Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (436. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.785
Cevap
372
Favori
2.013.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: ridvan1903

.............
    Dün akşam Ataba 508 içini actim ve bir kaç yerinin lehimini yeniledim ve gayet güzel çalıştı . :)
    Sence gp ler için başka cihaz almaya değermi .

At-508 de 500 mA gibi bir değer var daha alt olsa daha iyi sonuç alırmiyım

İlgilendiğin için teşekkür derim ..

@ridvan1903,
    4 mesaj yukarıda sorduğunuz konuyla TAM ilgili cevabı aşağıya alıyorum. Diğer taraftan lehimlerin bir kısmını tazelemek ihtiyacı doğduğuna göre GP2700 mA pillerinizde bir aşırı ısınma söz konusu olabilir ve bu ısı genellikle (+) kutup tarafındaki lehimli kısımların lelimlerinin çürümesine neden olur (Grileşir ve göz göz olur) Bu da kötü temas demektir. Kısacası GP marka pilleri yapım tekniği olarak iç dirençleri çok düşük olduğu için hızlı şarja görünüşte uygunmuş gibi davranır ama bu da içinden çok yüksek akım geçirdiği için pilin çok çabuk aşırı ısınıp tahrip olmasına neden olur. Bu nedenle benim gördüğüm ataba' nın başta AT-998 olmak üzere 908 ile de uyumsuzdur. AT-508' i bile pil aşırı akım çekmeye çok müsait olduğu için zorlar, cihazıda, kullanılan adaptörünü de zaman zaman aşırı ısıtabilir. Bu konuda benim düşüncem "İllâki ben GP marka pil alacam" diyenler, Pillerini yine GP' nin şarj cihazlarıyla, O' da Hızlı şarj cihazları olmamak şartıyla almaları daha uygun olduğu yönündedir.
    "@xray043527,
    Genellikle şarj cihazının verebildiği max. akım değil, max. şarj voltajı ve pilin şarj sırasında davranışı önemlidir. Bu nedenle Bu şarj cihazında öncelikle GP markalı pilleri şarj etmeyiniz. Burada dikkat edilecek nokta pillerin şarj sırasında aşırı ısınıp ısınmadığıdır. Ve burada etken şarj grafii ile cihazın şarj sırasında uyguladığı max. voltaj önemlidir. Cihaz 2000 Amper şarj akımıda verebilir ama max. şarj voltayı 1.55-1.58 V' u aşmadığı sürece veya bu voltaj üstünü max. 15-20 dk kadar sadece pilin %100 şarja ulaşması için kısa süre uygulayacak şekilde programlanmışsa bir sorun olmaz.
    Özetle elinizdeki şarj cihazı kaliteli bir cihazdır ama fonksiyonel olarak nasıl programlamıştır açıkçası bilmiyorum. Bunun anlamanın yolu, boş pilleri özellikle 2 pil olarak yerleştirin ve şarja başladıktan sonra sık sık elinizle kontrol edin. Pillerin bir miktar ısınması normaldır ve bunun seviyesi hissedilir dereceyi aşmaması gerekir. 35-max. 40 oC. Şarjın sonuna doğru kısa bir süre için piller daha fazla ısınacaltır. Bu normaldir ve şarj sonu cihaz Trigle şarja geçiyorsa pilleri 1/2-1 saat kadar trigle şarjda tutularak dinlenmesini sağlayın ve bu arada pillerin ısısı da düşecektir.
    Ancak pilleri şarja koyduğunuz andan itibaren pillerin ısısı elle sıcaklığı hemen anlaşılır şekilde yükselir ve bu ısı, şarj sırasında gittikçede artarsa yani eli yakacak seviyelere ulaşılırsa o şarj cihazını doğru çöpe atın. Pil katilidir bu tip cihazlar."

