Şimdi Ara

Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
24
Favori
29.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Universal Game Translator adlı uygulama gördüm daha önce kullanıp deneyen oldu mu hiç ?

• Android cihazınız için arıyorsanız comic screen translate var ( ben Pro mod kullanıyorum ) uygulamayı başlatınca Auto translate butonu var ona basarsanız canlı çeviri yapıyor ama dip not çekmek isterim Auto translate ayarı biraz yavaş çalışıyor maalesef benim gibi manga yazılarını çevirmek isterseniz eğer alternatifi olarak instant translate on screen var yine modlu kullanıyorum bunda da global çeviri diye bir buton var onunla ekranın o anki kısmını çeviriyor deneyebilirsiniz ikisi de iyi uygulamadır ve daha iyisi varsa bildiğiniz tavsiye edebilirsiniz. Son zamanlarda da anlink ya da qtscrcpy ile telefonumu PC'ye yansıtıp PC'den telefonumu kontrol ederek manga okuyorum oda iyi oluyor. Uzantı isterseniz de translator Plus var oda seçeceğiniz yeri çeviriyor sadece çok kullanışlı değil ama ücretsiz en azından sadece genel dil ayarlayatlarında sıkıntı var oda çok etki etmiyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elcin35 -- 24 Mayıs 2024; 2:5:42 >
  • lostideas L kullanıcısına yanıt

Kral adamsın be eyvallah    

• oguz9507 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederiz. Ama son mesajlarda da ifade ettiğim gibi her nedense (programa çok sayıda güncelleme gelmesine rağmen) çoğu zaman çok iyi çalışmıyor. artık iyi çalıştığına denk getirdiğininz bir oyun olursa kullanılacak. Şimdilik böyle. Umarım ileride daha iyi hale gelir veya daha verimli çalışan bir uygulama ortaya çıkar. Neden hali hazırda çıkmamış ona da anlam vermiyorum bu kadar teknolojik gelişmelere rağmen.

Program her oyun için farklı ayar istiyor sanki.

• substitute kullanıcısına yanıt

Yok hocam ne yazık ki öyle değil, basitçe iyi ve verimli, stabil, kararlı çalışmıyor. Ama sorunun en bariz sebebi altyazıda farklı, bozuk, şekilli font olması ve siyah arka plan olmaması fakat bazen öyle olmamasına rağmen iyi çeviremiyor. DeepL zaten tavsiye edilmiyor ve edge açık ve deepl'ye giriş yapılmışken DeepL kullanılabiliyor ama onda da çeviri iyi olmuyor. Tekrar en iyisi google translate'e döndük. Zaten mesele çevirinin kötü olması değil; çevirememesi. Bozuk-anlaşılmaz karakterler gösteriyor. Bu da altyazı metnini algılayamamasından kaynaklanıyor belli ki. OCR programı iyi değil yani. Yoksa çeviri programı fena değil. Mesela daha geçen Marvel's Midnight Suns ve Alan Wake 2'de denedim. Gariptir (yanlış hatırlamıyorsam) ikisinde de altyazıda siyah arka plan olmasına rağmen; birinde iyi çevirdi, diğerinde yine bozuk karakterler oluştu.

• substitute kullanıcısına yanıt

O tür programlar otomatik çeviri yapmıyor. Ekranını dondurup sürekli bir tuşa basmanı istiyor, bu programın açık ara en büyük farkı bu. En büyük eksikliği OCR programının yeterince iyi çalışamaması.

• Programı çalıştırmakta güçlük yaşıyorum. Yardımcı olacak biri varsa bana ulaşabilir mi?

• cemilcil2 C kullanıcısına yanıt

Önceki mesajlara iyi bakın, her türlü anlatım mevcut.

Evet sayelerinde baya bir kurcaladım fakat bir link bende çalışmıyor bunun için yardım istiyorum. Programı direkt kullanamayanlar için dört ayrı link vardı onları da indirdim aralarından vcredist_arm.exe olan dosya çalışmıyor çözemedim.

• cemilcil2 C kullanıcısına yanıt

Bilemiyorum, program kendi sitesinden indirince direk açılıyor zaten. Ayarlar dosyasını da isterseniz kullanın, şart değil. Çok düzgün çalışan bir program değil zaten.

selam iyi günler discordda yardımcı olabilir misin mort translate ile ilgili yakuza 4,5 çevirileri tam çevirmiyor dublaj mı eklendi anlamadım yakuza 3 ü öyle oynadım

yazılar türkçe çıkmıyor nerde hata yapıyorum anlamadım... call of duty son çıkanları nasıl oluyor yapıyorsunuz bana yardımcı olabilir misiniz mort çeviri ile... saygılarımla

• namport87 N kullanıcısına yanıt

Hocam önceden yazdığımız yorumları okuyun. Program her zaman iyi çalışmıyor. Sebeplerini de, dikkat etmeniz gereken noktaları da yazdık ama ne yazık ki bazen bunlar da işe yaramıyor, ben de anlamadım gitti. Neticede stabil (her zaman düzgün çalışan) bir program değil ama alternatifi de yok şu anda.

