Şimdi Ara

**Scenic II 2.0 Bva incelemem **

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
3
Favori
2.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkeze iyi akşamlar diliyorum.Öncelikle forumda çoğu kişi araçlarını detaylı ve objektif şekilde inceleyip bizlere sunmaya başladı.Buda benim çok hoşuma gitti.Umarım inceleme yapan sayımız yükselir ki yükselecek diyede umuyorum.Daha önce benimde 1-2 denemem olmuştu ama çokda derine inmeden yüzelsel şekilde incelemelerdi.Bu incelemede biraz derine inmeye çalıştım.Umarım beyenirsiniz.
    İncelemeye başlıyalım:
    Öncelikle aracımız 2005 model Renault Scenic II 2.0 BVA PRİVİLAGE Türkiyeye gelen en dolu Scenic'de diyebiliriz.Otomatik El frenine kadar full.
    Anahtarsız Renault Card Sistemi, ABS + EBV, (AFU), 6 adet hava yastığı, elektronik klima, yükseklik ayarlı, ön gergili ve güç sınırlayıcı ön emniyet kemerleri, ani durmalarda 4'lü flaşörlerin yanması, Isofix, immobiliser, Türkçe uyarı ekranı, yol bilgisayarı, Elektro servo direksiyon(Hızlandıkça sertleşme özellikli),Otomatik Park Freni, elektrikli raylı orta konsol, yağmur ve far sensörü,
    kararan iç dikiz aynası, atermik ön cam, arka ve yan camlarda güneşlik,
    Aracımda Privilage'ye ek olarak Tekno paket ve Executive paket bulunuyor.Bu paketlerin içerikleri şöyle :
    ESR + ASR + CSV (yetersiz dönüş kontrolü) , Hız ayar ve sınırlayıcı , elektrikle katlanan dış dikiz aynaları, park sensörü, telefon ön hazırlığı, lastik basınç ayarları kontrol sistemi ,Açılır panaromik cam tavan , tam deri koltuklar
    XENON farlar + far yıkama sistemi, 4×15 W Radyo-Teyp + 6'lı CD changer bulunuyor.
    Ek olarak Euro ncap'dan 37 üzerinden 34.7 puan alarak en güvenlik otomobiller arasında.
    Motor özellikleri:
    Araç yaklaşık 137 beygir ve 192nm tork gücünde...0-100 hızlanmasını 10.7 saniye civarında tamamlıyor.Son hız olarak 195km denmiş ama ben 220'ye kadar çıkabildim.Türkiye'de 2.0 Scenic sayılı adette var o yüzden çoğu kişi görünce şaşırıyor.
    Aracın şanzımanı bildiğiniz üzere Klasik tork konvektörlü 4 ileri otomatik şanzıman , vites geçişleri sarsıntısız son derece konforlu diyebilirim.Ama vites düşürmede bazen kararsızlık yaşayabiliyor.4 ileri olması tabikide olumsuz vites aralıkları uzun ama araç 2.0 olduğu için 5.vitesi fazla aratmıyor.1.6 olsa kesinlikle aratırdı.2 sene 1.6 manuel versiyonunu kullandım çoğu yokuşu çıkamadım.Bunuda belirtmek isterim.
    Araç 1. vites ve 3. viteste çok güzel hızlanıyor.Alt devir ve 110km sonraki performansı çok güzel 2.0 motor olduğunu fazlasıyla hissettiriyor.Araç hızlandıkça açılıyor.
     **Scenic II 2.0 Bva incelemem ** **Scenic II 2.0 Bva incelemem **
    Yakıt:
    Aracımda BRC marka sıralı sistem lpg bulunuyor.Motoru Lpg ile son derece uyumlu en ufak problem yaratmıyor.1.6 motorlardada yaratmıyor.Yakıt olarak son ölçümlerinde Kilometrede 25-30 kuruş olarak ölçtüm.
    Benzinde kullanımda Şehir içi: 10-12 litre arası , Şehir dışı : 7-9 litre arası harcıyor.Hız sabitlemeyi 100Km/h kurarsam 5-6 litreleri görüyorum.
    İç mekan:
    Aracın iç mekanı oldukça geniş ve ferah.Bej renkli tam deri koltuklar mekana ayrı bir hava katıyor.
     **Scenic II 2.0 Bva incelemem ** **Scenic II 2.0 Bva incelemem ** **Scenic II 2.0 Bva incelemem **
    Türkçe yol bilgisayarı: **Scenic II 2.0 Bva incelemem **
    O meşhur açılır cam tavan:  **Scenic II 2.0 Bva incelemem ** **Scenic II 2.0 Bva incelemem **kapalı hali :  **Scenic II 2.0 Bva incelemem **
    [simage]Yol bigisayarı çok detaylı ayriyetten en ufak sorunda hemen bilgi veriyor.[/simage]
    Arka koltuktaki masalar:
    Ön yolcu koltuğu tamamen yatıyor çok beyendiğim özelliklerden biri...
    Ayarlanabilir kafalıklar:
    Araçta bolca saklama gözü var elinizi attınız yer saklama gözü :
    yerdeki saklama gözlerinin kapaklarını açında kapı altındaki ışıkta yanıyor.
     **Scenic II 2.0 Bva incelemem ** **Scenic II 2.0 Bva incelemem **çakmaklık ve telefon yeri :
    Elektronik ayarlı orta konsol:
     **Scenic II 2.0 Bva incelemem ** **Scenic II 2.0 Bva incelemem ** **Scenic II 2.0 Bva incelemem **
    Arka koltuklar birbirinden bağımsız ve ileri geri hareketli istenirse hepsi çıkıp eve konulabiliyor:
    Arka koltuklar bagımsız olduğu için çoğu kişi şikayet etmiş ses yapıyor diye ama benim öyle bir sorunum yok koyduğum lastikler ile:
    Alpine marka 6'li cd çalar sürücü koltugunun altında:
    Aracın torpidosu oldukça geniş ve soğutmalı:
    Otomatik el freni , Aydınlatma parlaklığı , park sensörü on/off , Esp/Asr tuşları direksonun sol tarafına konumlandırılmış ve aşarıda kalıyor :
    Otomatik far ayarları ve hız sabitleme sınırlama lojistiği:
    Slgeç ve Teyp kontrol tuşları Ergonomi olarak çok iyi alışınca çok rahat kullanılıyor:
    Radio'su pek iyi olmayan ama cd performansını beyendigim teypimiz:
    Klima konsolu:
    Koltuklar yatırılınca bagaj:
    Yağmur ,far, ışık ve klima sensörünü içinde barındırdıgı dikiz aynası:
    Ayna kontrol butonuda çok ergonomik ve kullanımı çok kolay:
    Ön airbagı iptal etme tuşu:
    Arka cam perdesi :
    cam kontrol düğmeleri:

