Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (325. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.471
Cevap
199
Favori
1.207.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BackConnect

    Çok uzun zaman önce buraya mesaj atmıştım, bugün tekrar doktora gidince, tekrar yazayım dedim.

    35 yaşındayım. 10 seneden fazla olmuştur kollarımda, bacaklarımda pullanma olurdu. Sonrasında çene bölgesinde, burun kenarında falan olmaya başlamıştı.

    ilk doktora gidişim tahminen 10 sene önceydi. 2009 veya 2010 idi. Doktor Zekai Kutlubay, bilirsiniz, meşhurdur. (İstanbul) Seboreik dermatit dedi, çözümü yok dedi, Stres sıkıntı uzak dur vs dedi, ilaçlar falan verdi tabi araştırdık baktık çözüm yok hayatımızda buna alıştık. O ilaçları da çok uzun süre kullanmadım. Belki iki hafta falan...

    Tahminen 2 sene önce falan, hastalığın atak olduğu dönemlerde tekrar bir doktora göründüm. Metin Oğuz. Sedef olduğumu söyledi. ilaçlar falan verdi. Tabi almadım, sürmedim ilaçları.

    Bu süre zarfında denemediğim şey kalmadı. Doktorların verdiği ilaçları kastetmiyorum, doğal sabunuydu, elma sirkesiydi yok sarımsak yağıydı vs. vs. Hiçbiri maalesef bu hastalığa çare olmadı.

    Bugün yine doktora göründüm. Ciddi bir artış var iki haftadır. Prof. Dr. Mustafa Özdemir. Seboreik dedi ve şu ilaçları verdi.

    Konazol Şampuan
    Nerisona C Krem
    Augmentin
    ve özel yapım bir krem.

    Sakallıyım, kesmem gerekir mi dedim. Pek bir alakası yok ama bazen bu tip hastalıklar sakal bıyık kıllara tutunup daha uzun süre kalabilir dedi.

    Kesin emin olduğum iki şey var, şimdi tecrübelerime dayanarak şunu söylüyorum;

    1-Beslenme çok önemli. Kesinlikle ama kesinlikle yağlı, şeker, asit vs. zararlı-paketli şeyleri hayatımızdan çıkarmamız ve tamamen doğal beslenmek gerekiyor.

    2-Bu hastalığın tamamen bittiği dönemler denizde kaldığım dönemler. Güneş ve deniz suyu inanılmaz faydalı. Her yıl en az 1 hafta denizde kalırım. Bazen daha uzun sürer. Ve o dönemlerde pullanma mullanma kalmaz, bir müddet de böyle devam eder, sonra gene başlar tabi... Hatta bunu doktora söylediğimde, "Hmm, o zaman bir de sana şundan yapalım" dedi ve o özel yapım kremi yazdı reçeteye.

    Sonuç olarak, bir de bunları deneyip, kontrole gideceğim. Bakalım ne olacak.
    Allah hepimize şifa versin. Stresten sıkıntıdan uzak durup doğru düzgün beslenmemiz yaşamamız gerekiyor.
    Şubat ayında konuya yazmıştım.
    Bu son gittiğim Prof.'un verdiği yüzüme sürdüğüm yapma sıvı/kremsi şey, atakları bastırıyordu. Geçen hafta yeniden şundan yaptırayım diye eczaneye gitmiştim. Aklıma geldi Allah'tan sordum, eczacıya, meğer içinde yine kortizonlar... Almadım, çıktım.

    Şubat ayından beri iltihalı yara gibi. Zaman zaman kanıyor, çatlaklar oluyor. Zaman zaman da azalıyor.

    Şuna artık net bir şekilde kanaat getirilmesi gerekiyor galiba;

    Bu hastalığın deri ile alakası yok.

    Yahu okuyorum görüyorum sürülmeyen şey kalmadı. Ulan deri derilikten çıktı. Her gün lapa lapa kar yağıyor sanki. Bitmedi gitti. Arkadaş nasıl her gün bu kadar çabuk yenileniyorsun,kuruyorsun,tekrar çıkıyorsun...

    Yıllardır farklı farklı dermatologların verediği envai çeşit kortizonlu krem ve şampuandan, bilmem neli bitkisel doğal sabuna afedersiniz her boku denedik. Bunların hiçbir şifa olmuyor. Zaman zaman azaltıyor olabilir ama vermiyor. Demek ki olay deride değil. Şimdiye kadar bir çözüm çıkardı yoksa...

