Şimdi Ara

Nasıl oluyor da kolesterol hücre zar geçirgenliğini arttırıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
12.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• _____________________________
  • allahin hikmeti iste hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolesterol: Hücre zarındaki kolesterol komşu fosfolipitlerin hareketlerini sınırlandırır ve
    membranı mekanik olarak daha sağlam hale getirir. Zarın akıcılığı zardaki doymuş ve
    doymamış yağ asitlerinin miktarına bağlıdır. Eğer çok miktarda doymuş yağ asidir varsa zar
    daha az akıcı, çok miktarda doymamış yağ asidi varsa zar daha akıcıdır. Akıcılığı etkileyen
    bir diğer faktör ise kolesteroldür. Kolesterol çift katlı lipit zarı daha az akışkan hale
    getirir.Kolesterolün zardaki en önemli görevi yüksek sıcaklık gibi iç veya dış etkenlerin zarın
    akıcılığını bozmasını engelleyerek bütünlüğü korumaktır.

Burdan ne cikar? Akiskanlik azaliyor acikliklar acik kaliyor gecirgenlik artiyor . yani normalde o fosfolipitlerin arasi bos ama hareketli oldugundan gecirgenlik az oluyor maddeler gecemiyor akiskanlik azalinca gecirgenlik artiyor

Daha kisa ve öz 2 kapi var 1 muhafiz var bu muhafiz ayni anda surekli iki kapiya gidip geliyor sende gecemiyor kolestrol gelip muhafiz sadece bi kapida bekle diyor diger kapi acik kaliyo sende kolaylikla giriyosun gevirgenlik artiyor .

Daha iyi bi anlatim olamazdi eheheh .
    Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkface78545 -- 1 Aralık 2015; 20:49:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu bilgiyi hangi kaynaktan alıntı yaptin? Çok guzel açıklamış

Daha Fazla Göster
  • Ben de şöyle ekleme yapayım: Yağda çözünen vitaminler neden suda çözünenlerden hızlı geçerler? Çünkü hücre zarında yağ olduğu için. Kolesterolün de benzer bir etkisinin olduğunu düşünüyorum.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.