Şimdi Ara

XILENCE XP1000 Gaming Edition 1000W 80 Plus Bronze İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  XILENCE XP1000 Gaming Edition 1000W 80 Plus Bronze İnceleme

XILENCE XP1000 Gaming Edition 1000W 80 Plus Bronze Modüler

Xilence Markası son zamanlarda sıkca tartışılan bir marka oldu. İthalatını Dijital Trend firması yapıyor. Türkiye'de bu güne kadar detaylı bir inceleme yapılmadı. Bu Dijital Trent in büyük eksikliği. Benim de Psu ihtiyacım doğmuştu HD4890 ekran kartımdan dolayı. 500W lık güç kaynagımın yetersiz olacağını düşündüm. Fiyatındaki al beni beni etkiledi ne yalan söyleyim. 1000W lık rakiplerine göre neredeyse yarı fiyatına satılıyor. Acaba dandik bir ürünmü dedim. Araştırdım. 80Plus.org nin verdiği bilgilere dayanarak söylüyorum bir çok ağır topu 80 Plus Bronze sertifikasıyla madara ediyor. Tam yük altında %83.44 verimlilikle. Normal Şartlarda %87.86 boşta %87.13 verimliliğe sahip.

Kaynak
    (Adobe Reader Yükleniz gerekli)

Gelelim Kutu içeriğindeki detaylara.

Basit bir kutuya yerleştirilmiş masraftan kaçılmış. Kabloları muhafaza etmek için bir çanta

Psu elimeze aldığımız zaman oldukca ağır.(Bu kalitesine işarettir.) 13,5 cm Xilence nin çok sesiz bir fanı kullanılmış. oldukçada sessiz.

4 adet Pci e 6 pin çıkış var. 6+2 pin ve 6 pin Pci e kabloları yeterli miktarda mevcut.
    3 Adet Sata güç çıkışı var. 2 Adet 4 pin Molex Çıkışı var. Fan kontrolcüsü var. 3 pin fan çıkışı var.

Kablolar :

Fan Kontrolcüsü ve 3 pin X3 fan kablosu 1 er adet.

Sata Güç Kablosu

Toplam 12 adet sata güç kablosu.

4 Pin Molex ve Flopy Güç Kablosu

1 Adet Flopy Güç kablosu 7 Adet 4 pin Molex.

Pci Expres (Ekran Kartı) Güç Kabloları

6+2 Pin 2 Adet

6 Pin 4 Adet (CrossFireX ve SLI için Dizayn Edilmiş)

Şöyle Takmıyoruz kesinlikle

Güç Kablosu ve Kasa Bağlantı Vidaları.

Detaylıca Kablo sistemi:

20+4 PIN (MB) : 1x 500 mm
    Small 4PIN (HDD/FDD): 1x 950 mm
    Big 4PIN (HDD/FDD): 2x 500 mm, 2x 650 mm, 2x 800 mm, 1x 950 mm
    S-ATA : 3x 650 mm, 3x 800 mm, 3x 950 mm, 3x 1000 mm
    6Pin PCI-Express: 2x 500 mm, 2x 650 mm
    8Pin PCI-Express: 2x 500 mm
    4+4PIN 12V (MB): 1x 500 mm

Güç Çıkışları

+3,3V : 28,0A

+12V (1-6) : 20/20/33/20/20/33A

+5V : 28,0A

-12V : 0,8A

+5VSB : 3,5A

Xilence 1000W psu nun 13,5cm fanı oldukça sessiz, Kasa dışında boşta çalışırken.
    Kasa ya monte edildikten sonra ise kasanızın titreşim yapmaması gerekiyor. Eğer onuda
    sağlarsarnız Psu dan Fan sesi duymanız imkansız.

Fan Psu ısınacak olursa bilgisayar kapandıktan sonrada çalışmasına bir süre daha devam ediyor.
    Fan sesi duymak zor.

Daha Fazla Görsellik.

Artılar/Eksiler

+Yeterli Miktarda Kablo
    +Sessiz Fan
    + 2 Adet 6+2 pin 4 Adet 6 pin PCI E Güç kablosu
    +Fiyat/Performans Ürünü olması
    +80 Plus Bronze

-Kablo Çantası Yok
    -Kablo sisteminde Kolay tak çıkar özelliği verilmemiş.
    (Bir Fiyat performans ürününde bunlar eksi sayılmaz
    Bilgi amaçlı olarak yazdım.)

Kupa resimleri kıllık yaratacaksa kaldıra bilirim. Amaç bilgi paylaşımı.
    Sürçü lisan ettikse affola

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonuldagi -- 15 Şubat 2012; 3:44:17 >

• inceleme için teşekkürler hayırlı olsun

Orijinalden alıntı: ToR

inceleme için teşekkürler hayırlı olsun
    İnceleme için teşekkürler. Eline sağlık gerçekten açıklayıcı olmuş.
    Ama en kısa sürede biraz daha detay ekleyeceğini düşünüyorum.
    Herkes sessiz diyor bu marka için gerçekten sessiz mi? Gerçekten merak ediyorum.

