Şimdi Ara

Şaka mı bu? ( Gtx 1650 vs Rx 570)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
13.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rx 570 Gtx 1650'den daha güçlü ama daha pahalıya satılan kart Gtx 1650, şaka gibi. An itibariyle en düşük Gtx 1650 fiyatı 1225 tl, en düşük Rx 570 fiyatı ise 911 tl.

Şaka mı bu? ( Gtx 1650 vs Rx 570)
    https://www.techspot.com/review/1835-nvidia-geforce-gtx-1650/

teknofiyat.com
    gtx 1650 - TeknoFiyat
    http://teknofiyat.com/?search=gtx+1650

teknofiyat.com
    rx 570 - TeknoFiyat
    http://teknofiyat.com/?search=rx+570

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 5 Mayıs 2019; 13:20:53 >

• siz hiç merak etmeyin amd geriye dönük destek konusunda çok başarılı 2020 de adrenalin 2020 sürücüsünü çıkarır o dönemki çıkan nvdia kartlar gene rakabet halinde olur

düsünsenize yıl 2017 ve elinizde 1000 tl var ve gidip ilk çıktıgı gün rx580 8gb alıyorsun ve suanda bile hala çogu kartı solluyor amd uzun vadede verdi parayı sonuna kadar çıkarıyor
  • Tipik Nvidia soygunu ne bekliyordunuz ki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: naak98

Tipik Nvidia soygunu ne bekliyordunuz ki ?
    Rx 570'den daha ucuz olmasını bekliyordum ama yapacak bir şey yok.
  • naak98 kullanıcısına yanıt
    ya amd driver moruq. ses çıkarıyo moruq
  • gtx1650 daha tam potansiyeli çıkmamış kart 2 ay sonra geçer rx570 i 500 serisi eskiden pahalıydı amd satmadığı için fiyat düşürdü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soyle bir şey fark ettim ben ekran kartlarında ne kadar dogru emın degılım bende 4gb 512 bit ekran kartı eski r290x var ama veri yolları arkadasımın yenı nesıl ekran kartına göre düşük ben surekli cs go da net goruntu alırken onda goruntu ilerledikce netlesiyor ve fps onda daha cok onun ekran kartıda 3gb 192 bit acaba suan da ekran kartı cıpsetlerın de sınıra yaklasmıs olup sadece yazılımla mı bızı kandırıyorlar.
  • Aynen büyük saçmalık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    R9 380 HALA ALINIR MI ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • siz hiç merak etmeyin amd geriye dönük destek konusunda çok başarılı 2020 de adrenalin 2020 sürücüsünü çıkarır o dönemki çıkan nvdia kartlar gene rakabet halinde olur

düsünsenize yıl 2017 ve elinizde 1000 tl var ve gidip ilk çıktıgı gün rx580 8gb alıyorsun ve suanda bile hala çogu kartı solluyor amd uzun vadede verdi parayı sonuna kadar çıkarıyor
  • >amd çok ısınii
    >kullandınmı ?
    >yok ama öle diyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElcaseJaws

Soyle bir şey fark ettim ben ekran kartlarında ne kadar dogru emın degılım bende 4gb 512 bit ekran kartı eski r290x var ama veri yolları arkadasımın yenı nesıl ekran kartına göre düşük ben surekli cs go da net goruntu alırken onda goruntu ilerledikce netlesiyor ve fps onda daha cok onun ekran kartıda 3gb 192 bit acaba suan da ekran kartı cıpsetlerın de sınıra yaklasmıs olup sadece yazılımla mı bızı kandırıyorlar.
    hocam 10 yıl önce de vardı 512 bit ekran kartları, şuan 64 bitlik 1030'la kafa kafaya falan performans verirler güncel oyunlarda.
    kart üreticileri doku paketlerini okumak için yeni teknolojiler geliştiriyor ve o kart %50 daha az veri yolu kullanarak aynı veriyi aynı hızda işleyebiliyor mesela. bu durumda yeni nesil 256 bit ekran kartı bir eski nesil 384 bit ekran kartına bedel bir veri yoluna sahip oluyor. kandırmaca falan yok yani ortada.

