Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (5 Mobil) - 1 Masaüstü5 Mobil
5 sn
8.651
Cevap
209
Favori
1.282.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baharat konusunda ben de aynı durumdayim. Karabiber tavuk baharati gibi baharatlar hemen kizariklik ve kasintiya sebep oluyor. Bir süre kefir denedim. Faydası oldu açıkçası ama diyetle beraber yapmak lazim. Kefir bağırsaklardaki faydali bakterileri ciddi oranda arttiriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler sizlere tavsiyem senede en az 2 kere saçınızı kazıtın makineyle. Hem deriniz hava alıyor kendine geliyor hemde saçların dibine yapışmış pul gibi deri parçaları gidiyor ayrıca kaşıntıda azaltır. Ama ustura vurdurmayın yoksa zaten hassas yaralı olan deriniz mahvolur. Daha önce yappmadım derseniz 2-3 kere yapınca alışıyorsunuz , birde yakışıyorsa tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AloneAssassin -- 23 Haziran 2016; 14:37:23 >

Orijinalden alıntı: Privyet

quote:

Orijinalden alıntı: Pherus

quote:

Orijinalden alıntı: Privyet

Sudocrem isimli bir ürün var ve ben bu ürüne neler desem hangi methiyeleri dizsem harika,yüzümü bembeyaz yaptı vallahi.Eczanelerde satılıyor fazlada pahalı değil imkanı olan varsa alıp denesin.

Ben Sudocrem'i kullanıyorum 3 gündür. İlk gün işe yaradı ama sonraki günden itibaren kullanmaya devam etmeme rağmen etkisi azaldı. Şuan yüzümde kızarıklıklar çıktı yine. Sizde nasıl olmuştu süreç?

Ben 1 haftadır kullanıyorum ve yüzüm her geçen gün güzelleşmeye devam ediyor,sadece seboreik bakımından değil yumuşacık tertemiz bir yüz oluyor

Yalnız sudocrem bha içeriyor. Kanserojen olduğu ispatlanmış bi madde. E320 diye bilinen bi koruyucu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kefir için arkadaslar

• Elma sirkesi saçlarda 10 numara etkili. Yalnız yıkamayacaksınız, öyle gezeceksiniz. Kokusu yarım ya da 1 saat sonra geçiyor. Hem de saçları ışıl ışıl yapıyor, parıldıyor. Bu sayede saçlarımı uzattım. Saç mezoterapisi ve PRP yaptırdım toplam 8 seans, 3.000 TL harcadım; hiçbir işe yaramadı arkadaşlar bu arada. Saç dökülmesi olan boşuna yaptırmasın.
  • Bu meret benimde saçları sildi süpürdü.Gerçi genetik olmadığını da söyleyemem saçımın dökülüş biçimi kadın tipi bir dökülme ve büyük ihtimalle annemden geçme.Ama şöyle bir şey var saçlar 35-40 gibi dökülmeye başlayacakken ben bu hastalığın dökülmeyi erken tetiklediğini düşünüyorum.Benim dökülme 21 yaşındayken başladı şu an 26 oldum ve önceden sıklığından rahatsız olduğum sürekli ara makası attırdığım saçlar aşırı seyrekleşti malesef :/

Hastalık için kullanılan şampuanlar Vichy Dercos veya h&s clinical str gibi şampuanlar kabuklanma ve kaşıntıları belli oranda azaltsalarda bir süre sonra hem etkileri azalıyor hem de saç renginiz açılıyor ve zayıflıyor.Bu yüzden bu şampuanları kesinlikle kullanmayın.

Salça ve domates içeren yiyecekler bende bu hastalığı belli oranda arttırıyor.Bu yüzden yemeklerde kullanmamaya çalışıyorum.
    Günlük 275 ml kefir tüketiyorum.Şeker gereksinimimi meyvelerden,pekmezden,baldan karşılıyorum.Günde en az 3 Lt su içiyorum.Baharat,acı ve kahveden uzak duruyorum.

Hastalık genelleme yapmayayım ama yağlı ciltlerde daha fazla görülüyor bunu kontrol altına almakta gerekiyor.Bunun en garanti yolu da izotrenin içeren(roaccutane,Zoretanin) gibi ilaçlar.Fakat saçlara yan etki oluşturmaması için b12 ve demir hapları ile birlikte kullanmalısınız.Ben Zoretanin kullanıyorum.

