Şimdi Ara

Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
163
Cevap
28
Favori
47.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Luna translate programının kullanan var mi acaba. YouTube da biraz bakim nasıl kullanılır diye, Tayvanlı bir eleman metaphor oyununu gemini ai translate ile çeviri yaptı. bende denemek istedim ama beceremedim. Program da zibilyon tane seçenek var. Ama kullanışlı mi pek bilmiyorum. Daha önce kullanıp programa hâkim olan biri varsa burda yardımcı olursa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel IL2CPP Kurulum Adımları (BepInEx yöntemi)

Arkadaşlar, sonunda güncel, çalışan kurulum adımlarını buldum ve AI Olympius oyununda başarıyla çalıştı.

1- Oyunun IL2CPP mi Mono mu olduğunu kontrol et.

OyunAdı_Data\il2cpp_data\Metadata\global-metadata.dat dosyası varsa IL2CPP’dir. Yoksa büyük ihtimalle Mono’dur (ve eski ReiPatcher yöntemi geçerlidir).

2- BepInEx 6 (IL2CPP) sürümünü indir.

BepInEx Releases sayfasından:

https://builds.bepinex.dev/projects/bepinex_be

Windows 64-bit oyunlar için BepInEx_UnityIL2CPP_x64_6.x.x.zip

32-bit oyunlar için BepInEx_UnityIL2CPP_x86_6.x.x.zip

(Ben BepInEx-Unity.IL2CPP-win-x64-6.0.0-be.738+af0cba7.zip dosyasını indirdim.)

İndirdiğiniz ZIP’i oyunun EXE dosyasının olduğu ana klasöre çıkarın.

3- Oyunu bir kez çalıştır.

Bu adım BepInEx’in BepInEx/ ve BepInEx/config/ klasörlerini oluşturmasını sağlar. İlk çalıştırmada biraz geç açılır; bu normaldir.

4- XUnity Auto Translator (IL2CPP BepInEx paketi) indir.

XUnity Auto Translator Releases sayfasından BepInEx_IL2CPP ibaresi olan ZIP’i indirin. Mono sürümü değil, IL2CPP olanı almalısınız.

https://github.com/bbepis/XUnity.AutoTranslator/releases

(Ben XUnity.AutoTranslator-BepInEx-IL2CPP-5.4.5.zip dosyasını indirdim.)

5- XUAT dosyalarını oyuna kopyala.

ZIP’teki tüm dosyaları yine oyunun EXE’sinin olduğu yere çıkarın. (mevcut BepInEx klasörü ile birleşecek şekilde). BepInEx/plugins içine XUAT DLL’leri otomatik yerleşir.

6- Oyunu tekrar çalıştır.

BepInEx/config/AutoTranslatorConfig.ini dosyası oluşur. Burada Language=tr, FromLanguage=auto gibi ayarları yapabilirsiniz. Çeviri hizmeti (Endpoint= satırı) Google, DeepL vb. seçilebilir.

(Ben AutoTranslatorConfig.ini dosyasını not defteriyle açıp aşağıdaki ayarları yaptım.)

Language=tr

FromLanguage=en

MaxCharactersPerTranslation=1000

OverrideFont=Arial

7- Çeviri motoru seçimi:

GoogleTranslateV2 → en hızlı ve genelde yeterince doğru.

DeepLFree → cümle bütünlüğü daha iyi ama biraz yavaş.

BingTranslate → dengeli hız + kalite.

AutoTranslatorConfig.ini dosyasını not defteriyle açıp Endpoint= satırında değiştirilebilir.

Normal yöntemle IL2CPP oyunlar için olan kurulumun özet farkı:

Mono oyunlar → ReiPatcher yöntemi (SetupReiPatcherAndAutoTranslator.exe)

IL2CPP oyunlar → BepInEx 6 IL2CPP + XUAT IL2CPP paketi

ReiPatcher’ı IL2CPP’ye kurmaya çalışırsanız çalışmaz, hatta oyunu açmayabilir.

Eski Unity oyunları kurulum rehberi adresi aşağıda:

https://forum.donanimhaber.com/unity-oyunlari-otomatik-ceviri-programi--146380150-8#161924792

Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar

Bilgi Notu: IL2CPP Unity oyunu olan World War Z VR oyununda denedim, oyun çalışmadı. Bilginiz olsun, vr oyunlarında mı çalışmıyor veya bu oyuna mahsus mu bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 20 Ağustos 2025; 1:30:9 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.