Şimdi Ara

sahibinden de dolandırıldım (7700k ve 1080ti) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
1
Favori
26.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sitedeki uyarılarla birlikte çok daha başarılı olur diye düşündüğüm yöntemler mevcut.
    yıl 2018
    marka modeli önemli değil
    akıllı telefon kullanmış eline ekran kartını işlemciyi alacak kadar donanımdan anlayıp ta

memlekette

gittigidiyor

sanalpazar

n11

sahibinden

gibi sitelerinin hiç birinde üyeliği ve kendi adına banka hesabı olmayan adam varsa çıksın da bizi şaşırtsın.
    tanımadığınız şahsa güven tesis etmesi için
    bu sitelerde sahip olduğu profilleri rica edersiniz
    yok veya vermek yerine ayak oyunları yapan adam dolandırıcıdır
    işlem ve referansla dolu bir prfil linki verdiyse o profilden kendisine mesaj atar içine kriptor bir kelime ekelr ve hemene cevaplanmasını istersiniz.

misal
    >selaahttinde x tan ali x e alım mesadırı-1080ti

>ali x den selahattin x alım mesaıdır-1080ti

amaç 2 kişininde aynı kişi olup olmadığını anlamak.
    buraya kadar sorun ve şahıs geft ile ısrar ediyorsa sitelerdeki adlar ve banka bilgileri uyuşuyor mu ona bakarsınız.

bakın böyle dolandırılmazsınız diye iddiam yoktur
    ama paranızı mutlaka alırsınız.zira şahsı kendi eliyle hukuk düzeninde deşifre etmiş olursunuz.
    bunlarla uğraşmam diyorsanız şekilde görüldüğü üzre aylar veya yıllarınızı 10dk da heba edersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: serserim06

Elden ürün alın kardeşim elden ben hayatta yaşadığım şehir dışından şahıstan ürün almam. Belli başlı firmalardan gözü kapalı al. Ama dolandırıcı kaynıyor ortalık biraz mantık 1080 zaten 2800 altındaysa bak sadece 1080 elden de almam sıkıntı vardır en basitinden..
    Celeron Alıp üstüne 8700k yazısı basıp yine dolandırıcılık yaparsın elden, bu ülkede sıfır hariç ürün alınmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 19 Mayıs 2018; 16:46:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda bir çok yöntem var elbette ancak sitenin ilk 3 güvenlik önerisinin sadece 1 tanesini bile uygulasa bugün parası cebinde olurdu.

Bir şeyin fiyatı gereğinden fazla iyiyse 2 kere düşünmek gerekiyor. Büyük bir site ya da çok başarılı satıcı olmadıkça da görmeden almamak gerekiyor. Referans olayını fazla dikkate almamak da lazım. N11'de çok başarılı bir satıcı şirketin evrak işleriyle uğraşan sıradan bir elamanı bile o hesaba giriş yapıp mesaja cevap verebilir mesela. Umarım bir gün herkes anlayacak bunu. Bu durum başlık sahibi arkadaşın haksız olduğu anlamına da gelmez. O yine masum olsa da her şey göz göre göre olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

bu olayların çoğalmasının asıl sebebi kurun artması değil toplumun din yapısının artarken ahlak yapısının düşmesi ve nesillerin kuşak çatışması yaşamasındandır.

dolandırıcılıktan sabıkası olanların büyük çoğunluğu 20 yaş altı önemli kısmı 18 yaş altıdır.

inanmakta güçlük çekebilirisiniz ama ailecek bunu yapanı da gördüm.

dolandırıcılık yaptığında ulaştığınız ailesi kem küm edip ortamı yumuşatmaya mazeret uydurarak olayı meşru kılmaya çalışıyorsa (tecrübedir) o aile tepeden dolandırıcıdır

üniversite de okuyup dolandırıcılık yapan şahsın babası kız arkadaşıyla bi yemek yemiştir.

gençlerin yüzünü güldürmüşsünüz diyeoğlunu savunuyor öğreniyorum ki babası oğlundan fazla dava dosyasına sahip.

düşünün kü alıdeden bunu görerek büyümüş nesil kafası çalışınca millete neler yapmaz.

