Binbaşı
07 Kasım 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 90 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Silinebilir...
.
SONUÇ İLK MESAJIN EN ALTINA EKLENMİŞTİR!

Arkadaşlar konunun burayla alakası olmadığını biliyorum. Bilgilendirme amaçlı buraya açarsam iyi olacağını düşündüm.

AMD 29 Nisan 2019 - 29 Haziran 2019 tarihleri arasındaki alımlarda geçerli olmak üzere bazı işlemci ve ekran kartlarına Tom Clancy's The Division 2 Gold Edition ve World War Z hediye veriyor.

Bizdehesaplı adlı siteden Ryzen 5 2600 işlemci, Yukko adlı siteden ise Sapphire RX570 Nitro+ 4GB OC ekran kartı satın aldım. Satın alma sonrası ürünlerim geldiğinde bilgisayarımı topladım ve bunları aldığım sitelerden oyun kodlarımı istedim. İki sitede oyun kodlarını mailime yolladı.

Bizdehesaplı' nın koduna sadece Tom Clancy's The Division 2 verdi. Word War Z yalan oldu anlayacağınız. Belki bu AMD nin işidir bilemiyorum.
Yukko sitesinin verdiği kod ise AMD nin sitesinde geçersiz çıktı.
İşin tuhaf yanı, Bizdehesaplı adlı siteden aldığım işlemcinin sayfasında oyun hediyesinden bahsedilmiyordu bile. Buna rağmen kod ile bir oyun aldım.
Yukko' nun ekran kartı sayfasında ise oyun hediyeleri ile ilgili bilgi yazıyor ama verdikleri kod geçersiz çıktı.

Yukko adlı siteye konu ile alakalı mesaj ve mail attım ama bayram tatili olduğu için uzun sürebilir.

GÜNCELLEME: Bizdehesaplı.com un işlemciye verdiği kodla aldığım oyun resimde. Normalde 1 kod ile 2 kredi veriliyormuş ve 2 oyun alınabiliyormuş. Benim kod neden 1 kredi ve 1 oyun anlamış değilim.

Bu resimde ise Yukko' dan aldığım ekran kartına verilen kodun hata mesajı var. Bunda büyük ihtimal bir yanlışlık var. Yukko belki yeni kod verir.

GÜNCELLEME 2: Amd ye mail atmıştım yanıt geldi. Bizdehesaplı'nın verdiği kod tek oyunlukmuş.

GÜNCELLEME 3 - (9 Haziran 2019): İki site de maile yanıt verdiler ve 10 Haziran 2019 pazartesi günü konuyla ilgileneceklerini söylediler.

GÜNCELLEME 4: Bizdehesaplı.com önceki kampanyaya ait kod vermiş. Yeni bir kod verdi. Sorunsuz bir şekilde oyunlarımı teslim aldım. Yukko.com ise yeni kod vereceğini söyledi...

SON GÜNCELLEME: Yukko.com ve bizdehesaplı.com dan ayrı ayrı aldığım Ryzen 5 2600 işlemci ve Sapphire Nitro+ RX570 ekran kartlarının oyun kodlarını bu gün itibari ile sorunsuz olarak teslim aldım. Bu iki siteden de oyun kodlarınızı alabiliyorsunuz bilginize!
Yaklaşık 10-15 gündür araştırıyordum. Sonunda indirimleri denk getirdim ve bütçeme göre bir sistem topladım.
Az önce hepsinin siparişini verdim. İnşallah eksik, yanlış bir şey yoktur.

Sizce nasıl olmuş arkadaşlar ?
Yanlışım varsa düzeltin lütfen...

Sistem toplamda 3866₺ ye geldi.

