Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (217. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.785
Cevap
372
Favori
2.013.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Giriş
  • Hocam mesajınız için teşekkür ederim ama kargo parasını ben ödeyeceğim, çünkü buradaki ve PT'deki insanlara söz verdim, faturayı ve kargo makbuzunu tarayıp koyacağım diye. Neticede insanların aklında küçük de olsa ''acaba mı?'' sorusu kalmasın, kampanya konusunda da dediğim gibi alınan verilen her makbuzu buraya koyacağım ;)
    quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

ARKADAŞLAR,
    Eren beyin Mesajı bir evvelki sayfada kaldı, Linkteki kampanya bütün hızıyla devam ediyor 270 TL ' ye ulaşıldı. Bu miktarı 500-600 TL' ye tamamlayalım hafta sonuna kadar. Ve bir arkadaş eliyle de araya Kargoyu sokmadan gönderme imkanımızda var..... HA GAYRET....

quote:

Orijinalden alıntı: erencaner

arkadaşlar araya giriyorum ama Mardin'de köy okulundaki hiç tanımadığınız çocukları bir adet DSLR Like sahibi etmek ve alacakları o makineyle sadece sizin için çekecekleri 1adet fotoğrafa sahip olmak istemez misiniz?

Yüzlerce fotograf çekmişizdir ama bu karenin anlamı çok başka olacaktır.

Kampanya detayları:
    http://forum.donanimhaber.com/m_39091930/tm.htm

• Bende ataba -308 modeli var,yanındada gp 2700 pillerden var iki tane,çoktan beri kullanmıyordum ama, yeni bi fotoğraf makinası aldım ve acaba bunları kullansammı diye teredtütteyim,şarja taksam bu cihaz bu pilleri kaç saate şarj eder sizce sanırım 10 saatin üzerinde olacaktır..bide yeni pil ve şarj cihazı için biigi verebilecekl arkadaş olursa çok sevinirim.şuan için aklımda ataba 908 modeli var,pil için ise hiç bi fikrim yookk...şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekürler..
  • http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_65/f_/key_//tm.htm#37512439 burdan bi başla okumaya... bipekkan hocanın önerilerini dikkate al...
    quote:

Orijinalden alıntı: Sword54

Bende ataba -308 modeli var,yanındada gp 2700 pillerden var iki tane,çoktan beri kullanmıyordum ama, yeni bi fotoğraf makinası aldım ve acaba bunları kullansammı diye teredtütteyim,şarja taksam bu cihaz bu pilleri kaç saate şarj eder sizce sanırım 10 saatin üzerinde olacaktır..bide yeni pil ve şarj cihazı için biigi verebilecekl arkadaş olursa çok sevinirim.şuan için aklımda ataba 908 modeli var,pil için ise hiç bi fikrim yookk...şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekürler..

• @paTRon,
    15-30 dk.-1 saat Bunlar dehşet verici Süreler, bir pili KEBAP etmek için. Ama benim param bol 15. şarjdan sonra gider yenisini alırım derseniz bilemem. Bizim çabamız 5-10 TL' likte olsa bu meretlerden max sürede istifade etmek. Bunun pratik yolu pilin üzerinde yazan std. şarj akımının 2 mislini aşmamak. 2500 mA bir pil içinse bu süre teorik olarak ortalama 5 saat. tabi bu değeri AT-908 için. Örneğin aynı marka ve kapasitedeki pil için Varta power Stationda 7.5 saat, Varta universalda 10 saate yakın oluyor. Pillerde Varta 2500 mA Varta Power içindir. Bu pil GP olursa kısalır Sanyo içinde 2300 mA de kısalıyor. Kodak 2100 mA de ve panasoniclerde Varta ile hemen hemen aynı. Nedeni iç direncin az yada biraz daha büyük olması. tabi birde pilin anot ve katodunun saflık prb.' lemi.
    D İ K K A T !
    Araştırmalarım sonucunda bir çok kaynakla karşılaştım, yeni nesil Alkalin tip şarjlı pillerle ilgili olarak. Tüm bilinen firmaların ortak görüşüdür.......
    ASLA BU TİP PİLLERİ HIZLI ŞARJA TABİ TUTULMAMASI İSTENİYOR. SINIRI KAPASİTESİNİN MAX 1.5 KATI. YANİ 2100 mA bir pil için MAX ŞARJ AKIMI 300 mA/h...