Orijinalden alıntı: divercats

Herkes sessiz diyor bu marka için gerçekten sessiz mi? Gerçekten merak ediyorum.

Xilence nin fanlarının çok sessiz olduğu konusunda kimsenin bir kuşkusu yok.
    Kulağınızı dayasanız rüzgar sesinden başka birşey duyamazsınız.

1 Haftadır kullanıyorum daha önce Thermaltake 500W ile Q6600 ü 3,2Ghz yaparken sıkıntı çekiyordum
    yüksek voltaj vermem gerekiyordu şimdi 1,335V yetiyor 1,35 yapsam 3.4 ü gürür. 4+4 pin cpu girişinin etkisidir.
    Daha önce 4 pinle anakarttaki 16 fazı kullanamıyormuşum demekki.

PSU ya daha fazla yapa bileceğim bir inceleme yok eldeki imkanlar bu.

Çekmiş olduğum bir video var onada müzik ekledim tadı kaçtı, videonun sesleri çıkmıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonuldagi -- 25 Ağustos 2009; 1:09:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gonuldagi

quote:

Orijinalden alıntı: divercats

Xilence nin fanlarının çok sessiz olduğu konusunda kimsenin bir kuşkusu yok.
    Kulağınızı dayasanız rüzgar sesinden başka birşey duyamazsınız.

1 Haftadır kullanıyorum daha önce Thermaltake 500W ile Q6600 ü 3,2Ghz yaparken sıkıntı çekiyordum
    yüksek voltaj vermem gerekiyordu şimdi 1,335V yetiyor 1,35 yapsam 3.4 ü gürür. 4+4 pin cpu girişinin etkisidir.
    Daha önce 4 pinle anakarttaki 16 fazı kullanamıyormuşum demekki.

PSU ya daha fazla yapa bileceğim bir inceleme yok eldeki imkanlar bu.

Çekmiş olduğum bir video var onada müzik ekledim tadı kaçtı, videonun sesleri çıkmıyordu.

Alıntıları Göster
    o pclabs bardağı olmamış amaeline sağlık güzel inceleme olmuş...psu kendi segmentinde gayet iyi bir seçim olabilir...

GTA 5 (PC): RapscallionBO

"Cahillerin kalbi dudaklarında, âlimlerin ağzı kalplerindedir."

http://www.speedtest.net/result/2789715611.png

• quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

o pclabs bardağı olmamış amaeline sağlık güzel inceleme olmuş...psu kendi segmentinde gayet iyi bir seçim olabilir...

Alıntıları Göster
    Eline sağlık Xilence markasına olumsuz bakanlar en azından fikir sahibi olmuşlardır...

F/P oranı yüksek ve kaliteli bir ürün...
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Eline sağlık Xilence markasına olumsuz bakanlar en azından fikir sahibi olmuşlardır...

F/P oranı yüksek ve kaliteli bir ürün...

Alıntıları Göster
    İYİ İNCELEME GÜZEL PSU hayılrı olsun güle güle kullan

fanından ses falan dıuymayacağını biliyorum 750 ve sendekı 1000 wattın ilk türkiye girdikten sonraki testlerini yapıp bizzat kullandım.

tekrar hayırlı olsun

xilencein önermediğim tek modeli ise şudur

http://www.dijitaltrend.com/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=83&products_id=1447&zenid=349956ad02cf4170853cc6303a5917a2

bize ilk geldiklerinde çok sorun çıkardı üst üste 5 psu da prombelmli çıktı bende bu serinin sorunlu olduğuna kanaat getirdim.alacak varsa dikkat etsin.

iyi forumlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cooler Master 750W+80 Plus
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: petsiyehable

İYİ İNCELEME GÜZEL PSU hayılrı olsun güle güle kullan

fanından ses falan dıuymayacağını biliyorum 750 ve sendekı 1000 wattın ilk türkiye girdikten sonraki testlerini yapıp bizzat kullandım.

tekrar hayırlı olsun

xilencein önermediğim tek modeli ise şudur

http://www.dijitaltrend.com/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=83&products_id=1447&zenid=349956ad02cf4170853cc6303a5917a2

bize ilk geldiklerinde çok sorun çıkardı üst üste 5 psu da prombelmli çıktı bende bu serinin sorunlu olduğuna kanaat getirdim.alacak varsa dikkat etsin.

iyi forumlar

Alıntıları Göster
    şu an belki o psu ya ihtiyacın yok ama ilerisi için güzel olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: samuel_winchester

şu an belki o psu ya ihtiyacın yok ama ilerisi için güzel olmuş.

