Şimdi Ara

Shell Yakıtlarında Ne Var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
5.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Haklı da olabilir. Ama petrol ofisi ve BP katkılısı ile de dpf sorunu yaşamazsınız. Ama OPET için aynı garantiyi veremeyeceğim cevremde çok sorun yaşayan oldu dizelinde. Aşırı kara duman vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 2 Mart 2022; 4:16:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bizim şirket aracı 350 bin km oldu mazotu hep opetten alıyor sıfır sorun.1,5 dci 75 bg sürekli ecomodda düşük devirde İstanbul köprü trafiğinde kullanılıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • titanichay kullanıcısına yanıt

Bu konuda bende bir tecrübemi paylaşabilirim.

2021 yazında daha eskide değil hani.

2012 model pickup aracım 250bin km de. Periyodik bakımda mazot filtresinin pis oluşu ustamın dikkatini çekti. Komple mazot deposu dahil enjektörlere kadar giden tesisatı indirip fiziki olarak temizledi. Sonra bilgisayarı bağlayıp enjektör değerlerine baktık sonuç -1.1 ile 0.9 arasında 4 enjektör değeri vardı ki 6-7 ay kadar önceki rutin bakımda bu değerler -0.7 ile 0.9 arasındaydı(evet her 10binde bakım yapılıyor ve her bakımda bilgisayar ile araç değerlerine özellikle de enjektörlere bakılıyor). Lakin son 10bin km de gerek uzun yol gerekse de yakıtı bp(indirim kartı almıştım:) ) den ağırlıklı almıştım. Bakım ve temizlik sonrası tamamen boş olan depoya toyota marka enjektör temizliği yapan sıvı ve shell den katkılı dizel almamı ve bundan sonra shell katkılı dizel alarak takip edelim kararı ile son 10bin km aracı kullandım. Geçen hafta yine 10bin km bakımına gittiğimde en çok değerleri merak ediyordum. Sonuç açıkçası beni çok şaşırttı. Değerler -0.5 ile 0.6 arasında çıktı. Bundan sonra sanırım shell in katkılı mazotu dışında dizel araçlarıma yakıt almayı zorda kalmadığım sürece düşünmüyorum. Yakıtın ince olması onu enjektör dostu yapıyor diye bir sonuca vardım. Yakıt tüketiminde ise gözüme çarpan bir değişiklik olmadı diyebilirim(0.3lt kadar fark var gibi). Shell dışında böyle ince yakıtı olan firma var ise onu da test etmek isterim.

Sonuç olarak, yakıt önemliymiş onu şahsen tecrübe ederek gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 212444 -- 2 Mart 2022; 9:35:44 >

• berden kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Ben hep Opet’ten alırım. Ortalamanın üstünde bir yakıtı var bana ideal olarak geliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hepsini denedim bana göre hem performans hem de tüketim olarak en iyisi BP

• Bu konuda gerçekten hem sektörden gelen hem de teknik açıdan bilgi sahibi birisi herkesi aydınlatmali sanırım.

Ben dahil ortalık subjektik mesajlar ile dolu. Yok Shell'den başka almam en iyisi Shell en kötüsü Kel. Yok her yerden alırım her yakıt hemen hemen aynı.

Is nasıl işliyor arka planda, ciddi fark var mı yok mu vs.

Aracın birine çok uzun süre Türkiye Petrolleri'nden yakıt aldım. Öyle ki bazı arkadaşlarım öyle laf etti ki sanki araba patlayacak giderken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

metni:
    total 100 kilometrede 7.5 litre shell 100 kilometrede 12 litre

• Mokali Amca kullanıcısına yanıt
    Haklısınız her kafadan bir ses çıkınca insan ne yapacağını kime inanacagini şaşıyor

• 212444 kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkür ederim. Açıkçası kullanıcı yorumları herşeyden değerli. Bende %5 indirim kartı ile Shell den alıyordum. Fakat aklımda acabalar vardı. Çünkü ilk dizel aracım

• Shell indirim kartım var, 90 bin km'dir kullanıyorum. 1.5 dci 90 bg Clio 4 şehiriçi ortalama 5 lt/100 km tüketim var. Bu fark çok geldi bana.

• Shell, BP, Total, Opet, Petrol Ofisi vb bu firmaların hepsi akaryakıtları aynı rafinerilerden alır. Yani Shell kalkıp da ''satacağım benzini yurt dışından özel olarak getireceğim'' demiyor. Rafineriden verilen akaryakıt özellikleri de aynıdır.

