Şimdi Ara

Seçimlerde oy kullanmayanlara 17 TL ceza!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimlik numarası yüzünden oy kullanmayan seçmene de para cezası verilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun TC kimlik numarası şartı yüzünden sandığa gidemeyecek seçmenleri para cezası bekliyor. Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde mazereti olmadığı halde oy kullanmayan vatandaşlar en az 17 TL ceza ödeyecek. Para cezası nüfus cüzdanında TC kimlik numarası olmadığı için oy kullanamayacak seçmenler için de uygulanacak.

YSK kaynakları, 29 Mart'ta yapılacak mahalli seçimlerde oy kullanmayan vatandaşlar için para cezası uygulanacağını bildirdi. Seçmenlerin kimliklerinde TC kimlik numarası bulunmaması ise mazeret olarak kabul edilmeyecek. Para cezasıyla ilgili yetkinin ilçe seçim kurulu başkanına ait olduğunu belirten YSK yetkilileri, oy kullanmayanların seçmen kütüklerindeki TC kimlik numarasından tespit edileceğini belirtiyor.

Para cezası en son 21 Ekim 2007'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili anayasa değişikliğinin halkoylaması sırasında gündeme geldi. YSK, halkoylamasında oy kullanmayan seçmenlerle ilgili para cezasını Maliye Bakanlığı'nın da görüşünü alarak 17 YTL olarak belirlemişti. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde ise, para cezası 7,5 YTL olarak saptanmış, ancak Maliye'nin "8 YTL'nin altındaki para cezalarının, tahsilat için yapılacak masrafın bu rakamdan fazla tutması nedeniyle uygulanmayacağı" duyurusu üzerine ceza uygulanmamıştı.

Alıntı:http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=12&ArticleID=1075269&Date=25.03.2009&b=Oy%20kullanamayanlar%20yandi&ver=40

Bence oy kullanmak vatandaşlık görevi, orası ayrı, ama kullanmayanlara para cezası vermek doğrumu orası tartışılır.

• bence doğru bir yaklaşım zor bir şey değilki
  • Boş oy kullanmak için de oraya gitmek kadar saçma birşey olamaz bence...
  • Her ne kadar sizlere saçma gelsede bir Türk vatandaşı olarak görevimizi yerinde getirmeliyiz..A partisi olsun B partisi olsun Çekimser olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkowich -- 25 Mart 2009; 12:33:12 >
  • 17 değil 1700 TL olması lazım.. Kullanmadıkları oylar yüzünden geliyor başımıza ne geliyorsa..
  • Bence çok çok az.
  • Vatandaşa ceza vermeye gelince katmer katmer döşeyenler, seçim vaadlerini yerine getirmeyenler için de bir ceza uygulasaydı keşke!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oy moy vermeyeceğim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Layblood

Oy moy vermeyeceğim

O halde seçimlerden sonra tüm lambaları yenilersin.. Biz de elimizde oklar diğer seçimlerde yine herkesin oyunu kullanmasını bekleriz..
  • 17 tl gerçekten az. 150-200 tl nın üstünde bir ceza uygulanmalı oy kullanmayana...
  • Benim kaydım çıkmadı ah ulen ahhhhhh
  • simdi ordudayim kalkip bursaya mi gidicem oy kullanmak icin kullanmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: bykanca

17 tl gerçekten az. 150-200 tl nın üstünde bir ceza uygulanmalı oy kullanmayana...

dalgamı geçiyorsun sen?
    ekmek yiyemeyenler pasta yesin de dersin sen şimdi

evsizi var
    işsizi var
    ekmek bulamayanı var
    yalın ayak sokakta gezeni var

oy vermezlerse 200 liralarıda yoksa öldürelim, nasıl?!
  • Gerekli başvuruları zamanında yapsaydınız şimdi rahat rahat kullanırdınız oyunuzu.. Ha oy vermek, herhangi bir zihniyet tarafından yönetilmek sizin için bir önem teşkil etmiyorsa, bir yandan TV nizi izleyip kahvenizi yudumlarken, seçim sonuçları açıklanırken attığımız çığlıkları da duymazdan gelirsiniz olur biter..
  • Elinde olmayan sebeplerden dolayı oy kullanamayanlar olabilir. Bence para cezası saçma. Oy kullanıp kullanmamak vatandaşların doğal hakkı. Tabii ki gönül ister bütün vatandaşlar oy kullansın ve bütün oylar geçerli olsun, ve bu oylar tamamen kendi özgür insiyatifleri olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

17 tl gerçekten az. 150-200 tl nın üstünde bir ceza uygulanmalı oy kullanmayana...

dalgamı geçiyorsun sen?

evsizi var
    işsizi var
    ekmek bulamayanı var

Merak etme ben o zihniyetten değilim. Ben keyfi oy vermeyenleri kastediyorum. Zorunlu olarak oy veremeyenleri değil. Yatalak olur rahatsız olur. Ona birşey dediğimiz yok. Ayrıca evsiz, işsiz ya da yalın ayak olunca oy kullanılmıyor mu? Ne kadar saçma bir laftır bu? Bu ülkenin vatandaşı isen ülkeni seviyorsan insanlık namına oyunu vereceksin.

• Her zamanki gibi gene hikaye arkadaş üniversitedeyken ikametgahımı gebzeye almıştım şimdi oy kullanmak için gebzeye gidemem aileminn durumu iyi değil kusura bakmasınlar gelirsede gelsin çok umrumda
  • Ne demek lan oy kullanmayanlara ceza vermek..Cumhuriyet rejiminin olduğu hangi ülkede oy kullanmayana ceza veriliyor..Hiçbir demokraside böyle bişey yok..Böyle yasalarla mı türkiye demokratik bir ülke..Ben sandığa gitmicem ama oy kullanmadım diye ceza kesmek ne demek...Böyle devlet anlayışının içine edim...
  • kullanacaktım vazgeçtim kullanmıyorum.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

dalgamı geçiyorsun sen?

evsizi var
    işsizi var
    ekmek bulamayanı var

Merak etme ben o zihniyetten değilim. Ben keyfi oy vermeyenleri kastediyorum. Zorunlu olarak oy veremeyenleri değil. Yatalak olur rahatsız olur. Ona birşey dediğimiz yok. Ayrıca evsiz, işsiz ya da yalın ayak olunca oy kullanılmıyor mu? Ne kadar saçma bir laftır bu? Bu ülkenin vatandaşı isen ülkeni seviyorsan insanlık namına oyunu vereceksin.

evsiz işsiz yada yalın ayak olunca oy kullanabiliyor ama kullanmazsa ,istemezse,kullanamazsa herhangi bir sebepten dolayı (haklı yada haksız)
    200 lira mı ödeyecek ödeyemezse ne olacak onu soruyorum ben, öldürecekmiyiz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.