Alıntıları Göster
    Din yapısı da artmıyor aslında, ahlak düşüşü ile cehalette sürekli artıyor, bu cehalet inançlı kimselerin kendi dinlerine karşı olan bilgisizliği içinde geçerli. Bir dini inanç, o kişi cahil olduğu müddetçe o kişiyi tam olarak düzgün inanç sahibi yapmıyor çünkü. Bilmeden dinden çıkmak, münafık olmak vs. gibi söylemler boşa değil. Bir düğün gördüm, terörist düğünüydü söyledikleri şarkılardan anlıyorsun. Ezan okunurken ezana saygı diye müziği ve eğlenceyi kesmişlerdi. Dedim ki kendi kendime, bu adamlar katil, kendisi alenen katil değilse eşi dostu akrabası dağda, birilerini öldürmüş ya da öldürenlere destek veren teröristler bunlar. Din der ki 1 masumu öldüren tüm masumları öldürmüş gibidir, gel gör ki bu katiller (ya da katilleri destekleyenler) ezan okunurken müziği kapatıyor.

Bak, ülkedeki bazı kesimin inançlarına olan cehaletine bak şimdi, bu basit bir örnekti sadece. Her şey kalıplar halinde gidiyor: "Allah var, şunu - şunu yaparsan günah yazar, şunu - şunu yaparsan sevap yazar, ezan okunurken eğlenmemek lazım, peygamber var, 5 vakit namaz kılmak lazım, oruç tutulur" bitti bu kadar. İnanıyorlar ama kalıplar çerçevesinde inanıyorlar, inandığı şeyin emirleri, yasakları, inanca uygun davranışlar, inancın gerektirdiği ahlak, bilgili olma gereksinimi, ilim ve daha pek çok şey sanki o dinde yokmuş gibi yaşıyorlar. Bu toplumun bir tam manasıyla bir dini inancı olduğunu söyleyebilir misin?

Kalıplara inanıyorlar aslında sadece, ama aslen iman ettikleri yok. Tabi herkes aynı değildir, ama o aynı olmayan kesim azınlıkta maalesef. Yoksa bu kadar bozulma olmazdı heralde. Dolandırıcıya da sorsan kim bilir belki ben müslümanım der, belki o bile ezan okununca müziği kapatıyordur. Gel gör ki dolandırıcı, günah mı desen müstehak der işin içinden çıkar örneğin. Beyinsiz bir toplum oluştu iyice.

Türkiye'de çok değişen bozulan bir alt yapı ve kültür var son yıllarda. Sürekli suç, sürekli sıkıntı, haberleri açsan sürekli cahilce işlendiği belli olan çok değişik suçlar.

İçten içe çöken, yok olan sonu karanlık bir toplum, bataklığa dönmüş bir ülke.

• amma velakin kullanıcısına yanıt
    dikkat ettiyseniz dolandırılsanız bile yakasına yapışılacak şahsı belirlersiniz diye yazdım.
    asla dolandırılmazsınız demedim.
    bu kansızın yönetimini bilmediğinizi düşünüyorum.
    şahıs tek işlemde 2 3 kişiyi işe katıp hiç alaaksı olmayan şahısların başını yakıyor.
    konu sahibi genç net olarak işlemi anlatmamış olsa da bu kansızın yöntemlerine pek yabancı değilim.
    sizin dediğiniz yolla 40yıl da bi kansız maks 1 2 kişinin canını yakar.
    bu kansız tek günde onlarca kişiden ev parası götürebiliyor..

x kişisi
    y nin site adresini çalar onun adıyla ürün pazarlar
    z kişisini banka dresini verir eft ister
    a kişisi de havaleyi yapar
    x kişisi z ye yanlışlıkla gelen paraya sahiplik yapar ve alır

şimdi suçlu kim..

dip not

tanımadığınız hesaptan gelen para için arayıp başka hesaba transfer isteyene itimat etmeyin

çok zorlarsa aynı hesaba iade adıyla transfer yapın..

sahibinden de dolandırıldım (7700k ve 1080ti)
    şrfli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 19 Mayıs 2018; 19:23:36 >

• yav he he
  • Hayatımda böyle bişey düşünmedim zaten benım yaşadığım zorluklardan dolayı öyle düşünme fırsatım olmadı. Geçen komsu bir abi sırf benım ihtiyacım var diyemi bilmiyorum buzdolabı ve çamaşır makinasını+köşem koltuk daha alalı 5ay olmadı gel sana 1300tlye veriyim senın ihtiyacın var dedi, bakın toplam hepsini 10bin tl civarına aldı abi dedim şuan dedim başka bişey için biriktirdiğim param var onu oraya veremem. İyi dedi sen bilirsin sonra geldik bi anlık salaklığımıza bu olayı yaşadık.
  • Kardeş çok geçmiş olsun!!

Senin dolandırılmanın sebebi bir an önce bu ucuz teklifi herkesden önce değerlendirmeye çalışman!

Kimseye soramıyorsun çünkü başkası atlayabilir diye düşünüyorsun, basiret bağlanması da bu aceleci ruh hali.