• cevaplarin için teşekkür ederim .
  • Merhaba arkadaşlar yardımlarınız için sağolun ataba 508 aldım bir tane. Şimdi bana durduğu yerde hemen bitmeyen yeni nesil pillerden lazım. Bu şarza uygun ne almalıyım ne önerirsiniz sadece foto makina için kullanacağım. panasonic infinium mu almalı yoksa evolta mı? yoksa başka bişey mi? Fiyatlarıda uygun geldi bana 2050 ve 2100 var bunlar sanırım yeterli olur. 4 tane alacağım.
  • bu arada bende birde rc araba var. pillerimden bi tanesinde sıkıntı olmuştu bu konuda da bilgi sahibi olan arkadaş vardır sanırım. hiç bi sıkıntısı olmayan 4000 mah lık 2.el aldığım çalışan pilim 3-4 kez kullanmamdan sonra bir anda şarz almamaya başladı aynı şarz aletiyle diğer pilimi doldurabiliyorum sıkıntı yok. Ama bu sıkıntı çıkan pilde ne sıkıntı olabilir acaba ne önerirsiniz??? Resimlerini çekip ekleyebilirim bi ara.

Orijinalden alıntı: halil2202

Merhaba arkadaşlar yardımlarınız için sağolun ataba 508 aldım bir tane. Şimdi bana durduğu yerde hemen bitmeyen yeni nesil pillerden lazım. Bu şarza uygun ne almalıyım ne önerirsiniz sadece foto makina için kullanacağım. panasonic infinium mu almalı yoksa evolta mı? yoksa başka bişey mi? Fiyatlarıda uygun geldi bana 2050 ve 2100 var bunlar sanırım yeterli olur. 4 tane alacağım.

quote:

Orijinalden alıntı: halil2202
    bu arada bende birde rc araba var. pillerimden bi tanesinde sıkıntı olmuştu bu konuda da bilgi sahibi olan arkadaş vardır sanırım. hiç bi sıkıntısı olmayan 4000 mah lık 2.el aldığım çalışan pilim 3-4 kez kullanmamdan sonra bir anda şarz almamaya başladı aynı şarz aletiyle diğer pilimi doldurabiliyorum sıkıntı yok. Ama bu sıkıntı çıkan pilde ne sıkıntı olabilir acaba ne önerirsiniz??? Resimlerini çekip ekleyebilirim bi ara.

@halil2202,
    1. mesajınız için, farketmez INFINIUM' lar 2008/ 04-2011 arası piyasaya verilenler. Bu tarihten SONRA EVOLTA adıyla çıktı Şarjlı pillerde "EVOLTA" bir avantaj getirmiyor. EVOLTA için esas fark alkalin pillerde 2.5 misli akım kapsitesinde artış var.

2. mesajınız için, Çok eksik bilgi veriyorsunuz bana adeta baytar' lık yaptırmaya çalışıyorsunuz.
    Şarjlı piller kaç yıllık, Markası ve tipi (Ni-Cd/ Ni-MHd mi? şarj cihazınızın markası, modeli veya şarj cihazınızın arkasındaki teknik bilgilerin fotografı.......?

• bipekkan bey merhaba ! bilirkişi olarak size danışmak isterim. bende 2 tane Sony NH-AA-B2F 2700mAh Ni-Mh Pil var. Ataba AT-1188 şarj cihazı ile şarj ediyorum ve A4 Tech X7 de kullanıyorum bazen traş makinasına takıyorum. başka şarjlı pilim yok. 2 kablosuz mouse ve traş makinasına ( toplam 5 pil ) yetmiyor. pile ihtiyacım var. 4 tane alacağım. ne almalıyım ? varta dediler. sağlam uzun ömürlü birşey lazım. bendeki sony piller her yerde kullandığımdan çabuk bitiyor. bendeki sony nasıl ? vartalar nasıl ? kafam karışık. yeni pil aldığımda benim şarj cihazı uygun mu ? acil almalıyım ? nereden almalıyım ? 2700-2500 olaylarından anlamam. direk şunu al dersen sevinirim. yardımcı olur musun ? çok teşekkürler...