    Çözümü deriden öte, içte aramak gerekiyor. Daha önce de buraya yazmıştım. Şifa Allah'tan ve her derdin bir dermanı da yaratılmış, ölüm hariç. Ben artık inanıyorum ki, bu hastalığın sebebi yediklerimiz içtiklerimiz. Tamamen doğal ve sağlıklı beslenmek lazım. Sağlam bir diyet yapacağım ilk fırsatta. Koyun gibi beslenmemiz lazım. Sadece ot vs. Bir de bunu deneyeceğim inşallah ramazandan sonra...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BackConnect -- 21 Mayıs 2018; 13:15:39 >




  • BackConnect kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/user/40dayactivation/videos



    www.holistichealthactivation.com/testimonials.html



    bu adamın diyetinden mi yapacaksın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eve kedi aldığımdan beri (son 1 aydır) hastalık nüks etti. yüzüm kırmızı kırmızı. elmacık kemiklerim burnumun üstü. kırmızı soyuluyor ve kaşınıyor sinir oluyorum. kediye alerjim yok ama toza karşı var acaba kedinin üzerine toz tutunuyor oda benim burnuma geliyor hastalığı tetikliyor olabilir mi? yaşayan var mı bu durumu? birde yüzü sürekli nemlendirmek gerekiyor artık doğal nemlendiricileri kullanacağım. hindistan cevizi yağı sipariş ettim 2 gün sonra gelecek sabah evden çıkmadan önce az az yedirerek süreceğim. bakalım fayda edecek mi. birde bu hastalığın böbreklerden mantar vesaireden geldiğini söyleyen birçok site ve doktor gördüm. cumartesi günü böbreklerime baktırmak üzere doktora gideceğim. bu aralar birde karnım ağrıyor biraz rahatsızım gaz maz bir ilişkisi var mı bilmiyorum. detayları yazıcam buraya. saç için şikayet ediyorsanız da bi şampuan önereceğim aldığımdan beri saçlarımda yaklaşık 1 senedir yok. sadece haftada bir falan kullanıyorum. son zamanlarda ise 2 haftada bir. sürekli kullanıp saçınızı alıştırmayın. şampuan head shoulders clinical strenght. sadece internetten alabilirsiniz türkiyede satışı yok fiyatı 60-70 tl arası birşey söyleyeyim. yalnız bende kesin çözüm yaptı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Toz çamaşır deterjanı alo yla yıkıyorum saçımı birkaç haftadır. Dökülmeye faydalı geldiğini söyleyebilirim fakat seboreik için aynı şeyi söyleyemem . Deneyen var mı hiç deterjan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cepAnkara

    Toz çamaşır deterjanı alo yla yıkıyorum saçımı birkaç haftadır. Dökülmeye faydalı geldiğini söyleyebilirim fakat seboreik için aynı şeyi söyleyemem . Deneyen var mı hiç deterjan
    şaşırmayın kendinizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BackConnect kullanıcısına yanıt
    Yaptırmadığım tahlil kullanmadığım krem ve şampuan kalmadı, yaklaşık 8-9 yıldır kafa derisinde çıkan sivilceler yüzünden sürekli saçlarımı kazırmak zorundayım eğer 2-3 mm uzarsa sivilceler artıyor yanma başlıyor tıraklayıp yoluncada kanıyor kabuk yapıyor kaşıntı artıyor inanın öylesine bıktımki ellerim sürekli kafamda çekemiyorum kaşıntı yüzünden.
    Cildiye doktorları genelde ilaç ve şampuan firmaları ile ortak çalışan üçkağıtçı takımı teşhis koyamıyorlar yazdıkları reçeteler sgk tarafından ödenmiyor, çözüm bulamıyorlar ve ilk söyledikleri şey sitresten uzak dur demek oluyor, peki siz uzakmısınız dediğimizde o da doğru ya diyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cepAnkara C kullanıcısına yanıt
    Kaş yapayım derken göz çıkarma!
  • Renegade Havoc R kullanıcısına yanıt
    Babam 5 yıldır o şekilde yıkıyor bana da söyledi kendim bulmadım yöntemi . 5 yıldır dökülme yaşamadım önceden dökülüyordu dedi . İnternette baktım hep bulaşık deterjanı yazmışlar çamaşır deterjanı deneyimi yok . Bende ilk başlarda sizin gibi baktım olaya ama bi zararı olmadı çok şükür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cepAnkara C kullanıcısına yanıt
    "soğuk su
    herhangi bir temizlik maddesiyle birlikte cildinizin yarılmasına sebep olabilir. dikkat!



    edit: temizlik maddeleri çamaşır suyundan yüzey temizleyicisine, bulaşık deterjanından çamaşır deterjanına kadar olan geniş bir ürün yelpazesidir ve her ne kadar bu maddelerin üzerinde cildinize çok zarar vermez gibi ibareleri olanlar da olsa genel olarak cildinize zarar veren bir yapıları vardır. o yüzden soğuk suyla birleştiklerinde daha çok çatlamasına sebep olabilirler.



    kişisel bakım ürünleri olan şampuan ve vücut sabunları ise olabildiğince cildinize zarar vermeyecek olan formüllere sahiptirler. bu yüzden duşun son 3-4 dakikasında vücudunuza soğuk su tutmak çatlamalara veya yarılmalara sebep olmayabilir. yine de kuru veya hassas ciltli insanların sıcak/ soğuk fark etmeden duş sonrası ciltlerini nemlendirecek malzemeler kullanmaları gerektiğini düşünüyorum."