quote:

Orijinalden alıntı: paTRon

hayr hocam sizin incelediginiz degil size ilk mesajimda hepsiburada linkleri vermistm mobilden girdgm icin adresleri veremyrm simdi 30 dk da sarj diyor. 2700 mAh pilleri ise 50 dk civarinda sarj edoyormus yorumlarda oyle diyor hepsiburadada. benm dedigmin yaninda pil hediyesi filan da yok sadece sarj aleti 57 liraydi. 30 dakikada sarj slogani vardi uzerinde hatta ve kullananlar bunu dogrulamis ama 2700 mah pili 1 saatten once sarj edemez bana gore. egerki ataba 5 saatte filan sarj ediyorsa 2700 mah pilleri ataba alirim. sizin olcumlerinize gore 2700 mah pili 5 saatte doldurur mu at908? yada sizce deger mi 4 saatlik fark icin 30 40 lira farklara? bence degmez cunku yanimda 3 takim yedek pil olucak zaten. sarja koyarm kac saatte dolarsa dolar ama 5 saati de gecmese iyi olur sarj suresi

• Ataba -308 ile 10 saatte şarj edebilirseniz çok iyi.... Tabi uzun süre kullanmamak nedeni ile GP' ler Abbas yolcu olmamışsa 24 saat bile az gelebilir. Eğer kısa sürede şarj olursa ilk önce GP' leri atın bozuk demektir.
    Şarj cihazı önerileri için imzamdaki linke yada doğrudan 65. sayfaya gidin. Pil içinse ........: Panasonic-Varta-Kodak-Ansmann-Sanyo. Bunlardan birini tercih edin ve 2500 mA den fazla kapasiteye itibar etmeyin Varta PRF seri 2700 mA hariç. Son 4 sayfayada göz atın....
    quote:

Orijinalden alıntı: Sword54

Bende ataba -308 modeli var,yanındada gp 2700 pillerden var iki tane,çoktan beri kullanmıyordum ama, yeni bi fotoğraf makinası aldım ve acaba bunları kullansammı diye teredtütteyim,şarja taksam bu cihaz bu pilleri kaç saate şarj eder sizce sanırım 10 saatin üzerinde olacaktır..bide yeni pil ve şarj cihazı için biigi verebilecekl arkadaş olursa çok sevinirim.şuan için aklımda ataba 908 modeli var,pil için ise hiç bi fikrim yookk...şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekürler..

• bipekkan hocam bu ürün

sizce nasıl yada 30-40 tl civarında yanında aa ve aaa pil olan normal seviyede bir ürün tavsiye edebilirmisiniz

• bipekkan hocam 65.sayfadaki mesajınızı tamamen okudum.İlk sayfadaki mesajlarınızıda kısmen okudum.Çok açıklayıcı ve ayrıntılı bilgiler vermişsiniz saolun..
    ben fotoğraf makinası,mause klavye setim için pil ve şarj aleti alacağım.yazılarınızdan çıkardığım sonuç ataba 908+gp2700 pil seti bana uygun gibi.yalnız kafama takılan soru 1-2 soru kaldı.(belki yazdınız ama ben gözden kaçırdım kusura bakmayın.) bu şarz aletinde deşaj varmı? birde ni-cd ve ni-mhd tipi pil nedir bilmiyorum.benim kullanım aletlerimi üstte yazdım.bana hangi tip pil ve şarj aleti lazım..

