| Sene 1995 daha o zamanlar ülkemiz bu denli gelişmemiş ve bu şekilde bir refaha kavuşmamıştı. O zamanlar şartlar çetin ve zor olduğundan daha kredi kartı ve benzeri şeyler pek kullanılmazdı. Zaten kullanılsada yaşım 15 olduğundan bende olması da mümkün değildi. Peki ya nasıl alabilmiştim? Okuyordum o vakitler ve okuldan arta kalan zamanlarda da babamın atölyesinde işlere yardım eder küçük harçlıklar alırdım. Babam o zamanlar başkalarının yanında işçilik değilde kendi iş yerinde esnaflık yapabiliyordu ancak gücü buna yetiyordu. Biz dahil bir kaç aile o dükkandan ekmek yiyordu. Bende bu harçlıkları validemin o zamanlar girebildiği şimdi pekte görmediğim bir adet olan altın günlerine girmiş biriktirdiğim paraları burada değerlendirmeye karar vermiştim. Altın günü de ne derseniz o zamanlar işte kadınlar toplaşıyorlar bir eve yemekler yapılıyor pasta börek vs tıka basa yeniyor birde ev sahibine herkes bir altın veriyor falan... Neyse garip adetler işte dedim ya ülke o zamanlar bu kadar büyük ve gelişmiş bir ülke değildi. Gün sırası bana gelince herkes altınını gönderdi elimde epeyce bir altın oldu :) dedim ben bu altınlarla ne yapayım. O zamanlarda oyunlara merakım tavan yapmış durumda 16 bit kasetli atarim var ama gözüm yeni çıkan Playstationda. Bozdurdum altınları gittim bir tane Playstation yanına da Tomb Raider ve Moto Racer oyunlarını hediye aldım:) Yaş 15 buraya dikkat! sonrasında her ay bir iki oyun derken yüzlerce oyun oynadım o cihazla hala çalışır durumdayken bir kardeşimize vermiştik. Hey gidi günler heyyy... Şimdi ne mi değişmiş babamın iş yeri yok kapatmak zorunda kaldı. Başkalarının yanında çalışıp zor bela emekli oldu. Kıt kanaat emekli maaşı ile geçinmeye çalışırken ek iş için birilerinin yanında çalışmaya devam ediyor. Valide bırakın altın günlerini düğünlerde altın takamaz duruma geldi. Ben 40 yaşında adamım ve Playstation 5 almak için para biriktiremez hatta hayal dahi edemez oldum. Ama olsun biz görmedik ama eskiden insanlar yağ kuyruklarında tüp kuyruklarında bekliyormuş ekonomimiz çok kötüymüş şimdi çok şükür şahlanmış durumdayız. Her ne kadar bir şeyler alamasakta hayaller kuramasakta buna da şükür... Not: Bazı arkadaşlar csb falan yazmış :) arkadaş yaşım 40 yalan söyleyecek yaşı çoktan geçtik burada yalan dolanla prim kasacak halimiz yok şükür :) tarihlerde bir miktar yanılıyor olabilirim 1995 değilde 1996 olabilir bu da affola ;) Tomb raider ilk gördüğümde aşık olduğum oyundur. Bunu izmir fuarında bir pcde oynanırken gördüm. Para biriktirmeye pc için başladım ama ps1 i görüpte tomb raider da olunca direkt hedefim ps1 oldu. Yani gerçekler bunlar arkadaşlar şimdi ben fakirleşmiş olabilirim belki siz zenginsinizdir ps5 i hiç zorlanmadan alabilir oyunlarını keyifle oynayabilirsiniz. Bu benim gerçeğim aynı gerçeği yaşayan birileri var mı? Merakım buna hepsi bu... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemus -- 26 Ekim 2020; 9:34:9 > | 
| _____________________________  | 

Yeni Kayıt
 Yeni Kayıt 

1 Mobil
1 Mobil 

Konudaki Resimler
Konudaki Resimler

En Beğenilen Resimler
  En Beğenilen Resimler
                         Tüm Yanıtları Genişlet
 Tüm Yanıtları Genişlet

Daha Fazla Beğenilen Yorum