Şimdi Ara

Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu # (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
31
Favori
770.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Arkadaşlar benim dts konusunda biraz kafam karıştı. Konuyla ilgili sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Tv nin usb si üzerinden film seyrettiğimiz zaman dts sesleri alamıyoruz yanlış bilmiyorsam. Fakat herhangi bir dts özelliğine sahip dvd player veya ev sinema sistemimiz olsa bu problem ortadan kalkmış olur mu? Mesela ben tv nin yanında samsung ht-tz315 ev sinema sistemini de satın aldım. Böylece dts sesli videoları seyretmem de bir problem olmaz diye düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Orijinalden alıntı: br@yn

Arkadaşlar benim dts konusunda biraz kafam karıştı. Konuyla ilgili sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Tv nin usb si üzerinden film seyrettiğimiz zaman dts sesleri alamıyoruz yanlış bilmiyorsam. Fakat herhangi bir dts özelliğine sahip dvd player veya ev sinema sistemimiz olsa bu problem ortadan kalkmış olur mu? Mesela ben tv nin yanında samsung ht-tz315 ev sinema sistemini de satın aldım. Böylece dts sesli videoları seyretmem de bir problem olmaz diye düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Yanlış düşünüyorsun, çünkü tv dts sesleri aktarma yapmıyor. Aktarma yapsa bir ses sistemine bağlayıp dediğin gibi dts ses alabilirdin. Dts için tek çözümün ac3 kodlu filmleri indirmek yada kolayca dts yi ac3 yapabilirsin, bir arkadaş ilgili programı vermişti 5-10 sayfa önce vardı bir yerlerde.
    Mesela ses ac3 kodlu filmi tv nin optik çıkışından ses sistemine bağlarsan dts olarak görebilirsin ses sisteminin ekranında dts ışığı yanar...

• Sesi zaten tv aktarmayacak ki. Ben dvd li ev sinema sisteminin dvd usb girişine hdd takıp ordan film izleyeceğim. Tv sadece görüntü aktaracak. Sesi ise ev sinema sistemi aktaracak. Yine mi yanlış yorumluyorum olayı?

quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

quote:

Orijinalden alıntı: br@yn

Arkadaşlar benim dts konusunda biraz kafam karıştı. Konuyla ilgili sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Tv nin usb si üzerinden film seyrettiğimiz zaman dts sesleri alamıyoruz yanlış bilmiyorsam. Fakat herhangi bir dts özelliğine sahip dvd player veya ev sinema sistemimiz olsa bu problem ortadan kalkmış olur mu? Mesela ben tv nin yanında samsung ht-tz315 ev sinema sistemini de satın aldım. Böylece dts sesli videoları seyretmem de bir problem olmaz diye düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Yanlış düşünüyorsun, çünkü tv dts sesleri aktarma yapmıyor. Aktarma yapsa bir ses sistemine bağlayıp dediğin gibi dts ses alabilirdin. Dts için tek çözümün ac3 kodlu filmleri indirmek yada kolayca dts yi ac3 yapabilirsin, bir arkadaş ilgili programı vermişti 5-10 sayfa önce vardı bir yerlerde.
    Mesela ses ac3 kodlu filmi tv nin optik çıkışından ses sistemine bağlarsan dts olarak görebilirsin ses sisteminin ekranında dts ışığı yanar...

• beyler ben 104 firmware ına nasıl dönücem ben de 2001 i yükledim şu internet davasına ama dijital kanallarda sorun bazı özelliklerin kullanımı kapanmış falan bi de usb de sorun olur demişler ama daha denemedim ben nasıl 104 e dönücem

DTS-->AC3 çevrimi için en güzel anlatım WD topiğinden tamerin forumunda

http://www.hd-players.net/wdtv/forum/index.php?topic=19.0
    kablomun iki ucu da fiber.
    indirdiğim blurayların çoğu Rusça ingilizce ve sadece digital out a geçersem ingilizce seslere dönüyorlar 55b650 ye WD nin digital outunu bağlayınca görüntü var ama sesi alamadım acaba HDMI ı kaça takacağım o zaman düzelecekmi

Orijinalden alıntı: djalpha
    Arkadaşlar WD TV box a optik kablo bağladım samsunga bunu takamazmıyım arkasında sadece optik out mu var bu TV nin?
    indirdiğim blurayların çoğu Rusça ingilizce ve sadece digital out a geçersem ingilizce seslere dönüyorlar 55b650 ye WD nin digital outunu bağlayınca görüntü var ama sesi alamadım acaba HDMI ı kaça takacağım o zaman düzelecekmi

Sanıyorum burada optik GİRİŞ ve ÇIKIŞ kavramları biraz karışıyor.