cevap veren arkadaslara şimdiden teşekkürler.
    GP, üstelik 2700 mA ? Hiçbir yerde alın diye tavsiyede bulunmadım. 4 sene önce F/P oranı çok iyi dedimde o tarihten bu yana çok sular aktı bu köprünün altından. Son 2 sayfada diğer arkadaşlara verdiğim cevaplar göz atın. Beni ilgilendirmez gerekçesi ile boş geçmeyin. Bu topik alıştığınızdan çok farklıdır. Bir arkadaşımıza verdiğim cevap en az o anda 5-6 kişiyide ilgilendiriyor. 65. sayfada üstelik sorduğunuz sorunun tam detaylı fotografı bile var.
    quote:

Orijinalden alıntı: kkartalf

bipekkan hocam 65.sayfadaki mesajınızı tamamen okudum.İlk sayfadaki mesajlarınızıda kısmen okudum.Çok açıklayıcı ve ayrıntılı bilgiler vermişsiniz saolun..
    ben fotoğraf makinası,mause klavye setim için pil ve şarj aleti alacağım.yazılarınızdan çıkardığım sonuç ataba 908+gp2700 pil seti bana uygun gibi.yalnız kafama takılan soru 1-2 soru kaldı.(belki yazdınız ama ben gözden kaçırdım kusura bakmayın.) bu şarz aletinde deşaj varmı? birde ni-cd ve ni-mhd tipi pil nedir bilmiyorum.benim kullanım aletlerimi üstte yazdım.bana hangi tip pil ve şarj aleti lazım..

cevap veren arkadaslara şimdiden teşekkürler.

• @labkamil,
    hepsiburada.com' daki hiçbir pil ve şarj cihazını tavsiye edemiyorum, kusura bakmayın. 8 ad pil+şarj cihazı 33 TL Ortalama 5 TL deseniz bile sadece piller 40 TL ederki artık beni konuşturmayın daha fazla.....
    quote:

Orijinalden alıntı: labkamil

bipekkan hocam bu ürün

sizce nasıl yada 30-40 tl civarında yanında aa ve aaa pil olan normal seviyede bir ürün tavsiye edebilirmisiniz

• quote:

D İ K K A T !
    Araştırmalarım sonucunda bir çok kaynakla karşılaştım, yeni nesil Alkalin tip şarjlı pillerle ilgili olarak. Tüm bilinen firmaların ortak görüşüdür.......
    ASLA BU TİP PİLLERİ HIZLI ŞARJA TABİ TUTULMAMASI İSTENİYOR. SINIRI KAPASİTESİNİN MAX 1.5 KATI. YANİ 2100 mA bir pil için MAX ŞARJ AKIMI 300 mA/h...

sanırım bu durumda ataba 908 modelinin şarj için sağladığı akım da yüksek kalıyor.
    peki siz bu bilgiyi öğrendikten sonra bu tipdeki pilleri hangi cihazla şarj etmekten yanasınız?

hazırlamakta olduğunuz test verilerini merakla bekliyoruz ve harcadığınız meğe sağlık

sizin çektiğiniz fotoları forumda sanırım çok paylaşmıyorsunuz fz50 ve s6500 ün dışında

