Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (662. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.775
Cevap
371
Favori
1.990.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 660661662663664
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam kaç oldu bir konuda yardım istedim. Ama araştırıyor musunuz yoksa ilgilenmek istemiyor musunuz anlamadım? Bilgi için sizden yardım bekleyim mi?

bu ürün orjinalmi arkadaşlar

• bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımdan dolayı yanlış anlaşılmadığıma sevindim.

Dediğiniz işe yarasın yaramasın bir çok teknoloji çöplüğü icatlar var, çin sitelerindeki cihazlara bakmakla bitiremiyorsun.
    Birde benim gibi bu işlere merak varsa evi bu tür işe yaramayan, güneş görünce yaprak sallayan çiçek, güneşle şarj olup akşam gözlerinde led yanan baykuş önemli olan kişisel bilinç ama yinede duramayıp alıyoruz.

Samsung Galaxy W I8150 2011 yılında üretilen TFT ekranlı modeli, 512 MB RAM yüzünden cihaz sürekli darboğaza giriyor arka planda sık sık uygulama sonlanıp başlamasına neden olduğundan pil hızla tükeniyor. 2500mAh pil olsa bile çok bir şey değişmez.

Samsung I8190 Galaxy S III mini 2012 yılında üretildi Super AMOLED ekran, dual-core Cortex-A9 işlemci, 1 GB RAM iyileştirmesinden sonra cihaz kendine geldi. geçen sene ablama 530tl sıfır almıştım, avea kamu sınırsız tarifede günlük 3 4 saat konuşma ile 2 günü çıkarıyor

Tabi birde bir kaç ayar yaptım, gece kullanılmayan zamanda wifi kapanıp uyanma saatine yakın açılsın olarak programlandığında gece boyu yüzde 1 2 düşüş oluyor.
    Çok model üreten markaların ortak sorunu çabuk değer kaybetmesi, onların açısından sürekli satış yaptıklarından sıkıntı yok. 3 yıldır samsung note 2 kullanıyorum üzerine note 3 4 en yon kıvrımlı ekran edge çıktı ama heves etmiyorum.
    Tüketim çılgınlığının sonu yok. eskiden 6 ayda telefon değişirdim çok da masum sayılmam

Yekpare modellerden servisler resmen vurgun yapıyor, 300 500 lira batarya şaka gibi. saç kurutmayla ısı uygulayıp vantuzla arka kapağını açanlar var, yeni bataryalar için 3 4 sene sonra bile yüzde 80 kapasiteyle çalışacağını belirtiyorlar.

Muhabbet uzaar gider önemli olan sağlık olsun, kalpler kırılmasın

• Sahte modellerle mimlenmiş bir site.
    Bu site buranın hepsiburada sitesi gibi sahte ürün bulunmuyor
    www.banggood.com
    nitecore d4 - Buy Cheap nitecore d4 - From Banggood
    http://www.banggood.com/buy/Nitecore-D4.html
  • İyi günler hocam. Laptop un batarya zar zor parçaladım. Dışındaki plastik mahvoldu ancak hedefime ulaştım. İçinden 6 tane 18650 hücre çıktı. Made in Japan ve cgr18650da yazıyordu üstlerinde .Kodu internette arattım bir baktım piller Panasonic'miş. Baya sevindi kaliteli pillerim oldu diye
    Daha sonra pilleri test ediyim dedim ve mantar led lambamı aldım. 3 grup pil vardı ve her grup 2 paralel bağlı pilden oluşuyordu. Bu grupları ayırdım ve 3 tane 3.6v 4.8ah pilim oldu. Daha sonra birinci grubu test ettim led yandı , ikinci grupta da yandı ve Panasonic in kaliteyi anladım. Piller 20 C derecede 3 senedir muhafaza ediliyordu.
    Ardından 3 grup ledi yakmayınca üzüldüm. Daha sonra bu grupraki bir pilin + kutbunun etrafının karardığını gözlemledim. Tahminimce bu pil bozuldu ve diğer pille paralel bağlı olduğundan sirkülasyon akımı ortaya çıktı ve diğer pil de bozuldu. Ben de işin iyi yanına bak dedim 4 tane pilim oldu sonuçta.
    1. pili şarj ettim. Başarıyla doldu ve derin dondurucuya kaldırdım. Bu arada piller derin dondurucuda mı saklanmalı yoksa buzdolabında mı ? (buzdolabı 5C dondurucu -20C derece)
    2. pili şarj ederken kutupları ters bağladığımı fark ettim. Daha sonra pili çıkardım ve normalce bağladım. Bu sefer şarj aleti bozulmuş. Tek hücre pil şarj eden dandik bir aletti fotoğrafları atmıştım. Piller şarj aletinden daha kaliteli çıktı

Ben de kendime yeni şarj aleti alma durumundayım. Şimdi 2400 mah lık piller için , 5v 1a ile şarj eden powerbank devresi mi almak daha iyi olur yoksa o tek hücre şarj aletlerinden mi ?
    Tek hücre şarj aleti 250ma ile şarj ediyor. Bu düşük akım pilleri tembelleştirir mi ?
    Aklımda 2 tane powerbank var. Vatandan almayı düşünüyorum , birini daha önce kullandım ve şarj esnasında devresine yanlışlıkla su dökmem nedeniyle bozulmuştu. Ancak pili sağlam ve 2400mah (pili markasız) ürün de s link ip730 oluyor.

Bir de aynı markanın ip 745 numaralı ürünü var şuan onu kullanıyorum. Devresi önceki ürüne göre çok daha kaliteli kullanırken fark edebiliyorsunuz. Pili de samsung icr18650 26fm idi galiba pembe olanlardan.
    Sadece 5 TL fark var ancak bu ürünün de içini açmak baya uğraştırır. Plastiği baya sağlam bir türlü açamadım.

Özet geçecek olursam
    şarj aleti olarak o tek hücreli şarj aleti mi yoksa powerbank mi tavsiye edersiniz ?
    powerbank tavsiye ederseniz hangi modeli tavsiye edersiniz ? (25tl bütçe)

Li ion piller nerde saklanırsa daha iyi buzdolabı mı derin dondurucu mu ?

Yavaş şarj akımı Li ion pilleri tembelleştirir mi ?

Bir de o bozulmuş pilleri değerlendirmenin bir yolu var mı ? içi boş sadece , şarj etmeyi henüz denemedim.

• merhaba bende de sizinki bir durumdan dolayı 6 adet lityum pilim oldu bu önceki mesajlarıma bakarsanız görürsünüz o pilleri. bende geçiçi bir şarj aleti ile onları şarj ettim ama 3 gün sürdü çünkü paketi bozmak istemedim bu hali ile ölçünce 12,4 voltu gördümakşam gidince bakacam yüke binince kaç volta düşecek ondan dolayı bende şarj aleti arayışana girdim önce ki mesajlarıma bakarsanız bipekkan hocamın mesajlarını görebilirsin iyi akşamlar.

SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ!
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmpeesa45

Hocam kaç oldu bir konuda yardım istedim. Ama araştırıyor musunuz yoksa ilgilenmek istemiyor musunuz anlamadım? Bilgi için sizden yardım bekleyim mi?