Dış mekan:
    hareketli bi-Xenon farlar:
    Anatomik spoiler dış görünüşü bana göre en çok etkileyen faktör: **Scenic II 2.0 Bva incelemem **
    kapı yazıları: **Scenic II 2.0 Bva incelemem **16 inç sensörlü jantlar **Scenic II 2.0 Bva incelemem **Valeomarka sis farları
     **Scenic II 2.0 Bva incelemem **Son olarakta dış görünüş

Aracın beyenmediğim yönleri:
    Direksiyon aşınmaya başladı aracım 150.000binde ama olmasa daha iyi..
    lastik hava sensörleri çok hassas en ufak şeye yanıyor..
    Araç vites alçaltmada bazen gecikiyor vede gaza dibine kadar bassarsanız kesiciye girene kadar vites yükseltmiyor.
    Aracın önü gözükmüyor tam olarakta kestirilemiyor.
    Direksiyon biraz daha hisli olabilirdi.
    Süspansiyonu fazla yumuşak geldi.Ama yol tutuşu olumsuz etkilemiyor.
    Ek olarak belirtmek istediğim:
    Aracın çoğu aksamları Alman üretimi yerli megane'lerde böylemidir bilmiyorum ama.Aydınlatmalar sis farları ''valeo'' bi-xenon farlar ''Hella'' marka Elektronik aksamları Siemens Valeo ve Bosch'un parçalarından yararlanılmış...Fransız olarak sadece Valeo kullanılmış.
    1.6 modellerde bobin olarak ilk Sagem marka kullanılmıştı.Yaşanan sorunlardan sonra Valeo bobine geçilmişti.2.0 modellerde direk olarak Renault Sport'un ''BERU'' marka bobinleri kullanılıyor.Doğal olarak kronik bobin sorunu yok.
    1.6'larda yine kronik sorun olan egzantirik açı kaydırıcı 2.0 motorda yok doğal olarakta sorunda yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lewel123 -- 21 Ağustos 2013; 10:00:29 >

• güzel bir inceleme, kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • Elinize sağlık, güzel bir inceleme olmuş. Bu arada aracınız 4 değil 5 ileri tork konvertörlü şanzımana sahip.