• @biolog_hakan,
    AT-908 konusunda bu pazar elimdeki 4 ayrı markada ölçerek test yapacağım. Son olarak bana test için gönderilen bir markada yaptığım testlerde ısınma ile ilgili bir sorunla karşılaşmadım ama özellikle şarj akımı konusunda bir ölçme yapmadım Çlçüm için cihazın kutusunu çıkartmam lazım. Verdiğim 300 mA gibi bir değerde doğrudan üreticilerden aldığım bir değer. Kısacası ampirik. Önemli olan ısınma olmadan pillerin çektiği akıma bakmak lazım. Birde cihazın yaptığı damla şarj metodunda pilin gösterdiği tepkide önemli. Yine son testini yaptığım marka için geliştirilen şarj cihazı biraz komik görüntüsüne rağmen 2000 mA pillerde çok hafif bir ılınmanın dışında bir etki göremedim ve bu pilde akım 500 mA üzerine çıkmıştı. İncelediğim firma yazılarında özellikle bir kristalleşme konusunu hep öne çıkartmışlar. Bunu da araştırmam gerekiyor. Şimdiye kadar bildiklerimin dışında bir konu.
    Fotograf konusuna gelince, En son 2009 Ocak ayında aldığım 40 D ile bizim AltınPark' ta karşılaştığım müdahale sonrası ve yine malum şahsın bulunduğu bölgede değil fotograf çekmek gezinti yürüyüş bile sorun haline gelince (Elinizdeki mangal kadar fotograf makinasını gören tedirgin oluyor) epey tırsıdım. Hele Aralık ayında ellerinde tripod ile göl kenarında ellerinde küçük makinalarla kendi hallerine çekim yapanlara güvenlikçilerin biraz da kaba saba müdahalesini görünce artık parka yürüyüş için bile gitmiyorum ki sağlık sorunlarım için günde en az bir 3 km yürüyüş yapmam da gerekiyor. Yakında ülkeyi iyice Sultan Kabus' un ülkesine çevirecekler anlaşılan. Bir diğer konu S6000FD' yi kullanırken hatta FZ 50 topiğininde çok sıcak bir grup oluşturmuştuk. Ama ben nedendir bilinmez, Canon topiğinde o sıcaklığı geçen sene hiç göremedim. Kendime beklediğim anlamında değil genelde de öyle. Belki geçen yaz 1000'in üzerinde fotograf çekebildim. Yazın sınırlı sayıda yer dolaşabildim ve neredeyse yazın tamamı temmuz ortasından sonra burnumdan geldi aksilikler birbirini kovaladı. Belki topiğe 50' ye yakın fotograf koydum hiçbir fotografa olumsuz olur, olumlu olur bir tepkide alamadım. Bu nedenle en azından bu yaza kadar paylaşımdan vazgeçtim. Hatta geçen sene aldığım megazoom bir lensle (Tamron 18-270 mm) yaptığım deneme çekimlerine de açtığım ayrı bir topikle beni evvelden tanıyan bir kaç kişinin dışında ilgilenen de olmadı. Halbuki bu lens sırf Ankara' da Nikon kullananlar tarafından 14 adet alındı. Neyse aksilikler olmazsa geçen yıl planladığım ama gerçekleştiremediğim bir Gökçeada (İmroz) gezim var olursa tüm ekipmanımı toparlayıp bir gezi fotografçılığı yapmayı planladım. Mükemmel bir yer olduğunu giden dostlarım söyler dururlar. Kısmat.... bakalım.

quote:

Orijinalden alıntı: biolog_hakan

quote:

D İ K K A T !

sanırım bu durumda ataba 908 modelinin şarj için sağladığı akım da yüksek kalıyor.
    peki siz bu bilgiyi öğrendikten sonra bu tipdeki pilleri hangi cihazla şarj etmekten yanasınız?

hazırlamakta olduğunuz test verilerini merakla bekliyoruz ve harcadığınız meğe sağlık

sizin çektiğiniz fotoları forumda sanırım çok paylaşmıyorsunuz fz50 ve s6500 ün dışında

• @bipekkan hocam,
    2100'lük piller için max 300 mah enerji akışı olmalı demişsiniz, benim yeni aldığım infinium'lar 2100'lük. 4 adet pili at-908'e taktığımda sanırım daha fazla güç uygulanıyor?

teşekkürler
    VIPOW marka şarj aletlerine ve pillerine değinilmemiş sanırım yada ben göremedim. 1-1.5 yıl önce almıştım 30 lira cıvarındaydı 4x2000mAh vipow pilleriyle. İlk zamanlar sorunsuz kullanıyordum daha sonra farklı pil deneyince alkaline pildi sanırım pil aktı aletin içinde leke olarak kaldı son zamanlarda 2 li grup olarak pillerini taktığımda yarım saat sürmeden pilleri doldurduğuna dair ışığını söndürüyordu ve dijital f.makinesine takınca açıp kapanıyor veya 1 fotoğraftan sonra kapanıyordu. Bugün aldığım 2x2700mAh şeklinde(sonradan burayı okuyunca asıl değerinin 2400 olduğunu anladım tabi) 2 li grup olarak taktım yine kısa süre sonra yine ışığını söndürdü, taktım f.makinesine açıldı ve 5 saniye sonra kapandı şarj aletinin arızalı olduğunu düşündüm, daha sonra 4lü olarak(2x2000 2x2700) taktığımda ise uzun süredir şarj halinde. neden 2li takınca şarj etmeden ışığını söndürüyor olabilir?
    Modeli CR 826

