Şimdi Ara

Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu # (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
31
Favori
770.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • arkadaşlar PC bağlantısını ben DVI-HDMI kablo ile HDMI 3 ten yapıyorum. hertürlü çözünürlüğü denedim. hiçbirinde fare hareketlerinde ya da oyunlarda yavaşlık gecikme vs. farketmedim. bu şekilde bağlantı yapınca TV PC bağlantısı olarak görüyor ve game mod falan kapalı oluyor. TV kendini monitöre çeviriyor :) diğer HDMI girişlerine de taktım. hepsi PC bağlantısı olarak gördü ve bir farkları yok.

evimdeki diğer samsung 226bw monitörümde nasıl akıcılık varsa, bu şekilde de aynısı oluyor. PC bağlarken HDMI-HDMI yapmaktansa DVI-HDMI yapmanızı tavsiye ederim. 1920x1080 60hz gayet güzel görüntü alıyorum. prototyp oynuyorum. 46" de game mod falan kapalı. sorunsuz ve müthiş.

Orjinalden alıntı: azra3434

Herkese günaydın %60 -%70 sd yayın izleyeceğim diyince çok kişi plazma al diyor, sd yayınları samsung 6 serisi gerçekten kötü mü gösteriyor acaba ?

Sd yayın izleyeceksen ilk önce plazma düşünmelisin, ama b650 serisi bana göre sd de başarılı, tabi sonuçta lcd...

Orjinalden alıntı: sypho

kusura bakma biraz geç oldu, müsait değildim fotoğraf çekmek için
    servis menüsüne standby'da iken INFO + MENU + MUTE + POWER ile girilir
    aşağıdaki ekran çıkıyor, orada en alt satırda date of purchase bilgisi var (ben burada eğer emin değilseniz ayarları kurcalamadan çıkın derim)
    Power ile TV kapanıyor ve değişiklikler kaydediliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: dartanyan5

quote:

Orjinalden alıntı: sypho

ne kadar saat kullanıldığı değil ama tv'nin ilk kurulum tarihi yazıyor (factory reset ile sıfırlanıyorsa bir anlamı olmaz ama)
    eğer bulamazsan akşam evde fotoğrafını çekip gönderirim gizli menüdeki yerini

quote:

Arkadaslar lcd ne kadar saat kullanıldığını nasıl anlarım nerede yazıyor bu saat ben o gizli menuye girdim fakat hiç bir şey anlamadım yardımcı olabilecekmisiniz.

dostum zahmet olmaz ise bi fotğraf çekmeni rica edceyim.

Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu #

Dostum ben oraya baktım ama bende tarih yazmıyor ( -/-/- ) bir sey var yani kısacası tarih yok enteresan neyse

• Arkadaşlar ben mkv uzantılı filmler indirdim fakat alt yazıları çıkmıyor alt yazı dosyası filmin adı ile aynı. Pc de çalıstırıyorum normal çalısıyor ama lcd de usb den takınca görüyor alt yazı çıkmıyor bazılarında ise sesi desteklemediğini yazıyor bunun sebebi nedir?

Bana yardımcı olabiklirmisiniz.

Herkese günaydın %60 -%70 sd yayın izleyeceğim diyince çok kişi plazma al diyor, sd yayınları samsung 6 serisi gerçekten kötü mü gösteriyor acaba ?

ben açıkçası memnunum iyiki samsung 650 serisi ni aldım diyom. yakından bakınca bulutlanma ve pixeleşme oluyor SD yayında ama 3-4 m arkadan bakınca fd oluyor vala :D

Orjinalden alıntı: 14lû

ayrıca dün akşam bir arkadaşımdan şöyle bişey duydum.onlarda eniştelerine 65* serisinden almışlar.ve ilk günü tv yi baya bi izlemişler.tv ısındıkça kasada ince ince çatlamalar olmuş.ekranda hiçbirşey yok sadece çerçevesinde diyeyim.ben tv yi kutuladım buna bakamıyorum.sizlerde böyle bir problem var mı dikkatinizi çektimi?ona göre zaman kaybetmeden buna bir önlem alalım.

Ben lcd dun sabah 07 de bi açtım gece 23 kapadım ses falan duymadım.

Arkadaşlar ben mkv uzantılı filmler indirdim fakat alt yazıları çıkmıyor alt yazı dosyası filmin adı ile aynı. Pc de çalıstırıyorum normal çalısıyor ama lcd de usb den takınca görüyor alt yazı çıkmıyor bazılarında ise sesi desteklemediğini yazıyor bunun sebebi nedir?

sanırım srt uzantılı alt yazıları okumuyor, onları sub'a çevirmelisin bide dts li sesleri okumuyor onlarıda ac3 çevirmelisin

Orjinalden alıntı: locke78

quote:

Arkadaşlar ben mkv uzantılı filmler indirdim fakat alt yazıları çıkmıyor alt yazı dosyası filmin adı ile aynı. Pc de çalıstırıyorum normal çalısıyor ama lcd de usb den takınca görüyor alt yazı çıkmıyor bazılarında ise sesi desteklemediğini yazıyor bunun sebebi nedir?

