Şimdi Ara

Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu # (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
31
Favori
770.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • 2-3 sattir bu konuyu okuyorum 10 sayfa kadarını atladım fakat 55 inch alan arkadaş henüz yok mu ben mi görmedim.
    Dün 55b650 5000 tl karşılığı edindim şu ana kadar fazla inceleme olanağım olmadı fakat başarılı olduğu kesin. Librarydeki fotolara baktığınızda evinizde digital bir tablo olfuğunu fark edebilirsiniz.
    Wireless adaptörünü amazondan ısmarladım, firmware update ettim. Bir kaç kere gece HDMI digiturk plus ı attı ve sinyal yok yazdı bu durumla plasmamda da karşılaşırdım HDMI i çekip takınca düzeliyor bakalım bir daha yapacakmı. Bu kapanma nedeninin HDMI la birlikte ufak bir ceryan akımınında dolaştığını ve tam oturmayan kabloda akım atlamasının şaseye yapabileceğini düşünmekteyim.
    WD HD kutuda var fakat usb takıp oynattım bir kaç film ve 20 GB lik ufak HD de taktım bir sorun yok. MKV 3D film koydum ses desteklemiyor dedi sessiz kaldı her halde onuda WD HD kutudan çözerim. Duvara astım arkaya el girmiyor kulaklık bile takıp çıkaramıyorsunuz erbat bir tasarım. Mesela eternet kablosu takmak için duvardan indirmek gerek :) Sanırım sağa sola dönen farklı bir asma aparatı alacağım.

Şimdilik bu kadar.

• Merhaba,

quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903
    Signore

Hocam şuan elinde full hd tv var ve sende daha önce vestel hd heady lcd tv vardı sd yayın konsunda hangisi şuan daha iyi ...

Size bu soruyu sormamdaki sebep bir kaç ay once ben foruma samsung clear panelli lcd tv lerde sd yayın şuana kadar gördüğüm en net sd yayına sahipti demiştim ve hatta gördüğüm bütün hd ready tv lerden daha iyi demiştim , ve sizde, full hd tv kesinlikle sd yayında hd ready kadar iyi olamaz aradaki çönürlük farkı var hd ready sd çözünürlüğüne daha yakın olduğu için hd ready daha iyi görüntü verir demiştiniz ... şimdide cevabı bekliyorum hangisi daha iyi.

Öncelikle belirtmek isterim ki, ben hatırladığım kadarıyla "HD Ready Lcd Tv'ler sırf çözünürlükleri 1366x768 olduğu için, panel çözünürlüğü 1920x1080 olan tüm Full HD Lcd Tv'lerden her koşulda daha iyi görüntü verir" gibi bir ifade kullanmadım. Benim her zaman vurguladığım, yayın çözünürlüğü ile panel çözünürlüğü arasındaki farkın görüntüde bozulmaya, kalite kaybına sebep olacağı.

Bu doğrultuda yine "aynı panele, aynı görüntü işlemcisine" sahip iki Tv'den biri HD Ready olsa biri Full HD olsa, gelecek 2-4 yıllık kullanım için benim tercihim "HD Ready" olur. Çünkü SD yayınlarda ve ağırlıkla izlediğim 720p görüntülerde belirgin şekilde daha iyi performans alınacağını düşünüyorum. Ancak piyasa gerçeklerine ve pazara çıktığımız zaman satın alabileceğimiz Tv'lere baktığımız zaman, malesef üreticiler piyasaya sürekli yeni ürünler sunup, daha yüksek fiyatlardan satmak zorunda oldukları için, (özellikle büyük ebatlı) Lcd Tv alacaksak tercihimiz Full HD olmak zorunda. Yeni modeller HD Ready olarak üretilmiyor.

