Şimdi Ara

Seçimlerde oy kullanmayanlara 17 TL ceza! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şu ana kadar oy kullanmayanlara çok şahit oldum ama hiç para cezası ödeyen olmadı
    içlerinde uygulama sıfır
  • Nereye ödicez bu parayı?
  • Versem de çekimser veririm. Bi poha yaramaz yani. Ne diye zorlarlar anlamıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: chupacabra

Nereye ödicez bu parayı?

Büyük ihtimalle gelir, icra ve vergi dairesi müdürlüğüne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 25 Mart 2009; 18:24:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

17 değil 1700 TL olması lazım.. Kullanmadıkları oylar yüzünden geliyor başımıza ne geliyorsa..

Bir kişi oy vermezse başına ne gelir anlatır mısın? bu mesajından şunu anlıyorum çok bilgili görgülü doğruyu bilenler oy kullanmıyor cahiller gidiyor oy kullanıyor sizde bu yüzden doğru partiyi seçtiremiyorsunuz? bu bile saçma bi düşünce millet oy vermedi diye başına kötü parti gelmez onu geçtim sana göre kötü olan bana göre iyi olabilir bu bile göreceli

iktidar olamayan partilerin mensuplaı bu tip bahanelere başvuruyor genelde ama hiç altını kazıp düşünmezler aslında bu laf o onu söyleyenler için birer tuzaktır

Ben bütün paritelere vereceğim oyumu çok emek harcadılar arabaları saolsun kapıdan eksik olmuyor ezanı bile umursamadan çalıyorlar müziklerini bu yüzden hepsine birer evet gelecek benden

• Aynen bende oy kullanamayacağım sanırım.
    quote:

Orjinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

Elinde olmayan sebeplerden dolayı oy kullanamayanlar olabilir. Bence para cezası saçma. Oy kullanıp kullanmamak vatandaşların doğal hakkı. Tabii ki gönül ister bütün vatandaşlar oy kullansın ve bütün oylar geçerli olsun, ve bu oylar tamamen kendi özgür insiyatifleri olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

17 değil 1700 TL olması lazım.. Kullanmadıkları oylar yüzünden geliyor başımıza ne geliyorsa..

Ben İstanbul'dayım memleketim Denizli. Ve o hafta sınavım var. Eğer böyle birşey olsaydı sen mi ödeyecektim 1700 TL'yi. Biraz mantık. Başka bişey değil.
  • Yerel seçimler olsun genel seçimler olsun, oy kullanmamak bence büyük hatadır. Bazı sebeplerden dolayı oy kullanamayanlar olabilir. Ama sırf üşengeçlikten dolayı oy kullanmamak veya bunu önemsememek veya oy vereceğim kimse yok demek çok hatalı bir davranış bana göre. Çünkü sizler oy kullanarak yönetimde söz hakkı sahibi oluyorsunuz, ve oy kullanmayarakta bu hakkınızdan vazgeçiyorsunuz. Oy kullanmak veya kullanmamak demokrasi ile yönetilen bir ülkede tabii ki sizin kararınız, ama demokratik haklarınızdan asla vazgeçmeyin. Çünkü bir gün "Kardeşim bu nasıl iş bu ülkede demokrasi var, herkesin söz ve yaşam hakkı var, vatandaşlık hakkı var" dememek için en azından.
  • Oy kullanmak kadar Kullanmamakta hakkımız olmalıydı.
    Zorla Hiç Birşey yaptıramazsınız kardeşim.

Oy kullanmamakta bir Eylem biçimidir.
  • oy kullanacagım yer afyonun bir tane kasabası ben kırıkkaledeyim sırf oy kullanmak icin gidiş geliş 600+km yol gidip üstüne birde 70-80ytl para verip 7 saat yolda geçirmektense 17ytl vermeyi tercih edecem bu yüzden oy kullanmıyacagım
  • quote:

Orjinalden alıntı: necrovirus

oy kullanacagım yer afyonun bir tane kasabası ben kırıkkaledeyim sırf oy kullanmak icin gidiş geliş 600+km yol gidip üstüne birde 70-80ytl para verip 7 saat yolda geçirmektense 17ytl vermeyi tercih edecem bu yüzden oy kullanmıyacagım

aynen bende kırıkkaledeyim memlekete gitmek en az 80 tl ye mal oluyo versinler paramı gidiym atmaya.

bu arada öğrencimisin k.kalede
  • Oy kullanmamaktan daha iyi bir eylem şekli boş oy kullanmaktır, eğer illa ki protesto etmek için bu yolu deneyecekseniz. Bu benim fikrim tabii ki katılmayabilirsiniz. Siyasi başarı kullanılan oylarla göre belirlenir, kullanılmayanlara göre değil bunu unutmayın. Protesto etmek için kullanmadığınız her oy, protesto ettiğiniz şahsın veya partinin başarısını bir adım daha ileriye taşır. Bir vatandaşın ülke yönetimindeki tek söz hakkı oyudur! Bu nedenle geçerli bir sebebiniz yoksa oy kullanmaktan kaçmayın derim ben! Çünkü ülke bizim ülkemiz, yönetilende biziz, başkası değil.

quote:

Orjinalden alıntı: REM1903

Oy kullanmak kadar Kullanmamakta hakkımız olmalıydı.
    Zorla Hiç Birşey yaptıramazsınız kardeşim.

Oy kullanmamakta bir Eylem biçimidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 25 Mart 2009; 19:04:11 >

• Nasıl demokratik bir ülke bu belki kimseden umut görmüyorum sanene benim oyumu kullanıp kulanmayacağımdan. Zorlaı bana oy kullandıracaklar bu sene kullanmayacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: necokyar86

quote:

Orjinalden alıntı: necrovirus

oy kullanacagım yer afyonun bir tane kasabası ben kırıkkaledeyim sırf oy kullanmak icin gidiş geliş 600+km yol gidip üstüne birde 70-80ytl para verip 7 saat yolda geçirmektense 17ytl vermeyi tercih edecem bu yüzden oy kullanmıyacagım

aynen bende kırıkkaledeyim memlekete gitmek en az 80 tl ye mal oluyo versinler paramı gidiym atmaya.

bu arada öğrencimisin k.kalede

ben afyonda sözleşmeli öğretmendim o zaman eve net baglatmak için mecburen nüfusumu afyona aldırmıştım
    şubatın 25inde memleketime yani kırıkkaleye kadrolu atandım ve hala nüfüsum afyonda kaldı
    o yüzden oy kullanmıyacagım

• Sen demokrasiyi özgürlükle karıştırıyosun bence! Öncelikle kavramlara dikkat et, sonra da üslubuna! Yaşın kaçtır bilmem, ama bildiğim bir şey var; kimseden umudunsa yoksa bile kendinden umudun olsun. Bu konuya artık mesaj yazmayacağım. Herkese iyi akşamlar.

quote:

Orjinalden alıntı: southsayer

Nasıl demokratik bir ülke bu belki kimseden umut görmüyorum sanene benim oyumu kullanıp kulanmayacağımdan. Zorlaı bana oy kullandıracaklar bu sene kullanmayacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reasonable

Boş oy kullanmak için de oraya gitmek kadar saçma birşey olamaz bence...

gitmicektim ama gidip boş basayım bari
    sorun olursa beceremedim derim
  • Ceza meza yok...Hepsi palavra...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.