Şimdi Ara

Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
30
Favori
50.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Programı bir parça denedim. Önce kayıt oluyorsunuz. Sonra ücretsiz ve ücretli iki çeşit plan var. Ücretsizi denedim biraz. Fena değil, muhtemelen Mort'dan daha hızlı ve stabil. Ama muhtelif yerlerde biraz rahatsız edici parça parça dokular çıkıyor ekranda. Belki altyazının olduğu yeri işaretlemek daha iyi olabilir. Çevrimiçi çeviri daha hızlı, her nedense çevrimdışı çeviri dosya indirmesine ve sistemim çok güçlü olmasına rağmen çeviriler çok geç çıkıyor ekrana, kullanılabilecek gibi değil. Deepl vb. alternatifler ücretli versiyonda. Ücretsiz versiyonu denemek ve ince ayarlarla kullanımı iyileştirmek gerekebilir. Ama Mort gibi başlat/duraklat düğmesi göremedim. Otomatik düğmesine tıklayınca duruyor ama tekrar başlaması için programı kapatıp tekrar taranacak bölgeyi seçmek gerekiyor, bu can sıkıcı ama belki çözümü vardır, böyle olması mantıksız. Aslında memnun kalınsa ücretleri çok yüksek sayılmaz. Hatta tek seferde ödeme yapıp ömür boyu kullanım hakkı da edinilebilir ama şimdilik bir denemek lazım ne kadar iyi diye. Fakat gördüğüm kadarıyla çok pürüzsüz ve mükemmel, sorunsuz durmuyor ilk izlenim açısından. Arayüz Türkçe sadece, yardım ve SSS kısmı İngilizce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 24 Ocak 2025; 20:28:50 >

• Final fantasy rebirth de Mort'da çok geç çeviriyordu. Bende Gaminik e üye oldum bu programda çok daha hızlı çevirdiğini gördüm başarılı gibi.

Extra Oyunci
  • blendw kullanıcısına yanıt

hocam nasıl kullandıgınız program mort sinematiklerde yavaş kalıyor yetişemiyor bu gaminik dediğiniz nasıldır

Yarım saat sonra para istedi boşver. En iyi mort şimdilik.

Extra Oyunci
  • ganzipar G kullanıcısına yanıt

Gaminik programını bir aylık ücretli pro üyelik alıp (google play üyeliğiyle satın aldım) denedim bir parça, çok konforlu değil ne yazık ki, ücretli bir programdan çok daha iyisini istersiniz. Çeviriyi ekranın dışına taşırma, bazı çevirileri çok büyük veya çok küçük gösterme, parça parça garip kaplamac ve karakterlerin sağda solda belirmesi gibi istenmeyen tatsızlıklar mevcut. En önemlilerini bazı ayarlar yaparak kısmen giderebildim. Ayarlardan yazı karakteri büyütme, siyah arka plan ekleme yaptım ve görüntü ayarlarında en altta bulunan "iki dilli gösterim"i tıklayarak kapattım. Ekran dışına ve altına çevirinin taşma problemi çözüldü kısmen ama halen bazı ekranın sağındaki yazıların çevirisini, bu sefer de sağ tarafa taşacak şekilde göstermeye devam ediyor. Tam stabil ve konforlu bir program değil doğrusu ama 3,25 dolara yaklaşık 100 küsur liraya bir aylık denenebilir. Mort'a göre iyi yanı çeviri hızı ve ekranın muhtelif yerlerindeki yazı ve belgeleri de çevirmesi. Ama Türkçe yamadaki rahatlık ve konfor hak getire. Ayrıca fark ettiğim bir özellik de, aynı Mort'da olduğu gibi tam ekranda çalışmaması, borderless-pencereli tam ekranda çalışıyor ama en azından, o iyi. Çeviri de fena değil, çok da iyi değil, google çeviri nasılsa öyle işte. Maalesef tam bir bütünlük içinde cümleyi algılayamıyor her zaman, yani bir cümle alt alta iki satır ise onu aptal kafasında birleştirip gösteremiyor, yapay zeka, aptal zeka işte.

