Şimdi Ara

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (432. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21.596
Cevap
410
Favori
717.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 430431432433434
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CueMaker

q90r 4k@120hz destekliyor zaten. Birde Q900 modeli olan 8K versiyonu destekliyor bu çözünürlük ve frekansı.
    Diğer Qled modellerinde destek yok. Bildiğim kadarıyla Q95 te bile yok 4k@120hz
    Ikisi arasinda o zaman q90r alinir diyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • drangela61 D kullanıcısına yanıt
    Siz olsanız hangisini tercih edersiniz. Q95T mi? Q90R mı?

Bu arada Q90R 55 inç fiyatını bulamadım. Q95T 15 bin civarında. Beklemedeyim 12 bin seviyesine geldiğinde almayı planlıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Q900r'de HDMI 2.1 var zaten..
    Q90r'de dediğiniz gibi 4K 120 fps desteği var ama HDMI 2.1 yok iken bu güç ona nasıl iletilecek? Burası soru işareti..
    Q95t'de HDMI 2.1 var ve 4K 120 fps destekliyor diye biliyorum ama yanlış isem düzeltin..

• Blue_İce1982 B kullanıcısına yanıt
    55'te Q90r yok.. 65Q90r ise hemen hemen 65Q95t ile aynı fiyatta.. 65 inçte ben Q90r alırdım.. 55 inç alacakanız ya Q95t için indirim bekleyeceksiniz ya da hâlâ satışta iken Q80r alacaksınız 👍

Kusura bakmayın teknik bilgim sizin kadar olmadığı için soruyorum. Q80r ve q95t arasında kayda değer bir fark varmı? Çok bir fark yoksa 80r fiyat olarakta cazip direk ona yönebilirim. Birde q80t var onuda kıyaslamaya alırmısınız. 55 inç olmadığı için q90r eliyorum. ( odam küçük )

• Alinabilecek en iyi tv galiba suan lg b9 ve samsung qled 65q90r gozukuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Ikisi arasinda o zaman q90r alinir diyorsunuz?

Alıntıları Göster
    Öyle bir yönlendirme yapmayalım.
    Q90R da FALD Zone sayısı 480
    Q95T de ise 96 olduğu söyleniyor. Ancak yazılımla mı yoksa daha üstün bir teknoloji mi kullandılar bilemiyoruz.
    FALD olarak (yerel karartma) her iki cihaz da oldukça yüksek performanslı görünüyor kağıt üzerinde.
    Ben canlı olarak görmedim o yüzden gören arkadaşlar yazarsa daha net bilgi olur.

HDR ve SDR parlaklıklarında Q90R bir tık önde.
    Input LAG,HDMI 2.1, e-ARC olarak Q95T bir tık önde.
    Diğer özellikler hemen hemen birbirine yakın.

Oyun amaçlıda kullanılacak ise 4k@120hz desteği olmamasına rağmen ben Q95T alırdım.
    Nvidia tarafında 2080ti ve amd tarafında 5700xt gibi en üst kartlar bile 4k çözünürlükte 60fps üzerine sadece belli başlı oyunlarda çıkabiliyor.
    Oyunlarda ghosting ve belli başlı hataların 2020 modellerde azaltıldığı söyleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: drangela61

Q900r'de HDMI 2.1 var zaten..
    Q90r'de dediğiniz gibi 4K 120 fps desteği var ama HDMI 2.1 yok iken bu güç ona nasıl iletilecek? Burası soru işareti..
    Q95t'de HDMI 2.1 var ve 4K 120 fps destekliyor diye biliyorum ama yanlış isem düzeltin..
    Soldaki Q90R sağdaki Q90T serisi
    T serisi için Rtings te 4k@120hz test edilemedi görünüyor.

Edit: Test edilemedi yazıyormuş. Mesajımı düzelttim. Sanırım net değil henüz. Belki güncellemeyle gelir ileride

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CueMaker -- 4 Ağustos 2020; 18:53:54 >

• Blue_İce1982 B kullanıcısına yanıt
    Açıkçası aradaki 5 bin liralık fiyat farkını düşündüğümüz zaman ve 55Q95t'nin istediğiniz fiyat aralığına ne zaman geleceği ve hatta gelip gelmeyeceği de belli olmadığından Q80r'yi alıp geçin hocam..
    Bu TV son demlerini yaşıyor ve bir daha bu fiyata böyle bir TV zor gelir, daha önce de belirtmiştim bu durumu..
    Q95t daha güncel bir cihaz olsa da ve oyun için daha iyi olsa da 5000 lira büyük para, bence beklemeye gerek yok.. 👍

• Evet ben de öyle gördüm.. Zaten HDMI 2.1 4K 120 fps için var.. Açıkçası desteklememesi saçma olur..
    Q90r'de de destek var ama uygun giriş yok, hatta bu sebeple bir ara Q95t'nin one connect box'ı bağlansa 4K 120 fps olur demişlerdi ama bu hususta kesin bir bilgiye sahip değilim..
    Zaten dediğimiz gibi yeni nesil konsollarda 4K 120 fps çok zor.. Bu sebeple HDMI 2.1'i tv tercihi için ölçüt yapmazdım..

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için 👍 80r alımı için araştırmaya giriyorum. İyi akşamlar

• Yaklasık 2 aydır 65q90r kullanıcısıyım.

Tv sorunsuz geldi,hepsiburada’dan birkaç saatlik kampanya ile 16.999 tl ye almıştım.

Tvnin görüntü kalitesi muazzam,ev sinema sistemi ve ps4 te takılı.