• Bülent hocam burda verdiğiniz bilgiler için ne kadar teşekkür etsem azdır
    PANASONIC INFINIUM 2100MAH pilleri için at908 testini merakla bekleyenlerdenim :)
    sonra gittim kötü oldugunu bile bile çok ucuz diye tanesi 2.5 liradan 4tane GP 2500'lük aldım, daha berbat çıktı.

ama gidip infinium aldım 2 hafta önce. inanılmaz fark olur mu ya? harbiden var. dslr makinemle gp ile 60 civarı çekerken infiniumla 350 olmuştur şuan hala full gösteriyor.

kesinlikle tavsiye ediyoruöm, üstelik daha ilk şarjı, daha kendine bile gelmedi tam.
    quote:

Orijinalden alıntı: himan

Bülent hocam burda verdiğiniz bilgiler için ne kadar teşekkür etsem azdır
    PANASONIC INFINIUM 2100MAH pilleri için at908 testini merakla bekleyenlerdenim :)

• bipekkan hocam sürekli malum şahıstan bahsediyosun.
    ankaraya gelince bu malum şahıs nerdeyse fotoğraf çekmeye oraya gitmek ve bana müdahale etmesini beklemek istiyorum.valla ben önüme gelen her güzel kareyi çekiyorum.
    kimse müdahale etmedi bana.izin almadan bi insanın fotosunu çekmem zaten;bunun dışında müdahale olursa sanırım müdahale edene aşırı tepki veririm.
    azının içinde 16lı cz nin namlusunu bulabilir
    oldukça detaylı olan cevabınız için teşekkür ederim. ben balıkesirde gece yarısı dolunay çekimi yaparken hiç bi malum şahıs olmadığı halde polis amcalar yanıma gelip ne çekiyon niye çekiyon diye beni ayaküstü sorgulamışlardı bende AYI çektiğimi belirterek istemesem de çektiğim fotoları göstermek zorunda kalmıştım.
    foto paylaşımı konusunda haklısın bende fuji ve pentax topiclerindeki samimiyeti başka yerde görmediğim için pentaxturkey den ve burdaki pentax-fuji başlıklarından çıkmıyorum

gökçeadanın dışında bozcaadayı da gezmenizi tavsiye ederim. o eski şaraphaneler, bağ evleri ve müthiş güzelliğe sakip koyları plajları vb...

siz parktaki sığ düşünceli görevlileri bırakıp yürüyüşünüze devam edip sağlığınızla alakalı yapmanız gerekenleri aksatmayın hatta burhaniyeden soğumanız nedeniyle güreyi ve sahilini tavsiye ederim her ne kadr burhaniye ayvalık kadar hareketli olmasada sağlık için birebirdir. sonuçta ulaşım sorununuz yoksa her yer sizin

test sonuçlarınızı merakla bekliyorum. bende bir kampanyadan aldığım 6 lı gp reyco pilleri henüz bitiremedim ve sizin test sonrasındaki görüşünüze göre 6 senedir kullandığım datron un 450mA lık akımla şarj eden cihazını ve idareten kullandığım tüm eski pilleri tarihin tozlu sayfalarına/raflarına bırakmayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biolog_hakan -- 16 Nisan 2010; 11:39:18 >