GIGABYTE B450M-S2H = 462₺ (bizdehsapli.com)
AMD RYZEN 5 2600 3.9GHz 65W Wraith FAN AM4+ = 983₺ (bizdehsapli.com)
CORSAIR Vengeance 8GB DDR4 3000Mhz CL16 Ram = 297₺ (bizdehsapli.com)
Sapphire RX 570 Nitro+ OC 4GB GDDR5 256Bit DX12 = 984₺ (yukko.com)
WD GREEN 250GB M.2 SSD (Elimde mevcut)
Power Boost JBST-VKG1008S USB 3.0 Pencereli Gaming Kasa = 240₺ (incehesap.com)
FSP FSP700-60AHBC 700W 85+ PSU = 350₺ (amazon.com.tr)
LG 21,5 22MK400H-B LED Monitör 1ms = 550₺ (n11)
Beyler sizce sistem nasıl olmuş ?

Sistemde tek eksik depolama. Elimde olduğu için eklemedim.

Bütün bileşenler aklımda oturdu ama dönüp dolaşıp bu kasaya geri dönüyorum.
Yanında özellikle belirtilmiş 80+ yazısı olmasa işim olmazdı ama 80+ yazması aklımı çeliyor.
4x120cm kumandalı RGB fan ile geliyor olması aklımı çelen diğer bir nokta.
Youtube da bir kaç kasa toplama videosunda gördüm ve gerçekten çok güzel görünüyor.

Sadece PSU aklıma takılıyor. Sizce bu kasa alınır mı ?
https://www.incehesap.com/frisby-venom-fc-9270g-650w-fiyati-42123/?ref=akakce&v=1.38

Beyler selam. Notebook kullanıyorum ve malum U serisi işlemcim Pubg Mobile da çok fena fps drop yapıyor. Sırf bu oyunu oynayabilmek adına masaüstü sisteme geçiş yapmak için aşağıdaki gibi sistem topladım. Size bir kaç sorum olacak. Bu işlemciyi kullanan veya bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

1- Sizce bu sistemle Pubg Mobile (Emülatör) oyununu fps dropsuz akıcı oynayabilir miyim ?
2- Sistemde eksik veya uyumsuz gördüğünüz parça var mı ?
3- Bütün bunları aldığımda kullanılabilir hale gelmesi için başka aparat/aksesuar almam gerekiyor mu ?

Not: Elimde 250gb m.2 ssd ve Rival 110 farem var.

Cooler Master MasterBox Lite 5 500W 80 Plus USB 3.0 Pencereli MidTower Kasa = 657,02 TL
MSI A320M PRO-M2 V2 AMD A320 Soket AM4 DDR4 3200MHz (OC) VGA DVI HDMI Anakart = 442,63 TL
AMD Ryzen 3 2200G Soket AM4 3.5GHz 6MB Önbellek 65W 4 Çekirdek Vega 8 GPU İşlemci = 691,79 TL
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah DDR4 3200Mhz CL16 Single Kit Ram = 451,70 TL
Asus AMD RX 570 EXPEDITION OC GAMING 4GB GDDR5 256Bit DX12 Ekran Kartı = 1.238,76 TL
Toshiba 3.5" 500GB P300 7200Rpm Sata 3.0 64MB Ön Bellek Sabit Disk = 258,55 TL
Logitech K270 Kablosuz Türkçe Q Klavye = 143,40 TL

Genel Toplam: 3883.86 TL

EDİT: Ryzen 3 2200G ve Ryzen 3 1300X arasında kaldım.

EDİT:

Sonunda bilgisayarımı değiştirdim ve sonuç muhteşem. Yine notebook aldım ama iyiki almışım. Fps drop yemekten oyun oynayamıyordum. Ayarları da en düşüğe alıyordum mecburen.
Bir daha 'U' serisi işlemcili bilgisayarla hiç işim olmaz!