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

• quote:

Orijinalden alıntı: metekarahan

bipekkan bey merhaba ! bilirkişi olarak size danışmak isterim. bende 2 tane Sony NH-AA-B2F 2700mAh Ni-Mh Pil var. Ataba AT-1188 şarj cihazı ile şarj ediyorum ve A4 Tech X7 de kullanıyorum bazen traş makinasına takıyorum. başka şarjlı pilim yok. 2 kablosuz mouse ve traş makinasına ( toplam 5 pil ) yetmiyor. pile ihtiyacım var. 4 tane alacağım. ne almalıyım ? varta dediler. sağlam uzun ömürlü birşey lazım. bendeki sony piller her yerde kullandığımdan çabuk bitiyor. bendeki sony nasıl ? vartalar nasıl ? kafam karışık. yeni pil aldığımda benim şarj cihazı uygun mu ? acil almalıyım ? nereden almalıyım ? 2700-2500 olaylarından anlamam. direk şunu al dersen sevinirim. yardımcı olur musun ? çok teşekkürler...
    .......................................

@metekarahan,
    Pilden değil şu Ni-Cd piller için yapılmış AT-1188 kodlu şarj cihazınızdan başlayalım. Bu şarj cihazı yaklaşık 75-80 mA şarj akımına sahip, aşağıdaki fotograftanda göreceğiniz gibi 2500 mA bir pili 30 saatte şarj ettiği ileri sürülüyorsada, aslında ŞARJ EDEMEZ. Hepsi bir tarafa ortalama kayıpları ve verimide dikkate alındığında ortalama 35-40 saat süren bir şarjında teknik olarakta, pratiklik anlamında bir mantığı yoktur. Nedeni niçini bir tarafa, kafa karışıklığı yaratmadan kestirmeden gitmek daha doğru. İlk önce şarj cihazınızı değiştirmek ZORUNDASINIZ. F/P ürün olarak Ataba AT-908 (20TL) veya AT-508(15 TL) yada benzer özelliklere sahip diğer markalarda tam otomatik şarj cihazı almalısınız.
    Gelelim pil seçimine Şu ana kadar TR' de Ni-MHd piller olarak 2 çeşit pilimiz var. Traş makinasında kullanacaksanız Normal tip Ni MHd pil alacaksınız. Bu aralar alınacak 2 marka var bu sınıfta. Ya Varta PROFESSIONAL seri 2700 mA/Power serisi 2500 mA, yada Duracell 2450 mA. Mause ve benzeri cihazlarınız içinde az akım çektiği için kendi kendine kolayca boşalmayan Alkalin tip yeni nesil pillerden alacaksınız. Varta Ready2Use Panasonic INFINIUM veya EVOLTA, Konnoc Re@dy to use, kısaca üzerinde "PRECHARGED" yazan hemen hemen her marka şarjlı pili alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 12 Mart 2012; 18:11:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gurselyigit

şu an elimde 508 modeli 24.90'a aldım bilmem piyasasına göre nasıldır ama acımadım. 59.90 gp powerbank alıp deşarj edemeyecek durumda olmamdan çok çok iyidir. onun pilleri güzeldi ama neyse alırız artan parayla yine :) çok çok tesekkurler ilgilenen hocam eyvallah. saygılar.

Pahalı almışsın biraz,rahat 15 TL civarı bulabilirdin.Online siteler bile 16-18 TL arası satıyor...Neyse hayırlısı olsun.

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

bipekkan bey merhaba ! bilirkişi olarak size danışmak isterim. bende 2 tane Sony NH-AA-B2F 2700mAh Ni-Mh Pil var. Ataba AT-1188 şarj cihazı ile şarj ediyorum ve A4 Tech X7 de kullanıyorum bazen traş makinasına takıyorum. başka şarjlı pilim yok. 2 kablosuz mouse ve traş makinasına ( toplam 5 pil ) yetmiyor. pile ihtiyacım var. 4 tane alacağım. ne almalıyım ? varta dediler. sağlam uzun ömürlü birşey lazım. bendeki sony piller her yerde kullandığımdan çabuk bitiyor. bendeki sony nasıl ? vartalar nasıl ? kafam karışık. yeni pil aldığımda benim şarj cihazı uygun mu ? acil almalıyım ? nereden almalıyım ? 2700-2500 olaylarından anlamam. direk şunu al dersen sevinirim. yardımcı olur musun ? çok teşekkürler...
    .......................................