WD'deki optik bağlantı da, Tv'nizdeki optik bağlantı da ÇIKIŞ'tır, yani sesi diital olarak dışarıya (optik GİRİŞ'i olan bir ses sistemine) aktarırlar.

Tv'deki optik ÇIKIŞ, Tv'nin sesini dışarıya aktarmak içindir. Örneğin Tv'de Media Player ile USB'den film izlerken Dolby Digital sesleri bu şekilde bir ses sistemine aktarabilirsiniz. Veya dahili DVB-C modül ile Teledünya izliyorsanız, Nat Geo HD gibi Dolby Digital 5.1 yayın yapan kanalların sesini aktarabilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• cevap için teşekkür ederim anlaşılan WD TV yi surround ses sistemine optik ile bağlarmalıyım görüntü TV den ses surround aplifierli ses sisteminden ingilizce olarak gelecektir. Yada Audio converter programı ile mkv içindeki ses ac3 e çevrilip sadece TV nin hoparlöründen ingilizcesi dinlenebilir hale gelecektir.

Mutlaka bu konu önceden belirtiliştir hızlıca okuyarak geçtiğimiz ve aradığımıza odaklandığımız için gözden kaçmıştır bilgi için çok teşekkür ederim

son olarak bu Televizyon Matrix gibi bir dönemin kapanırken geride bırakacağı son harika gibi görünüyor çok kaliteli renklere sahip. SD yayınlar doğal olarak kötü görünmekte fakat bluray görüntüler yada içindeli library deki demolara baktığınızda aslında TV nin görevini harika yaptığını sadece bizlerin görüntü sinyal kalitesizliğinden dolayı zorlandığımı göstermekte. 5000 TL ye 55 inch hiç bir TV bu kadar güzel değil.
    Kapanan bir dönem diyorum çünkü artık tüm dünya eğer bir yerlerde farklı gizli bir sistem yoksa LED teknolojisini kullanacak. Olgunlaşması ardınan LCD leri heeflemez hale geleceğiz. LED ler hafifler, inceler, muhtemelen arıza bakımları daha mümkün yani piksel hatası belkide tarih olur arızalı ledin değişimi ile panelin çöpe gitmesi önlenebilir, 55 inch LED ile LCD leri beylikdüzü mediamarkt da yan yana izledim LED lerin görüntü detayı daha iyiydi fakat 7200 tl ye onu alacağıma dbanktan 5000 e LSD sini almayı tercih ettim çünkü bu haliyle 2000 TL farkı hak etmiyor henüz.

Not: Benim TV zaman zaman no signal diyor kararıyor kablo kalitesizliğinin yol açtığını yada Digiturk plus dan (Plazmadada oluyordu zaman zaman) tahmin ediyorum . HDMI çıkıp girince görüntü geliyor sizce servisle görüşmeli mi?

• 17.07.2009 tarihinde ib meciyeköy şubesinden 40B651 siparişini verdim 25 inde elinizde olur dediler ve tv bugün elime geçti.servisin gelip kurmasını bekliyorum.bakalım nasıl bir lcd imiş?
  • Menüye tıkla En alttaki support a gel sağ alttan 3. olan software upgrade girip Alternatif softwareye in en alttadır seç onu geriye döndürebilirsin seç diycek orada seçersin Türkçe ise menün ingilizce diline geçipte yapabilirsin türkçe karşılıklarını bilmiyorum

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Arkadaşlar WD TV box a optik kablo bağladım samsunga bunu takamazmıyım arkasında sadece optik out mu var bu TV nin?

Sanıyorum burada optik GİRİŞ ve ÇIKIŞ kavramları biraz karışıyor.

WD'deki optik bağlantı da, Tv'nizdeki optik bağlantı da ÇIKIŞ'tır, yani sesi diital olarak dışarıya (optik GİRİŞ'i olan bir ses sistemine) aktarırlar.

