Binbaşı
20 Aralık 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 222 (Bu ay: 18)
Gönderileri
Arkadaşlar eşimin laptopunun ekranının arasında şarj cihaz kablosu ucu varmış kapatınca ekran gördüğünüz gibi oldu.

Bu ekranı değişmeden tamiratla kurtarma şansı var mı? Varsa İstanbul'da bir yer söyleyebilir misiniz?

Değişim mecbursa yaklaşık kaça patlar en ucuza nerede halledebilirim?

Sonuç: Ücret karşılanmadı eksper ücretinin karşılanması için de imzalamamı istedikleri belgeyi atıyorum. Sizin takdirinize bırakıyorum. Video da çekeceğim. Ekşisözlüğe başlıkta açacağım.

Edit: Satış müdürü ile görüştüm. Kendisi mağduriyetimi gidereceklerini belirtti. Eksper ücretini zaten vereceklerini en başta söylemişti. Arıza kaynaklı ödediğim miktarı da benim teklif ettiğim şekilde müşteri memnuniyeti kapsamında ödeyeceklerini söyledi. İstersem yine de iade edebileceğimi söyledi, ben kabul etmedim.

Muhtemelen onların yönlendireceği serviste daha fazla ücret çıkacaktı zaten çünkü iskontolu haliyle uygun bir fiyata yaptı servis. Parçanın çıkması bile 3000 lira civarı.

En büyük problem bir muhatap bulamamak. Müşteri hizmetleri bariyerini aşamıyorsunuz. Eğer satış müdürü insiyatif almamış olsa muhtemelen ben o telefon trafiğinde bir noktada cebimden ödediğimle kalacaktım. Her temsilciye baştan derdimi anlatmak zaten apayrı sorun.

Nihai olarak sonuçlandığında buraya da ekleyeceğim.

İnsanlar araç alacak olursa dikkatli olsun diye yazıyorum bu yazıyı.

bir araç beğendim. detaylı ekspertiz raporunu istedim ve yolladılar. neyse kredi vs. halledip arabayı aldım. aldıktan sonra tarcanlar ekspertize gittim.

ilk golü burada yedim. aslında tam bu noktada iade etmem gerekiyordu aracı. aracın sol ön cam direğinde kaput tarafında boya, düzeltme macun çıktı ve bana verdikleri eksper raporunda bu yoktu. hemen arayıp değer kaybı ve eksper ücretinin iadesini istedim. bir süre sonra dönüş yapıp değer kaybı vermeyeceklerini çünkü aslında eksper raporunda bu boyanın olduğunu ama bana verdikleri raporda olmadığını söylediler. Yapay zekanın hatası olduğunu belirttiler. Eksper ücretini iade edeceklerini ifade ettiler.

Kabullendim çünkü aracın eski sahibini buldum (şans eseri) ve kazalı fotoğrafları kendisi bana iletti ve görünce kazanın büyük bir şey olmadığını gördüm, direkteki kısım ucundan hafif deforme olduğu için servis macun boya yapmış.

Daha sonra arabayı aldım ve bulunduğum şehire doğru yola çıktım. araba yaklaşık 540 km olup iade hakkımda bitince araba motor arıza ışığı yaktı ve güç kesti. hemen otoplus'ı aradım ve bana çekici gönderip 1500 lira ücret ödettirdiler. tekrar teşekkürler kendilerine.

araç 3 senelik araç ve bütün bakımları yetkili serviste yapılmış. iyi niyet garantisi devam ediyor. bana yetkili serviste yapılacak şeylerin bedelini karşılamayacaklarını söylediler.

tabi ben de kayış koptu. bu saatten sonra size güvenip nasıl ben sizin yönlendireceğiniz servise güveneceğim (internette bunla ilgili de tonla şikayet var) ve size güvenip aracımın iyi niyet garantisini bozacağım dedim. ( arabayı gecenin bir yarısı çektirdim haftasonuydu, evime çektirecek halim yok servise çektirdim)

gerekirse değişecek parça ve işçilik sizin yönlendireceğiniz serviste ne kadar tutuyorsa o kadarını karşılayın diye de teklif ettim. buna rağmen yapabileceğimiz bir şey yok demeye devam ediyorlar.

eğer ben eksper yaptırmamış olsaydım o boyayı satana kadar bilemeyecektim. Satacağım insana mahcup olacaktım.