@İmpeesa45,
    Bir yerde karombole geldiniz. özellikle sabah 11.oo akşam 17.oo arası neredeyse 5 gündür bir montaj işim oluyor. Sabahlarıda net'e bakabildiğim anlarda da son 3-4 gündür anlamsız bir tartışmanın içinde kaldık. Mesajlarımıda kelimeleri titizliklikle seçmem gerekince sadece bu anlamsız konuda takılı kaldım. İlk mesajınızdaki verdiğiniz 3 linke şimdi bakabildim. Bende 2. nin RAVPower 15W Solar Charger RP-SC02 ile 3. linkteki GearIt 14 Watt Solar Charger, Foldable Compact 14W 6.5V arasında kaldım. 3. cünün avantajı 6.5 volt vermesi ve regülatörle 5 V düşürüp şarj için gerekli, akımın süresini arttırması. RP-SC02' nin ise iki çıkış vermesi avantaj.Hepsi su geçirmez ve dış şartlara dayanıklı. Bu 2 özelliğe göre seçiminizi yapın. Özellikle kamp vb. yaşamı sevenler için mükemmel hatta 3. ile aradan regülatörü çıkarıp 6 V/4 A/h ışıldak için kullanılan bakımsız aküleride şarj edebilirsiniz. Varsa powerbank'ların şarjlarında kullanabilirsiniz çift çıkış sayesinde hem powerbank hem telefonunuzu aynı anda şarj edebilirsiniz.Biraz daha düşünsek özellikle 6.5 V olan için belki daha farklı uygulamalarda düşünülebilir. 14 Watt max. güç şunu dikkate alın güneş ışınlarının panele en dik geldiği anda verebildiği güçtür. Işınların eğimi arttıkça verebildiği akım hatta bazen voltajda düşer. Regülatör bunu yükselmez,yüksek değeri istenilen değere indirir. Şimdi aklıma geldi. Örneğin bu modelden 2 adet alıp seri bağlar 13 V elde eder ve bununla yine bakımsız 12V/60 Ah aküyü şarj ederim ve bu aküye de 12VDC/220VAC- 100 Watt bir invertöre bağlar 220 ile çalışan traş makinesi vb. düşük güçlü AC ile çalışan aletlere bağlar + 4-5 adet yada yeteri kadar 8 Watt LED ampulle mükemmel kampın aydınlatmasını sağlardım. (Örneğin BIM' de bir ara satılan BONUS LED'lerin Lümen (750-650 Lm) değerleri çok iyi. 8W/60W eşdeğer aydınlatması var.Özellikle 2700 Kelvinlikleri tam güneş ışığı renginde, gözü hiç rahatsız etmiyor.) Yani kamp hayatı için bir çok şey yapılabilir. Varsa laptop' unuzun 220VAC adaptörünü kullanır bataryasını şarj ederken aynı anda PC' nizide kullanabilirsiniz. vb vb vb....uzar gider. Tabi aracınız varsa bunu aracın sigaralık çakmak çıkışından da sağlayabilirsiniz. O ayrı konu....
    Bir diğer 3 linkinizde bir sorun var ulaşamadım.....ama galiba ilk mesajınızdaki linkler olmalı. Forumdan görünen noktalı linkleri doğrudan kopyalamayın, değiştir butonunda gördüğünüz org. linkleri kopyalayın.

Elbette XTAR VC4 ü 5V 2A için kullanabilirsiniz ama yeterli akım için söylediklerimi dikkate alın. Ancak pillerin mutlaka 2 amper çekecek diye bir şart yok ve genelliklede 500 mA çok yeterli bir şarj akımı hem Ni-Mhd hemde Li-Ion' lar için. Ne pillerin içine etmek gerekir nede şarj aletini max güçte kullanıp bir sakatlık yaratmamak gerekir. Ancak XTAR VC4 sadece bir şarj aletidir.O kadar Asla bir OPUS BT-C3100 değildir.
    Nitecore UM20 aynen bizim harcı alem 15 TL' lik Li-Ion şarj aletlerinin görsel sunumlu olanı.Li-ion / IMR
    18650,18490,18350,17670,17500,16340,14500,10440 silindirik tiplere uygun. 1000 ve 500 mA max şarj akımını ayarlayabiliyorsunuz, ama aynı saçmalığı bu markada yapmamışlar giriş Micro USB 5VDC ama hem AC, hemde araç için gerekli adaptörler kutusundan çıkıyor ve USB kablosu da yaklaşık 20USD fiyata dahil. Güzel hatta mükemmel bir kombinasyon, alınır ve adaptörleri aynı zamanda XTAR VC4 de de kullanabilirsiniz.
    2. mesajda geri kalan güneş panelleri ile ilgili düşüncelerimi açıkladım. Verimler ile ilgili verilen rakkamlara kafayı hiç takmayın.Bu konuda max. verim güneş ışınlarının panellere dik geldiği andır aynen güneş enerjilerinde durum neyse verim mantığı aynıdır. Birde şimdi aklıma geldi. Panellerde kullanılan güneş hücrelerinin verimidir önemli olan, Onu da eğer hücrelerin imalatçısı belliyse doğrudan o kaynaktan araştırmak lazım. Satıcılar genellikle sallıyorlar.

