Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (433. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.785
Cevap
372
Favori
2.013.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Giriş
  • bipekkan usta bu soruma cevap verirseniz çok sevinirim şimdiden tşk ederim

bende GP POWERBANK şarz cihazım var 5 satte şarz yapan aletten 2adet pil yuvalı olan

panosonic evolta vaya infirinium

varta ready 2 us

sanyo enoloop

varta profosyenel accu

pillerden birisini alsam bu cihazla şarz edebilirmiyim yardımların için tşk ederim

Orijinalden alıntı: aragonReddevils

bipekkan usta bu soruma cevap verirseniz çok sevinirim şimdiden tşk ederim

bende GP POWERBANK şarz cihazım var 5 satte şarz yapan aletten 2adet pil yuvalı olan

varta ready 2 us

sanyo enoloop

varta profosyenel accu

pillerden birisini alsam bu cihazla şarz edebilirmiyim yardımların için tşk ederim

@ aragonReddevils,
    GP' nin Powerbank adı altında belki 20 şarj cihazı var. Bana şarj cihazının teknik verilerinin yazılı olduğu kısmının fotosunu yada model numarasını verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Hazır şarjlı pillerden bahsederken bu bitmiş piller veya bitmeye yakın pilleri çekiçle ezince nasıl oluyor da tekrardan çalışıyor ???? En az 1 hafta daha götürebiliyor.

Microsoft 2000 wireless set kullanıyorum,klavyeden şikayetim yok,güzel.Fakat gel gelelim lanet mouse deli gibi pil harcıyor,sanırsam blue track teknolojisi yüzünden.Sıfır pillerde 2-3 hafta arası idare ediyor.Her ay bimden 1.5 tl ye dandik 4 lü kalem piller almaktan da bıktım.En az kaç mAh lık pil tercih etmeliyim ? Şarjlı pillerin ömürleri ne kadar oluyor ?

@flyer_mig,
    Oldukça gerçekçi bir soru. ister alkalin ister çinko karbon olsun, pilin bitmesi yada boşalması demek (+) kutbu meydana getiren karbon çubuğun yüzeyinde hidrojen gazının birikerek elektron akışını kesmesi diğer bir teknik ifade ile bu gazın pilin iç direncini arttırması sonucu oluşur. Çekiçle vurduğunuzda bu gazı klarbon çubuğun yüzeyinden sıkıştırarak uzaklaştırırsınız ve karbon çubuğun yüzeyinin elektrolitle temasını sağlarsınız.
    Bunun daha emin ve uzun süreli kullanım imkanı sağlayan bir yol daha var. Bunu ilk okul 5. sınıfta sınıf öğretmeninden öğrenmiştik. O zamanlar Alkalin piller nerede? BEREC-PETRIX marka çinko piller vardı ve (+) kutbun etrafı üstten ziftle kaplıydı. Kızdırılmış yorgan iğnesi ile bu zifti 3-5 yerinden elektrolite erişinceye kadar karbon çubuğun yakın bir yerden deler, pili dik olarak kaynamış suyun içine atardık ve kısa süre sonra suyun içinde o konu ettiğim gaz çıkışını görürdük. Yanan kibriti gazın çıktığı noktalara yaklaştırınca kibrit alevi ses çıkartarak daha parlak yanardı. Gaz çıkışı bitince pilleri sudan alır, soğutur açtığımız delikleri de ısıtılmış bir çivi ile tekrar kapatırdık. Eğer çinko kap iyice çürümemiş ve sağlamsa neredeyse dayandığının bir o kadarı daha kullanırdık ve özellikle BEREC' lerin çinkosu kalın olduğu için bir pili 3-4 defa kullanırdık ve delinince atardık. (Bu arada Çinko kabının iç yüzeyinde elektroliz sonucu elektrolit içinde bulunan amonyum klorürün klorunu alarak beyaz renkli Çinkoklorür oluşturur ve bu yüzey iyice derinleşerek çinko kap delinie ve akmayada başlar) Şimdi pil beğenmiyoruz....
    Yine ben size Alkalin pil önereceğim BIM' de satılan POWER-B yada A-101 de satılan MUSTANG piller yaklaşık std, Alkalin DURACEL' kadar dayanıyor. Bunlar işinizi iyi görür.
    Şarjlı piller bilinçli kullanım ister. Normal Ni-Mhd pillerin şarj döngüsü 250-350 arasıdır. Hatalı şarj yaparsanız, aşırı ısıtırsanız yada 3-4 ay gibi şarjsız bırakırsanız o da sizi BIRAKIR. Ömürleri iyi şarj edilir ve bakımı yapılırsa normal NMhd pillerin ömrü 2-4 yıl arasıdır. Tabi bu değerler markalı' lar için, fason-dandik ve ucuz şarjlı pillerin ömrü bazen aldığınızda dahi bitik olabilir. Yeni nesil alkalin pil özellikli şarjlı pillerin ömrü ise oldukça uzundur. Burada önemli olan pili tümüyle şarsız bırtakıp boş tutmamaktan geçer. Benim tahminim bu yeni nesil pillerin ömrü ortalama 5 yıl kadar olacaktır.
    Alırsanız sizin kullanacağınız cihazlar az akım çektiğinden tek bir şarjda uzun süre kullanabilmeniz için yeni nesil pilleri tercih etmelisiniz.
    Ayrıca sözüm meclisten dışarı , pilleri önemsemeyen, alt tarafı pil değil mi, atar yenisini alırım diyenler, savruk ve gamsız kişiler için yeni nesil piller daha uygundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 8 Mart 2012; 9:51:29 >