Vestel ile karşılaştırmasına gelince... SD yayınlarda kontrast, renk başarımı vb. konularında 46B651 daha başarılı diyebilirim (doğal olarak). Detay olarak da 46B651 gayet başarılı. Ancak eğer detaylara, ekrandaki objelerin kenarlarına odaklanırsak, Vestel 37" HD Ready olduğu için özellikle 720p görüntülerde Xbox360 ve MKV rip görüntülerde gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. Samsung 46B651, daha iyi bir panel olduğunu ortaya koyuyor. Fakat bu fark daha çok kontrast, renk başarımı ve hareketli görüntülerdeki performansta ortaya çıkıyor. Sadece detaylara bakıp, bu faktörleri gözardı edersek, HD Ready Lcd Tv'ler konusundaki görüşlerimde ısrarcı olabilirim.

quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus
    Başka bir konuda signore benimlede fikir alış verişinde bulunmuştu ,

Signore görüşü şuydu ; Hd ready paneller Full hd oranla SD başarılıdır ( Bu kısmı bende kabul ediyorum çözünürlükten dolayı )

Benim görüşüm ; Yeni nesil Lcd sd yayınlarda gayet başarılı olduğu bununla ilgili firmaların çalıştığını hatta bu konuda verdiğim Lcd örneklerinde signore aldığı samsung'ta vardı

Signore biraz özel olucak ama bana karşı bir kırgınlığınız'mı var acaba ?

Yine yukarıdaki ifademi tekrar etmek istiyorum. Aynı panel ve görüntü işleme teknolojisine sahip olduktan sonra SD ve 720p görüntülerde, panel çözünürlüğünden dolayı HD Ready Lcd Tv'lerin açık şekilde daha iyi seçim olduğunu düşünüyorum. Ben 2,5 metreden 46" Lcd Tv izliyorum ve bu mesafeden Full HD panelde 1080p görüntü detay farkını hissettirebilir. Ancak kaynaklarımın çoğu 720p olduğu için, ben 1080p detayından vazgeçmeye razıyım.

Size hiçbir kırgınlığım yok. Açıkcası neden böyle düşündüğünüzü de pek anlayamadım. Belki bir olaya siz kendi açınızdan farklı bir anlam yüklediniz. Benim tarafımda hatırladığım bir sebep yok.

quote:

Orijinalden alıntı: djalpha
    Duvara astım arkaya el girmiyor kulaklık bile takıp çıkaramıyorsunuz erbat bir tasarım. Mesela eternet kablosu takmak için duvardan indirmek gerek :) Sanırım sağa sola dönen farklı bir asma aparatı alacağım.

Bu durum bence sizin satın aldığınız askı aparatından da kaynaklanıyor olabilir. Benim aldığım askı aparatı ile duvar arasında mesafe kalıyor ve el rahat şekilde Tv'nin arkasına, girişlerin bulunduğu alana erişiyor. Tabi duvara yakın olduğu için kabloları biraz el yordamıyla takmak gerekiyor, ancak Tv'nin duvardan indirilmesine hiç gerek kalmıyor. Gerçi ben herşeyi en baştan tasarladığım için, Tv'yi duvara asmadan önce tüm kabloları hazırlamıştım.

Genel olarak bir ricam var, lütfen firmalar ile yaşanan sorunları ve durumları mümkün olduğunda dile getirmeyelim ve konunun odağını korumaya çalışalım. Anlayışınız için teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• MEnteşe44 adlı arkadaşım tvnizi alabildiniz mi? Ben de aynı modelde Tv (Samsung40b651) almak istiyorum İstanbul Bilişim'den ama ellerinde kalmadığını söylediler. Ne zaman gelir? dedim onu da bilemeyiz dediler...

Fiyat 2200'e kadar düştü peşinde başka seçenek sunabilecek arkadaş var mı İstanbul Bilişim dışında
  • hocam o flash bellekte bişey yok kullanım klavuzunu içine atmışlar sadece 512 mb bişi film atsan atılmıyor:) silme bezi samsung un tüm teknolojik ekranlı aletlerinden çıkıyor teyzeme laptop aldık ondanda çıktı
    quote:

Orijinalden alıntı: mtatar19

teşekkürler darısı başınıza inşallah.içinden flash bellek çıkması gerekiyordu ama bende çıkmadı.Ama ekranı silmek için bez çıktı.Leke bırakmayan bir bez.Birde uyarı yapmak istiyorum.Tv geldiginde kutunun üzeinde B650series yazıyor.Ama içinden hangi modeli istemişseniz o çıkıyor.İstanbul bilişim kargoya verdiğinde size mesaj yolluyor.Bana ups kargo ile yolladılar.SMS de gelen numara ile televizyonun nerede oldugunuda görebiliyorsunuz.Eger duvara monte edilecekse servis 30 tl ücret alıyor.

