Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (631. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.608
Cevap
216
Favori
2.099.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 627628629630631
Sayfaya Git
Git
Giriş

Gitgeller yaşıyorum, bazen eh işte, bazen kötü. Gün içinde çok sıkıntı yok, gece uyandırması kötü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sony 55xf9005 TV, Pioneer VSX-1131 AVR, Philips Hue HDMI Sync Box, Philips Hue Lightstrip Gradient, Polk Audio CSi A6, Heco Victa Prime 702, Polk Audio DSW PRO 550wi, Audio PRO Stage 22, HyperX Revolver S, Xiaomi Mi Box, Zidoo Z9X, Xbox Series X, Playstation 5, Asus RT-AX82U Gaming Router, Thrustmaster T598 Direct Axial Drive Direksiyon Seti
    Music Setup: Rotel RA-12, Monitor Audio Bronze 2, Pro-Ject 1Xpression III Comfort, Zidoo Z9X, Topping D50S
    PC: MAG X870 Motherboard, AMD Ryzen 9 7950X3D, RTX 4070 Ti Super, 64GB Ram
    Apple Mac Mini: M4 Pro, 24GB Ram
    Dell S3422DWG Ultrawide Monitör, Philips Hue Play gradient lightstrip, EverSolo H2 ES9038Q2M DAC, Kanto YU4 Active Speaker, Definitive Technology Descend DN8 Subwoofer, Havit Gamenote GK50 Pro Microphone, APC BGM2200B-GR Gaming Ups
  • Herkese merhaba. Yıllardır geçmeyen tuvalet sorunlari sebebiyle bu foruma yazma ihtiyacı duydum. Ben ilk etapta bekarligimdan evlenip zayıfladığım döneme dek sürekli ishal olurdum günde 8-10 kez çıktığım anlar olurdu. Hiçbir sebep yokken başladığı da olurdu yemeklerle tetiklendigi de. Kolonoskopi çekilmişti o zamanlar birsey yok. Derken 6-7 yıl önce 50 küsur kg verdim o 1.5 senelik dönemde inanilmaz rahatlamistim sağlıklı beslenme sebebiyle tüm ishal ataklari kesilmisti. Bu sefer de birden bire kabizliklar yaşamaya başladım. Probiyotik iceren seyler cok iyi gelirdi yogurtlar turşular kefirler magnezyum takviyeleri cok iyi geliyordu. Gel zaman git zaman 6-7 yili böyle devirdim bu süreçte defalarca makat çatlağı rahatsizligiyla ugrastim zor günler geçirdim ve suan tamamiyle tuvaletle psikolojim alt üst olmus durumda. Mart ayindan beri kabizliklar tekrar basladi ramazanda oruç sebebiyle tüm bagirsak sistemim tamamen bozuldu ve ilk kez bu kadar uzun sürüyor 6-7 ay geçmesine rağmen bagirsak hareketlerime kadar hersey bozuldu. En son doktora gittim ilaçlı bt ve kolonoskopi istedi. Kolonoskopi ekimde. Bt de transver kolonda hafif kalinlasma kolit? Yaziyor. Artik cok yoruldum muhtemelen bende de ibs var yillarca ishal olan halini cektim simdi de bunda sira heralde diyorum. Sibodan da suphelenmiyor değilim. Kabizlik sorunlari basladigindan beri egzama sorunum da var 6-7 yildir. Ne zaman boşaltım sistemim bozulsa egzama basliyor. Tuvalet sorunu yokken hicbir sorunum yok cok iyiyim. Tuvalet bozulunca anksiyete depresyon hali egzama hepsi pik yapiyor ve ilk kez bu kdr uzun sürdü. Gecen seneden beri ritim bozukluğu da eklendi bu sorunlara cok yoruldum artik. Sizce bu durumlar neyden kaynaklanıyor olabilir fikir verebilecek olanlar varmi ?

• sanalgezgin kullanıcısına yanıt
    Selamlar hangi doktora gittiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Prof. Dr. Yusuf Serdar Sakin