• Hocam ben bugün YN560 II model flaş aldım. Buna nasıl bir pil önerirsin? 50 TL bütçem var.

Aklımdaki ürün:

Şimdiden teşekkürler.

PSN ID: UGURUYANİKER

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

varta ready 2 us

sanyo enoloop

varta profosyenel accu

@ aragonReddevils,
    GP' nin Powerbank adı altında belki 20 şarj cihazı var. Bana şarj cihazının teknik verilerinin yazılı olduğu kısmının fotosunu yada model numarasını verin.

bi pekkan usta

GP POWERBANK 2 ADETLİ PİL ŞARZLI 2 AA 2 AAA

MODELİ GPPB 25 GS MODELİ MİNİ QUICK DİYE GEÇİYOR İLGİLENDİĞİN İÇİN TŞK EDERİM USTA HAYATINDA BAŞARILAR DİLERİM

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brev
    ...................

(Bayilere satış yapan toptancı gibi bir yer...İletişime geçerseniz perakendecilere yönlendirebilirler.
    mahmutoglu.com
    Mahmutoglu Bayii Satış Sistemi
    http://www.mahmutoglu.com/pinfo.asp?pid=894

@brev,
    1954 yılından beri hırdavat, kırtasiye toptancılığıyla uğraşan Mahmutoğulları Koll. Şti.'nin bir kolu olarak 1996 yılında MAHMUTOĞLU ELEKTRONİK adıyla kurulan bu şirket aynı zamanda Shenzhen Konnoc Battery Industrial Co. Ltd. Guangdong/China, firmasının Türkiye distribütörüdür.

Desenize hocam tam kaynağını bulmuşum...Bu konnoc ürünlerinin çoğu güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: uguruyaniker

Hocam ben bugün YN560 II model flaş aldım. Buna nasıl bir pil önerirsin? 50 TL bütçem var.

Aklımdaki ürün:

Şimdiden teşekkürler.

Selam,

Hafif bütçeyi esnetebilirsen aynı modelin 4 pillisi mevcut (54,90TL)

Veya Ataba508+4 varta ready2use 2100mah =38TL

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Hazır şarjlı pillerden bahsederken bu bitmiş piller veya bitmeye yakın pilleri çekiçle ezince nasıl oluyor da tekrardan çalışıyor ???? En az 1 hafta daha götürebiliyor.

Microsoft 2000 wireless set kullanıyorum,klavyeden şikayetim yok,güzel.Fakat gel gelelim lanet mouse deli gibi pil harcıyor,sanırsam blue track teknolojisi yüzünden.Sıfır pillerde 2-3 hafta arası idare ediyor.Her ay bimden 1.5 tl ye dandik 4 lü kalem piller almaktan da bıktım.En az kaç mAh lık pil tercih etmeliyim ? Şarjlı pillerin ömürleri ne kadar oluyor ?

Selam,
    Eğer AA tipse 2100 mah'lık yeni nesil pillerden alın.Panasonic evolta,sanyo eneloop,varta ready2use vs..
    değilse AAA 800-850 mah yeni nesil Panasonic evolta,sanyo eneloop,varta ready2use vs..
    alın derim.

