Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (435. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.785
Cevap
372
Favori
2.013.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: TheTURK

Merhabalar,

D sınıfı şarjlı pil ve bunları şarj edecek şarj aleti almam gerekiyor. fiyat önemli değil, hangi markayı önerirsiniz. ankaradayım nerden alabileceğimi de söylerseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Bir önceki sayfada sorularınızın cevabı var önceki sayfaya göz atın

F16 Block 30 Savaşan ŞAHiNLER
  • quote:

Merhabalar,

D sınıfı şarjlı pil ve bunları şarj edecek şarj aleti almam gerekiyor. fiyat önemli değil, hangi markayı önerirsiniz. ankaradayım nerden alabileceğimi de söylerseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Selamlar size önerim Konnoc 0628 şarj cihazıdır.Bir önceki seyfada resimleri var.Fiyatı 45-55 TL arasıdır.Ankarada olmadığımız için nerede bulabileceğinizi bilemiyorum ama bir önceki sayfada Brev arkadaşımızın mesajlarını okursanız internette bulabileceğiniz yerleri yazmış.Biz aldık çok memnunuz.Dejarj özelliği var, usb den şarj ediyor .Verdiği akım da sınıfının en iyilerinden.Dijital ekranı var pili doldururken yada deşarj yaparken görebiliyorsunuz. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr112 -- 11 Mart 2012; 8:21:06 >
  • bipekkan hocam size bi sorum olacak. elimde Konnoc Super Quick Charger şarz cihazı var. 1-3 pilde 1000ma 3-4 pilde 600ma akım veriyor. bu cihaz nasıldır. kullanmaya devam edeyim mi yoksa başka bişey mi alayım. tşk.

Oculus Quest ve Intel i5-6500 / MSI H110M PRO-VD / EVGA GTX970 FTW+
  • merhaba,

yaklaşık 2 yıldır aşağıdaki sanyo eneloop pil ve şarj aletini kullanıyorum, fakat pil ömrünü doldurdu artık ve vatan, gold gibi yerlerde sanyo eneloop bulamıyorum.

size aa r6
    model hr-3utg 1.2v typ 2000mAh

elimdeki şarj aletini kullanmaya devam etmek istiyorum. yine aynı sanyo eneloopun aynı model pillerini mi almam gerekli ve nereden bulabilirim?

Orijinalden alıntı: kaptankirk

merhaba,

yaklaşık 2 yıldır aşağıdaki sanyo eneloop pil ve şarj aletini kullanıyorum, fakat pil ömrünü doldurdu artık ve vatan, gold gibi yerlerde sanyo eneloop bulamıyorum.

size aa r6
    model hr-3utg 1.2v typ 2000mAh

elimdeki şarj aletini kullanmaya devam etmek istiyorum. yine aynı sanyo eneloopun aynı model pillerini mi almam gerekli ve nereden bulabilirim?

Özellikle Sanyo Eneloop dağıtımcısı:

http://alikirtil.com/alt_kategori.asp?id=248

• quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Şarjlı AAA pil öneriniz varmi ? Nereden alabiliriz en uygun ?

Yeni nesil 800-850mah şarjını 1 seneye kadar tutabilir piller...
    Panasoniz infinium/evolta,Varta ready2use,Sanyo eneloop,Gp recyko+,uniross hybrio vs..

http://alikirtil.com/alt_kategori.asp?id=247

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 11 Mart 2012; 18:16:55 >

• merhaba 7.2v 1500mAh bataryayı 12V 4A adaptörle şarj etsem sıkıntı olur mu birde 7.2V 3000mAh 5000 mAh arası bi batarya lazım uygun fiyatla nereden bulabilirim

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Panasoniz infinium/evolta,Varta ready2use,Sanyo eneloop,Gp recyko+,uniross hybrio vs..

hocam bu alikirtil.com güvenilir mi ?

• Tekrar merhabalar,

Yardımcı olanlara cok teşekkür ederim. sanırım almam gereken cihaz "Konnoc KCR-0628 Universal Şarj Cihazı (Herboy Pil Şarjlı)" internetten buldum ancak bipekkan hocanın da bi görüşünü alayım öyle sipariş edeyim diyorum.