Not: Programın tatsız bir yanı daha ortaya çıktı. Az evvel bana otomatik çeviri sınırına ulaştığımı ve devam etmek için yine parayla satılan jetonlarla devam edebileceğimi bildirerek anlık çeviriyi durdurdu. Üf, bu kadar sorunlu çalışan program için ne sinir bozucu bir kısıtlama. Günlük otomatik çeviri sınırı 200000 karaktermiş. Çok da fazla oynamadım ki aslında. Çevrimdışı çeviri sınırsızmış ama o zaten düzgün çalışmıyor, bir kere denemiştim, o kadar geç getiriyor ki çeviri sonucunu, kullanmanın imkanı yok.

Not 2: Programı ücretli olarak ve aylık ücretin üstüne bir de jeton satın alarak biraz daha denedim, Spider Man 2 ile tüm seçenekleri test ettim ama sonuç hüsran. Hepsinde sonuçlar çok geç çıkıyor ve anlık olarak görünüp kayboluyor. Geç çıkması ve bir de anlık görünüp kaybolması çok kötü ve kullanışsız. Bir de bazen bazı yazılar uzunca bir süre ekranda asılı kalıyor ve gitmiyor bir türlü. Mesela ana menüden oyuna gelince. Rezillik resmen. Hiç konforlu ve rahat değil. Bir de ücretli. Bu aylık pro üyelikte güya günde 200000 karakter otomatik çeviride limit var ama mesela benim 450000 jetonum varken uyarı verdi, sınırı geçtiniz diye ve jetonu mobil-google play'den satın alınca da, jetonlar programı kapatıp açmadan yüklenmedi. Bir kaç kere pc'yi yavaşlattı, hatta kitlediği bile oldu.

Not 3: Kullandıkça bir sürü saçma sapan hataları çıkıyor programın ve kesinlikle düzgün çalışmıyor, tavsiye etmiyorum. Ekrandaki tüm yazıları çevirmesi Mort'a göre avantaj ama bu da hiç konforlu değil. İnsanı sinir ediyor. Kitleniyor, ekrandaki yazı takılıp kalıyor, ekrandan kaybolmuyor vs. Al birini vur ötekine. Paranla eziyet ve sıkıntı.

Not 4: Gaminik programının son ve en büyük fiyaskosunu yaşamış bulunmaktayım, çok fazla takılma yapmaya başladı. Ayrıca saç baş yolduran, akla ziyan bir hata ortaya çıktı ve bu şekilde programı kullanmak imkansız hale geliyor. Şöyle ki: Oyun pencere modunda olsa bile oyun penceresini tıklayınca uygulama aktif olmuyor ve arka plana geçiyor! Ancak uygulamayı aktif pencere olarak işaretleyip uygulamaya geçince çalışıyor fakat tahmin edersiniz ki, bu durumda ne klavye ve ne de kumanda ile oyunu kontrol etmek mümkün olmuyor.

Not 5: Ne aptal program ya, kendi üzerinden çarpıya basıp kapatıyorsun kapanmıyor, görev çubuğundan kapatıyorsun kapanmıyor, mecbur görev yöneticinden sonlandırıyorsun, iyice saçmalamaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 24 Nisan 2025; 8:51:38 >

• Mort'un geçtiğimiz hafta gelen güncellemesiyle uygulamaya DeepLX eklendi. Teknik olarak anlatması uzun ama pratik olarak özetleyeyim; DeepL çevirisi başarılı olmasına rağmen yavaştı, DeepLX ile uygulama artık Google Translate seçeneği ile aynı hızda çeviriyor.

Haber ettiğiniz için teşekkürler fakat deeplx kullanımının farklı mı deepl ile aynı mı olduğunu (anlaşılan farklı) ve deepl pro üyeliği veya deepl api (uygulaması) gerekip gerekmediği bilgisini yazsaydınız keşke.

İlave Not: Daha sonralardaki denemelerde iyi çalışmadı, çevirmedi ve translate failed yazdı veya siyah kutucuklar şeklinde çeviri kısmı göründü, mecburen kullanamadığım için vazgeçtim Deeplx'den.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 1 Nisan 2025; 20:11:12 >

Evet gerekmediği için belirtme gereği duymamıştım. Ayrı bir cmd üzerinden çalışıyor, açık kaynak github'da var.

Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar
    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlargithub
    GitHub - OwO-Network/DeepLX: Powerful Free DeepL API, No Token Required
    https://github.com/OwO-Network/DeepLX

Mort'u yapan arkadaş uygulamaya dahil etmiş yeni güncellemeyle. Google Translate'in hızıyla birebir hızda çeviriyor ve DeepL kalitesinde.

• Oyunları bilmiyorum ama luna translateyi manga okurken kullanıyorum ve tek kelime ile mükemmel mortta değişik fontlu kelimeleri yakalayamıyordu ama luna translate de online çeviri kullanıyorum 1 2 saat kullandım performans olarak tatmin etti ücret falanda istemedi ücret bölümünü bile görmedim hatta aynı anda atıyorum program içinden google translate+ deepl + yandex çeviri gibi birkaç çeviriyi aynı anda yaptırabiliyorsun bazıları devrik cümle felan kullanırken 3 ünden biri kesinlikle mükemmel cümleyi kuruyo yarım saat uğraştım kendi ayarlarımı güncelledim bu kadar yapabildim söylediğim gibi oyunlardaki performansını bilmiyorum yardıma ihtiyacı olan varsa ss atabilirim

• Gaminik programının son ve en büyük fiyaskosunu yaşamış bulunmaktayım, çok fazla takılma yapmaya başladı. Ayrıca saç baş yolduran, akla ziyan bir hata ortaya çıktı ve bu şekilde programı kullanmak imkansız hale geliyor. Şöyle ki: Oyun pencere modunda olsa bile oyun penceresini tıklayınca uygulama aktif olmuyor ve arka plana geçiyor! Ancak uygulamayı aktif pencere olarak işaretleyip uygulamaya geçince çalışıyor fakat tahmin edersiniz ki, bu durumda ne klavye ve ne de kumanda ile oyunu kontrol etmek mümkün olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iPhone 5s Kullanıcı Kulübü

iPhone 5S 16GB Uzay Grisi

• ffrisby kullanıcısına yanıt

Defalarca cevabını verdiğimiz soruyu soruyorsunuz. Yok öyle bir program... (ne yazık ki) Açık ve net. Biz rastlamadık en azından, bazılarının iyi diye tavsiye ettiği sorunsuz denilen programlar zaten hareketsiz metinleri çeviriyor, onlar sadece çizgi roman, anime için. En iyi iki program olan MORT ve Gaminik'te yaşadığımız sinir bozucu sorunlar önceki mesajlarda mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 22 Nisan 2025; 20:37:9 >

Aynı soruyu sorduğum için kusura bakmayın , yanıtınız için teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iPhone 5s Kullanıcı Kulübü

iPhone 5S 16GB Uzay Grisi

• ffrisby kullanıcısına yanıt

Rica ederiz ne demek, keşke olumlu bir cevabı olabilseydi, böyle bir zamanda bu durum çok nahoş. Para ödediğim Gaminik programını şu an kullanamaz oldum.

• Clair Obscur Expedition 33 oyununu merak edenler, Türkçe yama henüz çıkmadı ve Gaminik bu oyunda iyi düzeyde çalıştı. altyazılar da çok hızlı görünüp kaybolmadığınıdan olsa gerek. Deneyimleyebilirsiniz.

• Peki arkadaşlar bu programın oyun tarafından hile olarak algılanma ihtimali nedir ? Call of Duty Black Ops 6 biliyorsunuz Warzone ve Multiplayer ile bağlı ve onun bir anticheat sistemi var. Ban yemek istemiyorum. Oyunun hikaye modunu anlayarak oynamak istiyorum sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhantahan -- 9 Mayıs 2025; 13:11:30 >

Öyle bir ihtimal yok. Çünkü oyunla organik bir teması yok. Ekrandaki görüntüyü tarayıp çeviriyor sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 11 Haziran 2025; 14:40:42 >

Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namport87 -- 24 Temmuz 2025; 10:24:12 >

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.