< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar (9. sayfa)

-
-
Güncel IL2CPP Kurulum Adımları (BepInEx yöntemi)
Arkadaşlar, sonunda güncel, çalışan kurulum adımlarını buldum ve AI Olympius oyununda başarıyla çalıştı.
1- Oyunun IL2CPP mi Mono mu olduğunu kontrol et.
OyunAdı_Data\il2cpp_data\Metadata\global-metadata.dat dosyası varsa IL2CPP’dir. Yoksa büyük ihtimalle Mono’dur (ve eski ReiPatcher yöntemi geçerlidir).
2- BepInEx 6 (IL2CPP) sürümünü indir.
BepInEx Releases sayfasından:
https://builds.bepinex.dev/projects/bepinex_be
Windows 64-bit oyunlar için BepInEx_UnityIL2CPP_x64_6.x.x.zip
32-bit oyunlar için BepInEx_UnityIL2CPP_x86_6.x.x.zip
(Ben BepInEx-Unity.IL2CPP-win-x64-6.0.0-be.738+af0cba7.zip dosyasını indirdim.)
İndirdiğiniz ZIP’i oyunun EXE dosyasının olduğu ana klasöre çıkarın.
3- Oyunu bir kez çalıştır.
Bu adım BepInEx’in BepInEx/ ve BepInEx/config/ klasörlerini oluşturmasını sağlar. İlk çalıştırmada biraz geç açılır; bu normaldir.
4- XUnity Auto Translator (IL2CPP BepInEx paketi) indir.
XUnity Auto Translator Releases sayfasından BepInEx_IL2CPP ibaresi olan ZIP’i indirin. Mono sürümü değil, IL2CPP olanı almalısınız.
https://github.com/bbepis/XUnity.AutoTranslator/releases
(Ben XUnity.AutoTranslator-BepInEx-IL2CPP-5.4.5.zip dosyasını indirdim.)
5- XUAT dosyalarını oyuna kopyala.
ZIP’teki tüm dosyaları yine oyunun EXE’sinin olduğu yere çıkarın. (mevcut BepInEx klasörü ile birleşecek şekilde). BepInEx/plugins içine XUAT DLL’leri otomatik yerleşir.
6- Oyunu tekrar çalıştır.
BepInEx/config/AutoTranslatorConfig.ini dosyası oluşur. Burada Language=tr, FromLanguage=auto gibi ayarları yapabilirsiniz. Çeviri hizmeti (Endpoint= satırı) Google, DeepL vb. seçilebilir.
(Ben AutoTranslatorConfig.ini dosyasını not defteriyle açıp aşağıdaki ayarları yaptım.)
Language=tr
FromLanguage=en
MaxCharactersPerTranslation=1000
OverrideFont=Arial
7- Çeviri motoru seçimi:
GoogleTranslateV2 → en hızlı ve genelde yeterince doğru.
DeepLFree → cümle bütünlüğü daha iyi ama biraz yavaş.
BingTranslate → dengeli hız + kalite.
AutoTranslatorConfig.ini dosyasını not defteriyle açıp Endpoint= satırında değiştirilebilir.
Normal yöntemle IL2CPP oyunlar için olan kurulumun özet farkı:
Mono oyunlar → ReiPatcher yöntemi (SetupReiPatcherAndAutoTranslator.exe)
IL2CPP oyunlar → BepInEx 6 IL2CPP + XUAT IL2CPP paketi
ReiPatcher’ı IL2CPP’ye kurmaya çalışırsanız çalışmaz, hatta oyunu açmayabilir.
Eski Unity oyunları kurulum rehberi adresi aşağıda:
https://forum.donanimhaber.com/unity-oyunlari-otomatik-ceviri-programi--146380150-8#161924792
Bilgi Notu: IL2CPP Unity oyunu olan World War Z VR oyununda denedim, oyun çalışmadı. Bilginiz olsun, vr oyunlarında mı çalışmıyor veya bu oyuna mahsus mu bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 20 Ağustos 2025; 1:30:9 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X