Şimdi Ara

Sancak nöbeti tutan askerler nasıl o şekilde kıpırdamadan duruyorlar. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
49.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 349. kısa dönem olarak anıtkabirde askerlik yaptım. uzun dönemlerden seçiliyor saygı nöbetçileri ve hiçbir tıbbi müdahale yapılmıyor. yok kaslar yok sinirler için iğne ilaç diyenler mantıklı olun ilaç verilse ayakta hiç duramaz adamlar :)
  • Sancak nöbeti.En sevdiğim iş.Herifin biri gelir ayağına işer sen genede kıpırdamassın.Bazı insanlar gelir dokunmaya çalışır komutan bağırır hemen: ''Hey siz çekilin oradan.Dokunmayın adamlarıma.Nöbetini bozduracaksınız.Onları biz eğitiyoruz biz.Anamız ağladı öğretene kadar.Siz eğitin hadide görelim.Gelmiş adamıma dokunuyor.Sizi anıtkabire alanın ben var ya.Askerler oğlum yakalayın şunları alın götürün atın dışarıya.Parasınıda geri verin.Ne cahil bizim insanlar anlamıyorum arkadaş.Helkel değil onlar insan be insan.Bunu nasıl anlamıyorlar.Ondan sonra niye gelişemiyoruz bizim daha insanlarımız anlamıyor ki ne cahil bunlar sancak nöbetini bilmiyorlar gelmiş adamımı elliyor taciz bu resmen ayıptır ya.Bir gün sırf bunun yüzünden istifa edeceğim.'' der.Bencede haklı...
  • Sancak, şeref ve saygı nobetlerini bilmeden içtima almaya calisan komutanlar var basimizda malesef :/ su an askerdeyim ve herhangi bir ilac ya da igne gibi bir tibbi mudahale gormedim duymadim. Sadece ilk 1 ay gece nobetleri ile oryantasyon aldim. İstersen kipirda askerligin uzadiginda uzulursun :)
     Sancak nöbeti tutan askerler nasıl o şekilde kıpırdamadan duruyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anıtkabir gibi kutsal bir yerde askerlik yaptım.
    Ben sadece bir kısa dönem olarak olarak orada Tercüman rehberdim.
    Fakat Anitkabirin bilinmeyen bir gerçekliği var. Anıtkabir aslında Anitkabir Komutlantığı ve tam adı ile Genelkurmay Başkanlığı Anıtkabir Komutanlığı. Yani bu şekilde genelkurmaya direk bağlı olan bir birlik. Bu şekilde rahat bir askerlik düşünülebilir. Fakat hiç de rahat değil. Kısa dönem olarak bile bin bir eziyet çektik. Ama Saygı Nöbetçilerimiz daha zor durumdaydı. Birçok insanın "manken, cansız obje, sancak bekçisi" gibi farklı tabirler ile nitelendirdiği arkadaşlar aslında "SAYGI NÖBETÇİSİ"'dir. Yaptıkları iş gerçek anlamda özel ve hatta kutsaldır.
    Bu arkadaşlarımız çeşitli acemi birliklerinden seçilir ve bunlar uzun dönem askerlerdir. Bunun için Anıtkabirin komutanları bu birlikleri ziyarete gider ve boy-fizik oranına göre seçim yaparlar.
    Bu arkadaşlar Anıtkabire geldikten sonra tekrar seçilir ve seçim sonrasında saygı nöbetçisi eğitimi alırlar. Başarabilenler ise daha sonra saygı nöbetçisi olurlar.
    Hava koşullarına göre 2 veya 1 saat saygı nöbeti tutarlar atamızın baş ucunda. Ama gel gelelim ki bu kutsal görevi yapan arkadaşlarımız gün boyunca tutukları toplamda 4-6 saat gibi nöbetler dışında gece nöbetine de kalkar ve gece de anıtkabir içinde askeri nöbet tutarlar. Bu kadar özel ve şeref dolu bir görev üstlenmiş kişiler, gün içinde bu kadar özel bir görev yapar ve anıtkabirin ziyaret saatinin dolması, ziyaretçilere kapanması ile birlikte tekrar nöbete çağırılırlar. Evet askerlik zordur ama ne yazık ki bu arkadaşlarımız gün içinde saygı nöbetçisi olarak saygısız bir halk karşısında nöbet tutar ve halkın tacizlerine maruz kalır, bunun üstüne de ziyaret saati sonrasında tekrar normal bir asker gibi nöbete kalkarlar ve yine diğer gün halka karşı saygı nöbete durmaları beklenir.

Bu nedenle askerliğim boyunca her ziyarete gelene söylediğim gibi. "Lütfen saygı nöbetçilerine karşı bizde saygılı olalım!"

Bu arkadaşlarımız, yanı saygi nöbetçilerimiz veya anıtkabir de dendiği gibi jandarma takımında yer alan kişiler bu görevleri sırasında sırf askeri baskı yüzünden böyle cansız gibi durmuyorlar. ATAMIZA SAYGI'dan dolayı bu şekilde durmaktadır. Kendi tabirleri ile "dikil"'mektedirler.

• Zor ama bir o kadar da güzel görev. Ayrıca farkettiğim şey nadir göz kırpıyorlar, acaba bu konuyla ilgili de eğitim alıyorlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.