Tv'deki optik ÇIKIŞ, Tv'nin sesini dışarıya aktarmak içindir. Örneğin Tv'de Media Player ile USB'den film izlerken Dolby Digital sesleri bu şekilde bir ses sistemine aktarabilirsiniz. Veya dahili DVB-C modül ile Teledünya izliyorsanız, Nat Geo HD gibi Dolby Digital 5.1 yayın yapan kanalların sesini aktarabilirsiniz.

sayın signore,

bu forumu takip ettiğim kadarıyla samsun b650-651-... serilerinde çok bilgiye sahipsiniz. bu konuyla alakalı benimde bir sorunum var yardımcı olabilirseniz çok memnum olacağım.
    yaklaşık 1,5 aylık samsun b650 sahibiyim. lcd'imden çok memnunum. yalnız bu optik çıkış olayını çözemedim. daha doğrusu çözdüm ama bir sorunla karşılaşıyorum. lcd'nin optik çıkışından optik kaplo ile ses sistemine bağladım. usb'den film izlerken filmdeki herhangi bir sahnede sesin volumü arttığında (mesela patlama sahnelerinde) optik kabloyu bağladığım ses sistemim kendiliğinden kapanıyor. bu durumdan dolayı özellikle Doby Digital 5.1 filmleri izleyemiyorum. ses sisteminin sesini kıstığımda sorun olmuyor. ancak sesi biraz açtığımda ses sistemim kapanıyor. neden kaynaklandığını çözemedim.

yardımcı olabilirmisiniz?

• quote:

Menüye tıkla En alttaki support a gel sağ alttan 3. olan software upgrade girip Alternatif softwareye in en alttadır seç onu geriye döndürebilirsin seç diycek orada seçersin Türkçe ise menün ingilizce diline geçipte yapabilirsin türkçe karşılıklarını bilmiyorum

eyvallah

Orijinalden alıntı: Mixenon

Arkadaşlar, tv ile gelen usb bellekteki kullanma klavuzunu açtığım B750 konusunda ilk mesaja eklemiştim. İsteyenler, kendi usblerine kopyalayıp tv den kullanma klavuzu kullanabilirler. Buraya da ekliyorum... Dosyadan, türkçe ve ingilizce dışındaki dilleri sildim, az yer kaplasın diye...

http://r a p i d s h a r e . com/files/242070958/usermanual.rar

Arkadaşım bu paylaşım için teşekürler..

Bende Samsung 40B651 TV mi dün gold dan aldım ve bugün elime ulaştı..İçinden bazı arkadaşlarında belirttiği gibi USB çıkmadı ve içindeki bir poşettin ağzıda açık haldeydi..Temizlik bezi bendede mevcuttu.

İB ye alternatif olarak düşünenler için ordanda alınabilir ben 2600/10 aldım.Bugün servis mantığının İB gibi olduğunu anladım.Yani muhatabınız gold oluyor.Anadolu Elekronik Garantisinde değil.Bunun yerine ithalatını sağlayan IEC Elektronik Dış Ticaret garantisi oluyor.Bölgenizde Gold varsa onların servisleri ilgileniyorlar sorunlarınızla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnGets -- 25 Temmuz 2009; 20:55:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hguclu
    sayın signore,

bu forumu takip ettiğim kadarıyla samsun b650-651-... serilerinde çok bilgiye sahipsiniz. bu konuyla alakalı benimde bir sorunum var yardımcı olabilirseniz çok memnum olacağım.
    yaklaşık 1,5 aylık samsun b650 sahibiyim. lcd'imden çok memnunum. yalnız bu optik çıkış olayını çözemedim. daha doğrusu çözdüm ama bir sorunla karşılaşıyorum. lcd'nin optik çıkışından optik kaplo ile ses sistemine bağladım. usb'den film izlerken filmdeki herhangi bir sahnede sesin volumü arttığında (mesela patlama sahnelerinde) optik kabloyu bağladığım ses sistemim kendiliğinden kapanıyor. bu durumdan dolayı özellikle Doby Digital 5.1 filmleri izleyemiyorum. ses sisteminin sesini kıstığımda sorun olmuyor. ancak sesi biraz açtığımda ses sistemim kapanıyor. neden kaynaklandığını çözemedim.