Orijinalden alıntı: semihmurat

hocam o flash bellekte bişey yok kullanım klavuzunu içine atmışlar sadece 512 mb bişi film atsan atılmıyor:) silme bezi samsung un tüm teknolojik ekranlı aletlerinden çıkıyor teyzeme laptop aldık ondanda çıktı
    quote:

Orijinalden alıntı: mtatar19

teşekkürler darısı başınıza inşallah.içinden flash bellek çıkması gerekiyordu ama bende çıkmadı.Ama ekranı silmek için bez çıktı.Leke bırakmayan bir bez.Birde uyarı yapmak istiyorum.Tv geldiginde kutunun üzeinde B650series yazıyor.Ama içinden hangi modeli istemişseniz o çıkıyor.İstanbul bilişim kargoya verdiğinde size mesaj yolluyor.Bana ups kargo ile yolladılar.SMS de gelen numara ile televizyonun nerede oldugunuda görebiliyorsunuz.Eger duvara monte edilecekse servis 30 tl ücret alıyor.

Arkadaşlar, tv ile gelen usb bellekteki kullanma klavuzunu açtığım B750 konusunda ilk mesaja eklemiştim. İsteyenler, kendi usblerine kopyalayıp tv den kullanma klavuzu kullanabilirler. Buraya da ekliyorum... Dosyadan, türkçe ve ingilizce dışındaki dilleri sildim, az yer kaplasın diye...

http://r a p i d s h a r e . com/files/242070958/usermanual.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mixenon -- 23 Temmuz 2009; 13:16:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muammerd1
    MEnteşe44 adlı arkadaşım tvnizi alabildiniz mi? Ben de aynı modelde Tv (Samsung40b651) almak istiyorum İstanbul Bilişim'den ama ellerinde kalmadığını söylediler. Ne zaman gelir? dedim onu da bilemeyiz dediler...

Fiyat 2200'e kadar düştü peşinde başka seçenek sunabilecek arkadaş var mı İstanbul Bilişim dışında

Ev Elektroniği Bölüm Kuralları
    http://forum.donanimhaber.com/m_7478369/tm.htm

quote:

I) Doğrudan veya Dolaylı Reklam Yapmak ve Fiyat Belirtmek Yasaktır
    Bölüm içinde doğrudan veya dolaylı olarak reklam sayılabilecek şekilde adres belirtilerek ürün fiyatları hakkında konuşulması, referans verilmesi, yönlendirme yapılması yasaktır. "Ev Elektroniği" bölümü ve alt forumları fiyat araştırması için kullanılmamalıdır. Ayrıca satıcıların bölüm içinde doğrudan ve dolaylı olarak reklam veya satış yapmaları kesinlikle yasaktır ve bu davranış tek başına süreli veya süresiz uzaklaştırma sebebidir.

Piyasadaki cazip fiyatların diğer üyeler ile paylaşılması için forumun Sıcak Fırsatlar bölümü, yine ilgili bölüm kurallarına uyularak kullanılabilir. Satıcılar da foruma reklam vererek firma ve ürün tanıtımı yapabilirler.

• Arkadaşlar, Sd yayın ve 720p farkını aynı ekranda görmek isterseniz....

http://r a p i d s h a r e . com/files/254340506/_HDTV__720p_.PAL.vs.HDTV.wmv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mixenon -- 24 Temmuz 2009; 10:15:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon
    Arkadaşlar, Sd yayın ve 720p farkını aynı ekranda görmek isterseniz....

