Emekli Yönetici
Tarihinde Katıldı

Toplam: 2843 (Bu ay: 36)
LG Türkiye'nin Yasa Tanımaz Tavrı ve Haklarınız
Merhaba Arkadaşlar,
Birçoğunuzun bildiği üzere uzun bir süredir LG 77CX OLED model televizyonumun işlem süreci hakkında ciddi anlamda sıkıntılı bir süreç yaşıyorum. Hem bu süreci sizlerle paylaşmak, hem de benzer bir süreçle karşılaşırsanız ne gibi haklarınızın olduğunu bilmeniz adına bu konuyu açmak istedim.
Televizyonumda neredeyse "tenis topu" büyüklüğünde panel problemleri yaşanması nedeniyle 20.09.2022’de, cihazımı MTV Elektronik firmasına teslim ettim. Daha sonra yaptığım araştırmalarda panelimde meydana gelen bu problemlerin, "white dot (beyaz leke)", "banding (ekranda dikey çizgiler)" ve "uniformity (ekran homojenliğinde bozukluk)" şeklinde toplu olarak panelimde mevcut olduğunu, yurtdışında da sıklıkla meydana geldiğini ve bu sorunlardan herhangi birini yaşayan kullanıcıların dahi TV’lerinin ayıplı kabul edilerek yenisi ve muadili ile değiştirildiğini gördüm. Bunun üzerine ertesi gün yetkili servise dönüş yaparak durumu anlattım ve konu hakkındaki talebimin ürünün tamiri değil, ürünün ayıplı olmasını fark etmem nedeniyle, "6502/11 madde 3 gereğince seçimlik hakkım olan ürünün misli ile değişimi" olduğunu ilettim. Servis konuyu derhal LG merkeze bildirdi, ancak LG merkezden böyle bir işlem kesinlikle yapmayacaklarını, ancak panel değişimi ile sürece devam edebileceklerini bildirdiler. Kanunen bu yaptıklarının benim seçimlik hakkıma müdahale etmek olduğunu ve yaptıkları bu eylemin Türkiye Cumhuriyeti yasalarına karşı geldiğini belirtmeme karşın, “tercih sizin dilerseniz panel talebinizi iptal edebiliriz” cevabıyla karşılaştım (ilgili yazışmalar da mevcut). Dahası LG merkez panelin yurtdışından geleceğini ve ne zaman ellerinde olacağını bilmediklerini de iletti. Bunun üzerine beklemeye başladık. 12.10.2022 itibarı ile garanti mevzuatı gereğince tanınmış olan "ürünün gerekli onarım işlemlerinin 20 iş günü içerisinde tamamlanması" süreci sona erdi. LG yetkili servisine 13.10.2022'de geri dönüş yaparak, durumu belirttim ve "6502/11 madde 3 gereğince seçimlik hakkım olan ürünün misli ile değişimi" talebimi kendilerine ilettim. Kendileri konu ile ilgili talepte bulunacaklarını ve bana geri dönüş sağlayacaklarını belirttikten 5dk sonra beni tekrar aradılar ve LG'den sadece 5dk içerisinde "red" yanıtının geldiğini bildirdi.
Bunun üzerine tekrar LG Merkez ile iletişim kurarak bu yaptıklarının "tekrar" Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına karşı geldiğini, LG büyüklüğünde bir firmanın 2. kez kanunlara karşı sergilediği bu tavrının doğru olmadığını müşteri temsilcisi arkadaşımız ile konuştum. Kendisi konu ile mutlaka ilgileneceğini, yaşanan bu süreç hakkında üzgün olduğunu belirtmesi üzerine görüşmemizi sonlandırdık. Aynı gün ilgili müşteri temsilcisi geri dönüş sağlayarak, 20 iş günlük servis sürecinin dolduğunun farkında olduklarını, yaşanan bu süreç için kendi adına çok üzgün olduğunu, ancak LG tarafından ona sağlanan bilgiye göre bunun için yapabileceklerini herhangi bir işlem olmadığını, ilgili seçimlik hakkı talebimin red edildiğini, ürünümün panelini "yurtdışından gelene kadar" beklemem gerektiğini iletti. Ben de kendisinin destekleri için müteşekkir olduğumu, Ancak LG gibi marka değeri oldukça yüksek bir markanın, kanun ve yasa tanımaz bu tavrının doğru olmadığını, kendileri ile yasal yollardan sürece devam edeceğimi belirterek görüşmemi sonlandırdım.
Bu konunun özellikle 30.001TL üzerinde bir meblağ ödeyerek, LG markalı OLED bir televizyon tercih edecek arkadaşlar için çok büyük önemi bulunmakta. Çünkü görülen ve anlaşılan o ki, LG markası, doğrudan tüketici hakem heyetine intikal edemeyecek durumda olan tüm ürünleri için yaşadığım süreci tüketicilerine yaşatacaktır. Özellikle OLED ürünlerde, iyi bir panele denk gelme ihtimalinizin, yüksek ölçüde şansa bağlı olduğu göz önüne alınırsa, bu tutumla karşılaşacak olmanız, yapacağınız tercih için, televizyonun teknolojik özelliklerinden çok daha büyük önem taşımaktadır. Yaşadığım bu sorunları, tüketici dostlarımızın bilgi sahibi olabilmesi için sizlerle paylaşmak istedim.
Dilerim Türkiye Cumhuriyeti üzerinde faaliyet gösteren tüm firmalar, O'nun vatandaşlarından maddi kazanç elde ederken, aynı şekilde O'nun kanun ve yasalarına uymak zorunda olduklarını da kabul ve idrak edebilir, eylemlerine bu çerçevede düzen verebilir.
İlgili konu hakkında yaşanan süreci Adem Helvacı hocamız çok net ve detaylı bir şekilde analiz ederek benim gibi bu sorunlardan muzdarip tüketiciler için oldukça faydalı olduğunu düşündüğüm bir video yayınladı. Kendisine buradan, mağdur bir tüketici olarak aynı mağduriyete sahip tüm tüketiciler adına, şükranlarımı sunuyorum.
İyi forumlar dilerim,
Savaş

