Şimdi Ara

Şeker kas gelişimini etkiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • farkettimde bu bodiciler şeker yemiyo.hatta arnold şekerden undan uzak durun diyor.bilimsel açıklaması olan varmı

• kozmozun delisi K kullanıcısına yanıt
    Bilimsel bi açıklamam yok ama böyle düşünüyorum
    Fitness badi ile alakası olan adama protein lazım dedigin şeyler protein yokki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bi düşün sence neden
  • Aslında karbonhidrat da bi şeker, glikoz. Şimdi bütün rafine ürünlerde glikoz-mısır şurubu, tatlandırıcılar vs. sağlıksız doymuş yağ var. Bunlar da insülini patlatıp uzun vadede yağlanmaya sebep oluyor. Meyvede ise fruktoz var; fruktoz bildiğim kadarıyla glikojen depolarının %20'sini oluşturuyordu. Ama ben yine de tüketiyorum abartmamak kaydıyla vitamin-mineral almak için Yanlışım varsa düzeltin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Venture -- 29 Ağustos 2019; 21:47:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kandakl sekerin fazlasi direkt yag oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes için zararlı. direkt kas gelişimini engellemez ama fazla şeker alırsan dolaylı olarak etkiler. Profesyonel değiliz o kadar kasmaya gerek yok. :D Ara sıra az miktar şekerden, tatlıdan bir şey olmaz önemli olan temel beslenme programın nasıl o. Yine de kalkıp her gün pizza künefe baklava gömersen tabii sorun olur Mesela bir gün canın şekerli unlu bir şey istiyorsa o gün yiyeceğin başka karbonhidratı yağı eksiltirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phases -- 29 Ağustos 2019; 21:57:4 >
  • tamamda işte kas gelişmezmi bu durumda?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozmozun delisi

tamamda işte kas gelişmezmi bu durumda?
    Kas gelişir de yağdan gözükmez.

Edit; sadece şeker yemekten bahsediyorsan gelişmez. protein ister kas.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41A5AE05 -- 29 Ağustos 2019; 22:33:16 >
  • Ciddi soruyor olamazsınız ya lütfen trollüyorum diyin abi şekerle kas yapılabilme imkanı var mı sence ? Kas o şekeri nasıl kullanıcak ? Her antrenman öncesi ve sonrası haribo ye bakalım nasıl gelişicek.
  • Spor sonrası basit şeker alanlar var haribo olsun dandik vişne suyu içen olsun kaslardaki glikoz deposunu hızlıca doldurmak için ama benim bildiğim şekerin Protein emilimini eksi yönde etkilediği mesela o gün 140 gram Protein aldın birde şekere abandın kasina gidecek Protein 100 grama düşüyor kemiktir saç uzamasıdir onları ihmal ettim

• yigitwinner kullanıcısına yanıt
    İşte bu en mantıklı cevap olsa gerek

• kozmozun delisi K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: The Venture

Aslında karbonhidrat da bi şeker, glikoz. Şimdi bütün rafine ürünlerde glikoz-mısır şurubu, tatlandırıcılar vs. sağlıksız doymuş yağ var. Bunlar da insülini patlatıp uzun vadede yağlanmaya sebep oluyor. Meyvede ise fruktoz var; fruktoz bildiğim kadarıyla glikojen depolarının %20'sini oluşturuyordu. Ama ben yine de tüketiyorum abartmamak kaydıyla vitamin-mineral almak için Yanlışım varsa düzeltin.
    Hocam şekerlerde birer karbonhidrat değil miydi? Hatta üreticiler bazen çakallık yapıp şekerleri karbonhidrat başlığı altında yazıyor insanlar şeker yok zannediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

Hocam şekerlerde birer karbonhidrat değil miydi? Hatta üreticiler bazen çakallık yapıp şekerleri karbonhidrat başlığı altında yazıyor insanlar şeker yok zannediyor.

Alıntıları Göster
    Evet, bunu yapan supplement üreticileri bile var ne yazık ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Venture

Aslında karbonhidrat da bi şeker, glikoz. Şimdi bütün rafine ürünlerde glikoz-mısır şurubu, tatlandırıcılar vs. sağlıksız doymuş yağ var. Bunlar da insülini patlatıp uzun vadede yağlanmaya sebep oluyor. Meyvede ise fruktoz var; fruktoz bildiğim kadarıyla glikojen depolarının %20'sini oluşturuyordu. Ama ben yine de tüketiyorum abartmamak kaydıyla vitamin-mineral almak için Yanlışım varsa düzeltin.
    şeker bir karbonhidrat ama karbonhidrat = şeker degil. örn nişasta ve lif de karbonhidrat. ben de ayrıntılı bilmiyorum.
  • şeker genel olarak sağlıksız ve yağ oranını arttırır.

• Şekeri 2-3 ay tamamen bıraktığım bir dönem olmuştu. Çevremdekiler yüzümün çöktüğünü söyledikleri için, biraz da benim iradesizliğimden tekrar kullanmaya başladım. Şu sıralar tekrar bırakmayı ya da minimuma indirmeyi planlıyorum. Abur cuburu keserim sorun olmaz ama ayda bir hamburger yediğinde gazlı içeceğin yerine koyacak bir şey bulamadım. Ona da bir çözüm bulacağız artık

• içecek olarak şalgam,madeni su,%100 gram katkısız cam şişede meyve suyu öneririm.

Ben sadece kahvaltıda natürel ev yapımı reçel kullanıyorum haftada bir iki kerede meyve yiyorum onun dışında şeker 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 30 Ağustos 2019; 0:31:30 >
  • Yazdıklarınızı severek tüketiyorum. Reçel tüketmiyorum (aslında kahvaltı yapmıyorum - aralıklı oruç meselesi), meyve severek tüketirim(Mürdüm eriği ve muz favoriler) Ama bazen hamburger veya pizza yiyeceğim zaman gazlı içecek arıyorum. Maalesef gazlı içeceklerin sağlıklı bir türü yok maden suyu hariç. Mecburen %100 meyve suyuna geçeceğiz hamburgerde de :)

• şeker zaten genel anlamda zararlı,body olayına gelirsek şeker vücuda enerji veren bir madde o yüzden antreman öncesi daha fazla kilo basmak için yada daha çok tekrar için alınabilir. Fakat kas gelişimi dinlenme aşamasında olduğu ve yapı taşı AA olduğundan protein almak gerekli
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.