Servis turbo kaynaklı arıza olduğunu ve 6 bin lira işçilik dahil bir maliyet çıkardı. Cebimden vererek ödedim. Şuan servisten iyi niyet garantisinin devam ettiğine dair bir yazı bekliyorum. Son kez otoplus'a mail atarak çözüm isteyeceğim yoksa tüketici hakem heyetine başvuracağım. Bana şuana kadar servis, çekici ve eksperle beraber 10 bin lira masrafa sebep oldu bunlar.
Herkese merhaba. Aracım 1.2tsi 2011 model dsg şanzıman. Genelde aracı İstanbul şehir içi çok yoğun trafikte kullanıyorum.

Bugün şöyle bir sıkıntı yaşadım;

Yakıt göstergem yarım deponun bir iki diş altındaydı göstergede. Şuana kadar 300km yol yapmışım, yol bilgisayarında da 110km daha gidebileceğim yazıyordu ( bu da anlamadığım noktalardan biri, genelde trafikte bile çoğu kişi en az 650km yol yaptığını yazıyor forumlarda ful depoyla). Yarın uzak bir yere gideceğim için depoyu fulleyim dedim. Opetten yakıt aldım bir baktım 43lt yakıt koyulmuş. Aklım almıyor.

Araç zaten 45lt değil mi? Hadi yedek depoya koymuş olsa bana sormadan, orda 5lt hacim var heralde, geriye 37lt yakıt koymuş oluyor depoya. Yakıt göstergesi sadece yarım deponun bir iki diş altındaydı. Yani araçta 2litre mi benzin vardı ya da yedek depoyla beraber 7lt oluyor. Ya belki hesapta hatam vardır ama anlatmak istediğimi anlattım heralde.

Bir önceki yakıt aldığımda depoyu fullememiştim ama yine 120km kalan menzilim vardı az olmayan miktarda yakıt almıştım ve yakıt göstergesi full olmuştu yani heralde full depoya yakındı.

Bu benzin şamadırasında arıza mı var demek oluyor anlamadım. Herkes en az 650km yol yaparken şehiriçi ben nasıl 400 450 yapabiliyorum onu da anlamıyorum. Evet çok yoğun trafiklere denk geliyorum işten dolayı çoğu zaman bir buçuk saatlik dur kalklı trafik oluyor.

Araçta bir arıza mı var anlayamıyorum. İlk sahibi olduğum aracım, o yüzden tecrübemde olmayınca böyle şeylerde sormak istedim. Tecrübesiz oldukça bitmiyor sanki. Şimdi bunun için bir ustaya mı gitmem gerekiyor?

Şimdiden teşekkürler yardımcı olacaklara.
Herkese merhaba,

öncelikle pc'den neredeyse hiç anlamadığımı belirtmek istiyorum. Bu sebeple yardımınızı aptala anlatır gibi anlatırsanız benim için çok faydalı olur (şu butona bas, bu ekran gelecek şunu seçeceksin gibi yani, cidden o kadar anlamıyorum).

2 senedir Asus ROG GL553VE modeli laptop kullanmaktayım ve son aylarda laptopu her açtığımda bios ekranı gelmekte. Bios güncellemesi ve windows update yapmama rağmen düzelmedi. Üstüne son bir kaç gündür fotoğrafını eklediğim ekran her açtığımda çıkıyor ve yabancı forum sitelerinde araştırmama ve Youtube'dan video izlememe rağmen çözemedim. Okuduğum çözüm önerilerinide daha önce belirttiğim gibi bu işlerden hiç anlamadığım için anlayıp yapamadım. Anlayacağım şekilde anlatıp hem bu ekranın hem de bios ekranının her açtığımda gelmemesi için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba. 5 aydır başlıkta belirtiğim modeli kullanıyorum. PC'den çok anlayan biri değilim. Oynadığım tek oyun Formula 1 2017 oyunu ayrıca payday 2 yüklü onuda arkadaşım oynuyor ancak uzun süredir laptopta çok ısınmanın yanında artık oynanmayacak derecede kasma oluyor. Oyunu resmen oynayamıyorum.

Ayarlarım GEForce uygulmasında optimize edilmiş şekilde. Ayrıca ekran kartı driverını silip tekrardan da yükledim ancak sorun çözülmüyor napacağımı bilemedim.

Sizce servise göndermeli miyim veya tavsiye edebileceğiniz başka yöntemler var mı?

