Şimdi Ara

Seat Leon Fr & Hundai i30 & Toyota Auris

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    HUNDAİ i30 1.6 CRDI ELİTE
    TOYOTA AURİS 1.4D-4D ADVENCE SKYPACK
    Arkadaşlar merhaba üç araç arasında feci şekilde sıkıştım, muhtemelen 2015 model alacağım fakat bi iki üç yılın sonunda satışa çıkardığımda min zarar ile satmak istiyorum. Benzer konu varsa kusuruma bakmayın bi bölümde otomatik vites sorulduğu için şanzıman üzerine çok yoğunlaşılmış sadece düz vites düşünüyorum. sizce hangini tercih etmeliyim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Leon diyorum ben. Uzun araştırma sonucu, ama 308 de aklımı karıştırıyor

• leon alın Hocam. Pişman olmazsınız.
    Bunu 3 yıldır 1.4 leon kullanan biri olarak gönül rahatlığı ile söylüyorum.
    performans/yakıt, fiyat/donanım vb olarak daha iyisi yok.

Foruma bakmayın siz. leon kalitesiz şu çok iyi onu alın derler. İş araba almaya gelince
    2 kişiden biri leon ya da golf almış, biri diğer 20 modelden birini almış.

https://forum.donanimhaber.com/m_120071857/tm.htm
  • Min zarar:
    Dizel toyota.
    Digerlerini bosa yazmissiniz.

• toyota auris aradığınız araç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beterböcek kasa Corolla'dan beri kullanılan D4D motor artık kabak tadı verdi. O motoru kullanan araca da o paraları vermek tercih meselesi tabi ama mutlaka test edin.
    D4D motor gaza bastıkça yapmaaaa yapmaaaa basma lütfen diye yalvarıyordu, 100 kilometrede 6 litre mazot 1 litre de yağ yakıyordu ama sorunsuzdu olsundu...

• Araçtan tek beklentin sattığında zarar ettirmemesi mi? Bu seçenekler arasında Leon'nun motoru daha güçlü ve sıkıştırılmadığı sürece 7-7.5 lt ile gezilebiliyor. Konfor olarak süspansiyonlar biraz sert arabanın sportifliğine hizmet ediyor konfor beklemek çok doğru olmaz ama çok konforsuzda değil. Düz vites düşündüğün için şanzıman konusunda da çok sıkıntı yaşamazsın. Bizde 14 model FR var biz memnunuz beklentimizi karşılıyor. Ama dediğim gibi ne beklediğiniz önemli arabadan

Satarken muhatemelen Toyotadan fazla Hyundaiden az zarar ettirir diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford Kuga seat ateca honda crv
    2 yıl önce açıldı
    Kia Sportage vs Hyundai Tucson
    5 yıl önce açıldı
    Fiat Egea- Hyundai i20 ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 308 clasic edition plus alınır, opsiyonları koyulur, dizel zaten 70000gibi fiyata 0 binilir.

• Leon fr zarar ettirmez piyasası çok iyi
  • 3 yıl sonunda min zarar hedeflenmiş ama bu 3 yıllık süre zarfında cepten min yakıt masrafı çıkması umursanmamış!

*Mesela; 8lt tüketen benzinli ile 6lt tüketen dizel arasındaki yakıt farkı, 30.000km de kabaca 4.000TL olur.
  • Manuel FR ACT zaten bulamazsınız tek tük var üstad.

• i30 iyidir

• Arkadaşlar konuyla alakasız ama 1.4 tsi leon fr sitede 69.000 TL paranın hepsini nakit versek ne kadar indirim alabiliriz ?

• Geçen senenin şubat ayında Leon 1.6 tdi aldım.
    İlk başta kararsız kalmıştım bende. Golf - audi - leon arasında gidip geliyordum .
    Performans , yakıt , görünüş olsun aracımdan çok memnunum , iyikide leon almışım. Tavsiye ederim pişman olmayacağınıza eminim.
    Alacaksanızda eğer led paket + sunroof ekletmenizi öneririm.
    Şimdiden alacağınız araç hayırlı olsun.

• İ30 alın geçin.
  • Toyotada motor dediğiniz gibi yıllardır aynı o açıdan hiç içime sinmeyecek, lakin Fr alırsam iş sıfır araca doğru gidiyor bende limiti o kadar yukarı taşımak istemiyorum 70-75 iyi fakat opsiyonlarla birlikte 90ı görmek korkutuyor. Yakıt çok problem değil işim gereği şirket şahsi arabayla çıktıgım seyahatlerimi de karşılıyor ki mesai ücreti gözetmediğim için şahsi gezmelerimide idare ediyorlar ;) i30 a gelince sadece çevre baskısı beni bitirdi hundaiye 65-70 bin para verilirmi lafını duymaktan bi hal oldum. Umarım kasım aralığa doğru Leon ikinci el piyasası biraz düşer araç sayısı bollaşır;) Yorumlarınız için ekstra teşekkür ederim

• Kendim de bu sıkışıklığı yaşamış birisi olarak yazıyorum;

Leon çok güzel bir araç duruşu,performansı tatminkar ancak konfor ve rahatlık konusuna geldiğimiz zaman çok da tatminkar olduğu söylenemez.Ayrıca TSI motorun sorun çıkarma riski diğerlerine göre yüksek. Yakıt konusunda da biraz uçuk. Eğer yakıta önem veriyorsanız bu seçenek biraz zayıflıyor.

i30 ve Auris'e gelince ikisinin de dizel seçenekleri mantıklı. Görünüm olarak da benzerler. Burada benim için ayırıcı nokta Hyundai ve Toyota farkı oldu. Modeller arasında çok bariz fark göremediğim için Toyota farkını tercih ediyorum. i30u bu şekilde elemiş oluyorum.

Eğer aracın bakımını,yakıtını dert etmeyecek kadar zengin olsaydım ; konfordan,kaliteden çok performansa önem verseydim Leon'u seçerdim.
    Ancak ben aracı alınca yakıtı düşünmeden rahatça gezmek istiyorum.Kaliteli ve konforlu olsun.Sonuçta yarışlara katılmıyoruz ki 1,4 dizel Auris çok düşük performanlı da değildir. Tüm bu değerlendirmelerim sonucunda Auris'te karar kıldım ben.

• Leonun makyajı yakındır...
  • Coxiella__ C kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi bunu benim söylemem nasıl algılanır bilmiyorum ama Leon ikinci eli kötü bir araba değil. Her ay satışta tepede Golf ile beraber. Temmuzda 1. Sıradaydı.

Auris ve i30 ise ( kötü arabadır demiyorum ) dibi oynayan arabalar satışlarda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.