• Özel (PM) lerde çok birikmiş, diğerler mesajlara yarın cevaplamaya çalışacağım.Başka cevaplayan olmaz ise, aşırı yorgunum, kafayı vurup erkenden yatacağım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

Sahte modellerle mimlenmiş bir site.
    Bu site buranın hepsiburada sitesi gibi sahte ürün bulunmuyor
    http://www.banggood.com/buy/Nitecore-D4.html

Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi forumlar bipekkan hocam şarjlı pillere oldukça ilgiliyim sizden bi konuda yardim istiyorum pil şarj akımı yuksek olsa bile bu pilin o akımla şarj olduğunu gostermiyor bu olay iç dirençleri alakalı öyleyse şarj aletlerinde belirtilen akim siddetlerinin anlamı nedir birde enelop orj şarj aleti var şarj işlemi uzun sürdüğünden pillerde de belirli bir ısı oluşuyor ama heider de bu ısı oluşmuyor sebebi ne olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bende de 2 adet Efest 18650 35A pil bulunmakta. Birisi flat top diğer button top(ben daha sonra düğmesini çıkarttım). 2 pilin de ayrı ayrı sorunları var. Flat top olan pil uzun süre şarj aletinde(Tekli efcell) durduğu için sanırım deşarj olmuş, volt değerini ölçtüğümde 0.1 V gibi bir değer gösterdi, button toplu pilde olan sorunum ise Nitecore D2 şarj aletine taktığımda pil Li-ion değil de Ni-MH olarak görüyor ve şarj etmiyor. Elektronik Sigara da kullanıyordum bu pilleri ve böyle sıkıntılar olunca baya can sıkıcı oldu.
    Deşarj olan pili tekrar hayata döndürebilir miyiz ?
    Ni-MH olarak gösteren pil neden böyle gösteriyor ve düzeltebilir miyiz bu durumu ?
    Teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: İmpeesa45

Dostum elimde Nitecore D4 var. 1 Aylık. Xtar VC4 alacağım. O yüzden bunu elden çıkartacağım istersen geldiği fiyattan verebilirim. Ankaradayasan elden de alabilirsin.

Yok hocam sagolun kargo vs ugrasmak inanin icimden hic gelmiyor.

1- Amperi yüksek olan Ravpower daha çok işime yarayacak gibi. Zaten amazonda solar şarj aletlerinde best sellerin 1. sırasında. Regülatör olayına da gerek yok sanırım. Zaten çoğu max 5V verebiliyor. 5V ile 4V arası değişimler de bir sıkıntı yaratmazsa tabi.
    www.amazon.com
    Amazon Best Sellers: Best 8408469010 - Solar Chargers
    http://www.amazon.com/gp/bestsellers/electronics/7965838011/ref=sr_bs_1

15W kategorisinde bu fiyata kağıt üzerinde en fazla Amper veren Rawpower. Aynı Watta Anker denen marka ile karşılştırma videoları var. Tüm paneller açık yapılan testte ve bulutlu havada pek fark yok.
    Orion17youtube
    RAVPower 15W vs. Anker 14W Solar Charger | 4K
    https://www.youtube.com/watch?v=00cFNBa2bDA

Ama birde tek panel açık ve baya güneşli havada yapılan bi karşılaştırma var. Burada Rawpower ikiye katlıyor Anker markasını.
    Orion17youtube
    Solar Charger in Action: Anker vs. RAVPower
    https://www.youtube.com/watch?v=O-NETjgG2Bc

Açılmayan link aşağıda hocam. Poweradd markası. Ciddi bir marka.
    2- Bu eski versiyonu 2 USB çıkışlı ama regülatörsüz. 2 USB artısı.