Çay ağacı yağı ve Ardıç katranı içeren ürünler kepek ve Kabuklanmayı direkt olarak yatıştırıyor ve engelliyor.Bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Salicade isimli ağır bir şampuan var haftada en fazla 2 defa kullanılması gereken bir şampuan bunun içine belli miktarda çay ağacı yapıda döküp etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.Alternatif olarakta ben henüz almadım ama almayı düşünüyorum çay ağacı ve katranı birlikte bulunduran Arifoğlu markasının bir şampuanı var deneyebilirsiniz.

Kendi yaptığım bir yöntemden de bahsedeyim.Saçıma duştan sonra doğal maden suyu döküyorum azda olsa fayda sağlıyor.Deneyebilirsiniz ama dikkatli olun sizde farklı bir etki göstermez umarım.

Uyku düzeninizi de kontrol altına alın.En az 8 saat uyuyun ve sinir-stresten mümkün olduğunca uzak durun.Pozitif olmak her hastalığa fayda sağlar.Spor yapıyorsanız derhal bırakın.Terleme ve yağlanma bu hastalığın düşmanıdır.
    Tekrar ekleme yapayım.Asla selenyum sülfat içeriyor diye şampuanlara yüksek paralar vererek kullanmaya çalışmayın.Evet belli oranda belki bir süre yarar sağlıyorlar ama saçlarınıza verdikleri zararı da düşünün.

Son olarak denize ve imkanınız varsa termal su merkezlerine gitmeniz fayda sağlayabilir.
    Dip not: Verdiğim bilgilerin tamamı saçlardaki seboreik dermatit içindir.
    Bu foruma muhtemelen bir daha girmem saçtaki Seboreik Dermatit için sorusu olan olursa furkan_249@hotmail.com adresime mail atabilir.
    Herkese iyi ramazanlar.

• efe80 E kullanıcısına yanıt
    Bende 15 yildir bu kronik illeti cekiyorum..sabah aksam arastiriyorum hicbir yazan birbirini tutmuyo biliyosunuz.tecrube olarak aktaracagim sey kortizonlu ilaclarin uzun vadede bu bagirsak ve bagisiklik sistemi mantarlarinin sebep oldugu bu hastaliga hic iyi gelmemesi.sampuanlar bazen yangiyi azaltiyor ama her ay farkli sampuan kullanmazsaniz kronik oldugu icin hop hastalik geri donuyor.ben bildiginiz sinir ilaci kullandim iki yil kadar inanin cok rahattim ama bu seferde bobreklerime zarar verdi kullandigim ilac.candida mantari testini yaptim dun dibe sadece bi tortu coktu emin olamadim.uzaktan bakip ketoral ve elecon yazan degil bu illeti anlayan besin diyetleri verebilen test yapan ve hangi mantar turu ile savastigimizi ortaya cikarabilen bir dr olsa hayat daha guzel olmazmiydi :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho_MAN -- 30 Haziran 2016; 3:48:28 >
    CPU: Intel Core i7 4790K 4.4 Ghz CPU Cooler: Cooler Master 212 EVO Mobo: MSI Z97 Gaming 7 GPU: Zotac GTX 650 Ti AMP Edition Monitor: ASUS ROG PG258Q 1ms 240Hz G-Sync RAM: 8X4 32 GB Kingston HyperX Savage RED 1600 Mhz CL9 SSD: Samsung 850 Pro 256 GB HDD: WD 1 TB Black 1003FZEX Case: Corsair 230T Black PSU: Corsair VS650 650W OS: Windows 10 Pro
  • Sudokrem yüzümü mahvetti kabuklanma başlattı ve şuan burnum ateş ediyor .Kremi silip irke sürdüm o da bir güzel yaktı kızarttı :D Yarında ise başlıyorum güzel denk geldi.

Traş bıçağını kullanırken seboreikli bölgeyi en son traş edin. İşiniz bitince de traş bıçağını kolay kuruyacağı bir yere koyun.

Ben kendi tırnağım ile burun kenarındaki seboreik'i çeneme taşıdım. Ondan sonra jilet kullanımlarında hep dikkat ettim. Tırnakla taşınabiliyorsa, jiletle hayli hayli taşınır bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istavrit59 -- 30 Haziran 2016; 14:41:24 >

Sicak su kullanmadim streste yapmadim seker sifir bir haftadir ama gelin gorun ki dun aksam yine cikti..Sakal cok uzayinca cikiyor mu evet cikiyor..Asiri bir yaglanma parlaklik vardi o gecti denize giriyorum 1 haftadir surekli..

Domates ile iliskili olabilir mi kafam karismiyor degil bu konuda acikcasi..

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.