@metekarahan,
    Pilden değil şu Ni-Cd piller için yapılmış AT-1188 kodlu şarj cihazınızdan başlayalım. Bu şarj cihazı yaklaşık 75-80 mA şarj akımına sahip, aşağıdaki fotograftanda göreceğiniz gibi 2500 mA bir pili 30 saatte şarj ettiği ileri sürülüyorsada, aslında ŞARJ EDEMEZ. Hepsi bir tarafa ortalama kayıpları ve verimide dikkate alındığında ortalama 35-40 saat süren bir şarjında teknik olarakta, pratiklik anlamında bir mantığı yoktur. Nedeni niçini bir tarafa, kafa karışıklığı yaratmadan kestirmeden gitmek daha doğru. İlk önce şarj cihazınızı değiştirmek ZORUNDASINIZ. F/P ürün olarak Ataba AT-908 (20TL) veya AT-508(15 TL) yada benzer özelliklere sahip diğer markalarda tam otomatik şarj cihazı almalısınız.
    Gelelim pil seçimine Şu ana kadar TR' de Ni-MHd piller olarak 2 çeşit pilimiz var. Traş makinasında kullanacaksanız Normal tip Ni MHd pil alacaksınız. Bu aralar alınacak 2 marka var bu sınıfta. Ya Varta PROFESSIONAL seri 2700 mA/Power serisi 2500 mA, yada Duracell 2450 mA. Mause ve benzeri cihazlarınız içinde az akım çektiği için kendi kendine kolayca boşalmayan Alkalin tip yeni nesil pillerden alacaksınız. Varta Ready2Use Panasonic INFINIUM veya EVOLTA, Konnoc Re@dy to use, kısaca üzerinde "PRECHARGED" yazan hemen hemen her marka şarjlı pili alabilirsiniz.

ben bugüne kadar 2700 lük sony pillerimin hakkını vermiyormuşum 80 mA lik şarj cihazımla en fazla 12 saat şarj ederdim. hocam teşekkürler. beni uykudan uyandırdın. at-908, 800 mA ile 2700 lük pili 3-4 saatte doldurabiliyor demekki. şarj cihazını şurada buldum. uygun udur ?

2700 lük sonyleri yeni şarj cihazı ile traş makinasında kullanmak mantıklı geldi. o halde 2 kablosuz mouse için (biri 2 pil, diğeri 1 pil ile çalışıyor) o zaman ;

4 tane Varta Longlife Accu Ready 2 Use 2100 mAh almak daha mantıklı. peki mouse için 2700 lük varta daha çabuk mu biter 2100 lük olana göre ? bu mudur ?

linkte ince pil diyor ama normal kalem pil galiba ?

almak için siteler ve fiyatları uygun mudur ?

• quote:

ben bugüne kadar 2700 lük sony pillerimin hakkını vermiyormuşum 80 mA lik şarj cihazımla en fazla 12 saat şarj ederdim. hocam teşekkürler. beni uykudan uyandırdın. at-908, 800 mA ile 2700 lük pili 3-4 saatte doldurabiliyor demekki. şarj cihazını şurada buldum. uygun udur ?

2700 lük sonyleri yeni şarj cihazı ile traş makinasında kullanmak mantıklı geldi. o halde 2 kablosuz mouse için (biri 2 pil, diğeri 1 pil ile çalışıyor) o zaman ;

4 tane Varta Longlife Accu Ready 2 Use 2100 mAh almak daha mantıklı. peki mouse için 2700 lük varta daha çabuk mu biter 2100 lük olana göre ? bu mudur ?