Her firma aldığı akaryakıta kendi markalama işlemini yapar, yani rengini değiştirir. Araç kullanıcısının yakıt alırken nereyi tercih ettiği bu markalama işleminden anlaşılır mesela. Kısacası benzin veya mazot hangisi olursa olsun markalama işlemi bitene kadar aynıdır. Farklılık varsa sonradan başlar. Katkı, tankın temizlik durumu, depoların temizlik durumu vsvs.

Firmaların kendi işlettiği istasyonları tercih etmekte fayda var. Yine aynı şekilde sirkülasyonu çok olan istasyonlar da iyidir. Ben öncelikli olarak Shell fuelsave benzin kullanıyorum. Yeşil pompa yani. Tüketim konusunda şehir içinde pek mümkün olmasa bile şehirler arası yolda neredeyse fabrika verileriyle gitmekteyim. Şehir içindeki fark ise hem mesafenin kısa oluşundan hem de ufak tefek rampa kaynaklı.

• geçenlerde bir iş için lukoil dolum tesisine gittim. tesiste opetten, shelle tüm markaların tankerleri vardı. çalışan mühendis arkadaşa sordum durumu, hepsi bizden alıyor bir fark yok abi dedi :) sanırım en son tankerden istasyon tankına basılırken her marka kendine göre bir katkı maddesi de koyuyor içine ama bu kadar dramatik fark yaratacağını düşünmek zor.

• stableRevulation kullanıcısına yanıt

Motosikletim 62kw shell den alınca tork daha bir yüksek ama 100km de 5-5.5 yakıyor performans ı iyi geliyor ama opet alırsam şehir dışında 4.5-5 yakıyor buna çok kafa yordum hep çokta ölçtüm ortalamam o oldu.

ayrıca bp de ise uzun yok opet 4 lt kadar düştü dönüş bp ile denedim 103.km tekrar kestiği yere kadar pompanın alıyorum ve benim motorda depo koltuk altında yandan araba misali önde değil bp 3.5 yakıyor

ama bp de bayılıyor bayırlarda 120 sabit çıktığım yerde elimle hafif gaz vermem gerekti hızımı korumam için

• Arkadaşlar yakıtım kaliteli olsun ama ne olduğu belli olmayan bir marka olmasın, bilinen bir marka olsun diyorsanız BP'nin %3 indirim sunan Kolay Yakıt sistemine başvurun. BP gibi kaliteli bir yakıtı %3 indirim ile alıyorsun. Reklam falan yapmıyorum, kendim kullanıyorum.

300TL'lik yakıt doldurtuyorum, 291TL ödüyorum. Üstelik kredi kartı çektirmek için markete girme, vs. derdi de yok, yakıtı alıp basıp gidiyorum. Sistem arka planda benim kredi kartıma bağlı, oradan %3 indirim uygulayarak çekiyor.

• Yıllardır tartılışılır ama kimse depoyu fulleyip, atıyorum 100 km kullanıp, ortalama hızı da yakın değerlerde tutarak, tekrar yakıt aldığında gerçekten kaç lt yaktığını pek paylaşmıyor. Aracın donanımının kalibrasyonları farklı farklı. Bu yüzden "x km gittim", "a firmasından aldım" gibi kıyaslamaların doğruluğu sapıyor. Bana da shell daha az, opet daha fazla km götürüyor gibi geldi. Shell daha performanslı geldi daha sessiz çalışıyor gibiydi ama bunun ispatını bi hesaba dayandırmadan anca hurafe döner buralarda.

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    www.kolayyakit.com.tr
    BP Taşıtmatik - Kolay Yakıt ile akaryakıt alımları kontrol altında!
    https://www.kolayyakit.com.tr

Bu sitemi hocam bireysel olarak başvurabiliyor muyuz ? Sadece formu doldurmak yeterli mi ?

• Huan8 H kullanıcısına yanıt

Menzil ve performans konusuna birşey diyemem ama yukarıda bizzati tecrübe ettiğim durumu paylaştım. Yakıt firması ve daha da önemlisi bayi çok çok önemli.

• bp daha iyi geliyor bana.
    shell in yakıtında aracın sesi daha da artıyor sanki bende.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shell performans yakıtıdır arabanın hakkını verir.

BP fazla km yaptırıyor benim denemelerime göre.

• Shell kaliteli olabilir ama benim aracımda her seferinde aynı yolu yaparken çok daha çabuk bitti. şu anda sabit petrol ofisi kullanıyorum memnunum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.