Not: Ayrıca oyun oynarken fanı max yapsam bile sıcaklık nadiren 80 derecenin altını görüyor.
Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacak. Bende garantisi seneye hazirana kadar devam eden, donanımsal ve fiziksel sorunu olmayan bir Iphone SE 16gb bulunuyor.

Ancak hafıza olarak bana yetmediği için 32gb lık olanına geçmek istiyorum. Satmak istemiyorum çünkü yedek telefonum yok be satış sonrada alış ile yğraşmak istemiyorum, bu yüzden takas yapmak istiyorum. Üzerine 200 300₺ koyarak aynı süre garantisi bulunan, fiziksel olarak iyi 32gb lik modeline geçmek istiyorum.

Sorum şu İstanbul'da bunu yapabileceğim güvenilir bir ikinci el telefon alım satım yapan yer var mıdır?

Garanti, ve diğer şeyler de sorun yaşatamayacak bir telefoncu olsun çünkü bu ikinci el olayında bayağı korkuyorum. Daha önce bu tarz bir şey yapan, güvenilir bir yer bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Bir sorum olacaktı, araştırdım ancak internette de bulamadım. Iphone için özel üretilen harici belleklerden alırsak spotify müziklerini buraya yükleyebiliyor muyuz? veye bu harici belleğe neler yüklenebiliyor? sadece dosyalar ve fotoğraflar mı?

Bilen varsa bilgilendirirse sevinirim.
Arkadaşlar haziran gibi yurtdışına çıkacak bir arkadaş dolayısıyla yeni bir telefon alacağım. Forumda 2 haftadır sayısız yazı tavsiye okudum ama hala net olarak emin olamıyorum. Şuan samsung s4 kullanıyorum ve basit oyunlar dışında oyun oynamayan internete girmekten başka çok birşey yapmayan biri olarak bile telefon bana illalah ettirdi. Telefonu aldığımda 1800 lira para verdim ve iphone alan arkadaşlarım hala sorun olmadan telefonlarını kullanıyorlar. Bu sebeple androide mesafeliyim çünkü nekadar iyi birşey alsamda 2 sene sonra güncelemeler kesilecek telefon yeniden kasmaya başlayacak. Bu sebeple iphone 5se düşünüyorum ekran boyutunun küçük olmasıda benim için daha iyi compact telefonlar daha çok hoşuma gidiyor o yüzden note serisi gibi telefonlar kesinlikle listemde değil. Stabil olsun kasmasın ve güncellemeleri alabileyim diye nexusları da inceledim fakat okuduğum yazılarda kullanıcılar oradada baya şikayetlerden bahsediyor ve almanyadan alacağım için necus alsam türkiyede garanti durumu ne olacak onuda bilmiyorum ama daha önce hiç ios kullanmadığım için iphonedan da çekiniyorum. Eğer yardımcı olabilirseniz tabsiyelerde bulunabilirseniz önerilere belirtiğim kriterler de çok sevinirim. Fiyat limitim de bu arada max 1900 lira.
Hakkında
Meslek: Mühendis
İlgi Alanları: Otomobil Tutkunu, Formula 1
Forum İmzası:
Lenovo Thinkpad E14 Gen2 AMD/ Samsung Galaxy S23 Ultra 512gb/ Samsung Galaxy S20+ 128gb/ Samsung Tab S9+ 256gb/ Apple iPad 9 Wifi 64gb/ Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm/ Samsung Galaxy Watch 4 Classic 46mm/ Samsung Galaxy Watch 3 Classic 45mm/ Samsung Galaxy Buds Pro 2/ Sennheiser HD 4.40BT
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Lenovo Thinkpad E14 Gen2
Otomobil
Seat Leon 2020 Xcellence 1.5 EcoTSI 150hp Dsg
Mobil cihaz
Samsung Galaxy 23 Ultra
Operatör
Turkcell
ISS
Türk Telekom
Oyun Platformu
Steam
Takım
Galatasaray
TV
LG Nanocell
Tablet
Samsung Galaxy Tab S9+
Fotoğraf Ekipmanları
Nikon D3100
Kulaklık - Amfi
Samsung Galaxy Buds Pro 2
Kulaklık - Amfi
Sennheiser HD 4.40BT
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 17 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.611
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 19.508 (Bu ay: 553)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 757 (Bu hafta: 11)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.