    ekşi sözlükte soğuk su başlığı altında böyle bir yazı yazılmış, uyarayım dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonb -- 22 Mayıs 2018; 12:45:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tyly13 T kullanıcısına yanıt
    Arkadaslar yuzundeki seboreik dermatit icin kimse bitkisel yaglari tercih etmiyor mu bir karisim olabilir iyi gelen yaglarla bir karisim yapsam hep beraber belki de kortizondan daha iyi gelecek bize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyly13 T kullanıcısına yanıt
    http://sebderminfo.com



    Bu sitede seboreik dermatite neden olan mantarın yağlardan beslendiği ve cilde yağlı herhangi bir şey sürmenin mantarın normalde yağlanma olmayan bölgelere de yayılmasına yol açacağı yazıyor.

    edit: oyle yazmasina ragmen ben bu kis gunlerinde sabah lari yagli nemlendirici suruyorum yuzume ve pullanmalari kesiyor. en dogrusunu doktorlar biliyor o yuzden internetteki tavsiyeleri onlara danismak lazim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonb -- 23 Aralık 2018; 12:39:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaştığın sitede şimdi deniz tuzundan bahsedildiğini gördüm.

    Daha önce de forumda yazmışım. Denize gittiğimde SD yok oluyor, geçiyor diye.

    Az önce bu sitedeki "Testimonials" kısmına baktım, biri böyle yazmış;

    "“Thanks for the detailed post. The salt water is doing the trick for me!! I remember my SD cleared up each time I went swimming in the sea.."
  • BackConnect kullanıcısına yanıt
    https://eksisozluk.com/entry/60572571

    https://www.reddit.com/r/SkincareAddiction/comments/3yksho/ba_i_cured_the_seborrheic_dermatitis_on_my_face/

    http://www.curezone.org/forums/am.asp?i=2057688

    redditteki adam son verdiğim linkteki başlığı görerek tedavi uygulamış. yalnız resimler imgura yüklendiğinden görüntüleyebilmek için vpn gerekiyor. ben söyleyeyim sonuçlar olumlu.

    "I didn't put on any lotion. I completely abandoned all my skincare products and stuck to just salt water treatments."

    Çevirisi;

    "Ben herhangi bir losyon koymadım. Bütün cilt bakım ürünlerimi tamamen terk ettim ve sadece tuzlu su tedavilerine yapıştım."

    curezone'daki başlığı açan adamın sitesi sebderminfo.com ve orada da önerilerini dile getiriyor. ingilizcem olmadığı için çeviri kullanıyorum ve anladığım kadarıyla deniz tuzunun ölçüsü, karışımı vs. belirtiyor.

    arka sayfada kaldığından tekrar edeyim; Bu sitede seboreik dermatite neden olan mantarın yağlardan beslendiği ve cilde yağlı herhangi bir şey sürmenin mantarın normalde yağlanma olmayan bölgelere de yayılmasına yol açacağı yazıyor.

    edit: oyle yazmasina ragmen ben bu kis gunlerinde sabah lari yagli nemlendirici suruyorum yuzume ve pullanmalari kesiyor. yayilma da olmadi. en dogrusunu doktorlar biliyor o yuzden internetteki tavsiyeleri onlara danismak lazim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonb -- 23 Aralık 2018; 12:38:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar bu hastalik icin ideal su sicakligi nasil olmali ben sicak suyla yıkıyorum siz ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • anonb A kullanıcısına yanıt
    Bodrumda mi yasasak acaba xd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RUHSUZturk

    Arkadaslar clear mentollü kullaniyorum kasintilar nüksetme başladı kullanıpta böyle etkiyle karsilasan var mi bu arada sampuan onerileriniz var mı ?

    Bir kaç aydır “Blendax kepek önleyici” şampuan kullanıyorum...etkisi beni şaşırttı doğrusu...bir deneyin derim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arklar slmlar

    1haftadıf yüzümdeki kızarıklık için bioderma sensibio ar kullanıyoruz ciddi şekilde yüzümdeki kıxarıklıklar azaldı. Roza iiçin özel bbir krem. Bilderma ürnlerine güvenmezdim çok ama beni şaşırttı bu sefer. Hem kutusu çok kaliteli hem de içeiğini beğendim. Hemen emiliyor yağlı değil hafif renkli gibi kapatıcılar gibi çok beğendim yüzde kızarıklığı olanlara tavsiyemdir. Dr. Bu ürnün yanında photoderm 50spf güneş kremide yazdı ama çok kullanmıyorum daha onu. Sevgiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuxel85 Y kullanıcısına yanıt
    Kac gunden beri kullaniyorsun kizarikliklarin ne durumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyly13 T kullanıcısına yanıt
    Yazdığım gibi 1haftada çok farkettı neredeyse yok gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende çene kısmında kızarıklık ve duştan sonra soyulma var krem önerisi verebilcek varmı duştan sonra surup fayda sağlayabileceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.