• quote:

Soyle bir şey fark ettim ben ekran kartlarında ne kadar dogru emın degılım bende 4gb 512 bit ekran kartı eski r290x var ama veri yolları arkadasımın yenı nesıl ekran kartına göre düşük ben surekli cs go da net goruntu alırken onda goruntu ilerledikce netlesiyor ve fps onda daha cok onun ekran kartıda 3gb 192 bit acaba suan da ekran kartı cıpsetlerın de sınıra yaklasmıs olup sadece yazılımla mı bızı kandırıyorlar.
    Bellek teknolojisi de gelişiyor GDDR 5X-GDDR 6, transistörler artıyor, yeni bir sürü teknoloji çıkıyor sadece 4 gb 512 bitle olmuyor.
  • quote:

Kaç bit olduğu tek başına veri aktarım hızını göstermez; memory clock da dikkate alınmalı. İkisi de GDDR5(aynı tipte olması önemli) olan kartları veri aktarım hızı açısından karşılaştırmak için, iki kartın da "bit değeri" X "memory clock" değerlerini karşılaştırabilirsiniz . Yanlış hatırlamıyorsam , RX 290'da memory clock 1250 Mhz civarı iken 1060 3gb larda 2000 Mhz civarı.

örnek: Rx290 veri aktarım hızı / 1060 3gb veri aktarım hızı = (512 X 1250) / (192 X 2000) = ~1.6

o halde rx 290, gtx 1060'ın 1.6 katı veriyolu hızına sahiptir diyebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8D107F370

Bu mesaj silindi.
    İyiyi desteklemek ne zamandan berri fanboyluk oldu ha?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rx 570 resmi çıkış fiyatı kaç dolar, mining stok artığı eritmek için zararına sattığı fiyatlara bakma. istediğin kadar bağır sabaha watmmann, siyak ekran,sesli çalışma sorunlarının alayı amd markasında vs vs. 100 kere söylendi 50 serisi fiyat performans oranı kötüydü ıtx ,laptoplar için daha önde bir ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 5 Mayıs 2019; 23:42:34 >
  • aynen abe amd ısınıo yha
    salla salla bunları sen git nvidiaya para baymaya devam et
  • 300 -400 flan veriri nvida alırım. Amd alıp paraml rezil olmam.
  • Benim diğer başlıklarda yazılarımı da görürseniz ne kadar tarafsız yazdığımı anlarsınız.Diyeceğim şu;

Asus Rog Strix 1080ti kullanıyorum. Türkiye'ye geldiği ay aldım. O tarihten beri yaşadığım yegane problem Pc optimizasyonun ne kadar berbat olduğuyla ilgili.

Bizim artık Nvidia ya da Amd tartışmaktan ziyade, Konsoldan portların Pclerde ne kadar sıkıntılı olduğunu konuşmamış gerek.
    Ben oyunların yüzde 30un da sıkıntı yaşadım. 1080ti çıktığı dönem piyasanın kralı iken bile fps droplar yiyordum. Nvidia kendisini kusursuz sanan bir firma. Kesinlikle öyle değil. Ben bugün 1080ti almak zorunda kalıyorsam bu Amd nin maalesef geri kalmasından dolayıdır.Nvidia sektörün İphone u gibi nasılsa satarım mantığıyla döşüyor.

Kısaca ; Hiçbiri babamın oğlu değil. Hangisi mantıklı ve iyi ise onu alırım. Şuan Nvidia iyi seneye Amd olur ona geçeriz. Asıl olay Pc ye düzgün optimizasyonlu oyun çıkarılmasıdır.

• Yalnız rx 570’in indirimsiz hali de 170 euro. Yani yine rx 570 daha cazip oluyor. Ki bu kart 2-3 senelik.

Navi çıkınca gtx 16xx’ler diz çöküp tövbe ister. Nvidia da xxxx Ti’ları önden çıkardığı için Ti’ın Ti’ını çıkarır artık. Gerçi sene sonu rtx 3000 serisi çıkarsa hiç şaşırmam.

• Başka mesaja da aynı şeyi yazmıştım. 2 yıl önce pc toplarken yeni çıkan 1050 ti modeli 750-850 lira, rx 570 ler ise 950-1000 lira civarındaydı. Ben de o dönem Vatan indiriminden 650 liraya Asus 1050 ti almıştım. Daha az fps veriyordu ancak ek güç bağlantısı gerekmiyordu. Sonradan rx ler 2000 liraya çıkınca da pişman olmuştum. Niye 250 lira fazladan vermedim diye

Kısaca rx 570 lerin daha ucuz olması Minning ten elde kalanların satılması ve daha az talep edilmesi içindir yoksa Amd bizi çok sevdiğinden değil
    Bakalım yeni çıkacak Rx 570'in Navi modeli 1000 lira civarında olacak mı? İşşallah olur ben de bu modele geçerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenan9593 -- 6 Mayıs 2019; 3:12:56 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.