Şimdi Ara

Sancak nöbeti tutan askerler nasıl o şekilde kıpırdamadan duruyorlar. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
49.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ultrAslan-45

Ayak ve bel ağrılarına karşı bir iğne yapıldığını duymuştum.

iğne ile kaslarını donduruyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Orijinalden alıntı: ycbztp

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

o adamların işi sadece 2 saat o şekilde nöbet tutmak. başka görevleri yok. ona göre eğitim alıyorlar. ilaç milaç yok bildiğim kadarıyla. Arkadaşım genel kurmay muhafız alayında çavuşdu. o söylüyordu. Hiç ilacı dayıyoruz falan demedi.

İlaç aldıklarını duydum bende, söleyen kişi çok kesin konuşmuştu. Zaten dikkat ettiyseniz gözlerini çok çok uzun süre kırpmadan duruyorlar. Bu eğitimle olacak iş değil bence.

Sancak nöbeti
    Şeref nöbeti

gibi nöbetlere her askeri almazlar. bu tür askerler acemi birliklerinde seçilir. Belirli kriterleri vardır. Belli başlı sporları belli standartlara göre yapmak zorunlulukları vardır. Aldıkları eğitim normal bir askerin aldığı eğitim gibi değil tamamiyle saygıya, duruşa, bakışa dayalıdır. Oradaki askerler 2 saat duruyor bütün gün istirhat ediyorlar. odaları otel odasından farksız, imkanları normal askerlere göre daha fazladır. askerlik hayatları boyunca da orada nöbet tutmuyorlar zaten.

O tür yerlerde askerlik yapanların büyük kısmında ayakta durmaya dayalı rahatsızlıklar baş gösterirki bunlardan en fazla rastlananı varkosendir. İlaç veriyor olsalar vücut kendini o kadar zorlayıp rahatsızlığa sebebiyet vermez.

Hmm olabilir.

• Biz üni gezisiyle birlikte anıtkabir ' e gittiğimizde rehbere özellikle bu soruyu sormuştum ve kesinlikle ilaç almadıklarını söylemişti .
  • kırısta piyadeler 3 saat nöbet turuyodu 2 sene önce sıcağın altında

doğuluları nöbet manyağı yapıyolar adam 12-3 den gelip 3-6 nöbetine gidiyodu
    hey gdi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shape Of My Heart

ordu komutanlıgında görev yaptım. eli yüzü düzgün muhafız askerleri saygı nöbeti tutardı ordu komutanı kapısında. günde 6 saat 2 şer saat dinlenerek tutuyolardı. hafif kıpırdamalar olurdu komutan görmedikçe.yanlız ankaradaki askerler için topuklarına şırıngayla bir ilaç verildigi bilinirdi bizim orda öyle birşey yoktu. aslında çok zor degil hee basit de degil tabiki. ama bir ordu komututanının kapısında durmak (orgeneral) selam verip almak her askere de nasip olmaz.

Bana nasip olsa ne olur bea sanki dünyayı bağışlıcak bana.
  • Askerliğini anıtkabirde yapan bir abi vardı şimdi 35 yaşında falandır adam tam olmasada hala o askerler gibi yürüyor yolda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

ilac aldiklarini duymustum bilmem dogru mu?

dogru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMDPhenom

quote:

Orijinalden alıntı: Estonia

quote:

Orijinalden alıntı: Shape Of My Heart

ordu komutanlıgında görev yaptım. eli yüzü düzgün muhafız askerleri saygı nöbeti tutardı ordu komutanı kapısında. günde 6 saat 2 şer saat dinlenerek tutuyolardı. hafif kıpırdamalar olurdu komutan görmedikçe.yanlız ankaradaki askerler için topuklarına şırıngayla bir ilaç verildigi bilinirdi bizim orda öyle birşey yoktu. aslında çok zor degil hee basit de degil tabiki. ama bir ordu komututanının kapısında durmak (orgeneral) selam verip almak her askere de nasip olmaz.

abartmayın be. yok selam almak oooo çok üstün bişey kimseye nasip olmaz aa komutan bana selam verdi boş işler

kendilerini küçük görüyorlar orgeneral sanki insan değil

Yavv arkadaş tabiiki orgeneral görmek bence güzel birşey. Düşünsene bir bakan ,başbakan karşısında durmak gibi birşey..