Açıkcası burada gözüken fark bana biraz gerçekten uzak geldi. 1080p görüntülerin sağdaki gibi olduğu yerde, 720p'nin soldaki gibi olacağını zannetmiyorum. Daha ayrıntılı denemeler yapmadım ama 720p görüntülerde bu kadar bulanıklaşma olmadığını söyleyebilirim. İmzamda linki bulunan rehberde de bazı resimler var. Orada da 720p ile 1080p arasında neredeyse fark belli olmuyor.

Neyse... Bu haftasonu aynı görüntünün 720p ve 1080p versiyonları ile denemeler yaptıktan sonra daha emin konuşurum.

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon
    Arkadaşlar, Sd yayın ve 720p farkını aynı ekranda görmek isterseniz....

Açıkcası burada gözüken fark bana biraz gerçekten uzak geldi. 1080p görüntülerin sağdaki gibi olduğu yerde, 720p'nin soldaki gibi olacağını zannetmiyorum. Daha ayrıntılı denemeler yapmadım ama 720p görüntülerde bu kadar bulanıklaşma olmadığını söyleyebilirim. İmzamda linki bulunan rehberde de bazı resimler var. Orada da 720p ile 1080p arasında neredeyse fark belli olmuyor.

Neyse... Bu haftasonu aynı görüntünün 720p ve 1080p versiyonları ile denemeler yaptıktan sonra daha emin konuşurum.

@signore, bu zaten 720p-1080p farkı değil, sd yayınla 720p farkı, yani 720*576 ile 1280*720 farkı...
    Aslı şu;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mixenon -- 23 Temmuz 2009; 13:57:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: locke78

PS3 kulllanan arkadaşlar input lag sorunu bunda da var mı yakın zamanda ps3 almayı düşünüyorum

Oyun Modunda sorun yok

MEnteşe44 adlı arkadaşım tvnizi alabildiniz mi? Ben de aynı modelde Tv (Samsung40b651) almak istiyorum İstanbul Bilişim'den ama ellerinde kalmadığını söylediler. Ne zaman gelir? dedim onu da bilemeyiz dediler...

Selam size özelden mesaj atmak istedim ama şu uyarı geliyor.. İletilemiyen Kişisel mesaj: muammerd1 Kişisel mesaj almak istemiyor veya seçemiyor.
    Ürün gelmedi, kargodada değil.. dün ibye mesaj attım.. donanım haberde böyle böyle yazdım diye.. anında cevap geldi.. belkide forumun avantajı.. Allahtan forum varda adamlar dikkate alıyorlar.. fiyat yada tavsiye ile ilgili bişi yazamam maalesef özelden yazdım ama yukarıdaki uyarı geldi.. Sadece şu an itibarı ile maalesef en iyi fiyat İBde..

quote:

Orijinalden alıntı: icnemo

çok iyi yapmışsın. geç de olsa ben de bir mail attım, dönüş bekliyorum.
    paylaşım konusuna gelince çok iyi olur.. ps3 ve film konusunda özellikle.
    2 tb lik hd film arşivim + zaman zaman oynamayı planladığım 2 aylık ps3 ve oyunlarım var :))
    maksat evde canım sıkılmasn :))
    çok tecrübeli olmasam da bu konularda teknolojiye yakın durmaya çalışıyorum..
    görüşmek üzere.. umarım ürünlerimiz vadettikleri gibi yarın kargoya verilir...

40b651 için en çok merak ettiğim lag -gecikme- problemi. önceki yorumlarda kimi üye var kimi üye yok demişti.. Galiba kişiye göre algı farkıyla ilgili.. Arşiv ve oyun paylaşımı için kontak kurarız.

quote:

Orijinalden alıntı: Forever1907

Oyun Modunda sorun yok

İnşallah , tedirgindim ama biraz rahatladım..