Şimdi soyguna uğramışsın, dekontu yazışmayı vs hepsini savcılığa vermen lazım. Eğer karşılıklı bir maddi anlaşmazlık felan olsaydı sen malların tekini alabilmiş olsaydın

Asliye Hukuk'a başvurman lazımdı o da 300- 400 lira bir bedel anlamına geliyor!! Sonra bir dünya dava süreci!!

Bu şahsa adres doğruysa makheme emri gidecek, olmadı gelmezse yakalayıp zorla getirecekler...

Mesela geçtiğimiz yıllarda ben de Kerim Güneş adlı oç tarafından dolandırıldım, benim zararım 500 lira fakat bir dünya mahkeme bilirkişi vs masrafı git gel benzindi yoldu felan derken 2000 küsür gibi bir rakam!

Bu arada makale makale flood yapan selahattin bey'e şunu söylemek istiyorum, yaşınızın da getirdiği fazla özgüven ile haddinizi aşan sertlikte cevaplar yazmışsınız biraz dilinize sahip olmanız lazım.

Adam içten ölmüş bir de siz tekme atıyorsunuz hatta üstüne ego duvarı inşaa edip ben söylerim ben yaparım vs vs... Bunaltmayın insanı lütfen!

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

hiç kimseden lafımı esirgemem.

sen veya başkası yazdıkalrımdan ne anlıyorsa o keyfi bilir.

20 yaşında adamsın biz sizin kafanızı kerpiç evlerde 10 yaşında yaşayıp dersimizi aldık.

sabah akşan ergen fotoları layklayacağınıza günde 5 10 dk nızı forumalrda insanalr ne konuşuyor ne oluyor bitiyora harcayın..

3k dan aşağıya suyu çıkmış ürün bulunmazken sıfır kutulu ürünü mal osla 1300tl ye satmaz.

adam 2k ya ilan açsa evini yıkarlar.

televizyon ve telefonla beyinleriniz öyle bir uyuşmuş ki

arama kutusuna dolandırılma kelimesini yazmak sureti ile bu tarz konuların nereye açılacağını bile bulamamışsın.

adam suriye sınırında sadece ilçe de eden satılık diye ilan açsa anında satılacak fiyata milyonlarca üyeli sitede bedava fiyata ilan açıyor itimat edip adama para yatırıyorsun.

ve şunu tecrübemle söylüyorum.

burda mağdur edilen adam mahallesindeki dolandırıcı esnafa eyvallahlar-reisler-abiler- çekip dürüst olana arkasından demediğini bırakmıyor.

o açıdan öylelerine müstahaktır dedim tekrar da derim

ve yine iddia ediyorum oı ürünü forumdan refli biri biraz daha yüksek fiyata satsa adamı soru ve nazlarla bıktırır ürünü kaçırırsınız.

bunun nedeni kendinizin potansiyel dolandırıcı olduğunu bilmeiz ve dolayısıyla düsüst adamda çelişkiler bulabilirken

dolandırıcıda bulamamanızdır

adamın madem düsüt olduğuna kanaat getirdin uleyn zaten beleş fiyat söyle açsın getini al.

2150tl nin getli maliyeti 2300tl

20 yaşında adamsın çalışmış para biriktirmiş kansızın birine paranı kaptırmışsın.

niyetin sonuca etki etmez ama eleştirilerin şekline etki eder.

sen aksini iddia etsen ve küçücük orandaki istisnai sınıfta yer alsan bile bu adama para kaptıranların çok büyük kısmı cahil buldum deyip alır satarım kafasıyla atlayan adamlardır.

bu iddialarımın kanıtları pm kutumda hala duruyor varsa isteyen şak diye yapıştırıveririm suratına

eleştirilerim serttir ama yanlış diyen varsa beri gelsin..

bunlar sadece sen için değil birilerine para kaptırdıktan sonra soru ve nbazlarıyla bizi bunaltan herkesedir.

neyi hakediyorsanız onu buluyorsunuz.

sen itin çakalı yurdu olmuş bu ülkede

numunelik

sen elbebek gülbebek nezih ailede yetişmişsen çok geçmiş olsun

ailene de saygılaırımı ilet.

buda son sözümdür

illa uzatacaksın.

