Şimdi Ara

Shell Yakıtlarında Ne Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
6.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar genelde shellden benzin alıyordum yakıt hemen bitiyordu acaba arabadamı problem var dedim ve başladım totalden benzin almaya bir ay kadar denedim total ciddi anlamda daha fazla götürüyor neyse dün mecbur kaldım yine shellden benzin aldım ve sürekli gittiğim güzergahta aynı hızlarda kullandım arabayı ve sonuç şu şehiriçi aynı güzergah deneme yaptım total 100 kilometrede 7.5 litre shell 100 kilometrede 12 litre bundan sonra totalden almaya devam diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2021 yazında daha eskide değil hani.

2012 model pickup aracım 250bin km de. Periyodik bakımda mazot filtresinin pis oluşu ustamın dikkatini çekti. Komple mazot deposu dahil enjektörlere kadar giden tesisatı indirip fiziki olarak temizledi. Sonra bilgisayarı bağlayıp enjektör değerlerine baktık sonuç -1.1 ile 0.9 arasında 4 enjektör değeri vardı ki 6-7 ay kadar önceki rutin bakımda bu değerler -0.7 ile 0.9 arasındaydı(evet her 10binde bakım yapılıyor ve her bakımda bilgisayar ile araç değerlerine özellikle de enjektörlere bakılıyor). Lakin son 10bin km de gerek uzun yol gerekse de yakıtı bp(indirim kartı almıştım:) ) den ağırlıklı almıştım. Bakım ve temizlik sonrası tamamen boş olan depoya toyota marka enjektör temizliği yapan sıvı ve shell den katkılı dizel almamı ve bundan sonra shell katkılı dizel alarak takip edelim kararı ile son 10bin km aracı kullandım. Geçen hafta yine 10bin km bakımına gittiğimde en çok değerleri merak ediyordum. Sonuç açıkçası beni çok şaşırttı. Değerler -0.5 ile 0.6 arasında çıktı. Bundan sonra sanırım shell in katkılı mazotu dışında dizel araçlarıma yakıt almayı zorda kalmadığım sürece düşünmüyorum. Yakıtın ince olması onu enjektör dostu yapıyor diye bir sonuca vardım. Yakıt tüketiminde ise gözüme çarpan bir değişiklik olmadı diyebilirim(0.3lt kadar fark var gibi). Shell dışında böyle ince yakıtı olan firma var ise onu da test etmek isterim.

Sonuç olarak, yakıt önemliymiş onu şahsen tecrübe ederek gördüm.

Shell, BP, Total, Opet, Petrol Ofisi vb bu firmaların hepsi akaryakıtları aynı rafinerilerden alır. Yani Shell kalkıp da ''satacağım benzini yurt dışından özel olarak getireceğim'' demiyor. Rafineriden verilen akaryakıt özellikleri de aynıdır.

Her firma aldığı akaryakıta kendi markalama işlemini yapar, yani rengini değiştirir. Araç kullanıcısının yakıt alırken nereyi tercih ettiği bu markalama işleminden anlaşılır mesela. Kısacası benzin veya mazot hangisi olursa olsun markalama işlemi bitene kadar aynıdır. Farklılık varsa sonradan başlar. Katkı, tankın temizlik durumu, depoların temizlik durumu vsvs.

Firmaların kendi işlettiği istasyonları tercih etmekte fayda var. Yine aynı şekilde sirkülasyonu çok olan istasyonlar da iyidir. Ben öncelikli olarak Shell fuelsave benzin kullanıyorum. Yeşil pompa yani. Tüketim konusunda şehir içinde pek mümkün olmasa bile şehirler arası yolda neredeyse fabrika verileriyle gitmekteyim. Şehir içindeki fark ise hem mesafenin kısa oluşundan hem de ufak tefek rampa kaynaklı.

• Aynı durumu motorinde yaşamanın şaşkınlığı içindeyim.

Her zaman türkpetrolden mazot alırdım ve kışın ortalamam 5.3 litredir. Hiç değişmez.

Bir kaç gün önce yarım depo tp motorinin üstünü shell ile fulledim. Şimdi ortalama 5.8-6.1 arası yakmaya başladı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Shell de mazot daha ince diyorlar çabuk yaniyormis ne kadar ince o kadar seri hızlı yanma ve araç o kadar agresif gibi yorum okumuştum çok da mantıksız değil hani yakıt ne kadar ince olursa araç o kadar kolay yakar yakıtın içine ne koyuyorlarsa artık bilmem bende sürekli shellden alırdım BP'den alıyorum artık daha çok gidiyor araç. Aslında dizel araçlarda euro mazot değilde düz katkısız mazot aldıklarında da daha çok yol gittiklerini görecekler ama araç cekicten düşüyor.

Öyle iki kat vs degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 1 Mart 2022; 20:3:41 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende shellin kendi işlettiği istasyondan kullanıyorum çok memnunum fakat farklı shell istasyonundan alınca bayaa fazla yakıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Shellden yakıt aldığımda araç menzilde %10 kaybediyor, pahalı olmasıda cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daswagen -- 20 Mart 2022; 11:25:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Shell'in hangi istasyonundan benzin alırsam alayım yakıtım etkilenmiyor (V power). Yıllık ortalamam 7.4l, son depoda şuan 7.7l.

Shell hakikaten daha az yol yapıyor. Ama performans bir tık daha iyi, belli ediyor.

yar olur, ağyar olur, serdar olur, dildar olur.
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt
    Bende 204 HP Caravelle var hocam. Face gruplarında Shell öneriliyor. 7-8 ay oldu aracı alalı. Başka firmalardan kullanmadim o yüzden menzil hakkında bilgim yok. Sırf dpf için shellden alıyorum.
    Götürdüğüm üstada Shell onerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titanichay -- 1 Mart 2022; 23:58:11 >
  • var zaten, uzun süre motorsikletimde bunu denedim vpower 10km civarı fark ediyor ama daha iyi performans sergilemesine karşın egzoz çıkışında az kurum görüyorum, fuelsave kullanınca ise sıfır kurum ayrıyetten uzun menzil ve az daha zayıf gaz tepkisi.
    Not: 50bin km’dir motora shellden başka yakıt girmedi. tecrübelerim bu yönde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 2 Mart 2022; 0:0:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Shell den hayatta almam. Bp den hayatta şaşmam.

Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.