sanırım srt uzantılı alt yazıları okumuyor, onları sub'a çevirmelisin bide dts li sesleri okumuyor onlarıda ac3 çevirmelisin

Çevirmek için özel bir program var mı veya sizin kullanduığınız program hangisi
  • Arkadaşlar sd yayın için plazma diyorsunuz ama plazmalarda aynı tüplüler gibi yansıma yapıyor.gerçi kullanmadım ama standlarda o dikkatimi çekti.lcd ye göre çok çok fazla yansıma yapıyor.bide ola ki aklımız esti bi ps3 veya xbox gibi birşey alalım desek plazmadan ötürü almaktan vazgeçeceğiz veya ekstradan bide lcd almak durumunda kalacağız.bence az izlemiş olmama rağmen 65* serilerinin sd yayınlarıda kayda değer çok iyi.al elinin altında dursun 1-2 sene sonra ne amaçla kullanacağını bilemezsin.ileriye yatırım yapın yani

PSN --> sanma14luyarasi <--
  • quote:

quote:

quote:

vala programın adını şimdi hatırlamıyorum ama eve gidince bakıp yazarım

• quote:

quote:

quote:

quote:

vala programın adını şimdi hatırlamıyorum ama eve gidince bakıp yazarım

tamam teşekür ederim

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Dthbrn

Gecen günlerde hiremco x3 receiver kullananipta kanal degıştırırken cıt-pıt ses gelmesının kaynagını buldum arkadaşlar.Aynı sorun bendede vardı.Tvnızın ses menusundekı harıcı yada tv hoparlor kısmında harıcı hoparlöru secersenız ses kayboluyor ancak tv hoparloru secılı ıse o ses tekrar gelmeye devam edıyo.Bızzat kendım denedım sorunun kaynagını bu durum gösteriyor

hımmm güzel bende de aynı ses var deli olcam çat çut deneyelim bakalım ama harici dersek tv ye harici bir hoparlör takmamız gerekmiyormu ozaman tv hoparlötünden gelen sesi kesiyor diye aklımda kalmış

Benım evde z-5500 var önceleri tv hoparlöru secılı bırakıyordum.Cunku tv acılıp kapanınca melodı sesi veriyordu buda hoşuma gıdıyordu baktım receiverdan gelen ses bunla alakalı olunca tv hoparloru olayını kapatmak zorunda kaldım ama su an ses kesildi...

Bu arada eve gıdıp denersen ve sonucunuda yazarsan sevinirim...

• quote:

Daha önce vermiştim; bu ayarlarda "backlight ı 6" "sharpness ı 15-20" "film mode auto 2" yapınca bence ideal oluyor, biraz canlılık isteyenler "dinamik kontrastı off yerine düşük", "siyah isteyenlerde black tone u off yerine düşük" yapabilir
    Tavsiye ederim ayar isteyenlere. Herkese selamlar ve iyi seyirler.

• cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim arkadaşlar, tercihim LCD'den yana olacak, nedense plazma diyince aklıma eski teknoloji gibi bişey geliyor :) yukarıda verilen ayarları 32B653 için kullanabilirmiyim acaba ?

cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim arkadaşlar, tercihim LCD'den yana olacak, nedense plazma diyince aklıma eski teknoloji gibi bişey geliyor :) yukarıda verilen ayarları 32B653 için kullanabilirmiyim acaba ?

Evet kullanabilirsiniz
  • locke78 usta cevabın için teşekkür ederim yalnız plazma almadım..daha doğrusu düşündüm almayı ama hiç araştırmadım bunca ay boyunca plazma modellerini.araştırmadığım bişeyide almak istemedim..40 b653 aldım bursa carrefour samsung bayisinden..bağlatma işini 1 temmuza istedim.artık sd yayın için şu hiremco x3 uydu alıcısı alıp hdmi den bağlamayı düşünüyorum..sonuçta tüplüden sonra bu lcd nin sd yayınları tatmin edecektir. ps3 yada xbox3 türü bişeylerde almayı düşünüyorum ilerde.o yüzden lcd de karar kıldım..tekrar teşekkürler.tv gelince yorum ve sorularla burda olucam.

Orjinalden alıntı: torrentialrun

arkadaşlar PC bağlantısını ben DVI-HDMI kablo ile HDMI 3 ten yapıyorum. hertürlü çözünürlüğü denedim. hiçbirinde fare hareketlerinde ya da oyunlarda yavaşlık gecikme vs. farketmedim. bu şekilde bağlantı yapınca TV PC bağlantısı olarak görüyor ve game mod falan kapalı oluyor. TV kendini monitöre çeviriyor :) diğer HDMI girişlerine de taktım. hepsi PC bağlantısı olarak gördü ve bir farkları yok.

evimdeki diğer samsung 226bw monitörümde nasıl akıcılık varsa, bu şekilde de aynısı oluyor. PC bağlarken HDMI-HDMI yapmaktansa DVI-HDMI yapmanızı tavsiye ederim. 1920x1080 60hz gayet güzel görüntü alıyorum. prototyp oynuyorum. 46" de game mod falan kapalı. sorunsuz ve müthiş.