• Babasi anitkabirde vede ozel gunlerde(19may-30agust vb.) celenk alaninda nobet tutan biri olarak ; ilac kullanilmiyor sadece saglik sorunlari ( ani kasilmalar vb.) durumlarda nobetten sonra ilac ile mudahele ediliyor. İmkanlari inanamayacaginiz kadar iyi imis.

Not: gunde 8saat araliksiz nobet sonraki gun izinli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeDaLion_

Babasi anitkabirde vede ozel gunlerde(19may-30agust vb.) celenk alaninda nobet tutan biri olarak ; ilac kullanilmiyor sadece saglik sorunlari ( ani kasilmalar vb.) durumlarda nobetten sonra ilac ile mudahele ediliyor. İmkanlari inanamayacaginiz kadar iyi imis.

agust nedir?Ağustos desenize!
  • korse ,manyetik ormurga desteği , ortapedik taban , birde şizofren olmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forth Minor

quote:

Babasi anitkabirde vede ozel gunlerde(19may-30agust vb.) celenk alaninda nobet tutan biri olarak ; ilac kullanilmiyor sadece saglik sorunlari ( ani kasilmalar vb.) durumlarda nobetten sonra ilac ile mudahele ediliyor. İmkanlari inanamayacaginiz kadar iyi imis.

Mobildeyim ve acelem oldugu icin oyle yazdim. Yoksa mayıs ve ağustos yazmayi biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

la heryerde sizin gibi artistler var ağustos öz türkçe sanki agust un sonuna os ekleyince süper dil koruyan öz türk orta asya crew mi oluyosunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmonte

Ben Ankara 'da Zırhlı birlikler de 1. Alayda askerlik yaptım. Saygı nöbetini o kadar tuttuk ne ilaç ve iğne hiç birşey vurmuyorlar. Yazın o sıcakta ter enseden makata kadar inerken insan deliriyor :D Komutan tuvalete gitde de esas duruş gösterip kımıldamak için dua ederdim.
    Bir seferinde nöbeti değiştiriyorduk o anda burnum kanaya başladı ama kanda fena akıyordu. değişimi kurallara göre yapmadım diye tabur komutanı nerdeyse beni duvara gömecekti. Sağolsun nöbetçi çavuş durumu hemen arz etti. Komutanda s...git dedi de yırtık. Komutanda da 1,90 boyların iri yarı biriydi.

DHdenmiş komutan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

kücükken anıtkabire gitmiştik oda sancak nöbeti tutan askerlerı ben mumya zannetip dokunmuştum

way anasını adam gercek gibi yapmış dedm
    sonra komutan geldi bagırdı ellemeyın lan köfte hrlar
    her halde pahalı bir şey ki kızıyor bize alala

o göreve dahil olunca nası tutuklarını anlarsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Traficante de drogas

quote:

quote:

la heryerde sizin gibi artistler var ağustos öz türkçe sanki agust un sonuna os ekleyince süper dil koruyan öz türk orta asya crew mi oluyosunuz

Artist mi?Ben sadece Türkçe'yi korumaya çalışıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Mobildeyim ve acelem oldugu icin oyle yazdim. Yoksa mayıs ve ağustos yazmayi biliyorum.

şimdi yine ağustos yazmak zorunda kaldın. Türkçeyi düzgün kullanmamanın sonuçları

• Gecen sene haziranda bir denetlemede tümgeneral geldi...öğlen sıcağında nöbette yarım saat selamda kıpırdamadan beklemek zorunda kaldım...botlarıma kadar indi ter...bişey olsada bahaneyle kıpırdasam diye hayal kuruyo insan :D
  • ne gerek var öyle durmaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: =PistoLeRo=

quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

kücükken anıtkabire gitmiştik oda sancak nöbeti tutan askerlerı ben mumya zannetip dokunmuştum

way anasını adam gercek gibi yapmış dedm
    sonra komutan geldi bagırdı ellemeyın lan köfte hrlar
    her halde pahalı bir şey ki kızıyor bize alala

o göreve dahil olunca nası tutuklarını anlarsın :)

ocakda askere giiyorum bayby face yüzüm var beni secme ihtimalı fazla

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.