• quote:

quote:

quote:

varta ready 2 us

sanyo enoloop

varta profosyenel accu

@ aragonReddevils,

bi pekkan usta

MODELİ GPPB 25 GS MODELİ MİNİ QUICK DİYE GEÇİYOR İLGİLENDİĞİN İÇİN TŞK EDERİM USTA HAYATINDA BAŞARILAR DİLERİM

@aragonReddevils,
    Cihazınız zannederim bu cihaz. AA pil için 500 mA, AAA pil içinse 220 mA akım verebildiği görülüyor. verdiği akım yüksek görülüyorsada yeni nesil pilleri bu cihazda boşaldıktan sonra bir deneyin ve bu arada pillerin elinizle ısı kontrolu yapın aşırı ısınma yaparsa bu cihaz uygun değildir demektir. eğer ılık veya sıcak gibi ise 35-38 oC civarında ısınıyor demektir Kullanabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

varta ready 2 us

sanyo enoloop

varta profosyenel accu

@ aragonReddevils,

bi pekkan usta

@aragonReddevils,
    Cihazınız zannederim bu cihaz. AA pil için 500 mA, AAA pil içinse 220 mA akım verebildiği görülüyor. verdiği akım yüksek görülüyorsada yeni nesil pilleri bu cihazda boşaldıktan sonra bir deneyin ve bu arada pillerin elinizle ısı kontrolu yapın aşırı ısınma yaparsa bu cihaz uygun değildir demektir. eğer ılık veya sıcak gibi ise 35-38 oC civarında ısınıyor demektir Kullanabilirsiniz.

evet bi pekkan usta evet bu cihaz artık pilleri alıp deneyeceğiz yalnız bir şey soracağım duracell 2450 mh olan sarzlı piller var piyasada diğer ürünlere göre fiyatı baya uygun acaba bu pilleri doldurduktan sonra şarz tutuyormu bende gp ince kalem pil var 4 adet sırayla şarz ediyorum 2 sini kullanıyorum diğerlerini yedek olarak bekletiyorum belirli bir süre geçtikten sonra pilller maalesef boşalıyor kendi kendine bu duraceller hakkında bilgi verirsen sevinirim tşk ederim hayırlı günler dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Orijinalden alıntı: dr112

bipekkan hocam
    şu bizim 9000 lik pilleri kapsam dışı tutalım.2000-3500 likler için konuşalım.9000 likleri bizim eski bir alet var onda doldursunlar. biz en çok 2000-3500 C boy pil dolduruyoruz.saygılar.

Bir de bu cihazı buldum bir inceleyin isterseniz...Fiyatı 45-60 TL arası değişiyor.
    www.pillerburada.com
    İZMİR NOTEBOOK YEDEK PARÇA MERKEZİ
    http://www.pillerburada.com/urun_detay.asp?id=2481

selamlar belirtilen cihazı 40 TL ye bugun aldık. Gerçekten çok güzel bir cihaz.Ataba 408 e göre çok iyi.Pazarlıkla çok da ucuza aldık.Piyasada 50 tl den aşağı yoktu.D ve C boy piller için herkese tavsiye olunur. Saygılar.

• selamlar
    @bipekkan hocam konuyla alakalımı alakasızmı bilmiyorum,piller hakkında hiçbir fikrim yok.
    cep telefonlarında kullanılan pillerin markalara göre güçlerinin değiştiği doğrumudur.
    şöyle sorayım samsung marka bir telefonun li-ion 1500 mah pili ile sony ericsson li-ion 1500 mah veya nokia li-ion 1500 mah arasında fark varmıdır yoksa hepsi aynımıdır.olay nedir.
  • ARkadaşlar burada sorulara cevap veren herkesin eline saglık yeni bilgiler edindim bu başlıktan.

............................
    selamlar belirtilen cihazı 40 TL ye bugun aldık. Gerçekten çok güzel bir cihaz.Ataba 408 e göre çok iyi.Pazarlıkla çok da ucuza aldık.Piyasada 50 tl den aşağı yoktu.D ve C boy piller için herkese tavsiye olunur. Saygılar.

@dr112,
    Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Tam 9000 mA pillerinize de kapsayan uygun bir cihaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharpie

selamlar
    @bipekkan hocam konuyla alakalımı alakasızmı bilmiyorum,piller hakkında hiçbir fikrim yok.
    cep telefonlarında kullanılan pillerin markalara göre güçlerinin değiştiği doğrumudur.
    şöyle sorayım samsung marka bir telefonun li-ion 1500 mah pili ile sony ericsson li-ion 1500 mah veya nokia li-ion 1500 mah arasında fark varmıdır yoksa hepsi aynımıdır.olay nedir.

