.2023 taihinde muayene yaptırırsam - 1000 TL

02.08.2023 tarihinde muayene yaptırırsam - 1050 TL

02.09.2023 tarihinde muayene yaptırırsam - 1100 TL

02.10.2023 tarihinde muayene yaptırırsam - 1150 TL

Arkadaşlar şimdiye kadar hep peşin alışveriş yapıyordum ama artık mecburen kredi kartına dönemk durumunda kaldım. Aidat ödemek istemiyorum.

Hangi kart bu konuda sıkıntı çıkarmıyor, akbank müşterisiyim axess'e başvur 1 yıl aidat ödeme diyor ama 1 yıl sonra mecbur alacak, bir şekilde almayan vs var mı?

Avantajları konusunda en uygun olan kredi kartı hangisi

Arkadaşlar annem yeni İstanbul havalimanını merak ediyor da, uçak biletimiz falan yok sadece gezdirmek için havalimanı içerisine girebilir miyiz?

Yani uçak girişlerini, uçak bekleme bölümünü kastetmiyorum tabi

Sadece havalimanının ilk giriş yeri alışveriş yerleri vs girerken uçak bileti görmek zorunlu mu?

Arkadaşlar ben borsadan pek anlamam yani hangi kağıtlar değerlenir hangileri düşer falan bunlardan anlamam ama BIST100 endeks değerine bağlı bir yatırım aracı var mıdır?

Yani şirketlerin kağıtlarını almak yerine atıyorum BIST100 diye bir kağıt var ona yatırım yapabiliyor muyuz? Bankaların böyle bir yatırım aracı var mı? yoksa bist endeksine bağlı fonlara mı bakmak lazım?

bu fonlara yatırım yapan var mı? hangi bankadan alıyorsunuz

fikir verirseniz çok sevinirim

Arkadaşlar bir sorum olacaktı, zorunlu trafik sigortasının günü bugün doluyor, aracım bir sebepte ötürü uzun süre 3 ay kadar yatacak otoparkta trafik sigortasını araç trafiğe çıkacakken yaptırırsam trafik sigortasını cezalı mı yaptırmak durumunda kalırım, sigorta fiyatı değiştir mi, geç kalınca cezası var mı, veya hazarsızlık indirimlerini iptal edebilirler mi?

Merhaba Macbook pro 2017 256 gb var bende

Diskte 40 gb yer olmasına rağmen sürekli "Your disk is almost full" hatası veriyor. Bazen dosya falan indirirken yarıda kesiyor disk doldu diye arkadaş 1 gb değil 2 gb değil tam 40 gb boş yer var anlamadım bu işi

Hiç böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?

Gereksiz dosyaları sil falan demeyin lütfen büyük dosyaları vs sildim ve 57 gb'a çıkardım boş yeri, yer var bilgisayarda aşağıda ekran görünrüsünü ekliyorum

Macbook Pro 2017 256 gb Disk Dolu hatası

Macbook Pro 2017 256 gb Disk Dolu hatası

Sürekli bu uyarı çıkıyor, hadi uyarıyı kapatıp dururum sorun değil ama bir şey indirirken vs yarıda kesiyor disk doldu diye

Bu arada Mac os sierra var aldığımda yüklüydü güncellemeleri yaptım ama bir üst mac os versiyonunu yüklemedim hiç

Arkadaş merkezi ısıtma sistemi olan bir sitede oturuyorum, ısı ölçümü için ATLAS UKM-20 model sayaç var. Süresi bittiği için değiştirmek gerekiyormuş. Hangi marka sayaç tavsiye edersiniz. Doğru ölçüm yapması kolay bozulmaması ve dayanıklılık açısından

üzerindeki ATLAS marka sayacın aynısından mı alalım

ATLAS

CALMET

BRT METER

ELEKTROMED

CEM

GENERAL

bu markalardan hangisini tavsiye edersiniz. Geçekten bu işi yapan arkadaş var mı forumda bilmiyorum veya satışını yapan.

Arkadaşlar Konya-Ankara hızlı tren seyahati yapmayı planlıyorum hiç kullanmadım bir sorum olacak.

Şimdi bu yolculuğu ne zaman yapacağım hangi saatte yapacağım kesin olmadığı için bilet almak istemiyorum acaba YHT garına gittiğimde gişede bilet bulunabiliyor mu yoksa çoktan yerler satılıyor mu internetten?

Şimdi baktığımda bazı seferlerde hiç yer kalmadığını görüyorum internette, önceden internetten almak şart mı? bu sefer de iptal durumunda ücret iade oluyor mu o dert var.

Daha önce kullanan vardır muhakkak bilgi verirseniz sevinirim.

Merhaba arkadaşlar

96 model Toyota Corolla XLI 1.6 Benzinli araç için uygun motor yağı ve antifiriz tavsiye eder misiniz?

Açıkçası şimdiye kadar hep serviste yapılıyordu hangi yağı veya antifirizi koyuyorlar bakmıyordum.

Şimdi bulunduğum yerde servis yok kendim yapacağım veya yaptıracağım için internetten alacağım

bile onca tehdite ambargoya ve mektuplara rağmen Kıbrıs Barış Harekatı'nı sonlandırmamıştı.
Hakkında
Forum İmzası:
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Samsung
Mobil cihaz
Nokia
Operatör
BIMCELL
Takım
Bursaspor
TV
TV
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 34.769
İkinci El Bölümü Mesajları: 1.323
Konularının görüntülenme sayısı: 386.973 (Bu ay: 6.514)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 18.082 (Bu hafta: 2)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.