1000tl lik ilana 800tl de teklif veririm..kibarca yazdığım sürece 500tl teklif veririm.

cevap hakkı da son söz de ürün sahibinindir.

madem mesaj atmışım devamını da paylaşta dişyalog kalitemizi arkadaşlar anlasın.

kısa mantıkla 4000tlde 800tl yapar

o kısa mantığınla 3200tl sadece kart yapar adam 3200tl den mi ilan açmıştı.

hangi akla mantıkla adamın kartı o fiyata satacağını düşünüyorsun.

hala daha fiyatla şunla bunla kendini pohpohlamaya çalışıyorsun.

sen bu kafayla 10.kezde dolandırılırsın..

ayrıca tekrar yazıyorum madem 2.elde ilan açmış ve benden mesaj almışsın ne diye orası dururken buraya konu açıyorsun

senin o para kaptırdığın adama allah rızası peşimi bırak dedirtmiş şahısım dostum kime ne anlatıyorsun..

başka yerde paylaştığımdan duranlardan

ki o şahıs %1000 bu foruma üye ve mesajlarımı da okuduğuna soyadım gibi eminim.

sahibinden de dolandırıldım (7700k ve 1080ti)
    Olurda bir gün sende dolandırılırsan herhangi bir sebeb veya olmadık bir alış veriş yüzünden bu yazdığın yazı aklına gelsin.

Sonra gelip bu arkadaşdan belki özür dilersin insanlar hata yapabilir.

• 1080ti ve üstüne işlemci = 2150TL ?

Nasıl böyle bir şey düşünebiliyorsunuz aklım almıyor...
  • Yazdiklarimdan hoslanmayan uye blocklayip sinirlenmekten kendini kurtarabilir.

Ne ticari nede begenilme kaygisiyla yorum yapmam.

Icimfen ne gecerse hakarete varmadan onu yazarim.

Elestiriyi hakaret olarak gorenler kac paralik adam olduklarina baksinlar..

Komsunu dovulurken evinden cikacak cigeri olmayan adamlarin forumlarda insanlara efendilik adamlik taslamalarina yeterince aliskinim..

• Gecmıs olsun ama bu fıyata bunları alacagını dunen adam dolandırılmayı haketmıstır kusura bakma yanı. İlan ben dolandırıcıyım dıye bagırıyor, bile bile lades demişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 19 Mayıs 2018; 20:2:42 >
  • Arkadaşlar genellikle bu yorumu yanlış bulmuş ama ben ileti sahibine büyük saygı duydum. Haklı eleştiri ve çok gerçekçi konuşmuş. Diğer yorumları okumadım bu arada.
  • "Gericilere hoşgörü göstermek yüce bir terbiye göstergesi değil, bir milletin mutluluğuna, şerefine ve namusuna göz dikenlere hoşgörüdür ki, hiçbir zaman, hiçbir kişi buna izin veremez!" - Mustafa Kemal ATATÜRK

harika ve tamda bu iyi aile çocuklarına yönelik bir imza.güzel tesadüf.

ben konu sahibinin eleştirilerimi %100 hakeden kesimden olduğunu bilsem lafımı ondan da esirgemem zaten.

ama üstüne alınanlar kendince saldırıya geçmişler.

ben onlara"şeref ve namus şövalyeliğine soyunan potansiyel namuslular gözüyle bakıyorum"

şöyle 1 saatte 3 5 forum gezip ilgili konulara bakarsanız zaten bu şahısların dolandırıldım konularıyla doludur ki

o şahısların çok büyük kısmı alaya alınacağından korkarak konu bile açmazlar..

konuyu uzatmak istemem ama art niyetli bile olsan

adamla konuşurken adam düzgünce konuşurken marka modeli söyleyemiyorsa

elini ovuşturur dersin ki uleyn adamın dünyadan haberi yok

herif benden iyi marka modellere hakim.

o adam hiç mi piyasayı bilmiyorda 5k lık ürüne 1.3k ilan açmış..

akıl var mantık var..

o kansız bu saatten sonra 1300 ve 1600 den kolay kolay ilan açmaz.

herif donanım ve yazılımdan yeterince anlıyor..

chagalla tüm mesajlaşmalarımı saklasam gülmekten karnınız ağrır..

• Yazdiklarimdan hoslanmayan uye blocklayip sinirlenmekten kendini kurtarabilir.

Sen ticaret yapıyorsun yarın öbür gün gelip senden bir şey alabilirim. Yaşına başına göre adam gibi yaz flood yapma durduk yere niye adam bloklayalım ergen misin smileyler felan uçuşuyor?

Ne ticari nede begenilme kaygisiyla yorum yapmam.

Ticareti boşver adam olma kaygısıyla yorum yapacaksın zaten İstanbul'un yarısı da senin olabilir ne yapalım?

Icimfen ne gecerse hakarete varmadan onu yazarim.

Hakaret etmiyorsun ama adamı boşa darlıyorsun! Sitem, serzeniş vs vs gereksiz darlıyorsun insanı satır ardına satır roman gibi... bir laf var gölge etme diye!

