|
Kulağa ne kadar tuhaf geliyor dimi? Fakat gerçek! Doktorun muayene sonrası yazdığı reçeteyi eczaneden aldığımda yalnızca Nazofix sprey için muayene ücreti, ilaç katılım payı, ilaç farkı gibi sebeplerle 27 Lira ücret ödedim. ![]() Ancak bu spreyin şu anki güncel satış fiyatı 24,87 Lira. Yani, SGK reçetesiyle değil de eczaneye gidip bu ilacı direkt satın alırsan 24,87 Lira ödüyorsun ama sigortalı biri olarak bu ilacı reçetesiyle eczaneden aldığında 27 Lira ödüyorsun. :) ![]() E-devletten sorguladığımda çıkan sonuç bu. İlaç fiyat farkı 4,13 Lira (Aslında ödememiz gereken ücret) İlaç katılım tutarı 5,89 Lira. Reçete katılım tutarı 3 Lira, Muayene katılım tutarı 14 Lira. Şimdi burada farklı bir nokta daha var. Bu bölümün sağında ''Detay'' butonunu tıkladığımda bu 14 Lira muayene ücretinin bir tanesinin randevulu doktor muayenesi için ve diğerinin de burnumu çarpmam sonucu çatlak şüphesiyle acil servise gittiğimde acil servisteki muayene için olduğunu gördüm! Yani, acil servisteki muayene için bile sonradan reçetenize muayene ücreti ekleniyor. Ayrıca, acil serviste 1 saat 35 dakika muayene için beklediğim süreyi de buraya eklemiş olayım. (Haydarpaşa GATA, Şimdiki adı Abdülhamid Han Hazretleri) ![]() Öyleyse sigortalı olmanın farkı ve önemi nedir? Eğer acil servisteki muayene için bile muayene parası eklenecekse, her muayene için sonradan ücret ödenecekse, normal fiyatı 24 Lira olan bir ilacı alırken 27 Lira ödenecekse o halde SGK'nın buradaki önemi nedir? Abi adamlar yaptı yaaaaaaaaaaa. Sağlıkta yaptılar, yolda ulaşımda yaptılar. Dimi? 20'lik dişim ve çene eklemimdeki sürtünme problemim için çene cerrahisi randevusu arıyorum. Diş doktoru sistemden sevki açtığından beri randevu arıyorum ama İstanbul'da bir tane bile çene cerrahı randevusu bulamadım. Deneme amaçlı Sakarya, Ankara, İzmir, Sivas, Ordu ve daha birçok ilde denedim ama hiçbir yerde çene cerrahı randevusu yok! Diş hekiminin açmış olduğu sevkin süresi dolacak ama randevu bulamıyorum. Doğru ya, çene cerrahı tıpkı makyöz gibi estetik bir alan. Kimin neyineymiş çene cerrahından tedavi görmek? Öyle değil mi? Durmak yok, yola devam... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piyanist2014 -- 22 Nisan 2022; 18:24:17 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

Hızlı