@sharpie,
    Teorik olarak aynı kapasiteye sahip pillerdir. Ancak 2 faktör önemli bazen pillerin özellikle deşarj(Boşalma) karakteristiği yapım tekniğine bağlı olarak farklı olabiliyor. Kimi pil çok uzun süre voltajını üst seviyede tutup birden pil bitti uyarısı verirken aynı tip pilin farklı üreticisinde pilin voltajı çok kolayca düşüp orta seviyelerde çok uzun süre kalıp uyarı verebiliyor. Örneğin kullanığım 3 ayrı marka modelde böyle pillere çok fazla rastladım. 2. olarak farklı markalardaki aynı kapasitelerdeki pilleri farklı sürelerde dayanabiliyor. Bununda çok etkeni var. Chazın standart olarak beklemede (Stand-By) çektiği akımların farklı olması başta olmak üzere aktarıcılara olan mesafenin azlığı çokluğu çıkış gücünü arttırp eksiltirken bu ise pilin fazla harcanmasına, LCD' nin sürekli açık halde olması az-çok görüşme oyun İnternet bağlantısı kalma süresi vb. herşey sonuçta pilin çok çabuk boşalmasına neden olur.

• quote:

........

Hayırlı olsun,güle güle kullanın.

......................
    evet bi pekkan usta evet bu cihaz artık pilleri alıp deneyeceğiz yalnız bir şey soracağım duracell 2450 mh olan sarzlı piller var piyasada diğer ürünlere göre fiyatı baya uygun acaba bu pilleri doldurduktan sonra şarz tutuyormu bende gp ince kalem pil var 4 adet sırayla şarz ediyorum 2 sini kullanıyorum diğerlerini yedek olarak bekletiyorum belirli bir süre geçtikten sonra pilller maalesef boşalıyor kendi kendine bu duraceller hakkında bilgi verirsen sevinirim tşk ederim hayırlı günler dilerim

@aragonReddevils,
    Ben çok uzun zamandır. o pilleri tavsiye etmiyorum. Benim 1. sayfadaki ilk mesajıma göz atarsanız saygın bir Alman firmasının o marka şarjlı pillerinin şarj sonrası beklemede yerlerde süründüğünü görürsünüz.
    Duacall 2450 mA pilleri bende aldım ve kullanılabilir şarjını 4 ay muhafaza ettiğini gördüm (%70-75) ve çok uzun sürede pil voltajları 1.115 V altına düşmedi (10.Mayıs.2011- 22. Şubat.2012 arasında) Bu durum normal Ni-Mhd piller için çok iyi bir durum. Burada şuna dikkat edin. yedek olarak bekleteceğiniz süre 3-4 aydan kısa ise Hiç tereddüt etmeden gidin Duracell 2450 mA pillerden alın. Bekleme açısından Varta prf seri pillerle neredeyse eşdeğer. Ama yedeklediğiniz süre bu süreden uzun olacaksa o zaman sizin Alkalin pil özellikli yeni nesil pilleri almanız neredeyse şart.
    Bir diğer nokta, yeni nesil piller yüksek kalkınma akımına sahip cihazlarda kullanımı biraz sorunlu olabilir, büyük motorlu oyuncaklar, Flaşlar vb. lerinde normal Ni-Mhd pillerde benim tercihim Duracell 2450 mA-Varta PRF seri 2700 mA- Varta Power 2500 mA-Panasonic/Kodak/Sanyo 2500 mA tercihim olurdu.

• kablosuz mouse için 4 tane ömürlük kalem pil (ince değil) alacağım.

ben de şundan var ; memnunum ama ne almamı tavsiye edersiniz

Sony NH-AA-B2F 2700mAh Ni-Mh Pil

yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uwais -- 8 Mart 2012; 17:52:59 >
  • bi pekkan usta verdiğin bilgiler için tşk ederim ben bu siteyi gerçekten başarılı buluyorum teknik bilgimiz fazla olmadığında dolayı sizin gibi bilgili ustalar yardımcı oluyor HAYATINDA BAŞARILAR dilerim

quote:

............................

@dr112,
    Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Tam 9000 mA pillerinize de kapsayan uygun bir cihaz.

Size bir sorum olacak yardımlarınızı bekliyorum .

Elimde 4 adet Gp 2700 , 2 tane Gp 2300 ve 2 adet duracell 2650 var .

Xbox 360 gamepad için kulllanıyorum ve şarj cihazım ataba at-508 .

Bitmiş pilleri dolum için yerleştiriyorum ama yarım saat sonra yeşil ışık yakıyor .

Yenisini almayı düşünüyorum at 988 sence nasıl .

Yardımların için şimdiden teşekkür ederim

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.