Şimdi Ara

Sancak nöbeti tutan askerler nasıl o şekilde kıpırdamadan duruyorlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
49.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Sancak nöbeti tutan askerler nasıl o şekilde kıpırdamadan duruyorlar.

kücükken anıtkabire gitmiştik oda sancak nöbeti tutan askerlerı ben mumya zannetip dokunmuştum

way anasını adam gercek gibi yapmış dedm
    sonra komutan geldi bagırdı ellemeyın lan köfte hrlar
    her halde pahalı bir şey ki kızıyor bize alala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 28 Aralık 2011; 12:22:03 >

• Anıtkabir gibi kutsal bir yerde askerlik yaptım.
    Ben sadece bir kısa dönem olarak olarak orada Tercüman rehberdim.
    Fakat Anitkabirin bilinmeyen bir gerçekliği var. Anıtkabir aslında Anitkabir Komutlantığı ve tam adı ile Genelkurmay Başkanlığı Anıtkabir Komutanlığı. Yani bu şekilde genelkurmaya direk bağlı olan bir birlik. Bu şekilde rahat bir askerlik düşünülebilir. Fakat hiç de rahat değil. Kısa dönem olarak bile bin bir eziyet çektik. Ama Saygı Nöbetçilerimiz daha zor durumdaydı. Birçok insanın "manken, cansız obje, sancak bekçisi" gibi farklı tabirler ile nitelendirdiği arkadaşlar aslında "SAYGI NÖBETÇİSİ"'dir. Yaptıkları iş gerçek anlamda özel ve hatta kutsaldır.
    Bu arkadaşlarımız çeşitli acemi birliklerinden seçilir ve bunlar uzun dönem askerlerdir. Bunun için Anıtkabirin komutanları bu birlikleri ziyarete gider ve boy-fizik oranına göre seçim yaparlar.
    Bu arkadaşlar Anıtkabire geldikten sonra tekrar seçilir ve seçim sonrasında saygı nöbetçisi eğitimi alırlar. Başarabilenler ise daha sonra saygı nöbetçisi olurlar.
    Hava koşullarına göre 2 veya 1 saat saygı nöbeti tutarlar atamızın baş ucunda. Ama gel gelelim ki bu kutsal görevi yapan arkadaşlarımız gün boyunca tutukları toplamda 4-6 saat gibi nöbetler dışında gece nöbetine de kalkar ve gece de anıtkabir içinde askeri nöbet tutarlar. Bu kadar özel ve şeref dolu bir görev üstlenmiş kişiler, gün içinde bu kadar özel bir görev yapar ve anıtkabirin ziyaret saatinin dolması, ziyaretçilere kapanması ile birlikte tekrar nöbete çağırılırlar. Evet askerlik zordur ama ne yazık ki bu arkadaşlarımız gün içinde saygı nöbetçisi olarak saygısız bir halk karşısında nöbet tutar ve halkın tacizlerine maruz kalır, bunun üstüne de ziyaret saati sonrasında tekrar normal bir asker gibi nöbete kalkarlar ve yine diğer gün halka karşı saygı nöbete durmaları beklenir.

Bu nedenle askerliğim boyunca her ziyarete gelene söylediğim gibi. "Lütfen saygı nöbetçilerine karşı bizde saygılı olalım!"

Bu arkadaşlarımız, yanı saygi nöbetçilerimiz veya anıtkabir de dendiği gibi jandarma takımında yer alan kişiler bu görevleri sırasında sırf askeri baskı yüzünden böyle cansız gibi durmuyorlar. ATAMIZA SAYGI'dan dolayı bu şekilde durmaktadır. Kendi tabirleri ile "dikil"'mektedirler.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Sancak Nöbetinde Askerlerin Kıvrımsız Durma Yöntemleri

Sancak nöbeti, askeri bir törende veya anma etkinliğinde sancağın korunması için nöbet tutma eylemidir. Sancak nöbetçileri, uzun süreler boyunca kıpırdamadan durmalarıyla bilinirler. Bu kıvrımsızlık durumunu sağlamak için çeşitli teknikler uygularlar:

• Fiziksel Hazırlık: Sancak nöbetçileri, törene katılmadan önce kapsamlı fiziksel eğitim alırlar. Bu eğitim, kas güçlerini, dayanıklılıklarını ve denge becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

• Duruş Sırası: Nöbetçiler, tören sırasında dik ve kararlı bir şekilde dururlar. Ayakları omuz genişliğinde açık, sırtları düz ve başları hafifçe yukarı kaldırılmıştır. Bu duruş, ağırlık dağılımını iyileştirir ve kas yorgunluğunu azaltır.