Pc olarak gördüğünde bi problem yok zaten bendede öle. Yalnız hdmi3 de pc olarak görüyor bendekinde diğer hdmi çıkışlarında fark yok normal giriş oluyor pc modunu aktif edemiyosun ve o zamanda fare yavaşlaması gibi bi sorun çıkıyo onuda game moda alınca düzeltiyosun.. Hemen hemen her türlü kabloyu ve dönüştürücüyü denedim fark göremedim valla 21pin,24pin vs.. Birtek Dvi çıkışının tam pinli olan kablosunu veya dönüştürücüsünü denemedim onada dual link kablo diyolar..

• quote:

Orjinalden alıntı: ayhan_ayaz
    artık sd yayın için şu hiremco x3 uydu alıcısı alıp hdmi den bağlamayı düşünüyorum..sonuçta tüplüden sonra bu lcd nin sd yayınları tatmin edecektir. ps3 yada xbox3 türü bişeylerde almayı düşünüyorum ilerde.o yüzden lcd de karar kıldım..tekrar teşekkürler.tv gelince yorum ve sorularla burda olucam.

İki konuya değinmem gerekiyor.

Öncelikle SD bir uydu alıcının HDMI çıkışını kullanmak demek, SD yayını 720p'ye veya 1080p'ye uydu alıcının upscale (yukarı ölçeklendirme) yapması demektir. Eğer bir SD uydu alıcıyı Tv'nize scart ile bağlarsanız, bu upscale işlemini Tv yapacaktır. Hiremco X3 denemedim ama, genel olarak ben Tv'nin (özellikle kaliteli bir Tv ise) upscale yapmasını tercih ederim. Özetle, HDMI kablo tek başına bir kalite göstergesi değildir. Sizin için söylemiyorum ama, bu konuda genel bir yanılgı var. Sanki HDMI bağlantı yapıldığında görüntü otomatik olarak yüksek kaliteli olacak gibi düşünülüyor.

"sonuçta tüplüden sonra bu lcd nin sd yayınları tatmin edecektir"
    demişsiniz. Eğer tüplü Tv ile kıyaslama yapacaksanız, malesef SD görüntülerde memnun kalacağınızı hiç sanmıyorum.

Daha önce okumadıysanız, imzamda linki bulunan rehberi müsait bir vaktinizde baştan sona okumanızı öneririm. Böylece yanlış beklentilere sahip olmazsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Orjinalden alıntı: ayhan_ayaz
    artık sd yayın için şu hiremco x3 uydu alıcısı alıp hdmi den bağlamayı düşünüyorum..sonuçta tüplüden sonra bu lcd nin sd yayınları tatmin edecektir. ps3 yada xbox3 türü bişeylerde almayı düşünüyorum ilerde.o yüzden lcd de karar kıldım..tekrar teşekkürler.tv gelince yorum ve sorularla burda olucam.

İki konuya değinmem gerekiyor.

Öncelikle SD bir uydu alıcının HDMI çıkışını kullanmak demek, SD yayını 720p'ye veya 1080p'ye uydu alıcının upscale (yukarı ölçeklendirme) yapması demektir. Eğer bir SD uydu alıcıyı Tv'nize scart ile bağlarsanız, bu upscale işlemini Tv yapacaktır. Hiremco X3 denemedim ama, genel olarak ben Tv'nin (özellikle kaliteli bir Tv ise) upscale yapmasını tercih ederim. Özetle, HDMI kablo tek başına bir kalite göstergesi değildir. Sizin için söylemiyorum ama, bu konuda genel bir yanılgı var. Sanki HDMI bağlantı yapıldığında görüntü otomatik olarak yüksek kaliteli olacak gibi düşünülüyor.

"sonuçta tüplüden sonra bu lcd nin sd yayınları tatmin edecektir"
    demişsiniz. Eğer tüplü Tv ile kıyaslama yapacaksanız, malesef SD görüntülerde memnun kalacağınızı hiç sanmıyorum.

Daha önce okumadıysanız, imzamda linki bulunan rehberi müsait bir vaktinizde baştan sona okumanızı öneririm. Böylece yanlış beklentilere sahip olmazsınız.

Hiremco X3'te 576i ve 576p seçenekleri var. TV'ye 576p verince görüntüde titreme filan oluyor. 576i ile kullanıyorum. Uydu alıcıda HDMI çıkışı olması, SD yayını 1080p upscale yapıyor anlamına gelmiyor sanırım. Belki HD uydu alıcılarında olabilir ama Hiremco X3'te olacağını sanmam.
    Scart kablodan aktarılan görüntü zaten TV'ye kalitesi düşük olarak gidiyor. HDMI ile aktarılanda ise kalite kaybı olmadan gidiyor.
    Daha önce altın uçlu scart ile D-smart kullanıyordum, Hiremco X3 çok daha iyi görüntü veriyor.

• selamlar. ben tv mi teşhirden aldım. samsung yetkili servisi çağırmadan kurulum yaptım. acaba bir sorunla karşılaşırmayım garanti hususunda saygılar.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.