< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugatti1907 -- 2 Şubat 2021; 2:31:42 > |
Aynısının benzinlisi veya dizeli, %220 ötv bunda %15. O yüzden aşırı mantıklı bi araba tabi oarası olana. Doğuş da inat edip başta getirmedi, baktı kendisi galerilerden daha az porsche satıyor o da getirdi.
|
Porsche nin modellerini normalde hiç begenmezdim tasarımı kaba gelirdi.
Elektrikli bu modelin tasarımı 10 numara. herifler adeta aklımdaki hatları çizip üretmişler. bir de 4 kapı, spor otomobile arka kapıları da koymuşlar. mercedes'in yaptığı tabletten gösterge paneli, orta konsol yapma hatasını yapmamışlar, adam gibi gösterge ve orta konsol yapmışlar. Fiyatı 2milyon TL bu kadar iyi bir araç için TR şartlarında son derece normal. |
İşte bu zengiliğimizi gısganiy alamanya...
|
Panamera almak isteyenleri, satış temsilcileri gelen talimat ile bu araca yönlendirip kandırabilirse satıyorlar. Alanlar ise memnun değil, öncelikle ev elektriği ile düzgün ve hızlı şarj olmadığı gibi kocaman disklere rağmen frenleri vasatı aşamaz. Yalıtım olarak da Porsche kalitesinden çok uzak, rüzgar sesi alıyor cayır cayır. E220d bile bundan daha sessiz. 140km hızla 69.1 desibel ses alıyor içeri, E220d ise 67.2 alıyor bizzat cihazla ölçtük. Komik yani. Ama Porsche'de bile sıra vardı bugün, 18-19 yaşında gençler Taycan teslim alıyorlardı. Doğuş bu işi biliyor. |
Arabada nerdeyse her şey opsiyon , zaten opsiyonların fiyatı sanki %220 ötvli gibi ,mesela arabanın yanına elektrik yazısı eklemek istiyorsun 5.000 tl , diyorsun ki araban elektrikli ses çıkarsın 6.000 tl , mission e jant istiyorsun havalı dursun az 51.000 tl . Seramik fren istersin mesela , 220.000 tl verirsen neden olmasın 2. el bmw fiyatına fren kaliperi de alabilirsin :) |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Sene sonu KDV muhabbetinden dolayı müteahhit komşum aldı yine. Taycan'ı, Bentayga'sı, EQC'si, günlük olarak da bindiği 2020 model A8'i var. |
1 haftadır araç arıyorum ve bulamıyorum. Taycan'ın tüm donanımlarını ezbere sayar konuma geldim. Bir tane galeri ile anlaştım. Her şeyi koyup anahtarsız giriş koymamış. Bu aracın çok tutmasının sebebi vergi + performans. Benim motorlu araçlardan sonra tercihimin olma sebebi ise tamamen teknolojisi. Tek kelimeyle müthiş. Doğuş'a gittim ve Mayıs'tan önce araç yok. Kendim oluşturup ithalat yapan firmalarla görüştüm ama onlarda Mart'tan önce getiremiyor. Haftaya görüşeceğim 3 araç var, uygun olanı seçeceğim. İnanın araç peynir ekmek gibi satıyor şuan. 2-3'er alıp kenara koyan var abartmıyorum. |
|
Panamera almak isteyenleri, satış temsilcileri gelen talimat ile bu araca yönlendirip kandırabilirse satıyorlar. Alanlar ise memnun değil, öncelikle ev elektriği ile düzgün ve hızlı şarj olmadığı gibi kocaman disklere rağmen frenleri vasatı aşamaz. Yalıtım olarak da Porsche kalitesinden çok uzak, rüzgar sesi alıyor cayır cayır. E220d bile bundan daha sessiz. 140km hızla 69.1 desibel ses alıyor içeri, E220d ise 67.2 alıyor bizzat cihazla ölçtük. Komik yani. Ama Porsche'de bile sıra vardı bugün, 18-19 yaşında gençler Taycan teslim alıyorlardı. Doğuş bu işi biliyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 25 Aralık 2020; 22:55:25 > |
Bugün bende şahit oldum, Premium markalar içinde en çok satan araç olabilir 1 yıl içinde, sebebi merak sanırım deli gibi satıyor. Bana göre parasının hakkı bir araç değil, tek güzel yanı dip gaz yapınca o paraya aynı performans verecek bir fosil yakıtlı araç yok. Kalkışta 0-120km arası Aventador'u bile yer. |
İyiymiş KDV den kazanmaya ihtiyacı mı varmış |
Hocam inşallah istediğiniz gibi bir araç bulabilirsiniz. Evet gördüğüm kadarıyla elinde 8-9 tane olan galeriler var. Ayıptır sorması Doğuş fiyatı ile galeri fiyatı arasında ne kadar fark var? |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacklotus01 -- 25 Aralık 2020; 23:6:33 > |
Bu aracı doğuş kaça veriyorki sarı sitede galericelerin fiyatlandırması arasında çok farklar var ? |
Şöyle ki normalde araçlar 148 - 155 bin euro arası. (4S Performance Plus) Bu araçlara en dipten ötv + kdv ödüyor galeriler. Karları ortalama 300-400 bin olan galeriler var. Tanıdığım galeriler var oradan biliyorum. Tüm ilanda ki araçların sipariş pdf'leri elimde var diyebilirim. ![]() ![]() |
Şuan satılan araçlarla Doğuş araçları arasında inanın çok fark yok. Ortalama 100 bin TL. Galeriler çok çakal. Euro düşünce hepsi TL konuşmaya başlayıp fiyatları yukarı çekti. Geçen hafta 200.000 euro fiyat aldığım araç bugün 1 milyon 950 falan diyor. Almanya'da ki bir dolu araç daha. Bununla fiyat pazarlığı yapıyoruz. Ayrıca ilanda ki çoğu ilan hayalet. Ararsanız ya kapora aldım ya sattım diyor. Yalan dolan ilan giren çok galeri var. ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Recharged -- 25 Aralık 2020; 23:9:20 > |
İşi bilen galeri zaten gidip bayiden sıraya girip almaz haklısın, direkt yurt dışı siparişi veren, yetki belgesi olan firmalar var. Kar marjları çok yüksek. Bugün eski adıyla grey market bir araçla yetkili bayi araç arasında ki fiyat farkı %30 seviyelerinde ve eski adıyla grey market araçlar daha dolu oluyor donanım olarak. Artık yetkili bayi yurt dışından bizzat sipariş edilmiş araca garanti vermek zorunda ayrıca. |