• Nefes Kontrolü: Nöbetçiler, sakin ve düzenli nefes almaya odaklanırlar. Burundan nefes alıp ağızdan vermek, kalp atış hızını yavaşlatır ve gevşemeyi destekler.

• Zihinsel Konsantrasyon: Kıvrımsız durmak için nöbetçiler zihinlerini boşaltırlar ve törenin amacına odaklanırlar. Bu konsantrasyon, dikkat dağıtıcı unsurları filtrelemelerine ve kas hareketlerini kontrol etmelerine yardımcı olur.

• Statik Gerinme: Nöbetçiler, tören sırasında belirli kas gruplarını statik olarak gererler. Bu gerinmeler, kas gerginliğini azaltır ve dayanıklılığı artırır.

• Pozisyon Değişiklikleri: Uzun süreler boyunca aynı pozisyonda kalmak kas yorgunluğuna neden olabilir. Nöbetçiler, arada sırada ayaklarını hafifçe oynatarak veya ağırlıklarını bir ayaktan diğerine kaydırarak pozisyonlarını değiştirirler.

Bu tekniklerin yanı sıra, sancak nöbetçileri tören öncesinde yeterli uyku alırlar ve tören sırasında sıvı tüketirler. Bu önlemler, nöbetçilerin kıvrımsız durma yeteneklerini artırır ve törenin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ilac aldiklarini duymustum bilmem dogru mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o adamların işi sadece 2 saat o şekilde nöbet tutmak. başka görevleri yok. ona göre eğitim alıyorlar. ilaç milaç yok bildiğim kadarıyla. Arkadaşım genel kurmay muhafız alayında çavuşdu. o söylüyordu. Hiç ilacı dayıyoruz falan demedi.
  • cok sabır işi ben şahsen okadar saat kıpırdamadan duramam deliririm galiba cunku hastanede serum taktılar öylece yat dediler zaman geçmiyo abi biyere bakarak o 2 saat hayatımın en uzun 2 saati gibi geldi
  • Yazın kuzenimin düğününde askerden yeni dönen ağabeyi topuktan iğne yaptıklarını söylemişti. Askerliğini GMK'da yapmıştı.
  • Ne ilaci ya. Oyle kolaymi ilac vermek. Vucud uyusturmak. Konsantre egitimi aliyorlar. Sadece nobet tutuyorlar. Nobet bitince dogru istirahat

• Ayak ve bel ağrılarına karşı bir iğne yapıldığını duymuştum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

Ne ilaci ya. Oyle kolaymi ilac vermek. Vucud uyusturmak. Konsantre egitimi aliyorlar. Sadece nobet tutuyorlar. Nobet bitince dogru istirahat

ilac diyince uyusturucu mu anliyosun?
  • Ben durabiliyorum sahsen... fakat biri gelip orami burama dokunursa ipler kopar .d

• ordu komutanlıgında görev yaptım. eli yüzü düzgün muhafız askerleri saygı nöbeti tutardı ordu komutanı kapısında. günde 6 saat 2 şer saat dinlenerek tutuyolardı. hafif kıpırdamalar olurdu komutan görmedikçe.yanlız ankaradaki askerler için topuklarına şırıngayla bir ilaç verildigi bilinirdi bizim orda öyle birşey yoktu. aslında çok zor degil hee basit de degil tabiki. ama bir ordu komututanının kapısında durmak (orgeneral) selam verip almak her askere de nasip olmaz.
  • up
  • Ben Ankara 'da Zırhlı birlikler de 1. Alayda askerlik yaptım. Saygı nöbetini o kadar tuttuk ne ilaç ve iğne hiç birşey vurmuyorlar. Yazın o sıcakta ter enseden makata kadar inerken insan deliriyor :D Komutan tuvalete gitde de esas duruş gösterip kımıldamak için dua ederdim.
    Bir seferinde nöbeti değiştiriyorduk o anda burnum kanaya başladı ama kanda fena akıyordu. değişimi kurallara göre yapmadım diye tabur komutanı nerdeyse beni duvara gömecekti. Sağolsun nöbetçi çavuş durumu hemen arz etti. Komutanda s...git dedi de yırtık. Komutanda da 1,90 boyların iri yarı biriydi.
  • İLaç falan vurdukları yok zaten.