Hadi buraya da tekrar yazmış olayım, dikkat edilmesi gereken en önemli iki nokta, biri altyazı arka planının en koyuda olması ve diğeri yazı karakterlerinin okunaklı ve düzgün olması, eğri-büğrü OCR programının metne dönüştüremeyeceği bozuk karakterlerden oluşmaması. Arka planı koyu yapılamayan ve fontları okunaklı karakterlerden oluşmayan altyazılı bir oyunun çevirisinin iyi olmasını beklemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 3 Ağustos 2024; 19:16:33 >
  • Tam ekran konusuda sorun yaşıyorum yardım olabilecek arkdaş varsa sevinerim ?

• Liefsi L kullanıcısına yanıt

Kardeşim, konuda pek çok yerde yazılı olduğu gibi, program sadece pencere ve pencereli tam ekran (borderless) modunda çalışmaktadır.

• Hocam ben aradınız translator buldum yani şuan piyasadaki en iyisi bu anlık çeviri ve bir çok özelliğe sahip olan bir program hatta snapshot özelliğde mevcut yani oyundaki tabelalar objeler herhangi bir nesneler vs gibi yerlerde İngilizce veya başka bir dil ile yazılmış olan objeleri bile snapshot özelliği ile çevirebiliyor, programın en ana büyük özelliği ise anlık birebir çok hızlı çeviri yapabilmesidir ve bir çok platformlarda kullanabiliyor olman yani misal emülatörlerde bile çalışabiliyor, bir tane video paylaştım ve o videodaki eleman anlatıyor programı nasıl kullanacağına dair oradan bakıp öğrenebilirsin kolaylıkla. ve Programın İndirme Linki Bıraktım Aşağıda Oradan Kolaylıkla indirebilirsin. Umarım İşine Yarar, Yararsa Ne Mutlu Bana 😊😀😉

Mustafa Kadiryoutube
    https://fenixoyun.com/ DAKİKALAR; 00:00 Tüm oyunları türkçe oynamak 02:07 SPONSOR Fenixoyun 02:55 Mort nasıl kullanılır Tüm oyunları anında Türkçeye çeviren MORT isimli programı nasıl kullanacağınızı anlattım, Mort nasıl kullanılır gibi sorularınız yanıt bulurken, artık tüm oyunları Türkçe olarak oynayabileceksiniz. iyi seyirler! #mustafakadir #mort #mortkullanmak #işbirliği
    https://www.youtube.com/watch?v=-iW-Dke2u6Q&feature=youtu.be

Videodaki Bahsedilen Programın İndirme Linki: https://drive.google.com/file/d/1mk9so2sAKleXzZXl_oOaoNeDxq61wgTq/view?usp=drive_link ( Kendi Google Drive'ıma attım çünkü indirilecek resmi yerde kafa karıştırıcı ve karmaşık olduğu için ve sanada rahatlık olsun diye kolay indirebilesin diye kendi google drive'ma attım oradan indirebilirsin gönül rahatlıyla, eğer google virüs falan uyarısı verirse sakın aldanma içerisinde virüs yok bizzat ben kendim test ettim ve tarattım 3 tane anti virüs program ile )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mello24 -- 17 Ekim 2024; 12:20:45 >

• Mello24 M kullanıcısına yanıt

İyi de bu farklı bir program değil ki. Bu başlıkta sayfalarca kullanımı anlatılmış ve eksiklerinden ve tam sorunsuz çalışmamasından şikayet edilmiş bir program. MORT programını tanıyor video.

hiçbir program sorunsuz çalışmaz maalesef ve her bir programda kusur illaki vardır ve bunu zamanla düzeltilir yani her şey %100 sorunsuz çalışmasını bekleyemezsin o zaman ya mecburen İngilizce öğrenip öyle devam edeceksin hayatına yada mecburen bu tarz programların kusuruna dayanıp öyle Türkçe çevrilmişin keyfini çıkartacaksın, ve bende bu tarz konuların araştırmasını yaptım ve yine iyi kötü o diğer programlar arasında yine iyisi budur şu anlık için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mello24 -- 17 Ekim 2024; 12:19:38 >
  • Mello24 M kullanıcısına yanıt

Evet bize de en stabil çalışan diye söylenmişti, sonradan da programı tanıtıp tavsiye ettim geçmiş mesajlara bakarsanız, ama zaman içinde kabul edilebilir, makul sınırın çok üstünde sorun yaşadık, zaten çoğu oyunda çalışmıyor, arka planı koyu siyah veya tam belirgin olmayan veya fontu düzgün olmayan metinleri OCR programı tarayıp algılayamıyor. Bu da halen oyunların birçoğu demek. Dİl desteği koymamış, bari bozuk font kullanma... Ama yok işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 17 Ekim 2024; 12:25:17 >
  • Bende bir program önermek istiyorum. Bu program kesinlikle mort programından kat kat iyi ve stabil çalışmakta. Tek sıkıntısı oyunlar için otomatik çeviri yapabilmek için script dosyasi yapmak gerekiyor. Yani buda her oyun için ayrı bir script dosyayı demek. Bu script dosyasını oluşturulması için bir rehber video da vardı ama ben bir türlü beceremedim. Persona 5 royal bu program sayesinde baştan sona kadar sorunsuz ve deepl ceviri ile oynayıp bitirmiştim. Bu script dosyası oluşturmayı yapabilecek bir arkadaş çıkarsa muhteşem olur.

Program linki:https://github.com/0xDC00/agent

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.