S

Yarbay
28 Eylül 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 314 (Bu ay: 1)
Gönderileri
Arkadaşlar malum Türk Telekom her konuda olduğu gibi bu konuda da çağın gerisinde kalma ısrarını sürdürüyor. IPv4 sayısı yeterli olmadığı için bir çok kullanıcı CGNAT denen zırvalığa mahkum durumda. Yıllar evvel Telekom’un IPv6 için çalışma yaptığına dair haberler vardı. Ancak aradan geçen uzun zamana rağmen hiçbir gelişme yok. Üstelik Telekom, kullanıcıların en azından dinamik IP kullanma taleplerini de geri çeviriyor. Birçok kullanıcı mağdur ediliyor. Kullanıcıları statik IP satın almaya zorluyorlar ve statik IP ücretleri de oldukça fazla.
Bu konuda da bir çifte standart söz konusu. Aynı parayı ödeyip aynı paketi satın alan kullanıcılardan bazıları dinamik IP kullanıyorken bazıları CGNAT havuzunda.
Bu konuda hukuki olarak ne yapılabilir? Belli ki Telekom kendiliğinden bir çözüm üretmeyecek. Telekom’u ancak hukuki olarak sıkıştırabilirsek, satın aldığımız hizmeti tam olarak kullanamadığımız ya da aynı hizmetten farklı şekillerde yararlandığımız iddiasıyla bir kamuoyu oluşturabilirsek Telekom IPv6 için mecbur kalabilir.
Tecrübeli arkadaşlar ve varsa hukukçular bir el atabilirse çok güzel olur.
Son dönemlerde en çok önerilen F/P klimalarından biri Kaira DTXR serisi. Piyasada yeni olduğundan hakkında çok fazla bilgi, paylaşım yok. Bu konuda kullanıcılar olarak bilgi alışverişinde bulunabiliriz diye düşündüm.
Ben 12000 BTU olanı aldım. Memnun kalırsam ikincisini alacağım. Kullanan arkadaşlardan yorumlarını bekliyoruz.
Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları
Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları

Kaira'nın mobil uygulamasını nasıl indirebilirsiniz:

IOS içinhttps://apps.apple.com/tr/app/nethome-plus/id1008001920?l=tr

Android için https://play.google.com/store/apps/details?id=com.midea.aircondition&hl=tr&gl=US

Uygulamanın adı Nethome Plus. Midea klimalar ile ortak uygulama.

Arkadaşlar merhaba. Elimde 3 tane modem var. Tp Link VC220 G2U, Zyxel VMG3312 b10b ve Airties 5341.

Ben ana modem olarak şu an Tp Link kullanıyorum. Yapmak istediğim şu. Ana modem olarak Tp Link ya da Zyxel'i kullanıp diğer odada wifi sinyalini bu modemlerden biri ile alıp ethetnet üzerinden tivibu ve Xbox'a dağıtmak istiyorum. Mümkün olur mu bu cihazlarla? Yoksa farklı bir cihaz mı gerekir?

Merhaba.
Benim elimde Telekom'un verdiği TP-Link W9970 ve yine Telekom'un verdiği Zyxel VMG3312-B10B modemler var.
Zyxel'de WDS özelliği mevcut. Aslında W9970'te de olması lazım ama TT bunu kaldırmış sanırım.
Şimdi ben ana modem olarak W9970'i kullanıp Zyxel'i farklı bir odada kablosuz köprü ile kablosuz ağ genişletici olarak kullanabilir miyim? Oluyorsa nasıl?
Dün saatlerce uğraştım. Video falan izledim. Esasen çok zor görünmüyor. Zyxel'in ip adresini değiştirip DHCP'yi kapatıyorum. SSID'leri, kanalları ve şifreleri aynı yapıyorum. WDS sekmesinden W9970'i seçip bağlıyorum ama olmuyor.
Daha evvel yapan veya yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.
Merhaba. Victor P503S (Clevo P650SE) model laptop kullanıyorum. Monster'ın muadil modellerinin aynısı yani. Birkaç gündür power tuşuna bastıktan sonra ışıklar yanıyor, fanlar çalışıyor fakat sistem hemen açılmıyor. Disk lambası sabit aralıkla yanıp sönüyor fakat ekran simsiyah. Logo bile görünmüyor. 1-2 dakika bekledikten sonra normal şekilde açılıyor.
Önce disklerden olabileceğini düşündüm. SSD ve HDD takılı. Sırayla söktüm farklı slotlara taktım ama değişen bir şey olmadı. Hatta 2 diski de çıkardım ve bilgisayarı açmayı denedim ama yine aynısı oldu.
Bios pilini çıkarıp bekledim. Bios resetlendi ama sonuç değişmedi. Anakart sorunu gibi düşündüm ama donanımda sıkıntı olsa hiç açılmaz gibi geldi. Sistem açıldıktan sonra windows'ta hiç sıkıntı yaşamıyorum. Sadece gecikiyor.
Sizce sıkıntı ne olabilir? Çözüm önerileriniz var mıdır? Teşekkürler şimdiden.
Merhaba. Bir tanıdık için 5-6bin liralık bir sistem toplayacağız. Ben çok uzun zamandır laptop kullandığım için oldukça uzağım güncel donanımlara. Monitör de dahil bu fiyata. Esneme olabilir fiyatta bi miktar. PUBG, Fortnite, Battlefield falan oynuyormuş. Tavsiyelerinizi alabilirsem çok sevinirim. Mevcut konuları da ayrıca takip ediyorum. Şimdiden teşekkürler

