Şimdi Ara

Şarj Edilemeyen Pili Şarj Ettik !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet yanlış okumadınız. Kablosuz PHILIPS marka bir telsiz telefon kullanıyoruz. Yaklaşık 3 yıldır hizmet etmiş ve artık ömrünü tamamlamış olan içindeki 600ma'lık şarj edilebilir pilleri çıkarttık ve yerine Panasonic Extreme Power Alkaline pil taktık. Yeni GP 1000ma'lık şarj edilebilir piller geleseye kadar telsiz telefonu 2 gün daha kullanmayı umuyorduk. Kullandık da... 2 günün sonunda pil göstergesi 1'e indi.

Ve telefonu -yanlışlıkla- içindeki şarj edilemeyen alkalin pillerle şarj ünitesine taktık ve yaklaşık 6 saat o şekilde unuttuk. Telefonu yerinden aldığımızda pillerin biraz ısındığını ancak pil göstergesinin 3'e çıktığını farkettik.

Şimdi eldeki bu veriler ışığında bu durumu nasıl açıklayabiliriz? Daha önce 1'e düşen pil seviyesi nasıl 3'e yükseldi? Bu gösterge doğru mu? Yani şarj edilemeyen pilleri de 5-6 süreyle (unutmamak koşuluyla) şarj etmek mümkün müdür? Bu pilleri başka cihazlarda yeniden kullanmamızı tavsiye eder misiniz? Bu durum telsiz telefonda ve/veya şarj ünitesinde arızaya yol açabilir miydi?

• Genelde patlıyorlar. Ama 1 kerelik şarj olma hakkı var performans olarak yenisi kadar olurmu bilemem
  • İmkansız değil, bu tip olaylar nadiren ve bi kaç defaya mahsus da olsa gerçekleşebilir ama pek sağlıklı olacağını sanmam.

Ben de bitmiş pillere kısa bir süre voltaj verip az buçuk şarj edebildiğimi hatırlıyorum.
    Ancak kimyasal yapıları şarj edilmeye uygun olmadığı için fazla uğraşmamak lazım.

O pilleri bu haliyle kullanmanız bence sorun çıkarmaz. Arızaya neden olacaklarını da sanmıyorum.
  • kesinlikle sakıncalı bir iş yapmıssın çünki o piller kesinlikle şaj edilmemeli diye kullanma taimatında vardır
    çünki sıkısan enerji patlar eger üzerindeki muhafaza sağlam yapıldı ise pilin artı kutubunun altından kusmaya baslar daha devam ettikçe enerji boşalamadığı için patlar ve bulunduğu ortama zarar verir
  • quote:

Orjinalden alıntı: asbaskan

kesinlikle sakıncalı bir iş yapmıssın çünki o piller kesinlikle şaj edilmemeli diye kullanma taimatında vardır
    çünki sıkısan enerji patlar eger üzerindeki muhafaza sağlam yapıldı ise pilin artı kutubunun altından kusmaya baslar daha devam ettikçe enerji boşalamadığı için patlar ve bulunduğu ortama zarar verir

+1
  • psikolojik bir şarj olmuş
  • bende seningibi alkali pillerde şarj denemesi yaptım ama ben bilerek ve haklısın %60-70 oranında şarj oluyor fakat bitince birdaha şarj edersen yine yarıya yakın dolup ölüyorlar bilgine
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normal. Ömrü tükenen aküleri de şoklayarak bir ay daha kullanabiliyorsun.

Bir defa böyle şarj edebiliyorsun, çok daha çabuk bitiyor. Bir de şarjda unutursan ısınıp patlar. Çok akıl karı bir iş değil.
  • Helal olsun !
  • Kaçak vermesin dikkat et derim kötü sonuçlar doğurabilir zararlı olacağını umuyorum
  • yangin cikip evde yanmasin hic girme bu islere :)
  • Isındığı zaman şarjı kapatan özel şarj aleti ile beraber 5-6 kere şarj edilebilen alkalin piller vardı ,
    kimse satın alıp kullanmadı .
    zaten alkalin pilin kullanma amacı şarj etmemek bakkaldan dolu alıp kullanmak .
  • Çok tehlikeli hocam patlayabilir.
  • konu güzel birçok kişi aydınlanacak galiba
  • bende alkalinli de değil çinko karbon pilleri şarj ediyordum ancak diğer arkadaşların dediği gibi. bir kaç kez en fazla şarj oluyor ve sonra ısınıp alttan kusma yapıyor. sakın tadına bakim demeyin çok acı ben ne oldugunu merak edip tadına bakmıştımda...

sonrada piller geberiyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: evren kılıç

psikolojik bir şarj olmuş

koptum hocam yaa
  • Mantıklı bir iş değil kimse evde denemesin.
  • bende kardeşimin uzaktan kumandalı arabasın şarja taktıştım ama kardeşim çççoooookk akıllı olduğu için içine adi şarj olmayan bir pil koymuş araba şarjdayken 2-3 saat sonra odanının içi berbat kokuyordu. Sonra kokunun nerden geldiğini buldum arabadan geliyormuş. Pil yatağını açmam ile piller öyle bir patladı ki yemin ediyom ben öyle bir patlama sesi duymamıştım.
    Sonra arabayı balkona koyduk piller soğusun diye. Soğuduktan sonra pilleri zor çıkarttım çünkü piller ortadan ikiye ayrılmaş karga burnu ile çıkarttım. Sonra arabanın kendi pillerini şarjlı pilleri taktım arabayı kontrol etmek için araba bile patlamadan o kadar korkmuş ki motoru tekliyordu...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.