Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 28 Nisan 2015; 16:21:37 > |
Arkadaşlar,
Bir süredir gözlerimdeki sorun devam ettiğinden forumada, net'e de giremiyorum. Haziran sonunda her sey belli olacak. Bu arada her kesin BAYRAMINI KUTLULAR ESENLİKLER DİLERİM. |
Ah o dıj gücler ahh... (ülkeyi batır sonra suçu dış güçlere at)
Hocam ben memnunum üründen, buradaki konuya hakim arkadaşlar da bunu tavsiye ediyor bizim gibi kullanıcılar için. Selamlar. |
@help21,
Bu pil özel amaçlar için uzun süre dyanması amacıyla üretilmiş alkalin ancak (Zn/MnO2) özel bir pil. 5 yıl kullanılmadan bekleme süresi var çÖzellikle az akım çeken devrelerde bir yıl içinde kapasitesinin %80 den fazlasını muhafaza edebilen bir pil. Neden 2600 mA kapasiteye takıldınız anlayamadım. Örneğin Duracell duralock alkalin pilde ortalama akım kapasityesi 800 mA kadardır, kullanabilirsiniz..Fark, pili her yıl değiştirirsiniz.Burada önemli olan 1.5 Volt olmasıdır,verebildiği max. akım kapasitesi değil. Alacağınız yeni nesil şarjlı pillerde kapı kamerasında belki 1.5 yıl dayanacaktır. Yerinizde olsam kapı dürbünlü kamera cihazınızda şarjlı pil olayına hiç girmezdim.Normal ama kaliteli alkalin piller kullanırdım. Duracell duralock Aynı adla şarjlısı da var.Yine std duracell vb. Ama ben illa şarjlı pil isterim derseniz, yüksek kapasiteli yeni nesil pillerden de kaçının. Bu tip şarjlı pillerde 1900-2100 mA olanları en idealidir. Bunun dışında 2400-2450-2500 mA olarak satılan duracell duralock ki aslında aynı pillerdir (ticari dehamız !), 5 yıl kullanım ömrü vardır tabi yaptığınız şarj/deşarj döngüsüne bağlı olarak biçilen kullanım ömrüdür, çok iyi kalite derseniz Panasonic eneloop serisi 1900 mA den 2550 mA kadar farklı kapasiteleri var ama bayağı tuzludur. Ve her 2 marka için Duracell CEF14 şarj cihazı öneririm. Sakın kapasitesi yüksek diye std Ni-Mhd pil almayın. Bunların imalatı bitti Bulunanlarda bayat ve kendi kendine hızla boşalan şarjlı pillerdir. Daha ucuz şarjlı pil isterseniz. GP ReCyko+ 2100 mA de alabilirsiniz. Bu tip pillerin 2700 mA olanlarını hiçbir şekilde tercih etmeyin. Kapasite yükseldikçe kullanım ömrüde hızla düşer ve dolayısıyla şarj/ deşarj döngüsüde. |
Arkadaşlar,
5.Mart günü sağ gözümden ameliyat olacağımdan bir süre forumla ilgilenemiyeceğim. Diğer arkadaşlar boş bırakmazlar. |
Arkadaşlar,
Yeni bir bilgisayar ile tekrar aranızdayım. Maalesef 2 bilgisayarımda tamiri mümkün olamayacak şekilde perte çıktı. Yenisini almakta biz emekliler için hayal haine getirildi ülkede.Kredi ile almaya kalksan bir tane devlete bir tanede bankaya alıyorsunuz. Her neyse şimdi Win 10'a ve klavyeye alışmaya çalışıyorum. Bir çok şey cep telefonu ile halledilemiyor. |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdaisY -- 2 Ocak 2007; 1:03:23 > |
|
|
|