Alıntıları Göster
    İnceleme görsel ve kullanışlılık açısından güzel olmuş. Şöyle CF yada SLI düzeninde tam yük altında +12V dalgalanmalarını gözlemlesek daha iyi olurdu. Yazılımsal olarak da yapılsa kafidir. Hayırlı olsun diyorum. İleride 2 adet GT300 GPUlu geforce veya 2 adet 5850 x2 CF güzel olur bu cihazla.
    Sistem 1: Phenom II x2 555 BE@x4 3,2 GHz Sunbeam CCF|:|Gigabyte 790X-UD4 f7d Bios |:|Asus GTX650Ti Boost DirectCu II 2GB |:| A-Data 4*2 GB@800MHz 5-5-5-15 |:| 120GB Sandisk SSD |:| 1TB |:| 1TB |:| 8TB Seagate Archive |:| XIGMATEK Utgard 700W |:| Samsung 22" 226BW |:| FSP 800VA UPS |:| Windows 7 64 bit |:|
    Sistem 2: Ryzen 9 3950X + Dark X127|:|Asrock AB350 Pro4 |:|EVGA GTX1050Ti 4GB |:| 4x16GB G.Skill Flare X@3200Mhz 16-18-18-38 |:| 128GB Sandisk SSD |:| 1TB WD Green |:| Dark N10 |:| FSP 500W-60AHBC |:| ViewSonic VA2445-LED 24" |:| FSP 800VA UPS |:| Windows 11 |:|
    Sistem 3: Ryzen 7 7700X + Deepcool AG620|:|MSI PRO B650-P WIFI|:|Sapphire RX 7900 XTX Pulse 24GB |:| 2x16GB Team Elite Plus 4800Mhz CL40-40-40-77 |:| Kingston NV2 2TB SSD |:| 4TB Toshiba P300 HDD |:| Dark Maxima V20 |:| Bitfenix Whisper M 850W |:| Daewoo 65DM54U 65" 4k TV |:| Tescom Leo+ 2200VA UPS |:| Windows 10 64bit |:|

• quote:

Orijinalden alıntı: showstopper41

İnceleme görsel ve kullanışlılık açısından güzel olmuş. Şöyle CF yada SLI düzeninde tam yük altında +12V dalgalanmalarını gözlemlesek daha iyi olurdu. Yazılımsal olarak da yapılsa kafidir. Hayırlı olsun diyorum. İleride 2 adet GT300 GPUlu geforce veya 2 adet 5850 x2 CF güzel olur bu cihazla.

Alıntıları Göster
    Hocam inceleme için teşekkürler izin verirsen bir sorum olacak 4+4 cpu konnektörü EPS12V destekliyormu, bu psu ile X-Spice Croon BF 850w arasında kaldım x-spice'da 1= 4 pin konnektör ve 1 = 8 pin eps12v könnektör var bu yüzden karar veremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: r_a_z_o_r

Hocam inceleme için teşekkürler izin verirsen bir sorum olacak 4+4 cpu konnektörü EPS12V destekliyormu, bu psu ile X-Spice Croon BF 850w arasında kaldım x-spice'da 1= 4 pin konnektör ve 1 = 8 pin eps12v könnektör var bu yüzden karar veremedim.

Alıntıları Göster
    Bende de 600W'lığı Var Gayet Sessiz Çok Güzel Herkese Öneririm Tam Bir f/p Ürünü Bende İnceleme Yapmayı Düşünüyordum Herhalde Gerek Kalmadı İsterseniz Yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vnoone -- 25 Ağustos 2009; 16:53:45 >
    Pc Toplama Video
    Yardım Ve Destek İçin:blueeyeshansome@hotmail.com

• quote:

EPS 12V nedir anlamadım ama 4+4 pin şeklinde CPU 12V girişi var. İster 4 tak ister 4+4
    Yani ayrı ayrı 4 ve 8 pin şeklinde değil. Bu çokta önemli değil kablo kalabalığından başka bir işee yaramaz.

quote:

EPS 12V nedir anlamadım ama 4+4 pin şeklinde CPU 12V girişi var. İster 4 tak ister 4+4
    Yani ayrı ayrı 4 ve 8 pin şeklinde değil. Bu çokta önemli değil kablo kalabalığından başka bir işee yaramaz.

Bu gün kasayı açtığımda gördüm Üzerinde EPS 12V Yazıyor

• quote:

quote:

quote:

Bu gün kasayı açtığımda gördüm Üzerinde EPS 12V Yazıyor

Alıntıları Göster
    1 kw çok uçuk bir sistem olmadığı sürece gereksiz. İhtiyaçınıza göre psu seçimi yapın

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem

1 kw çok uçuk bir sistem olmadığı sürece gereksiz. İhtiyaçınıza göre psu seçimi yapın

Alıntıları Göster
    Crossfire'da tercih edilebilir bir ürün ancak marka olarak halen düşündürüyor beni.

