Şimdi Ara

Şanzımanda yağ kaçağı neden olur sebepleri nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 1.6 manuel vites Cruze, şanzıman üzerinde yağlanma farkettim zaten muayenede de şanzımanda yağ kaçakları var yazmışlar.Aracı hep nazik kullanırım, neden böyle oldu anlam veremedim.Karter muhafazası yüzünden alttan bakınca pek birşey göremedim nereden kaçırdığını göremedim ama şanzıman üzerindeki yağlanma hiç iyi görünmüyor.

Bu şanzımanın etrafının yağ olması yağ kaçağı sadece şanzımanla alakalı mıdır ? Aksdan dolayı kaçak yaptığı zamanda böyle şanzımanın etrafını yağ sarar mı ?

Benim anlamadığım bu yağ alttan contadan kaçırıyor olsa şanzımanın altında yağlanma olması lazım sadece ama şanzımanın arka tarafında yan taraflarında da yağlanma var.Bu terlemeden dolayı yukarı vuruyor olabilir mi?

Birde şanzımandaki basit yağ kaçakları ortalama ne kadar masraf açar tahmini olarak?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Aks keçesinden kaçırıyor olabilir. Araba kaç km’de?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka krank keçesinden de kaçırabiliyor.

• PetrovaFire kullanıcısına yanıt
    Daha henüz 100.000 km de

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim dobloda da var 20-30 bin kilometredir kullanıyorum bir sorun oluşmadı şu an. 10 binde bir bakıma giriyor, giderek artarsa o zaman bakarız denildi.

• Ehil bir ustaya veya yetkili servise götürün. Zaten km'si de gelmiş, hem şanzımanın yağını değişsinler hem de varsa bir kaçırma kontrol edilir.

Yaklaşık 3 litre 75w-80 yağ alıyor. GM F17 şanzıman sizin araçtaki.

Değişmez, gerek yok diyenlere kulak asmayın. Çıkan yağı görünce anlarsınız durumu.

• butterfly_effect_53 B kullanıcısına yanıt

Maalesef yanlış hocam. Astralarla aynı şanzıman değil. Şanzıman F17 değil D16/20 diye geçiyor.

Ve kapasitesi 1.8 litre en fazla 75/90 Gl/5 sertifikalı yeterli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.