Oyunda herhangi bir takılma yok,gayet iyi,ps5 çıktıktan sonra 120hz oyun bulursam deneyeceğim.

Yalnız benmi takıntılıyım bilemiyorum, Özellikle 4k yayınlarda geçişlerde donma oluyor,normal tv yayınında birşey yok fakat kaliteli bir görüntüde ne yazıkki titreyerek geçişler oluyor.

Bunu bilin ona göre alın.

Hatta samsungu arayıp şikayet kaydımı açtırsam diye düşünüyorum,q95t ile değiştirin desem belki hemen değiştirirler ama bilemiyorum.

Kullanan arkadaslar sizdede aynı durum varmı,görüntü harika,menü güzel,hızlı fakat hafite olsa titremeli geçişler Canımı sıkmıyor değil.

Ne dersiniz,yurtdısı forumlardada bu konuda çok şikayet varmıs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mot_Marley

Yaklasık 2 aydır 65q90r kullanıcısıyım.

Tv sorunsuz geldi,hepsiburada’dan birkaç saatlik kampanya ile 16.999 tl ye almıştım.

Tvnin görüntü kalitesi muazzam,ev sinema sistemi ve ps4 te takılı.

Oyunda herhangi bir takılma yok,gayet iyi,ps5 çıktıktan sonra 120hz oyun bulursam deneyeceğim.

Yalnız benmi takıntılıyım bilemiyorum, Özellikle 4k yayınlarda geçişlerde donma oluyor,normal tv yayınında birşey yok fakat kaliteli bir görüntüde ne yazıkki titreyerek geçişler oluyor.

Bunu bilin ona göre alın.

Hatta samsungu arayıp şikayet kaydımı açtırsam diye düşünüyorum,q95t ile değiştirin desem belki hemen değiştirirler ama bilemiyorum.

Kullanan arkadaslar sizdede aynı durum varmı,görüntü harika,menü güzel,hızlı fakat hafite olsa titremeli geçişler Canımı sıkmıyor değil.

Ne dersiniz,yurtdısı forumlardada bu konuda çok şikayet varmıs
    yerel karartma algoritması işlemciyi yoruyor, 2019 modelde 400 bölge varken 2020 modelinde bu sayı 120 ye düştü. İlginç bir şekilde 2020 q95t modeli 2019 modeline göre daha başarılı siyahlar sunuyor ve görüntü işlemesi daha iyi , motion performansıda çok iyi, kötü yanı banding titreme yok fakat hayalet ekran can sıkıcı futbol izleyenlere tavsiye etmem bizzat test ettim.

• Q90r da maç izledim,herhangi bir sorun yok,gayet canlı güzel.

Tek sorun;örneğin drone ile tepeden çekilen bir manzarayı izlediğinizde görüntünün kesik kesik yada yavas yavas ilerlediğini görüyorsunuz,gerçi bunu tek anlayan benim sanırsam.

O halde bi şikayet kaydı oluşturmak anlamsızmı diyorsunuz,q95t de maç izlerken top görünmüyorsa o daha büyük sıkıntı,en azından q90r da böyle bir sorun yok,sadece 4k çözünürlükte gördüğüm durumlar var.

• Mot_Marley M kullanıcısına yanıt
    O dediğiniz olay stutter (kekemelik) diye geçiyor.Film izlerken görüntünün kesik kesik geçmesine sebep oluyor.
    Özellikle kamera yana hareket ederken çok belli oluyor. Bunun sebebi de tamamen response time süresinin düşük olması
    Görüntü ekrandan çok çabuk siliniyor ve yeni görüntü gelene kadar arada boşluk kalıyor. Bu da bu şekilde bir kekelemeye sebep oluyor.
    24p filmlerde özellikle bu sorun çok yaşanıyor. Gözü senin benim gibi hassas olanlar için rahatsız edici oluyor.
    sanırım trt 4k drone çekimlerini gördünüz
    bunları kastediyorsanuz dikkate almayın
    nedeni için ayrıntıya girmeye gerek yok
    özetle trt prodüksiyon hatası
    azaltmanız mümkün ama uğraşmaya değmez
    servislik durumumuz yoktur
    bir tek gören siz değilsiniz
    bununla ilgili şikayetler nette bulabilirsiniz
    rahat olun iyi seyirler

iyiki oled almadınız hocam :)
  • Evet evet trt 4k’daki çekimlerden bahsediyorum,Trtden kaynaklı ise sıkıntı yok,gerçi youtubedan izlediğim 4k videolarda herhangi bir problem yok.

Zaten 2 Ay olmasına ragmen daha istediğim görüntüyü yakalayamadım,Dinamikmi,doğalmı değiştirip duruyorum.

Bunu satıp Q95t ile değiltirsem mi diye düşünüyordum,ondada aynı durum varsa gerek yok ozaman,yukarıdaki arkadas iyi özetlemiş kekemelik dediği olay olabilir,bu q90r la mı alakalı,q95t bu durum yokmu,maç izlerken sıkıntı oluyor denildi.

Kısacası tam istediğimiz gibi bir tv yok,okadar ücret öduyoruz konustugumuz konulara bakın

• Q80T kullanan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

• Arkadaşlar bir çok konuya yazacağım herkez görsün oyun modu görüntü kalitesini bayağı düşünüyor oyun modunu devre dışı bırakıp birde öyle oyun oynayın . Rekabetçi online oyun oynamıyorsanız kesinlikle oyun modunu kullanmayın

• 
Sayfa: önceki 430431432433434
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.