VARTA 2700MAH piller:

Varta prof.2700 mah pil. ve diğer piller...
    http://alikirtil.com/alt_kategori.asp?id=248

Bu linkteki yerleri bir incele istersen.Şarj cihazı ve pil mevcuttur...

Mouse için yeni nesil kullanman daha iyidir.Ataba-908 veya 508 güzel bir seçim olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 12 Mart 2012; 20:18:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

VARTA 2700MAH piller:

Varta prof.2700 mah pil. ve diğer piller...
    http://alikirtil.com/alt_kategori.asp?id=248

Bu linkteki yerleri bir incele istersen.Şarj cihazı ve pil mevcuttur...

Mouse için yeni nesil kullanman daha iyidir.Ataba-908 veya 508 güzel bir seçim olacaktır...

at-908 şarj cihazını alıyorum . ancak o sitede varta 2700 prof serisi yok 2700 power serisi var .bipekkan hocam 2100 varta serisi VARTA Ready2Use önermiş. tercihim hangi pil olmalı ? 2 mouse için

VARTA Ready2Use 2100 mü ? Varta 2700 Mah prof serisi mi ?

2700 power serisinde hepsiburada ile alikirtil sitesinde %100 fiyat farkı var ? prof değilde power olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uwais -- 12 Mart 2012; 21:18:36 >

• quote:

at-908 şarj cihazını alıyorum . ancak o sitede varta 2700 prof serisi yok 2700 power serisi var .bipekkan hocam 2100 varta serisi VARTA Ready2Use önermiş. tercihim hangi pil olmalı ? 2 mouse için

2700 power serisinde hepsiburada ile alikirtil sitesinde %100 fiyat farkı var ? prof değilde power olur mu ?

Gözünüzden kaçtı herhalde...Mouse için Varta 2100mah ready2use veya Energizer 2300mah extreme
    Diğer cihazlar için:
    Varta Professional 2700MA Şarjlı Kalem Pil 2li Blister
    http://alikirtil.com/urun_detay.asp?id=2221

HB piyasanın üstünde satıyor.Bu vatandaş pil tüccarı,bu sebeple fiyatı daha uygun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 12 Mart 2012; 21:23:25 >

• quote:

quote:

Gözünüzden kaçtı herhalde...Mouse için Varta 2100mah ready2use veya Energizer 2300mah extreme
    Diğer cihazlar için:
    Varta Professional 2700MA Şarjlı Kalem Pil 2li Blister
    http://alikirtil.com/urun_detay.asp?id=2221

HB piyasanın üstünde satıyor.Bu vatandaş pil tüccarı,bu sebeple fiyatı daha uygun...

haklısınız 2 mouse için alıyorum. az akım çekme durumundan dolayı VARTA longlife Ready2Use 2100 daha mı iyi olur ?

• bipekkan hoca
    bendede gp nin 5 saatte iki pili şarz eden modeli ile ( bir önceki sayfada resmi var) yine gp nin 15 dakikada şarz eden modeli var. Pillerimde gp 2700mah(4 adet) ve duracell 2650mah(2 adet) dir.Duracelli bu iki makinede şarzda problem yok. Ancak gp pilleri 15 dakikada şarz eden (yaklaşık 45-50 dk da şarz etmesi gerekir) makinada şarz edemiyorum. Pillerin arızalı olduğunu gösteriyor. Dolayısıylada şarz etmiyor (Şarz cihazının ışığı yanıp söndüğünde pillerin arızalı olduğu anlamına geliyormuş. müş.hiz. öyle dedi) Ama bu pilleri diğer 5 saatlik şarz cihazıyla şarz ettiğimde problem olmuyor. Hatta piyasada çok ucuza temin edilen şarz cihazları bile bu pilleri şarz ederken şu anda 4 adet 2700mah gp pillerle 100 TLnin üzeinde satılan 15 dk lık şarz cihazı şarz etmiyor. Eğer piller arızalı ise diğer makineler neden şarz eder?
    Yada bu piller için çok kısa sürede şarz olumsuz etkimi yapıyor.
    Aslında şarz makinesi çok haş. GG dan almıştım. Dolayısıyla garanti belgesi, faturayı pek önemsememiştim.
    Budurumları gp nin müş. hiz. anlatmıştım pek yardımcı olamadılar. Sadece cihazla pilleri kargoyla göndermemi istediler.
    Malüm garanti belgesi falan plmadığından ekstra masraf demek.
    Bu konularda beni aydınlatırsan çok memnun olurum. Saygılar.