Eski sistemim:
İ5 8250U 3.20GHz
12GB DDR4
MX150 2GB
250GB SSD

Yeni sistemim:
İ7 7700HQ 2.80GHz
8GB DDR4
GTX 1050
250GB SSD + 1TB HDD 7200RPM

2 saatlik oyunda çok nadir fps drop var. 60 fps den 40 lara drop olunca pek hissedilmiyor.
Ayarlarımın hepsi FullHd ve görüntü çok iyi.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

..............
Arkadaşlar merhaba.

Normal HDD girişli SSD ler için klonlama yaptıktan sonra HDD çıkarıp SSD ile devam etme olayını daha önce yaptım, biliyorum. Fakat M2 SSD Win 10 klonlama olayını bilmiyorum. Yardıma ihtiyacım var.

Notebook bilgisayarımda 1 TB HDD haricinde M2 SSD takabileceğim bir yuva mevcut. Bu yuva için 240GB M2 SSD aldım ve Win 10 u SSD ye kopyalayıp SSD yi (C:) yapmak istiyorum.

Klonlama konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum ama hali hazırda 1 TB HDD de olan Win 10 u klonladıktan sonra M2 SSD yi nasıl Win 10 (C:) yapacağımı bilmiyorum.

Klonlama yaptıktan sonra cihazdan 1TB HDD yi çıkarmam mı gerekiyor ? (Çünkü ikisinde de aynı Win 10 olacak)
Yoksa HDD yi çıkarmadan M2 SSD ye klonladığım Win 10 u direk (C:) olarak kullanma şansım var mı ?
Varsa nasıl yapacağım ?

ÖZET: Klonlama yaptıktan sonra cihazımın HDD ile değil M2 SSD ile açılmasını istiyorum.

Deneyimli arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
Arkadaşlar herkese yardımcı olabileceğini düşündüğüm THH sürecimi buradan sizlerle paylaşmak istiyorum.
Eğer 2. el ürününüzde THH yoluna gidecekseniz, okumanız sizin için faydalı olacaktır.
İlçe THH ne yaptığım, lehime sonuçlanan ve hiç bir sıkıntı yaşamadan bitirdiğim başvuru sürecim aşağıda yazdığım gibi ilerledi.

Yaşadığım sorun: 2 aylıkken 2. el olarak Acer marka bir notebook satın aldım. 3 ay kullanımımdan sonra HDD arızası ile servise yolladım. (Sms İnfocomm) 12 gün sonra tamir edip yolladılar. Tabi ben yine oyunlarımı, dosyalarımı yükledim ve kullanmaya başladım. Aradan 1 ay kadar daha zaman geçti ve bazı oyunlarda donma sorunu başladı. Isınma ile alakalı sandım ama donacak derecede ısınan bir cihaz değil. Sonra HDD test ettim ve bad sector olayı olduğunu gördüm. Tekrar servise yolladım. Bu sefer 19 gün sonra tamirden geldi. Daha gelir gelmez hemen HDD test ettim bir de ne göreyim ? HDD de yine bad sector var. Hiç bir şey yüklemedim ve o sinirle hemen THH ye gidip bilgi istedim. Verdikleri bilgi;

ÖNEMLİ:

Tekrar servise yollamamın gereksiz olduğunu ve bunun benim insiyatifimde olduğunu söylediler. (Cihazımda ayrıca SSD disk olduğu için ben yollamadım. Sadece HDD olsaydı kullanamayacağım için yollardım.)

Servisin veya aldığınız yerin, değişim/iade talep edebilmeniz için 'ilk bir ay içinde arızalanırsa, 1 sene içinde aynı arızadan 3 defa verirse, 1 sene içinde farklı arızadan 4 defa olursa' diye vazgeçirmeye çalışmalarına aldırış etmeyin. Bu işin 1 ayının, 6 ayının, 1 senesinin olmadığı ve sadece bir kez arıza yapması halinde bile başvurumun kabul olabileceğini söylediler. Tabi benim cihazda 3 defa arıza olduğu için 90% lehime sonuçlanacağı sinyalini de aldım.