Orijinalden alıntı: metekarahan

quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

hocam bu alikirtil.com güvenilir mi ?

Ben daha önce alışveriş yaptım kendisinden sanırım @brev de ürün almıştı ali kırtıldan, güvenilir bir satıcı kargolarken faturasını kesip düzgün bir şekilde paket yapıp göndermişti ve bildiğim kadarıyla izmir bölgesinin en büyük pil toptancısı ve ithalatcısı...

F16 Block 30 Savaşan ŞAHiNLER

• Soru sormadan önce son 20-25 sayfayı okudum, öğrenmek istediğim birkaç soruya cevap verirseniz sevinirim.

Forum genelinde fiyat/performans olarak Ataba ve Konnoc tavsiye edilen şarj cihazları; bundan dolayı Konnoc Kcr 6611 ile Konnoc 0628 Universal arasında kaldım. Sadece AA sınıfı pil kullanıyorum, hızlı dolsun gibisinden zaman sıkıntım da yok, fiyatları aynı olan bu cihazlardan sizce hangisini almalıyım?

Not: Bu cihazla Panasonic Evolta ve Gp recyko+ kullanacağım.

Tekrar merhabalar,

Yardımcı olanlara cok teşekkür ederim. sanırım almam gereken cihaz "Konnoc KCR-0628 Universal Şarj Cihazı (Herboy Pil Şarjlı)" internetten buldum ancak bipekkan hocanın da bi görüşünü alayım öyle sipariş edeyim diyorum.

@TheTURK,
    Bir evvelki sayfada 6000-9000 mA C ve D pilleri de şarj edecek en ideal şarj cihazı olarak görüşümü belirtmiştim ve bu cihazı tavsiye üzerine alan @dr114 de size tavsiye etmiş. Bir evvelki (144. sayfaya göz atın)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakallıyan

Soru sormadan önce son 20-25 sayfayı okudum, öğrenmek istediğim birkaç soruya cevap verirseniz sevinirim.

Forum genelinde fiyat/performans olarak Ataba ve Konnoc tavsiye edilen şarj cihazları; bundan dolayı Konnoc Kcr 6611 ile Konnoc 0628 Universal arasında kaldım. Sadece AA sınıfı pil kullanıyorum, hızlı dolsun gibisinden zaman sıkıntım da yok, fiyatları aynı olan bu cihazlardan sizce hangisini almalıyım?

@sakallıyan,
    Sadece AA pil kullanıyor ve kullanmaya devam edecekseniz Universal tip şarj cihazına (Her ölçüde pil şarj eden) İHTİYACINIZ YOK DEMEKTİR.
    Bu durumda 15-20 TL' lik AAA ve AA tip pil şarj eden tam fonksiyonel F/P şarj cihazları işinizi fazlasıyla görürür Ataba AT-508 veya AT-908 veya benzer özelliklere sahip diğer markalarda şarj cihazı sizin için yeterlidir. Bu cihazlarla ilgili geniş bilgiye 1. sayfa 1. mesajdan ulaşabilirsiniz. Linki imzamda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: dirtjumperster

merhaba 7.2v 1500mAh bataryayı 12V 4A adaptörle şarj etsem sıkıntı olur mu birde 7.2V 3000mAh 5000 mAh arası bi batarya lazım uygun fiyatla nereden bulabilirim

@dirtjumperster,
    Konu ettiğiniz bataryalar Lithium-Ion bataryalardır. Bu bataryaların şarj cihazları Ni-Mhd/Ni-Cd pillerin şarj cihazlarından farklıdır. 12V/4A adaptörle şarj edemezsiniz kısa sürede pili bozarsınız. Piyasada bu pilleri çeşitli voltajlarda şarj edebilen özel şarj cihazları mevcut. Bunlardan edinebilirsiniz. Örneğin 1-4 hücre arası şarj yapabilen böyle bir şarj cihazı:
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

Bu cihazı alabileceğiniz yerin linki:
    tunelsan.com
    Nothing found for Ni Mhli Ionli Po Sarj 1 4 Hucre Arasi Li Ionli Polymer Akilli Sarj Cihazi
    http://tunelsan.com/ni-mhli-ionli-po-sarj/1-4-hucre-arasi-li-ionli-polymer-akilli-sarj-cihazi