dan pil şarz makinesinin linki.

•  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

ankara kentpark darty den üst resimdeki 4lü infinium pili 21,90 a aldım 20-30 tane daha vardı
    bunlar için en uygun şarj cihazı hangisidir acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingibi -- 14 Mart 2012; 20:20:24 >

Orijinalden alıntı: a.berge

bipekkan hoca
    bendede gp nin 5 saatte iki pili şarz eden modeli ile ( bir önceki sayfada resmi var) yine gp nin 15 dakikada şarz eden modeli var. Pillerimde gp 2700mah(4 adet) ve duracell 2650mah(2 adet) dir.Duracelli bu iki makinede şarzda problem yok. Ancak gp pilleri 15 dakikada şarz eden (yaklaşık 45-50 dk da şarz etmesi gerekir) makinada şarz edemiyorum. Pillerin arızalı olduğunu gösteriyor. Dolayısıylada şarz etmiyor (Şarz cihazının ışığı yanıp söndüğünde pillerin arızalı olduğu anlamına geliyormuş. müş.hiz. öyle dedi) Ama bu pilleri diğer 5 saatlik şarz cihazıyla şarz ettiğimde problem olmuyor. Hatta piyasada çok ucuza temin edilen şarz cihazları bile bu pilleri şarz ederken şu anda 4 adet 2700mah gp pillerle 100 TLnin üzeinde satılan 15 dk lık şarz cihazı şarz etmiyor. Eğer piller arızalı ise diğer makineler neden şarz eder?
    Yada bu piller için çok kısa sürede şarz olumsuz etkimi yapıyor.
    Aslında şarz makinesi çok haş. GG dan almıştım. Dolayısıyla garanti belgesi, faturayı pek önemsememiştim.
    Budurumları gp nin müş. hiz. anlatmıştım pek yardımcı olamadılar. Sadece cihazla pilleri kargoyla göndermemi istediler.
    Malüm garanti belgesi falan plmadığından ekstra masraf demek.
    Bu konularda beni aydınlatırsan çok memnun olurum. Saygılar.

dan pil şarz makinesinin linki.

GP 15dk şarj cihazını pil katili olarak görüyorum.Lakin GP'nin kendi üretimi olan pilleri bile şarj etmediğine göre pek makbul bir şarj cihazı olmadığı gün gibi ortada.Zaten şarj işlemini gerçekleştirebilseydi,pilleri haşlayacağı hatta kızartacağı garanti.Patates kızartma makinesi olarak kullanılabilir...(Paran yanmasın bari...)

Bu şarj cihazından kurtulup,forumun birinci sayfasında tavsiye edilen şarj cihazlarından seçim yapmanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cingibi

.............
    ankara kentpark darty den üst resimdeki 4lü infinium pili 21,90 a aldım 20-30 tane daha vardı

ATABA-508 şarj cihazı bu tip piller için biçilmiş kaftandır.

quote:

.............

bilgi için teşekkürler hocam

aldığım piller fiyatına göre uygun sanırım değilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingibi -- 14 Mart 2012; 20:59:24 >

quote:

quote:

.............

bilgi için teşekkürler hocam

aldığım piller fiyatına göre uygun sanırım değilmi

Fiyat piyasa normallerinde,hatta bazı yerlere göre ucuz bile sayılabilir.Güzel kaliteli piller güle güle kullanın.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.