Cihaz 2. el olduğu için fatura sahibinden kimlik fotokopili bir yazı almam gerektiğini söylediler. Aksi taktirde sonuçlandığında fatura sahibi değişim/iade yapabilir.
Fatura sahibi arkadaşı zor da olsa ikna ettim. Hazırladığım sözleşmeye imzasını, arka sayfasına da kimlik fotokopisini ve yine imzasını aldım. Bu sözleşme sayesinde evinize gelecek kararda fatura sahibinin yanı sıra sizin isminizde olacak. (Tabi her THH aynı mı bilmiyorum. Bana gelen kararda söylediğim gibi)

Sözleşme şöyle;

quote:

Adıma faturası düzenlenmiş ....... marka .....model ve seri numaralı ürünü .......tarihinde satın alıp ...... tarihinde ......T.C numaralı, ....... isimli arkadaşa bedelini alıp teslim ettim. Buna göre faturadaki ürünü servise yollama yetkisi, tüketici hakem heyetine başvurma yetkisi, değişim olacaksa yeni cihazı alma yetkisi, iade olacaksa ücreti alma yetkisi, iade banka ile olacaksa IBAN verme yetkisi tamamen bedelini alıp teslim ettiğim kişiye aittir.

Tabi bunu kendinize göre detaylandırabilirsiniz...

Sonra gerekli belgelere sözleşmeyi de ekleyip 19 Şubat 2018 tarihinde başvurumu başlattım. (Dilekçede markayı değil, satın aldığınız yeri şikayet edeceksiniz.)
Size 1 ay içinde karar belgesi gelecek deselerde, bu çok daha uzun sürebiliyor. Belki daha erken gelenler olmuştur ama siz yine de 2-3 ay diye kurun kendinizi.

THH sürecinin tarihleri ve internet sitesinden aldığım süreç tarihlerinin resmi;

Başvuru tarihim 19 ŞUBAT 2018

26.02.2018 - Savunması istendi.
16.03.2018 - Savunması geldi.
29.03.2018 - Gündeme alındı.
30.03.2018 - Karara bağlandı.
02.05.2018 - Karar teslim edildi.

2. EL ÜRÜNDE TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ - BİLGİLENDİRME !

Görüldüğü gibi yaklaşık 1,5 ay sonra karara bağlandı ve karara bağlandıktan 1 ay sonra bu gün itibari ile (02 Mayıs 2018) karar elime geçti.
Şimdi buna itiraz ederler, 15 gün itiraz süreleri var, asıl zorlu süreç şimdi başlıyor derken....
Karar daha bu gün sabah geldi ve öğleden sonra da Vatan bilgisayardan mesaj geldi.

2. EL ÜRÜNDE TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ - BİLGİLENDİRME !

Ben baya bir şanslıydım. İnşallah siz de benim kadar şanslı süreç yaşar, hatta inşallah THH ne başvuracak duruma hiç düşmezsiniz...

EDİT (ÖNEMLİ): Maalesef Vatan bilgisayar satıcıdan alınan sözleşme/talimat olayına aldırış etmiyor. Fatura sahibinin mağazaya gelip onların gözü önünde banka dilekçesi vermesini gerekiyor. Fatura sahibi mağazada benim İBAN numarama yatırmalarına dair dilekçe verdi ve 1 hafta sonra fatura tutarı hesabıma yattı
Hakkında
Forum İmzası:

Otomobil
BMW
Mobil cihaz
LG
Mobil cihaz
Samsung
Operatör
Türk Telekom
ISS
TTNET
Oyun Platformu
PC
Takım
Beşiktaş
TV
LG
Ses Sistemi
Logitech
Notebook
Asus
Notebook
Samsung
İşlemci
Intel
Modem
Zyxel
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.235
İkinci El Bölümü Mesajları: 65
Konularının görüntülenme sayısı: 12.761 (Bu ay: 222)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 169 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.