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

Crossfire'da tercih edilebilir bir ürün ancak marka olarak halen düşündürüyor beni.

Alıntıları Göster

12V kanalından %100 güçte kaç W verebiliyor ?
    MSI Z690 Unify-X| Intel i9 14900KF SP104 Godbin |MSI Suprim Liquid X 4090 + Phanteks T30-12| 2x24GB Corsair Dominator Titanium 7800mhz | HAVN HS420 | MSI Ai1300P | Corsair MP600 PRO XT 1TB|Corsair Titan RX 360 |
    Gaming Gears Entertainment Setup
    Samsung G80SD QD-OLED | Dualsense Midnight Black Controller | Ipad Pro 12.9 M2|Airpods Pro 2 |Apple Watch Series 8 45mm, iPhone 15 Pro Natural Titanium
    Creator of Antec 1200 SuSeSi 2009-2011 | StreaMRoLLeR AC Origins Theme | StreaMRoLLeR Nature Theme Setup2023 | Best Lego Adventurers Collection in Turkiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

12V kanalından %100 güçte kaç W verebiliyor ?

Alıntıları Göster
    [bscfp=]1000W güç gerektirecek kadar uçuk bir sistemin maliyeti düşünüldüğünde tutup fiyat performans ürünü PSU kullanmak pek mantıklı değil. Bu kadar iddialı bir sistem kuruluyorsa güç kaynağı da 1. sınıf olmalı. bu tip PSU lar aslında hiç ihtiyacı olmadığı halde 1000W güç kaynağım olsun diye kendini tatmin etmek isteyen kullanıcılar için. Halbuki aynı paraya 600-750W seviyesinde çok daha iyi bir PSU alınabilir ve 4 GPU lu bir sistem kurulmadığı sürece fazlası ile her sisteme yeter.

Şu kabloyu şöyle takmıyoruz denmiş fakat nedeni açıklanmamış. Doğrudur aynı kablo üzerinden iki konnektör çıkarılması sadece "fiyat performans" ürünlerinde görülebilecek bir durum. Pek sağlıklı bir bağlantı şekli olduğu söylenemez.

@streamroller

12V kombine değerleri bilinmiyor, belirtilmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 15 Haziran 2010; 11:15:41 >

flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: HexfeT

[bscfp=]1000W güç gerektirecek kadar uçuk bir sistemin maliyeti düşünüldüğünde tutup fiyat performans ürünü PSU kullanmak pek mantıklı değil. Bu kadar iddialı bir sistem kuruluyorsa güç kaynağı da 1. sınıf olmalı. bu tip PSU lar aslında hiç ihtiyacı olmadığı halde 1000W güç kaynağım olsun diye kendini tatmin etmek isteyen kullanıcılar için. Halbuki aynı paraya 600-750W seviyesinde çok daha iyi bir PSU alınabilir ve 4 GPU lu bir sistem kurulmadığı sürece fazlası ile her sisteme yeter.

Şu kabloyu şöyle takmıyoruz denmiş fakat nedeni açıklanmamış. Doğrudur aynı kablo üzerinden iki konnektör çıkarılması sadece "fiyat performans" ürünlerinde görülebilecek bir durum. Pek sağlıklı bir bağlantı şekli olduğu söylenemez.

@streamroller

3 yıl olmuş şimdi kötülediğin markaya gel bir bak kayalar gibi maşşallah .

Maşşallah sallamış gitsin 80+ Bronz setifikasını markette herkeze dağıtıyorlar

• quote:

quote:

@streamroller

Muhasebenin makinede 15TL lik (KDV dahil) cörtpawır mıdır nedir, öyle bir psu var. 4 yıldır kayalar gibi maşşşallah!

Masamın üzerinde ise son model seasonic platinium sertifikalı 1000w PSU var, cortlamış vaziyette.

Senin kaliteli ürün kriterin bu ise satayım sana cörtpawır'ı istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 6 Kasım 2013; 15:36:42 >

flickr

• quote:

quote:

quote:

@streamroller

Muhasebenin makinede 15TL lik (KDV dahil) cörtpawır mıdır nedir, öyle bir psu var. 4 yıldır kayalar gibi maşşşallah!

Masamın üzerinde ise son model seasonic platinium sertifikalı 1000w PSU var, cortlamış vaziyette.

Senin kaliteli ürün kriterin bu ise satayım sana cörtpawır'ı istersen.

80+ Platinium sertifikası var diye kadayıfın altı yanmayacak değil

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.