• @biolog_hakan,
    İşte buna çok güldüm. Ama gerçekten acınacak halimize gülüyoruz.
    Bozcaada' ya 2004 den beri her sene, geçen sene hariç gidiyoruz ve en az bir ay kalıyorum. Ancak 2007 den sonra anormal kalabalıklaştı. Hele Ayazma ve Sulubahçe, Habbele Beylik plajlarında özellikle Ağustos ayında ve bağ bozumu festivali günlerinde denize girmek bile prb. haline geldi. TV, bu konuda milleti çok etkiledi. Evvelden günde 2 feribot kalkar dönüşü kaçırırsan gece parkta sabahlardık şimdi her saat başı Gece 24' de kadar feribot var ve dönüşünden 3-4 gün önce rezervasyon yaptırmazsan kafadan 2 gün daha kalırsın.
    Aslında güvenlikçilerin çok ta umrunda değil zaten çoğu beni, hatta Subayevlerinde oturanları tanırlar ama sorun ANFA yönetiminden kaynaklanıyor. Tabi onlarda emir kulu. Hatta 2 si fotograf meraklısı geçen senelerde oturup neredeyse en az yarım saat konuşurduk. Zaten işin teferruatını anlatanlarda onlar oldu. Bakalım bu sene 14 Mayısta Balıkesirden Bilirkişi Heyeti gelecekmiş. Tabi bizde 2-3 gün önceden orada olmamız lazım. Zatende çok fazla durmakta istemiyorum. Bir terslik olmazsa Bodrum-Çeşme-Altınova ve İmroz deyip yazı bitiriz Eylülde de 1 ay Burhaniyede kalıp döneriz diye düşünüyoruz. Bakalım.
    Çok merak eden var şu yeni nesil pilleri. Bugün sabaha aldım İlk önce ReCyko' ları test ettim. Pilleri ilk önce boşalttım. Sonra şarja geçipte her 15 dk. bir izleyince enteresan şeylerle karşılaştım. İlk gördüğüm 38 oC kadar ısınma oluyor ve bunu elle hissediyorsunuz. Şarj metodunun bildiğimden biraz daha farklı olduğunu gördüm ve pili dinlendirme aralıkları var. Tabi bunu aslında tüm pillere uyguluyor. Daha evvelce her saat başı kontrol ettiğimden farketmemişim. Şu an fırında (!)Panasonic INFINIUM' lar var.... deşarjda.
    Kısacası rahatlıkla AT-908-508-408 Kullanabilirsiniz Ama asla AT-998 bu pillere uygun değil. Yine Varta' nın özellikle Pocket şarj cihazı Bu pillere uygun Universal ve Power Stationları uygun. Konnoc A-099 Kodlu cihazı pek tavsiye edemeyeceğim.
    quote:

Orijinalden alıntı: biolog_hakan

@bipekkan
    oldukça detaylı olan cevabınız için teşekkür ederim. ben balıkesirde gece yarısı dolunay çekimi yaparken hiç bi malum şahıs olmadığı halde polis amcalar yanıma gelip ne çekiyon niye çekiyon diye beni ayaküstü sorgulamışlardı bende AYI çektiğimi belirterek istemesem de çektiğim fotoları göstermek zorunda kalmıştım.
    foto paylaşımı konusunda haklısın bende fuji ve pentax topiclerindeki samimiyeti başka yerde görmediğim için pentaxturkey den ve burdaki pentax-fuji başlıklarından çıkmıyorum

gökçeadanın dışında bozcaadayı da gezmenizi tavsiye ederim. o eski şaraphaneler, bağ evleri ve müthiş güzelliğe sakip koyları plajları vb...

siz parktaki sığ düşünceli görevlileri bırakıp yürüyüşünüze devam edip sağlığınızla alakalı yapmanız gerekenleri aksatmayın hatta burhaniyeden soğumanız nedeniyle güreyi ve sahilini tavsiye ederim her ne kadr burhaniye ayvalık kadar hareketli olmasada sağlık için birebirdir. sonuçta ulaşım sorununuz yoksa her yer sizin

test sonuçlarınızı merakla bekliyorum. bende bir kampanyadan aldığım 6 lı gp reyco pilleri henüz bitiremedim ve sizin test sonrasındaki görüşünüze göre 6 senedir kullandığım datron un 450mA lık akımla şarj eden cihazını ve idareten kullandığım tüm eski pilleri tarihin tozlu sayfalarına/raflarına bırakmayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 16 Nisan 2010; 15:34:49 >