3- Bu da aynı markanın yeni versiyonu diye çıkardığı regülatörlü ve tek USB çıkışlı olan modeli 10 Dolar pahalı diğerine göre. Fiyat ve tek USB eksisi. Diğer markalarda regülatör yok.
    www.amazon.com
    Page Not Found
    http://www.amazon.com/dp/B00M16KLM8?psc=1

Ama Poweradd güneş verimliliğini yazan tek marka Poweradd ve Ankere göre. Onlar yazmıyor. Ve diğerleri 3 panelle Poweradd 2 panelle 14W veriyor. Dolayısıyla verimliliğinin yüksek olduğu fikri doğuyor. Poweradd, Ravpower ve Anker ABD de tanınmış markalar ve bir çok ürünleri var şarj ve elektirik üzerine.
    Amperi yüksek olduğu için Rawpower güneş dönüşüm verimliliğini sordum firmaya. Bana %10 dediler. Biraz şaşırtıcı geldi açıkcası. Çin firmalarının bile %18. Allpowers markası.

Yine Çinden Xdragon var o da %22-25 verimlilikten bahsediyor. Sitesi de var. Ama halis muhlis Çin. Diğerlerinin üretimi Çin. Ancak XDRAGON RV Eloctronics te Best sellerde 1. sırada.

Burada da Ravpower ın ardından 2. sırada.
    www.amazon.com
    Amazon Best Sellers: Best 8408469010 - Solar Chargers
    http://www.amazon.com/gp/bestsellers/electronics/7965838011/ref=sr_bs_1

Siz dedikten sonra dikkat ettim panel markasına. Poweradd ile Xdragon özellikle SUNPOWER güneş paneli kullandıklarını belirtiyor ki bu paneller ABD yapımı ve piyasadaki en yüksek verimliliğe sahip panellermiş. Sanırım Ravpower in panelleri eski.
    http://us.sunpower.com/why-sunpower/high-efficiency-solar-technology/

4- Ve bu durum birde Xdragonu sokuyor. Bu da solar controller kullanıyormuş sanırım regülatör. Bunun 20W ı 59 dolar Poweradd ın 14W ile aynı fiyatta. Fakat bunda da kıl olduğum konu 20W olmasına rağmen 14W lar gibi her porta max 2A. Toplamda da max 2A veriyormuş. Bunu anlamıyorum

Biz 3 arkadaş birer tane alacağız ama bir türlü karar veremedim. En son hepisnden birer tane alıp şansımıza ne çıkarsa kullanmaktı. Hem bu üçünün verimini karşılaştırma yaparım diyordum. Ki bu da şu anda internette olmayan bi karşılştırma. Ama bunun yerine en doğru kararı vermek daha iyi olur diye düşündüm ve siz geldiniz aklıma :))
    Tamamen 5V olarak düşünüyorum. 12V ve 18V olarakta ürteiyorlar. Gerek olursa direkt öyle alırım. Ama bunlar sırf Telefon ve powerbank doldurmak için gerekli. İlk üç e hanginlerini koyarsınız hocam. Ona göre

BİM de satılan bons ledlere de değinmeden geçemeyeceğim. 2 yıldır yurtdışından alıp kullandım. Ama hiç biri bons ledlerin verdiği o tatlı ışığı vermedi. Genelde cool white satıyorlar. Lumen olarakta çindeki 1000 lumenlere eşdeğer bimin ledleri. Birde A101 sattı 10W ama onun da ışığı çok beyazdı. Yalnız 1 milyon açma kapama ömrü vermişti etkileyiciydi doğrusu. Ama BİM in ledlerini şiddetle tavsiye ederim.

Baya dolmuş içim yaa

• İmpeesa45 İ kullanıcısına yanıt
    @İmpeesa45,
    Linklere baktım ayrıca solar hücrelerinin üreticilerinede baktım. Birazda fiyat/performansı dikkate aldım. Hala kafamda kamp hayatı takılı olduğu için sırf powerbank/telefon şarjı için yaklaşık 50 USD vermek açıkçası ???? bana zenginlere mahsus oyuncak gibi geliyor. Şöyle bende bir araştırma yaptım aşağıdaki link aslında hala kamp yaşantımı sürdürebilecek yaşta olsam hiç tereddüt etmeden alırdım. Süper işlevsel.Ancak çevrim verimliliği hk. bir bilgi bulamadım.