Cihazın özellikleri:
    - Akıllı Pil Tanıma ve Şarja Başlama .
    - Kapasitesi 500mAh daha fazla herhangi 1 ~ 4cells Li-Ion batarya paketi veya Li-Polimer pil paketini şarj edebilirsiniz.
    - Pil tamamen şarj olduğunda otomatik olarak keser.
    - MCU kontrolü ile tamamen şarj süreci ve pil paketini tam olarak şarj eder, pilin aşırı yüklenmesini önler.
    - Led şarja başlamadan Kırmızı ve yeşil 2 kez flaş yapar. Pili Tanıdıktan sonra Kırmızı yanar ve şarj bitiminde Yeşile geçer. Boyut: 96.0x44.0x28.0 mm.
    Teknik Özellikler:
    - Giriş: AC 100-240V 50-60Hz
    - Çıkış: Otomatik, anahtarlamaı tip (Switch-Mode) çıkışı 4.2V , 8.4V, 12.6V, 16.8V pil paketine göre
    - Şarj akımı: 500 ~ 1000mA
    Koruma Tipi:
    - Aşırı gerilim koruma.
    - Kısa devre koruması.
    - Ters bağlantıya karşı pil koruma.
    ÖNEMLİ UYARI:
    - 3.6V, 7.2V, 10.8V, ve 14.4V Li-ion batarya yaları otomatik tanıyarak şarj eder.
    - Elektrik çarpilma riski için plastik kapağı kırmayınız, açmayınız.
    - Kuru Yerde Muhafaza ediniz.
    - Sadece İç Mekanda kullanmak içindir.

Yine Li-Ion 7.2/7.4 V 3000/5000 mA pil yazarak internetten araştırmanız lazım. Ben TR' de satılan bir yer bulamadım. Ama yurt dışında tam olmasada yakın değerlerde var ama çeşitli biçim ve şekillerde paketlenmiş olarak. Örneğin:
    BatterySpace.com/AA Portable Power Corp. Tel: 510-525-2328
    Polymer Li-Ion Battery Pack: 7.4V 3000 mAh (22.2Wh, 4.2A rate) with two pin DC female connector
    http://www.batteryspace.com/polymerli-ionbatterypack74v3000mah222wh42aratewithtwopindcfemaleconnector.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 12 Mart 2012; 13:49:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xray043527

bipekkan hocam size bi sorum olacak. elimde Konnoc Super Quick Charger şarz cihazı var. 1-3 pilde 1000ma 3-4 pilde 600ma akım veriyor. bu cihaz nasıldır. kullanmaya devam edeyim mi yoksa başka bişey mi alayım. tşk.

@xray043527,
    Genellikle şarj cihazının verebildiği max. akım değil, max. şarj voltajı ve pilin şarj sırasında davranışı önemlidir. Bu nedenle Bu şarj cihazında öncelikle GP markalı pilleri şarj etmeyiniz. Burada dikkat edilecek nokta pillerin şarj sırasında aşırı ısınıp ısınmadığıdır. Ve burada etken şarj grafii ile cihazın şarj sırasında uyguladığı max. voltaj önemlidir. Cihaz 2000 Amper şarj akımıda verebilir ama max. şarj voltayı 1.55-1.58 V' u aşmadığı sürece veya bu voltaj üstünü max. 15-20 dk kadar sadece pilin %100 şarja ulaşması için kısa süre uygulayacak şekilde programlanmışsa bir sorun olmaz.
    Özetle elinizdeki şarj cihazı kaliteli bir cihazdır ama fonksiyonel olarak nasıl programlamıştır açıkçası bilmiyorum. Bunun anlamanın yolu, boş pilleri özellikle 2 pil olarak yerleştirin ve şarja başladıktan sonra sık sık elinizle kontrol edin. Pillerin bir miktar ısınması normaldır ve bunun seviyesi hissedilir dereceyi aşmaması gerekir. 35-max. 40 oC. Şarjın sonuna doğru kısa bir süre için piller daha fazla ısınacaltır. Bu normaldir ve şarj sonu cihaz Trigle şarja geçiyorsa pilleri 1/2-1 saat kadar trigle şarjda tutularak dinlenmesini sağlayın ve bu arada pillerin ısısı da düşecektir.
    Ancak pilleri şarja koyduğunuz andan itibaren pillerin ısısı elle sıcaklığı hemen anlaşılır şekilde yükselir ve bu ısı, şarj sırasında gittikçede artarsa yani eli yakacak seviyelere ulaşılırsa o şarj cihazını doğru çöpe atın. Pil katilidir bu tip cihazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

Ankara dışındayım. Mesajlara bir süre cevap veremiyeceğim.

Arkadaşım elimdeki Ataba-508 bozuldu yerine Gp 2700 piller ile uyumlu bir adaptör önere bilirmisiniz.

@ridvan1903,
    Neden bozulduğunu bilmem lazım. GP' ler de bozmuş olabilir.
    Benim tavsiyem GP' ler için şarj akımı 300-400 mA geçmeyen yine GP marka bir şarj cihazı almanız.
    Kullandığınız GP marka pillerle başka hiçbir şekilde mutlu olamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sn10ur1

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/piller-ve-sarj-cihazlari/gp-gppb27gs270-c4-4-x-2700-sarj-kiti/productdetails.aspx?I_ID=47580

Bende şunu almayı düşünüyordum %25 indirim varken xbox360 kolu için ilk sayfada bulamadım son sayfaları da okudum ancak tamamını okumaya gözüm kesimedi. bipekkan'dan yorum alayım demiştim ama o da bir süre cevap veremiyeceğim demiş sizden cevap bekliyorum. Bu mu deşarj özelliği olmayan alet dediğiniz ?

@sn10ur1,
    Bu pilleri ve şarj cihazının 53-71 TL aralığındaki fiyatına affınıza sığınarak "OHA" diyorum. Üstelik bu da indirimli hali.
    İşin bu tarafı ayrı ama bu fiyata 4 adet Varta prf 2700 mA/Power serisi 2500 mA veya Duracell 2450 mA ile 20 TL verip bir Ataba AT-908 alsanız 71 TL' den veya alkalin pil özellikli yeni nesil pillerden ve 15 TL verip bir Ataba AT-508 alsanız kesinlikle 53 TL' den daha ucuza gelir üstelikte "Bu piller çabuk boşalıyor" diye ağlamazsınız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sakallıyan

Soru sormadan önce son 20-25 sayfayı okudum, öğrenmek istediğim birkaç soruya cevap verirseniz sevinirim.

@sakallıyan,
    Sadece AA pil kullanıyor ve kullanmaya devam edecekseniz Universal tip şarj cihazına (Her ölçüde pil şarj eden) İHTİYACINIZ YOK DEMEKTİR.
    Bu durumda 15-20 TL' lik AAA ve AA tip pil şarj eden tam fonksiyonel F/P şarj cihazları işinizi fazlasıyla görürür Ataba AT-508 veya AT-908 veya benzer özelliklere sahip diğer markalarda şarj cihazı sizin için yeterlidir. Bu cihazlarla ilgili geniş bilgiye 1. sayfa 1. mesajdan ulaşabilirsiniz. Linki imzamda var.

Hızlı cevabınız için teşekkürler, tercihim Ataba at-908

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

quote:

Ankara dışındayım. Mesajlara bir süre cevap veremiyeceğim.

Arkadaşım elimdeki Ataba-508 bozuldu yerine Gp 2700 piller ile uyumlu bir adaptör önere bilirmisiniz.

@ridvan1903,
    Neden bozulduğunu bilmem lazım. GP' ler de bozmuş olabilir.
    Benim tavsiyem GP' ler için şarj akımı 300-400 mA geçmeyen yine GP marka bir şarj cihazı almanız.
    Kullandığınız GP marka pillerle başka hiçbir şekilde mutlu olamazsınız.

Dün akşam Ataba 508 içini actim ve bir kaç yerinin lehimini yeniledim ve gayet güzel çalıştı . :)
    Sence gp ler için başka cihaz almaya değermi .

At-508 de 500 mA gibi bir değer var daha alt olsa daha iyi sonuç alırmiyım

İlgilendiğin için teşekkür derim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan1903 -- 12 Mart 2012; 11:54:52 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.