Son durum aşağıdaki gibidir arkadaşlar:

Bir Efsane Yeniden Doğuyor Lian Li Dynamic EVO
Daha önce pek çoğumuzun kullandığı veya kullanmayı planladığı Lian Li'nin en gözde serilerinden Dynamic serisi, serinin eleştirilen ve eksik görülen tüm yanlarını ortadan kaldırarak yeniden geliyor. Kasanın tamamiyle kişiye göre özelleştirilebilir olması, customdan hava soğutmaya, sade siyah/beyaz bir donanımdan, tamamiyle özelleştirilebilir ARGB donanım desteğine ve hatta çift PSU desteğine kadar çok farklı sayıda varyasyona sahip.
Kasa genel görünümü oldukça sade. Ön panelde sadece güç açma butonu göze çarparken, hemen yan altına gizlenmiş olan reset ve mod tuşları kasa önünde USB ve kablo karmaşası istemeyen kullanıcılar için düşünülmüş ve USB/Type-C/Audio-Mic bağlantıları hemen kasa altına yerleştirilerek, 3 farklı noktaya konumlandırılabilir bir hub üzerinde toplanmış.

Kasanın siyah, beyaz ve liman grisi (harbor grey) olmak üzere 3 farklı rengi bulunuyor ve hepsinde ön tarafta daha önce ROG ve Razer versiyonlarında gördüğümüz özelleştirilebilir RGB şerit standart olarak bulunuyor.

Kasanın en büyük avantajlarından biri sizin komponent yapılandırmanıza göre tamamen özelleştirilebiliyor olması. Öyle ki kasayı tamamen tersine çevirerek bir setup oluşturmanız dahi mümkün kılınmış. Üstelik bunu sadece bir kaç vidayı sökerek kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Özellikle 3 adete kadar radyatör desteğine sahip olması kasanın en büyük avantajlarından.

Kasa aynı zamanda oldukça geniş bir opsiyonel aksesuar grubuna sahip. Özellikle günümüzde PC oyunculuğunun da ön plana çıkmasıyla beraber önem kazanmaya başlamış olan GPU larımızın daha iyi soğutulabilmesini amaçlayan ve GPU'nın hemen anakart yanında dikey olarak takılıp, arka tarafa yerleştirilebilecek egzoz fanlarla daha iyi soğutulmasını amaçlayan braket oldukça öne çıkıyor.

Ayrıca görsellikten ziyade performansa odaklanmak isteyen kullanıcılar için ön cam yerine takılabilen, kasa rengine göre seçilebilir ızgara ön panel opsiyonu da mevcut.

Şu ana kadar yapılmış olan hemen hemen tüm incelemelerde gerek görselliği, gerek malzeme kalitesi ve gerek kişiselleştirilebilir yapısıyla ön plana çıkan Lian Li Evo için geri sayım başlamış durumda. Muhtemelen Mayıs ayı gibi ülkemizde satışa sunulacak olan kasayı temin eder etmez yine performansı ve birebir testleriyle bu konu altından sizlerle paylaşıyor olacağım. Sizler de bu kasayla ilgili sormak istedikleriniz ve merak ettiklerinizi konu üzerinden iletebilirsiniz.
Herkese iyi forumlar diliyorum,
Savaş
Kasa için yapılmış olan başlıca incelemeleri aşağıda iletiyorum. Özellikle kasa kişiselleştirilebilirliği ile ilgili olarak Christopher Flannigan kanalını takip etmenizi öneririm.

Marshall Major 2 Bluetooth İncelemesi
Clio 4 Joy 2016 mı Kia Rio Concept 2015 mi?
|
Silinebilir. Mükerrer konu.
|
Clio 4 1.5 DCI vs 1.2 TCE ?
|
Clio 4 1.5 DCI vs 1.2 TCE ?
|
AVEA Tablet Kampanyası Hakkında
|
|
Basit Bir Matematik Sorusu
|
Meslek: Makina Mühendisi
İlgi Alanları: Today’s yesterday’s tomorrow. Live your life, enjoy the moment.
![]() PSN: SAVIARs Gamertag: SAVIARs Steam: SAVIARs |
![]() Viskozitesiz akışların, mekakimyasal empedanslarının, antikorozyonal redüktansı.. 樹液 |

Son Giriş: 7 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 8 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17.660
İkinci El Bölümü Mesajları: 2.666
Konularının görüntülenme sayısı: 684.210 (Bu ay: 19.142)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.753 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic