|
Teşekkürler. Annelerimiz her şeyimizdir. Kimse annesiyle sınanmasın. Problem o zaten. Eğer İstanbul'a bu kadar yerleşim açıp da böylesine insanla dolduruyorlarsa aynı ölçüde de sağlık tesisi ve personeli sağlamalılar. Şu anki yönetim gelmeden önce de İstanbul'da hastanelere giderdik. Ben 90'lı yıllarda spor yaparken çok sağlık sorunları yaşadım ve yıllarca hastanelere gidip geldim. 3 defa ağır ameliyat geçirdim. Eskiden sabah erkenden hastaneye giderdik, akşama dek 3-4 farklı doktora muayene olurduk. Ki çoğu yaşlı başlı uzman doktorlardı. Yani evet, şartlar güllük gülistanlık değildi ama bir şekilde o zamanlar hastanelerde işimizi görürdük. Öyle aylarca muayene peşinde koşma yoktu. Şimdi bir göz doktoru ve bir çene cerrahı için 3-4 ay randevu peşinde koşuyoruz da bir kez olsun doktor bulamıyoruz. Diş doktorunun bana açtığı sevk sistemden silinecek ama halen bir çene cerrahı doktoru randevusu bulamıyorum. Adamlar hem İstanbul'un tüm sit alanlarını imara açıp kenti bina yığınına çevirip mahsustan nüfus birikimini buraya yoğunlaştırdılar, sırf bu sayede milyarlarca Liralık rant sağlansın diye. Hem de bu kadar yoğun bir nüfusa karşılık gerekli sağlık sistemi alt yapısını hazırlamadılar. Nüfusu 20 milyon olmuş bir şehre öyle 2-3 tane şehir hastanesi açmakla sağlık hizmeti verilmez. Biz 4-5 kuşak İstanbulluyuz. Babam İstanbul'un 60 yıl öncesini de hep anlatır. Ben de hemen-hemen 30 yıl öncesini hatırlarım. Eğer başka bir şehirde alternatifim olsaydı 1 gün bile durmazdım bu kentte. Herkesin durumu ve şartları farklı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piyanist2014 -- 24 Nisan 2022; 1:17:10 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı