Şimdi Ara

Sabredin benzin de motorin de lpg de düşecek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaten çok açıktı ancak sebebi bulunamıyordu.

Petrol fiyatları İsrail-İran gerilimiyle 2 ayda 25 dolar yükselip 115 dolara çıkarken, G-20'nin yaptırdığı araştırma olayın manipülasyon olduğunu ortaya çıkardı.

Güncelleme:23 Ağustos 2012 11:35

Manipülasyonu yapan ise Ortadoğu'daki gerilimi finanse eden bir grup NeoCon'cu ve Musevi işadamı.

İki ayda yüzde 30 artış ve düşüşle rekor dalgalanmalara sahne olan petrol fiyatlarının bu hareketinin arkasındaki sis perdesi aralanıyor. Benzinin litresinin 4.5 liraya dayanmasına sebep olan bu aşırı hareketliliğin altındaki manipülasyon G-20 liderlerinin de desteğiyle ortaya çıktı. İşin ilginç tarafı petroldeki yolsuzluğun da arkasında İran, Suriye, Kuzey Kore'nin paralarını aklayıp, Meksika'daki uyuşturucu kaçakçılarına yardım eden, El Kaide'ye para aktaran ve Libor faizini manipüle edip tüm dünyayı soyan bir gurup işadamı çıktı. Bunların çoğunluğunu ise Musevi ya da uluslararası Yahudi Lobisi'ne yakın olan, ABD'de NeoCon'cu olarak tanımlanan Cumhuriyetçi kesime yakın kesim oluşturuyor. Bu işadamlarına ait uluslararası şirketler, petrol fiyatlarında aşırı dalgalanma yaparak ülkeleri ve halkları soymakla suçlanıyor. Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonu Örgütü'nün (IOSCO) G-20 liderleri için hazırladığı rapora göre petroldeki manipülasyonun ardında fiyat raporlama ajansları var. IOSCO'ya göre bu ajanslar, şirketlerin kurumsal ve ortaklık yapısını, alım-satım hareketlerini, bağımsızlıklarını ve çıkar çatışması gibi unsurları manipülasyonda başlıca endişe verici unsurlar olarak belirledi.

S&P'NİN PATRONU İŞİN İÇİNDE
    Peki dünyada petrol zengini ve petrol ithal eden ülkelerin kaderini belirleyen bu ajanslar kimlerin elinde? IOSCO'nun raporunda altı çizilen beş firma Platts, Argus Media, Asia Petroleum Price Index (APPI) ve ICIS London Oil Report olarak sıralanıyor. 1888'de kurulan Platts dünyanın en büyük finansal bilgi ve eğitim firmalarından biri olan McGraw-Hill Companies'in bünyesinde yer alıyor. McGraw Hill'in çatısı altında başta S&P olmak üzere birçok sektöre bilgi sağlayıcı olarak faaliyet

Dünyanın ilk 100'ü arasında
    Vanguard Group'un kurucusu Time tarafından dünyanın en güçlü 100 kişisinden biri seçilen John C. Bogle. 20'nci yüzyılın dört yatırım devinden biri olarak gösterilen Bogle'ın şirketlerinin aktif toplamı 1.6 trilyon dolar. Yahudi Lobisi'ne yakın bir isim ve Yahudi gençlerini bir araya getirme ve kimliklerini tanıtma konusunda faaliyet gösteren Jewish Heritage Programı'nın konferanslarına konuşmacı olarak katılmış. Diğer firma Capital World Investors ise 1931'de Jonathan Bell Lovelace'ın kurduğu ve şu anda Yahoo'dan Volkswagen'a, Bayer'den Continental'e kadar dünyaca ünlü markalara ortaklıklarıyla tanınan bir yatırım şirketi. Şirketin başında Almanya kökenli Rothenberg ailesinden James F. Rothenberg var.

Petrolü belirliyorlar parayı enerji sektörüne yatırıyorlar
    Enerji alanında kendilerine özel yatırım fonu bulunan bu üç şirketin aynı zamanda portföylerindeki yatırımların büyük bölümü de enerji alanında. Örneğin Capital World Investors'un yatırım portföyünün içinde enerji sektörünün payı yüzde 14.66'ya kadar çıkıyor.

kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 24 Ağustos 2012; 11:45:11 >

• Bilgi güzel ancak çok karışık..

Birde anlamadığım petrol fiyatlarının düşeceği ile ilgili kısım bunun neresinde eğer başlığı kendi isteğiniz üzerine görüş ve kaanitiniz üzerinize düzenlediyseniz bence düşmez..