Ancak hala sadece 5 volt çıkışta ısrarlıysanız, çift çıkış ve çevrim verimliliği yüksek olanlar ile USA malı güneş hücresi kullanan markaları tercih ederdim.Markalar hk bir bilgim yok.Kullanıcı yorumlarını dikkate almak gerekir. Bu arada çıkışın 4 volta düşmesi şöyle sorun yaratır.Li-Ion pilleri max.şarja ulaştıramazsınız. En az 4.2-4.26 volt gerekirsede biraz daha yüksek olmalıki gerekli regülasyon sağlanabilsin telefon devrelerinde. Bu nedenle daima verimliliği herhangi bir nedenle değişim gösteren sistemlerde çıkış voltajı yüksek seçilirki gerekli regülasyon devreleri ile 5V sabit tutulabilsin.
    LED ampulere yatırdığım para inanılmaz. Osram'ı Philips'i GE' si dahil. Ancak BONS LED ' in 3000 kelvinlik hafif sarımtırak ancak güneş ışığına çok çok yakın ve 5000 K' lık beyaz ışık olanı süper mükemmel. 2-3 gün deneyip 8 Wattan biraz fazla 8.83 Watt çekmesi de muazzam ama bu fark bizim evde voltaj 240 V altına düşmemesinden de kaynaklanıyor olabilir. Evde ıslak alan dahil her yeri değiştirdim.En güzelide benim 50 Hz tüplü TV' lerde titreşimin ortadan kalkması oldu. Neredeyse bizim yakındaki BIM' deki tüm LED' leri ben aldım sayılır. Birde 35-40 kWh sarfiyatta düştü. A101 de satılanlar 6500 K di bunlar en ucuz LED' ler olsun FL tip enerji tasarruflu ampuller özellikle beyaz fayansları mora boyar. Eşyanın tüm renklerini donuklaştırır.

• bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Bu ledleri merak ettim doğrusu, çin malı ledler mor gibi aydınlattığından kullanamadım. Sarı ampüller gözümü yoruyor uykumu getiriyor. Bimdekiler nasıl birşey hiç görmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Eyvallah hocam. Zaten size yazdıkça kafamda alacağım markalar belirginleşti sizin yazınızla tam oldu. Biraz pahalı oyuncak ama bazen dağda kesintisiz 1 hafta kamp yapılabiliyor. O zaman şarj problemi nasıl olur tahmin edebilirsiniz. Powerbanklar yetmiyor. Kaldı ki fenerlerin 18650 lik lityum ve AAA pillerinin şarj edilmesi de var tabii. O yüzden mecburen 50 dolar bayılacağız
    Sizin baktığınızı biliyorum. Çin markasının iyilerinden. Fakat paneller eski tip olanlardan. Bu markanın yeni versiyonu X-Dragon markası olarak satıyor. Ama onda daha 18V luk yok. Ama dediğim gibi 5V ihtiyacımızı oldukça karşılar. Tek 18650 ile çalışan 1000 lumenlik el feneri var mesela. Ama siz bons ledleri dağda kullanımını düşününce pek bi hoş geldi
    El feneri 1000 lumen olsada ampul gibi aydınlatmıyor. Dediğinize göre 12V luk panelle 12V luk aküleri doldurup, bunuda 220V çevirip led ampulun keyfini sürülebilir.
    Şimdi burada 12V luk panelden sonrakilere biraz yabancıyım. 12V luk aküleri biliyorum az çok. Bi avuca sığacak kadar boyutları var galiba.
    Nasıl kaçlık bir akü işimizi görür ve link atabilirseniz. Birde bunu 220V a dönüştürme nasıl olacak bunu açar mısınız?

Tüm bunlardan sonra aklıma araba klimalarını bu panellere bağlayıp klimayı bir anahtar ile sadece panelden çalıştırmak mümkün olur mu? Araya da küçük bir akü. Oto klimları ne kadar elektrik çeker bir fikrimde yok ama 50W civarı olur sanırım. Böyle birşey pek bi güzel olurdu

• 
Sayfa: önceki 660661662663664
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.