• @Monsteray.
    Vipow' ları hiç kullanmadım. Bir aralar TEKZEN' de bol miktarda vardı. Genellikle şarj cihazları ile birlikte satılmıştı 3-4 sene kadar önce almaya kalktığımda sadece pilli bulamamıştım Bu nedenle vazgeçip İlk GP' leri almıştım. Ancak GP' nin sorunu aynen bu pillerde de var. Sık sık şarj edip kullanırsanız Bekletmeden pillerde bir sorun yok görülüyor. 3-5 ay şarj etmez yada kullanmazsanız piller beklenenden daha önce tam anlamıyla çöküyor.
    Şarj cihazınız da da bir problrm olabilir yeni aldığınız 2700 mA pillerde de, görmeden ölçüm yapmadan bir şey söylemek çok zor. Yeni aldıklarınızın taze yeni ve güvebilir bir marka olsa ezbere bir şeyler söylemek mümkün. Pillerinizin şarj tutmadığı açıkça görülüyor ama nedeni için ?
    quote:

Orijinalden alıntı: Monsteray.

Öncelikle merhaba, bu konu gerçekten sağlam kaynak olmuş.
    VIPOW marka şarj aletlerine ve pillerine değinilmemiş sanırım yada ben göremedim. 1-1.5 yıl önce almıştım 30 lira cıvarındaydı 4x2000mAh vipow pilleriyle. İlk zamanlar sorunsuz kullanıyordum daha sonra farklı pil deneyince alkaline pildi sanırım pil aktı aletin içinde leke olarak kaldı son zamanlarda 2 li grup olarak pillerini taktığımda yarım saat sürmeden pilleri doldurduğuna dair ışığını söndürüyordu ve dijital f.makinesine takınca açıp kapanıyor veya 1 fotoğraftan sonra kapanıyordu. Bugün aldığım 2x2700mAh şeklinde(sonradan burayı okuyunca asıl değerinin 2400 olduğunu anladım tabi) 2 li grup olarak taktım yine kısa süre sonra yine ışığını söndürdü, taktım f.makinesine açıldı ve 5 saniye sonra kapandı şarj aletinin arızalı olduğunu düşündüm, daha sonra 4lü olarak(2x2000 2x2700) taktığımda ise uzun süredir şarj halinde. neden 2li takınca şarj etmeden ışığını söndürüyor olabilir?
    Modeli CR 826

• balıkesirden gelecek BİLİRKİŞİ heyetine kaldıysanız şimdiden KOLAY GELSİN.. balıkesirde okuduğum 4 sene boyunca belediyesinden üniversitesine, esnafından ev sahibine kadar herkese bolca İLTİFATTA bulundum hala da bulunabilirim
    bi akçay tatilciler geldiği için farklı.. kış döneminde orasıda aynı HALT...
    adadan dönüş için bileti ayak bastığınız gibi almalısınız yoksa dediğiniz durum ortaya çıkıyor
    adaya gittiğimde kalabalık dönemlere ,festivale şenliklere denk gelmemesine çalışıyorum. istanbul zaten ayrı bi FESTİVAL ayrıca yazın adada aynısını yaşamak istemem
    Behramkale, asos taraflarına gitmediyseniz oraları sakın es geçmeyin..

araştırmanız üzerine pil üreticileri yeni nesil pillerin yapısının farklı yapıda olduğundan ve kristalleşmeden bahsetmişler. peki buna uygun şarj cihazı üreten firma yok galiba ... gp reyco pilleri kendi şarj cihazıyla alan arkadaşlar cihaz özelliklerini paylaşabilirler mi acaba?

konu dışına çıkarak başlığı kirlettiğim için sizin ve arkadaşların affına sığınıyorum

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.