Bu devletimiz oldukça petrol bize girecek bizde göz göre göre girdireceğiz...!
  • Hayat maniplasyondur zaten...de bu yazıda ben petrolün neden düşeceğini anlamadım. Unutmayın ki kapitalist güçler tüm dünya petrolünü yönetmeye başladıkça fiyatlar artacaiktır..rezervi sınırlı olan ve her gün tüketilmesi zorunlu bu maddenin fiyatının düşmesini beklemek de maniplasyona gelmek demektir..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya da düşebilir ama Türkiye de zannetmem.
  • 3-5 kuruş düşer belki.
  • şu an ham petrol 115 dolarken %50 düşse 60 dolara
    bızım aldıgımız yakıta tammı etkılermı
    etkılemez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önceki yükselişllerde ne zaman manipülasyon yapıldığı tespit edildiyse uzun süreli ve kesin düşüşlerin olduğu görülmüştür bu birincisi, ikinciside tam bilmiyorum 3 yada 5 eylul idi sanırım. bir zirve olacak. bu görüşme sonrası düşmesi muhtemel...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 24 Ağustos 2012; 12:02:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel bilgi. Elinize sağlık.

Ancak petrol yükselişi, ne kadar manipülasyon olsa da, bu büyük şirketlere müdahale hakkı olamaz. İşin içinde İngiliz ve Amerikan şirketleri var. Yahudilerin de işin içinde joker olması, olayın örtbas olmasına yol açacaktır.

Petrol fiyatları bir miktar düşer düşmesine de çok umutlu olmayın derim.

Bizim hükümete gelince.... Partiye bağış yaparsın, benzin indirimi 3 hafta sonra pompaya yansır.... Arada zam olmazsa....
  • Şuanda ham petrol 95$ seviyesine geriledi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Dünya da düşebilir ama Türkiye de zannetmem.

Geçen gün uğradığım Fiat bayisinde Bravo'nun fiyatına 3 bin TL zam yapıldığını söyleyen satış elemanına:

- $, € düşerken fiyatların düşmesi gerekirken hangi akla hizmet zam yapıyorsunuz?

dediğimde herif sırıtarak şu cevabı verdi:

- Siz Türkiye'de zam geldikten sonra fiyatı düşen bir şey gördünüz mü?

Hakikaten öyle, petrol düşse doları bahane edip yine indirmezler. Dolar ve petrolün her ikisi birden düşecek ki 2-3 kuruş göstermelik indirim yapılsın.
  • yanılıyorsun, benzine 1hafta içinde tekrar zam gelecek
  • Indirim bize yansımaz. Devlet daha fazla vergi almış olur sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webcin

Şuanda ham petrol 95$ seviyesine geriledi...

sende cem yılmaz olmalısın?
  • Düşse kaç yazarki vergi hariç sade fiyatından en fazla düşecegi 5kuruştur
  • geçenlerde öğrendiğim bir haberi vereyim arkadaşlar size çok alakalı olmayacak ancak, ülkemizle ilgili biraz daha övünmenize sebep olacağım:

almanya lpg fiyatını 7 yıl süre ile sabitledi litresi 0,6 euro yani 1,34 tl üstelik lpg yaptırana 600 euro destek var.
  • İstanbul'da şu an 95 oktan kurşunsuz fiyatı 4,52TL.

Arkadaşım indirim olsa kaç olacak? 2.52TL'ye mi düşecek?

Şaka mı yapıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrin

İstanbul'da şu an 95 oktan kurşunsuz fiyatı 4,52TL.

Arkadaşım indirim olsa kaç olacak? 2.52TL'ye mi düşecek?

Şaka mı yapıyorsunuz?

ben ne diyorum sen ne diyorsun insanı haber paylaştığına pişman eder senin gibi zihniyetler, 4 tl ye düşse benzin almayacaksın yani öyle mi? lpg bir önceki fiyat olan 1,92 ye düşse başka birşey istemem ne yani 50 kuruşa düşmedi diye indirim yerine saymayalım öyle mi
  • En fazla düşeceği 5 krş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

ben ne diyorum sen ne diyorsun insanı haber paylaştığına pişman eder senin gibi zihniyetler, 4 tl ye düşse benzin almayacaksın yani öyle mi? lpg bir önceki fiyat olan 1,92 ye düşse başka birşey istemem ne yani 50 kuruşa düşmedi diye indirim yerine saymayalım öyle mi

Canım arkadaşım;

Ben senin paylaştığın habere bir şey demedim. Ben zaten günümüzdeki yakıt fiyatlarına tepkiliyim. İnşallah yakıt fiyatları düşer ancak yönetim her zaman cebimizden 10 alıp 2 geri veriyor ve bu böyle sürüp gidiyor.

Merak etmeyin zihniyetimiz aynı size ve paylaştığınız habere verilmiş bir yorum değil. Bize ŞAKA yapan hükümete edilmiş bir veryansındır.

Seveee seveee alıyoruz yakıtı ne yapalım.
  • 3-4 yıl içindeki fiyatları

Benzin - 7.35
    Mazot - 6.10
    Lpg - 4.70
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.