Ben de yeni B650 serisi kullanıcısıyım ve henüz detaylı olarak üzerine düşemedim. Sizin sorunuza genel bilgilerimle cevap vermeye çalışayım.

Bence sorunun Tv'den kaynaklanması yüksek bir ihtimal değil. Çünkü sonuçta Tv sadece dışarıya sinyal veriyor. Sinyali çözen (decode eden) ve hoparlörlere dağıtan ses sisteminiz.

Bu arada, ses sistemim kapanıyor derken, sanki power (off) düğmesine basılmış gibi tamamen kapanıyor mu ? Bir de ses sisteminize başka bir cihazı, mesela bir dvd oynatıcıyı optik kablo ile bağlayıp deneme şansınız var mı ?

Yine de bir sahnede sesin artması ile sistemin kapanması bana biraz tuhaf geldi. Peki Tv'de bu esnada görüntüde herhangi bir takılma oluyor mu ? Hareketli sahnelerde acaba Usb'den okuma sorunu mu oluyor acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

sayın signore,

Ben de yeni B650 serisi kullanıcısıyım ve henüz detaylı olarak üzerine düşemedim. Sizin sorunuza genel bilgilerimle cevap vermeye çalışayım.

Bence sorunun Tv'den kaynaklanması yüksek bir ihtimal değil. Çünkü sonuçta Tv sadece dışarıya sinyal veriyor. Sinyali çözen (decode eden) ve hoparlörlere dağıtan ses sisteminiz.

Bu arada, ses sistemim kapanıyor derken, sanki power (off) düğmesine basılmış gibi tamamen kapanıyor mu ? Bir de ses sisteminize başka bir cihazı, mesela bir dvd oynatıcıyı optik kablo ile bağlayıp deneme şansınız var mı ?

Yine de bir sahnede sesin artması ile sistemin kapanması bana biraz tuhaf geldi. Peki Tv'de bu esnada görüntüde herhangi bir takılma oluyor mu ? Hareketli sahnelerde acaba Usb'den okuma sorunu mu oluyor acaba.

Doğrusunu söylemek gerekirse sorunun tv'den kaynaklanıp kaynaklanmadığı konusunda çok emin değilim. Ama tv'den kaynaklanabilir diye düşünüyorum. Çünkü lcd'yi almadan önce optik kablomun takılı olduğu dvdplayer ile bir çok film izlemiştim ve aynı ses sistemi ile bahsettiğim sorunu hiç yaşamamıştım. Acaba tv'nin optik çıkışı ile ilgili ayarlardan kaynaklanabilir mi?

Usb'den film izlerken tv'de herhangi bir takılma söz konusu değil. Bahsettiğiniz şekilde hareketli sahnelerde usb'den okuma sorunu hiç olmadı. Hem ondan kaynaklandığını sanmıyorum. Zira ses sistemimin sesi kısıkken aynı sahnelerde usb'den hiç sorun olmadan filmi izleyebiliyorum. Ama sesi biraz açınca ses sistemim (decoder) kendiliğinden kapanıyor. Sanki power (off) düğmesine basılmış gibi.
    Bir arkadaşım ses sistemine giren sinyalin yüksekliğinden bahsetmişti. Yani sinyal seviyesi yüksek olunca ses sisteminin yani decoderin sigortası atabilir demişti. Böyle bişey söz konusu olabilir mi, öyleyse de nasıl çözebiliriz hiç bilmiyorum. Yapmak istemiyorum ama sorunumu çözemezsem son çare olarak decoderimi değiştireceğim. Ancak alacağım decoderde de aynı sorunla karşılaşmaktan korkuyorum açıkçası.

• 720 veya 1080 mkv filmleri, 100 Hz motion plus ayarlari kişisel, Blur 8- Judder 0 yapildiginda takilma ve titreme olmadan akici bir bicimde izlenebiliniyor.

quote:

sayın signore,

• djalpha,
    cevap için teşekkür ederim.
    denedim ama maalesef olmadı.

quote:

amplifier hoparlör korumak için röleyi kapatıyor sub bassı kısıp deneyin

quote:

sayın signore,

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.