Bu da benim Scenic incelemem:

http://forum.donanimhaber.com/m_57714541/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.C.k. -- 20 Ağustos 2013; 21:38:58 >
  • Ilk defa renault beğendim desem inanirmisiniz? Araç çok hosuma gitti Maasallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğiniz için teşekkürler bende de aynı aracın 1.6 var lpgsiz kullandığımdan tek sıkıntım yakıt. Aileler için ideal bir araç.
  • Uzun ama güzel bir inceleme olmuş.Gerçekten 2 litre motoru görünce bende şaşırdım.Aracın içi çok kullanışlı ve güzel tasarlanmış ama nedense dışını beğenmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Elinize sağlık, güzel bir inceleme olmuş. Bu arada aracınız 4 değil 5 ileri tork konvertörlü şanzımana sahip.

Bu da benim Scenic incelemem:

http://forum.donanimhaber.com/m_57714541/tm.htm

Hocam 4 ileri 5 değil şimdi boşuna sevinmiyim.

Ayriyetten tüm resimler tarafıma aittir hiçbir yerden alıntı yapılmamıştır.Teknik yazılar dışında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2001 Avensis D4 2.0 VVT-i Otm.
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir direksiyon bir teyp tasarlamak ne kadar zor olabilir
    Araç güzel ancak bu ikisi berbat
  • Ellerinize sağlık detaylı bir inceleme olmuş. Ben 2. 0 motor olduğunu bilmiyordum mesela. Arkadasimda 1. 6 otomatik vardı onu kullandigimda direksiyon boyutu bana ufak gelmişti. Tabii ki performans da pek iç acici değildi.

Ama zamaninin çok ilerisinde bir donanim paketine sahip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgiler için teşekkürler ..
  • Scenic 2 , 4 ileri triptonic vites. Kaynak araç kullanım kılavuzu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huawéi

Bir direksiyon bir teyp tasarlamak ne kadar zor olabilir

Teyp olayına kesinlikle katılıyorum.Bu arabaya bu teyp kesinlikle yakışmamış.Tüm tuşlarına zor basılıyor yuvarlak olan yerler ise hepten ölüm...
    Ayrıca yazıda belirttigim üzere radiosu vasat...Ama direksiyon göreceli bana güzel geliyor.
  • Harika olmuş incelemeniz, teşekkürler.

Renault böyle kaliteli araba yapmış demek benim haberim yokmuş 2.el değeri nedir bu aracın? Mesela siz şimdi satsanız kaça satarsınız?
  • İnceleme için teşekkürler tam bir aile arabası cafcaflı :)
  • azım açık kaldım desem yeridir...

renk ve özellikler tam aradıgım...

deri koltuk

cam tavan

hız sabitleyici

otomatik şanzıman

bu arabayı satan yerine ne alcam diye 10 sene düşünür herhalde...
  • Teşekkürler hocam güzel inceleme olmuş. Bu arada hissiz direksiyon tüm Renault'ların ortak sorunu sanırım. Sürme fırsatım olan 3 modelde de hissizdi direksiyon.
  • hayır 3 ileri otomatık şanzıman .

araba gayet güzel ve kullanışlı .
  • sanırım overdrive'ı da sayıyorsunuz ve 5 diyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

quote:

Orijinalden alıntı: huawéi

Bir direksiyon bir teyp tasarlamak ne kadar zor olabilir

Teyp olayına kesinlikle katılıyorum.Bu arabaya bu teyp kesinlikle yakışmamış.Tüm tuşlarına zor basılıyor yuvarlak olan yerler ise hepten ölüm...
    Ayrıca yazıda belirttigim üzere radiosu vasat...Ama direksiyon göreceli bana güzel geliyor.

direksiyon kumandası her işi görüyor sadece yolcu tarafındakiler kurcalamak istediğinde kullanılıyor, inceleme için teşekkürler

@mumenu
    Kullanma kılavuzunda triptonic değil de tiptronic yazıyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 21 Ağustos 2013; 0:23:23 >

• Çok güzel bir inceleme olmuş.Araç baya baya dolu bir araç.Allah kaza bela göstermesin inşallah..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.