Araç: Egea HB, 1.6 multijet, Lounge Plus Desktop: Ryzen3 2200mhz, 2GB RX550, 16GB Ram, Samsung C24F396 GSM: PTTCELL - Xiaomi 14T Pro 12/1024, DSLR: Nikon D80, 5.1.2 Cinema System Setup ; AVR: Denon x2500h, Hoparlör: Magnat MS 802–202-102-C252 set, Subwoofer: Magnat 8010701, Stereo: FX-Audio FX502a, DAC-x6, Polk Audio RTIa1 Projektör: Optoma HD142x, Media: Zidoo x9s, Amazon Fire TV Stick 4K Max, Turkcell Tv+, Logitech Harmony 650 Ağ: Zyxel NAS326, Keenetic Hopper (KN-3811), Superonline Fiber 1000 Mbit Ham Radio:: Yaesu FT-710 Aess, Xiegu G90 HF Transceiver, Pi4 + HamPi OS, Alinco DJ-MD5 TGP, PiZero+MMDVM DMR, Malachite SDR DSP Receiver, ATS 20+ Receiver, Diamond X510n, Flipper Zero Bisiklet Carraro Sportive 330 TURK.NET DAVET KODU: FUF71KT56WIL - Mobimatter e-Sim : HSINE24592
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

Merhaba son durumunuz nedir acaba ? Benzer sikayetlerimiz var okudum forumu baya. Suan ne durumsadasiniz ben yillar once hep ishal olurdum simdi ise tam tersi kabizlikla ugrasiyorum. Ama ishal oldugum zamanlarda cok daha iyiydim en azindan rahatliyordum gazimi rahat cikartabiliyordum simdi gazimi zor cikartir hale geldim malesef. 6-7 yil once böyle seyler yaşayacağıma asla inanmazdim çünkü o zamanlar hayatimda doğru dürüst kabiz oldugumu bilmem. Kabizlik olan hali inanin cok daha zormus arkadaşlar. Anal fissur de bunun promosyonu malesef. Yillardir yasanan ishalden dolayı bölge o kadar alışmış ki su gibi yumuşak diskilamaya normali bile kaldirmiyor bence. Benim gozlemlerim su ki gercekten titiz sürekli düşünen insanlarda oluyor bu hastalik. Benim annem de spastik kolit hastasi teyzelerimde gastrit ve gaz sorunuyla uğraşan insanlar demek ki bize de tesir etmis malesef genler. Anksiyete kaygi bozukluğu durumum zaten yillardir var hastalik hastasi etti bu bagirsaklarin bu hali beni su var da ondan mi oluyor bu var da ondan mi oluyor diye diye kafayi yedim. İlaçlı BT çekilmişti orda transvers kolonda hafif kalinlasma çıkmıştı kolonoskopi istendi devlette işleme dayanamadim yarida kesildi. Özelde çektirdim bağırsak tertemiz sorun yok doktor huzursuz bagirsak sendromu dedi debridat verdi suan. Kesinlikle psikoloji çok etki ediyor ne zaman kendi icsel kaygim endiselerim artsa bagirsaklarimin ayari kopuyor. Kafamda surekli bagirsaklarim oluyo o mu eksik bu mu fazla sibo mu var gecirgen bagirsak mi derken psikolojim alt üst olmus durumda. Psikiyatri tekrar ilac verdi yazin ama korkudan ona bile baslayamadim hep antidepresan mi kullanicam ben bu yuzden o da zararli sonucta. Gecirgen bagirsak diyeti yapmayı düşünüyorum artik çünkü egzama sorunum da var. Sanki bedenim gerçekten birseyleri tolere edemiyor gibi hissediyorum. Sizin durumunuz nedir merak ettim açıkçası.

• Eski9 E kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de full kabızlık var şuan sizle aynı durumdayım okulumu açığa aldım ailede genetik olarakta gastrit reflü gibi şeyler var size önerim bağırsakları çalıştıracak sporlar yapmanız asıl iş kafada bitiyor ortalama yüzde 40 kafada bitiyor + yeme alışkanlıkların travmalarınız gibi gibi acı ve baharatlı yiğeceklerden uzak durun ve yüzme gibi yada onun benzeri bağırsakları çok çalıştıran aktiviteleri hayatınıza sokun eğer çok acil işiniz varsa 3 4 saatliğine etkisini kesen ilaçlar var doktorunuza söylerseniz verir bide tavsiyem korktuğunuz şeylerle yüzleşin Buda sizi rahatlatacaktır stres den uzak durursanız zamanla geçicektir

İYİ GÜNLER DİLERİM

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bende kapsamlı olarak deneyeceğim inşallah. Domates, patates , patlıcan,biber gibi sevdiğimiz gıdalar bu kapsama giriyor. O yüzden pek mümkün değil anlamamız. Hatta birkaç şey daha var Google’dan aratırsınız.Ketçap , pizza , salçalı herşey ,çorba bile içmemeliyiz.Kırmızı biber türleri, patlıcan yemekleri, patates sadece tatlı patates olabilir. Ben ibs değilim ama alerji ve kabızlık , sırt ağrısı yaşıyorum uzun zamandır. Hayırlısı olsun hepimiz için.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.