Şimdi Ara

İşkur'dan başvuru yapıp, işe başlayan varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar işkurdan hiç olumlu sonuçlar alıp hayatını idame ettiren var mı? veya bir tanıdık yakın vs?

birde galiba teklifi vs alınabiliyormuş nasıl oluyor bilgisi olan varmı

• yok mu hiç kimse

• up

• işkurda sadece asgari ücrete ilanlar var = vasıfsız. Asgari ücret verilen her iş vasıfsız iştir, bakmayın bir sürü özellik istediklerine. 30 yıldır aksini görmedim

• bana en az 10 kere mesaj geldi falanca şirkette filanca iş pozisyonu için eleman aranıyor diye

sen hangi mesleği söyleyip sisteme kayıt ettirdiyse ona göre olanların bilgisi geliyor

ilave ;

endüstri mühendisi aranıyor , diye mesajda geldi sadece asgari ücretli işler değil yani

işverenler işkura başvurup talepte bulunucakki , işkurda bunları iş arayanlara iletsin

işkur kendi kendine piyasa araştırması yapıp yönlendirme yapmıyor, he belki bi kotaları vardır kotayı dolduramazsa kendileride arıyolardır falan ama pek ihtimal vermiyorum

Çoğunlukla vasıfsız işçi diyebileceğimiz işçi arayan şirketler , çeşitli işkur teşviklerindende faydalanmak için , işkurdan işçi talep ediyor.ilk 6 ay maaşlarını işkur ( veya başka bir kurum ) karşılar gibi çeşitli bonusu var bu işin işverenler için.tabi işkurda karşılığında bu işçilerin belirli bir miktarının atıyorum en az 1 sene çalışmasını şart koyar falan filan , bi ton şeyi var

o yüzden çoğunlukla işkurun yönlendirdiği işler düşük ücretli işler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 12 Mart 2025; 23:26:50 >

• yakup13 kullanıcısına yanıt

epey konu gördüm bununla ilgili, azda olsa iyi diyen bikaç tane konu görmüştüm. çok nadir şans diyebiliriz o zaman

• Themida46 kullanıcısına yanıt

tek iyiliği bahsettiğim teşvikler , detaylarına hakim değilim ama işverenler için çeşit çeşit teşvikler var , o yüzden kimi zaman şirketler işkur üzerinden işçi alma yoluna başvuruyor ve 10 işçi lazımsa 20 işçi alıyor , belirli bir süre hepsinin maaşını işkur ödüyor yada yarısını falan belki şimdi tam net hatırlamıyorum , zorunlu tutulan süre dolunca 10 tanesini kovar kalanıyla devam eder.

yoksa bir şirket aradığı işçiyi işkurdan çok daha hızlı ve kolay bulur zaten , niye gidip işkurdan işçi talep etsin süreci uzatsın bi ton evrakla maille uğraşsın zaman kaybetsin.

işçide binlerce işveren ilanına zaten ulaşabiliyor , işkurun ayda 1-2 tane mesajına kalacak değiliz ; ama işveren teşvikten faydalanmak istiyosa hiç ilan açmayabilir sadece işkurdan almak isteyebilir , bu tarz işe alımları işkur üzerinden yakalayabiliriz sadece

tek faydası budur sanırım

bu teşvik muhabbetini kaldırsan işkur tamamen anlamsız bir kurum şuan

belki 20 sene önce anlamlıydı , işçiyle işverenin buluşması zordu , kapı kapı gezip sorman gerekiyor tek tek cv bırakman gerekiyordu , bugün her şirket istediği an onbinlerce cv'ye / başvuruya bakıp aradığını bulabiliyor , hem az para istesin hem dünyanın en iyi işçisi olsun dedikleri için bunu bulmakta zorlanıyolar tabi o ayrı mesele  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Işkur neden işkur?
    iş kurmak için kurulmadı ise neden ismi işkur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanıdığım var

• Aktif kullanırsan çok faydalı. Evde oturup mesaj gelsin beklersen bişey bulamazsın. Ben sistem uzmanlığı kursuna da gittim. İşsizlik maaşı da aldım. İş de buldum. Kariyer netten yüzlerce başvuru yaptım. Kariyer nette bomboş. Verilen ilanlar genel başvuru şeklinde. Lazım olursa başvurunuz bulunsun tarzı ilanlar. Tüm iş bulma platformlarında iş bulmak için iğneyle kuyu kazmanız gerekiyor. Oturduğu yerden üst düzey iş bulanlar zaten piyasada en çok aranan kişilerdir.

• yakup13 kullanıcısına yanıt

iş yerinin teşvik gibi bir çıkarı olmasa işkur bi hiç yani.

• woxow kullanıcısına yanıt

Hayır komşum ise girdi 45 alıyor. +olarak market kartı ve yılda 2 kez ikramiye

• İş İşkur'dan değil network ile bulunur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.