Edit: Eklemeyi unutmuşum. 120gb da olsa bi ssd olsun mutlaka. Bir de monitör için 75Hz 1ms muhabbeti görmüştüm bikaç yerde. Artık daha aşağısı alınmaz gibi. İyi bi monitör olursa güzel olur.
Merhaba.. 120bin civarındaki bi binek aracı şirket adına almak avantajlı mıdır ve ne kadar avantajlıdır? Alınan bu aracı 2-3 yıl sonra satmaya kalksak nasıl olur? Ya da şirket 2-3 sene sonra kapatılırsa nasıl olur? Bilgi verebilecek arkadaşlar varsa çok makbule geçer..
1,5 sene evvel aldığımız ürünü beğenmeyip hemen geri yolladık. Ürün bedelini ısrarla iade etmiyorlar. Defalarca aradım, yazdım ama nafile. İade yaptıklarını iddia ediyorlar. Ancak banka böyle bir işlem olmadığını söylüyor.
Siz siz olun uzak durun.
Ubuntu ile Manjaro arasında kararsız kaldım. Günlük kullanım dışında fm ve civ5 oynuyorum. Belki 1-2 benzer oyun daha. Benim için önemli olan başta ekran kartı olmak üzere driver problemi çıkarmaması ve uğraştırmaması. Ufak tefek sorunları terminal ile çözebilirim, araştırmayı severim falan ama bunun için sürekli zaman ayıramam.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bir de desktop environment olarak ne tavsiye edersiniz? Sistemim oldukça güçlü. KDE ile XFCE arasındayım. Ama önerilere de açığım. Stabil olması önemli. Dediğim gibi linux kullanayım istiyorum ama acı çekmek istemiyorum :)
Merhabalar. Victor'a ulaşılamıyor malum. O yüzden iş biz kullanıcılara düştü. Victor markalı (Clevo anakartlı) cihazlarda bios güncellemesi için ufak bir rehber hazırladım ve paylaşmak istiyorum.
Öncelikle bios güncellemesinin şayet sistemde bir sıkıntı yoksa çok da gerekli olmadığını ve güncelleme esnasında ortaya nadiren de olsa çıkabilecek sorunların sistemde hasara yol açabileceğini belirtmek isterim. Bunu bilerek ve sorumluluğu alarak başlayın bu işe.

Gerekenler:
1 adet usb bellek
Uygun Bios dosyaları
Rufus adlı program

Öncelikle Clevo sistemlerin biosları kısıtlı. Yani standart kullanıcı için yeterli ancak müdahaleye açık değil. OC, Fan denetimi vs. işlemleri yapabileceğiniz menüler kapalı. Benim öyle şeylerle işim olmaz diyen arkadaşlar orijinal bios indirip kurabilirler. Yok ben biraz kurcalamak isterim, bilgisayar benim istediğim gibi at koştururum onlar ne karışır derseniz modlanmış bioslar var. Ben orijinal ve Prema Mod biosların kurulumunu anlatacağım.

Orijinal Bios için
http://repo.palkeo.com/clevo-mirror/
Modlanmış Bios için
https://biosmods.wordpress.com/

Adreslerinden anakartınıza uygun bios'u bulmanız gerekiyor. Kullandığınız bilgisayarın hangi model olduğunu basit bi google araması ile bulabilirsiniz. Ya da sistem bilgisi gösteren çeşitli programlar(HWinfo vs) yardımı ile de anakart modelinize ulaşabilirsiniz. Yanlış modele ait bios yüklemeye kalkarsanız bilgisayarınız tekrar açılmayabilir.

Bios'u bulup indirdikten sonra sırasıyla şunları yapacağız.