Genelkurmay da arkadaşım vardı. onlar 3 er saatten tutardı nöbeti. Işık Koşaner in kapısında tutuyorlardı. Vur yetkisi olan nadir askerlerden. ilaç milaç yoktu. gidiyor tutuyorlardı. Ona göre de eğitim alıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shape Of My Heart

ordu komutanlıgında görev yaptım. eli yüzü düzgün muhafız askerleri saygı nöbeti tutardı ordu komutanı kapısında. günde 6 saat 2 şer saat dinlenerek tutuyolardı. hafif kıpırdamalar olurdu komutan görmedikçe.yanlız ankaradaki askerler için topuklarına şırıngayla bir ilaç verildigi bilinirdi bizim orda öyle birşey yoktu. aslında çok zor degil hee basit de degil tabiki. ama bir ordu komututanının kapısında durmak (orgeneral) selam verip almak her askere de nasip olmaz.

abartmayın be. yok selam almak oooo çok üstün bişey kimseye nasip olmaz aa komutan bana selam verdi boş işler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Estonia

quote:

ordu komutanlıgında görev yaptım. eli yüzü düzgün muhafız askerleri saygı nöbeti tutardı ordu komutanı kapısında. günde 6 saat 2 şer saat dinlenerek tutuyolardı. hafif kıpırdamalar olurdu komutan görmedikçe.yanlız ankaradaki askerler için topuklarına şırıngayla bir ilaç verildigi bilinirdi bizim orda öyle birşey yoktu. aslında çok zor degil hee basit de degil tabiki. ama bir ordu komututanının kapısında durmak (orgeneral) selam verip almak her askere de nasip olmaz.

abartmayın be. yok selam almak oooo çok üstün bişey kimseye nasip olmaz aa komutan bana selam verdi boş işler

Askerde patates soydun dimi ondan böyle diyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

o adamların işi sadece 2 saat o şekilde nöbet tutmak. başka görevleri yok. ona göre eğitim alıyorlar. ilaç milaç yok bildiğim kadarıyla. Arkadaşım genel kurmay muhafız alayında çavuşdu. o söylüyordu. Hiç ilacı dayıyoruz falan demedi.

İlaç aldıklarını duydum bende, söleyen kişi çok kesin konuşmuştu. Zaten dikkat ettiyseniz gözlerini çok çok uzun süre kırpmadan duruyorlar. Bu eğitimle olacak iş değil bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jesse Pinkman

quote:

quote:

Askerde patates soydun dimi ondan böyle diyosun

Ne alakası var kardeşim genelkurmay başkanı,orgeneraller eskiden havalıydı kendilerini halktan üstün görüyorlardı onların havasını aldılar

• quote:

Orijinalden alıntı: ycbztp

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

o adamların işi sadece 2 saat o şekilde nöbet tutmak. başka görevleri yok. ona göre eğitim alıyorlar. ilaç milaç yok bildiğim kadarıyla. Arkadaşım genel kurmay muhafız alayında çavuşdu. o söylüyordu. Hiç ilacı dayıyoruz falan demedi.

İlaç aldıklarını duydum bende, söleyen kişi çok kesin konuşmuştu. Zaten dikkat ettiyseniz gözlerini çok çok uzun süre kırpmadan duruyorlar. Bu eğitimle olacak iş değil bence.

Sancak nöbeti
    Şeref nöbeti

gibi nöbetlere her askeri almazlar. bu tür askerler acemi birliklerinde seçilir. Belirli kriterleri vardır. Belli başlı sporları belli standartlara göre yapmak zorunlulukları vardır. Aldıkları eğitim normal bir askerin aldığı eğitim gibi değil tamamiyle saygıya, duruşa, bakışa dayalıdır. Oradaki askerler 2 saat duruyor bütün gün istirhat ediyorlar. odaları otel odasından farksız, imkanları normal askerlere göre daha fazladır. askerlik hayatları boyunca da orada nöbet tutmuyorlar zaten.

O tür yerlerde askerlik yapanların büyük kısmında ayakta durmaya dayalı rahatsızlıklar baş gösterirki bunlardan en fazla rastlananı varkosendir. İlaç veriyor olsalar vücut kendini o kadar zorlayıp rahatsızlığa sebebiyet vermez.

• quote:

quote:

kendilerini küçük görüyorlar orgeneral sanki insan değil

• Ya ayagin , elin uyusursa orda
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.