Elestiriyi hakaret olarak gorenler kac paralik adam olduklarina baksinlar..
    Bunu üstüme alınmadım.

Komsunu dovulurken evinden cikacak cigeri olmayan adamlarin forumlarda insanlara efendilik adamlik taslamalarina yeterince aliskinim..

Bu çok maksadını aşan yine ergen kafası. Forumdaş olarak sana biraz akıl fikir izan telkin etme hakkımız var, biz de adabına göre yazıyoruz. Bu tespidin de nereden çıkıyor? Nasıl bir genelleme?

Ben de sokakta bıçaklı taksici minibüsçü kavgası ayırdım kolum kesildi şimdi övünç tablosu olarak yazıyorum başım göğe mi eriyor? Burada sadece çoluk çocuk yazmıyor.

Böyle ortaya yazıyorsunuz ben de üstüme alınıyorum o zaman siz de isim verip omurgalı olun o halde! He salona da gidiyorum 80kg bench atıyorum, komşularımla da kavgalıyım bu bilgi işinize yarar belki.

• iban dan bankadaki şahsın kimlik bilgisine nasıl ulaşıyoruz ?
  • burası forum sitesi ve yazdığımız kelime başına ücret ödemiyoruz.

hakaret söz konusu olamdıüı sürece 100.ciltlik kitap bile yazarım.

hoşuna gitmeyen okumaz veya direk bloclayıp geçebilir.

sen boş yazı olarak görüyor olabilirsin ama

tavsiyeme uyup bu kansıza bir kiş idahi parasını kaptırmazsa ben üstüme düşeni yerini getirmiş sayarım kendimi.

ilk mesajlarımda yazdığım gibi ergeon ve veya ss li fotoları konuları layklamak yerine şu konuyu baştan aşağı düzgünce okuyan kimse bu kansıza para kaptırmaz.

herşeye boş gözüyle bakıyorsanız mağdura salak aptal deyip kapatalım konuyu kimse de fikrini düşüncesini paylaşmasın.

kimse de konuya denk gelemsin ha bide bu kansıza parasını kaptırsın.

nasıl bi kafa yapısı bu.

bu gün nasıl eleştiriyorsak yarın elden geldiğince yardımcı da oluruz.

forum denen şeyin var olma amacını iyice kavrayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeadlyDazz

iban dan bankadaki şahsın kimlik bilgisine nasıl ulaşıyoruz ?
    yeni çıkacak yasayla tüm bankalar internet veya mobil şubede iban ile işlem yaparken hangi banka olduğunu belirmek zorunda.

keza ufak bi araştırma ile ibanın hangi bankaya ait olup olmadığını öğrenip lisanıyla ilgili bankayı arayıp bilgi alınabilir.

varsayalım şahıs sizin hesabınızın olduğu bankaya ait olmayan bir ibana sahip

misal

siz garanti o akbank ama ismi lazım

akbank sahibi biri iban ile işlem yaptığında iban sahibinin isnmi mutlaka yazar..

edit : 3 hesap nodan denedim bankaların şimdiden iban işleminde banka ismini direk verirken aynı banka ise siminide zaten yıllardır gösterir.

kansıza ait 100lerce konudan biri..
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/yakalandi-dolandiricilik-yahya-kemal-aksoy.435740/

ilk başladığı yıllarca başka isimler kullanıyordu..

artık ismi cismi belli mesele tutup öpecek kurum veya şahıs bulma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 19 Mayıs 2018; 23:5:7 >

• dolandırıcıya lanet size de oh olsun. belki ibret olur dicem de nerde...........................

20 yaşlarına gelip ev geçindiren insanların azınlıkta olduğu güzel ülkemde sosyalim zannedip hayatını facebook ta birilerini likelamak ve birbirinden gereksiz fotoları paylaşmak için yaşıyan siz düşünemeyen, ensesine dahi vurmadan ağzındaki ekmeği kaptıran bizim KÖR, BİLGİSİZ, CAHİL, NİTELİKSİZ ve GEREKSİZ Gençlerimiz ve Sözde geleceğimiz.

Ülke eğer size kaldıysa bizi daha ne kara günler bekliyordur kim bilir !!!!!!!!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de biri dolandırdı,suç duyurusunda bulundum,ibanı,teli,konuşmalar,mesajlar vs vardı.
    Hiçbir şey çıkmadı 6 ay oldu.
    Bendeki meblağ az olmasına rağmen ince eleyip sık dokudum ama olunca da oluyor.
    Ama sahibinden teknoloji ile ilgili alanlar ne yazık ki dolandırılmaya çok müsait.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.