1- Flash belleğimizi takıp yedekliyoruz. Zira sonraki adımda flash bellek formatlanacak.
2-https://rufus.akeo.ie/ adresinden "Rufus" programını indiriyoruz. Vehttp://nasilyapalim.com/boot-usb-nasil-yapilir.html adresindeki yönergeleri izleyelerek Boot USB oluşturuyoruz.
3- Boot USB oluşturduktan sonra indirdiğimiz Bios dosyalarını usb belleğin doğrudan içine atıyoruz.
(Buradan sonra adaptörümüzün takılı olması gerekiyor)
4- Bilgisayarımızı yeniden başlatıp açılışta F2'ye basarak Setup'a giriyoruz ve mevcutsa Intel Anti Theft Technology ile UEFI'yi kapatıyoruz. Ayrıca açılış şifresi varsa bunu da kapatıyoruz.
5- Save end Exit diyerek (F4 olsa gerek) çıkıyoruz. Bilgisayar yeniden başlarken F7'ye basarak boot option ekranına giriyoruz ve takılı olan flash belleğimizi seçiyoruz.
6- Klavye seçimi yaptıktan sonra karşımıza eski nesil kullanıcıların aşina olduğu yenilerin ise genellikle bilmediği DOS ekranı çıkıyor.
Bu aşamadan sonrası Prema Mod indirenler için farklı Orijinal Bios indirenler için farklı. O yüzden ikiye ayırıyorum

Orijinal Bios için

7- Meset.exe yazıp 'enter'a basıyoruz. Bir süre sonra sistem yeniden başlıyor.
8- Yeniden başlama sırasında yine F7 ile boot options ekranına girerek flash belleğimiz seçiyoruz. Ve ardından klavye seçimi yapıyoruz.
9- Karşımıza gelen DOS ekranında bu kez flashme.bat yazarak enter'a tıklıyoruz. Güncelleme işlemi burada başlıyor. Biraz zaman alabilir. Bittikten sonra sistem otomatik olarak kapanacaktır.
10- Sistem kapandıktan sonra adaptörü çıkarıp 30 saniye bekliyoruz. Sonra yeniden takarak bilgisayarı açıyoruz.
11- Açılış sırasında yine F2'ye basarak Setup'a giriyoruz. Ana ekranda Bios'un versiyonu yazar zaten. Güncellenmiş versiyon numarasını görmeniz lazım. Ardından eski ayarlarımızı yapıyoruz. (UEFI'yi kapattıysak açıyoruz, password koymak istersek koyuyoruz vs.) Ve Save and Exit seçeneği ile çıkıyoruz.

Prema Mod için

7- step1 yazıp 'enter'a basıyoruz. Bir süre sonra sistem yeniden başlıyor.
8- Yeniden başlama sırasında yine F7 ile boot options ekranına girerek flash belleğimiz seçiyoruz. Ve ardından klavye seçimi yapıyoruz.
9- Karşımıza gelen DOS ekranında bu kez step2 yazarak enter'a tıklıyoruz. Güncelleme işlemi burada başlıyor. Biraz zaman alabilir. Bittikten sonra sistem otomatik olarak kapanacaktır.
Ayrıca bazı modellerde güncelleme işleminin sonunda sistem soğutmasını kontrol amacı ile 2 farklı seçenek sunuluyor. Bunlar Cool(Serin) ve Silent(Sessiz). Şayet sistem kapanmaz ve karşınıza bir komut satırı gelirse paniklemeyin. Cool için C, Silent için ise S yazıp enter diyoruz ve ufak bi işlem daha yapılıyor. Ardından bilgisayar otomatik olarak kapanıyor.
10- Sistem kapandıktan sonra adaptörü çıkarıp 30 saniye bekliyoruz. Sonra yeniden takarak bilgisayarı açıyoruz.
11- Açılış sırasında yine F2'ye basarak Setup'a giriyoruz. Ana ekranda Bios'un versiyonu yazar zaten. Güncellenmiş versiyon kodunu(sonunda PM yazan bir verisyon numarası) görmeniz lazım. Ardından eski ayarlarımızı yapıyoruz. (UEFI'yi kapattıysak açıyoruz, password koymak istersek koyuyoruz vs.) Ve Save and Exit seçeneği ile çıkıyoruz.

Not: F2 ve F7'ye birkaç kez hızla basıp bırakmanız lazım algılanması için.
Hakkında
Forum İmzası:
XBox Live GamerTag: goruggio87
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
MacBook
Otomobil
hyundai
Mobil cihaz
apple
Operatör
Turkcell
ISS
Türk Telekom
Oyun Platformu
xbox
TV
LG
Notebook
Apple
Xbox Live GamerTag
goruggio87
Fotoğraf Ekipmanları
Olympus E-PL1
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.742
İkinci El Bölümü Mesajları: 54
Konularının görüntülenme sayısı: 54.923 (Bu ay: 3.921)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.926 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.