• hocam ben az önce telefonla konuştum, tabi sizin aldığınız benzer mail den bana da geldi bu sabah.
    az önce konuştuğumda ürünümün kargoya verildiğini söylediler. 1 saate kadar da size kargoda olduğuna dair mesaj gelir dediler..
    umarım ürünler en kısa zamanda elimizde olur.

quote:

Orijinalden alıntı: mentese44

quote:

Selam size özelden mesaj atmak istedim ama şu uyarı geliyor.. İletilemiyen Kişisel mesaj: muammerd1 Kişisel mesaj almak istemiyor veya seçemiyor.
    Ürün gelmedi, kargodada değil.. dün ibye mesaj attım.. donanım haberde böyle böyle yazdım diye.. anında cevap geldi.. belkide forumun avantajı.. Allahtan forum varda adamlar dikkate alıyorlar.. fiyat yada tavsiye ile ilgili bişi yazamam maalesef özelden yazdım ama yukarıdaki uyarı geldi.. Sadece şu an itibarı ile maalesef en iyi fiyat İBde..

quote:

Orijinalden alıntı: icnemo

çok iyi yapmışsın. geç de olsa ben de bir mail attım, dönüş bekliyorum.
    paylaşım konusuna gelince çok iyi olur.. ps3 ve film konusunda özellikle.
    2 tb lik hd film arşivim + zaman zaman oynamayı planladığım 2 aylık ps3 ve oyunlarım var :))
    maksat evde canım sıkılmasn :))
    çok tecrübeli olmasam da bu konularda teknolojiye yakın durmaya çalışıyorum..
    görüşmek üzere.. umarım ürünlerimiz vadettikleri gibi yarın kargoya verilir...

40b651 için en çok merak ettiğim lag -gecikme- problemi. önceki yorumlarda kimi üye var kimi üye yok demişti.. Galiba kişiye göre algı farkıyla ilgili.. Arşiv ve oyun paylaşımı için kontak kurarız.

quote:

Orijinalden alıntı: Forever1907

Oyun Modunda sorun yok

İnşallah , tedirgindim ama biraz rahatladım..

• beyler samsungun adaptörünü beklemeyin ben samsungu aradım bu internet tv ve dlna için kablosuz olayında herhangi bir wireless adaptörü işe yarıyormuş

Orijinalden alıntı: trizor

beyler samsungun adaptörünü beklemeyin ben samsungu aradım bu internet tv ve dlna için kablosuz olayında herhangi bir wireless adaptörü işe yarıyormuş

Denediniz mi? Ben airtiesin adaptörü ile denedim olmadı. Samsung wirelessdan başka adaptör ile de olacağını sanmıyorum.Driver meselesi yüzünden.
    http://www.amazon.com/gp/product/B0021LA1BE/ref=ox_ya_oh_product

Arkadaşlar samsung türkiyeden indirdiğim firmware i yüklemiştim (2001) Medya library Memory stickteki hiçbir filmi yada fotoyu görmedi ve 104 Versiyona geri döndüm düzeldi bilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: trizor

beyler samsungun adaptörünü beklemeyin ben samsungu aradım bu internet tv ve dlna için kablosuz olayında herhangi bir wireless adaptörü işe yarıyormuş

hadi bakalim, her zaman TR donatilar konusunda fakir olmustur, urunu getirenler ne gerek var diyerek kucuk extralari icin kullanim klavuzu, tse ugrasmaz 3000-4000$ lik TV icin harcadigi eforu bir de 70$lik parca icin neden harcasin (masrafi ayni)

sanirim size bilgi verenlerin demek istedikleri:
    "hepsi oluyor iciniz rahat olsun"= "git sen biraz ugras sonra sinir harbi yasayalim seninle musait oldugunda"
    " gold dan aldigi adaptor olmus bizim bir musterinin" = " bu siralar gold cok is yapamiyor, bizim oem partnerimiz biraz da onlar kazansin sen dene dur o adaptor senin bu adaptor benim, ben olsam TVyi gotururum gold'a :) "

samsung TV ye samsung olmayan bir wifi usb adaptor tanitin bu ortamda kahraman olursunuz. cunku 10$ lik bir adaptor ihtiyacina 70$ vermek gerekiyor su an .
    Tatil donusu samsung adaptoru PCye takip chipsetini felan biraz kurcalamayi dusunuyorum, belki birsey cikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasisngn -- 24 Temmuz 2009; 5:22:27 >

• _____________________________

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.