Şimdi Ara

Sabah koşusu aç karnına mı yapılmalıdır tok mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
39.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç haftadır sabah koşusuna başlamayı düşlüyordum. Hem spor olsun hem de zinde kalayım diye. Tabi spor salonuna verecek para yok , yapabileceğim tek olanak bu gibi duruyor. Yarın sabah 6 da kalkıp sahil kenarında şimdilk 3 dakika yürüyüş 1 dk hafif ya da orta şiddetli koşmayı planlıyorum.

Ama aç mı tok mu olmalı bu konuda bilgisi olanlardan tavsiye bekllyorum ?

Ilık su içerek yap diyenler de var , aç karnına yaparsan böbrek hastası olursunsun diyenlerde..

Not : kilo verme gibi bir niyetim yok. Hatta boyuma göre normalden biraz daha zayıf sayılırım. Tek rahatsız eden yağ yüzümdeki sivilce yağları.

Edit : spor 45 dk - 1 saat arası sürecek. 3 dk yürüyüş , 1 dk koşu... 3 dk yürüyüş 1 dk koşu. Tabi dü&enli yaptığım taktirde koşu süresi artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 30 Eylül 2013; 23:45:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aç karna daha mantıklı. metabolizman çalışır vaziyette olur ve yediklerini sindirmen daha kolay olur.
    sabah sporu aç karna akşam sporu yemekten biraz sonra,, BENCE.

gerçek işini kolaylaştırır

düşenin dostu ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

aç karna daha mantıklı. metabolizman çalışır vaziyette olur ve yediklerini sindirmen daha kolay olur.

Ya da bir dilim peynir ekmekle yapmak da mantıklı gibi. Yine de doktora sormalı mıyım acaba aile hekimine falan. Saçma olur mu bu konu için aile hekiminden vs. Randevu almam ?

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

aç karna daha mantıklı. metabolizman çalışır vaziyette olur ve yediklerini sindirmen daha kolay olur.

Ya da bir dilim peynir ekmekle yapmak da mantıklı gibi. Yine de doktora sormalı mıyım acaba aile hekimine falan. Saçma olur mu bu konu için aile hekiminden vs. Randevu almam ?

Alıntıları Göster
    ben aç karnına yapıyordum yanına su alabilirsin su içebilirsin çok karnını da doldurma tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: DreamingLight

Aç karnına
    Tok karnına spor yapılmaz zaten. Ama az biraz atıştırabilirsin gitmeden önce. De 4 dakika ne ya

Orijinalden alıntı: DreamingLight

Aç karnına
    kahvaltıyı peynir ekmekle geçiştirme.
    aç karna sporunu yap ve arkasından sağlam bir kahvaltı yap. ayrıca 4dk spor yapacaksan hiç yapma, 4dk da kaslarını anca ısıtırsın.
    yağdan kurtulmak istiyorsan ekmeği ve şekeri tamamen keseceksin. öğünlere pilav ve makarna sıkıştır, ekmeği kesinlikle kes.

gerçek işini kolaylaştırır

düşenin dostu ol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doktora danış belki bizde hata vardir belli olmaz

kahvaltıyı peynir ekmekle geçiştirme.
    aç karna sporunu yap ve arkasından sağlam bir kahvaltı yap. ayrıca 4dk spor yapacaksan hiç yapma, 4dk da kaslarını anca ısıtırsın.
    yağdan kurtulmak istiyorsan ekmeği ve şekeri tamamen keseceksin. öğünlere pilav ve makarna sıkıştır, ekmeği kesinlikle kes.

Alıntıları Göster
    bence ufaktan atıştır öyle çık.
    tabi bu bence (1 yıl boks 3 yıl futbol 1 yıl yüzme+body 1.5 yıl basket yapmış biri olarak)

Orijinalden alıntı: kediyekafatutanfare

Doktora danış belki bizde hata vardir belli olmaz
    1 tane elma ye sonra koşunu yap sonra sıkıcı kahvaltını yap

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和
  • quote:

Orijinalden alıntı: kediyekafatutanfare

Doktora danış belki bizde hata vardir belli olmaz
    Beyler ben mi yanlış anladım adam yoksa sadece 3 dakika yürüyüp 1 dakika koşmak için mi soruyor bunları ?

Orijinalden alıntı: Zuko

3 yürü 1 koş 3 yürü 1 koş. Bu şekilde 15 dk yap bari.
    Kiloluysan aç karnına yap.

Zayıfsan eğer birde aç karnına sabah koşuyorsun hep çöp gibi kalırsın

Aç veya tok koşmanın sağlığa etkisi yoktur. Böbrek olayını kim dediyse sallamış.

Orijinalden alıntı: [Eren]

Tok karnına spor yapılmaz zaten. Ama az biraz atıştırabilirsin gitmeden önce. De 4 dakika ne ya

4 dk derken spor toplam 1 saat sürecek 3 dk yürüyüş 1 dk koşu şekllnde , zamanla koşu süresini artıracağım tabi.

Orijinalden alıntı: Albert Enişten

quote:

4 dk derken spor toplam 1 saat sürecek 3 dk yürüyüş 1 dk koşu şekllnde , zamanla koşu süresini artıracağım tabi.

He anladım. Amacın kondisyon falan yapmak galiba. Aç karnına da gitme. Enerji verecek bişeyler atıştır.

Orijinalden alıntı: Rhaegar Targaryen

Beyler ben mi yanlış anladım adam yoksa sadece 3 dakika yürüyüp 1 dakika koşmak için mi soruyor bunları ?

Yanlış anladınız o kadar manyak değllim 4 dakikalık aktivite içln sabahın 6 sında kalkıcam :) 3 dk yürüyüş , 1 dk koşu toplam 1 saat ya da 45 dakika sürecek.

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

Alıntıları Göster
    Tok karnına da aç karnına da spor yapılmaz.
    Sabah uyandığında vücudun özellikle proteine açtır. Ek olarak yakacak karbonhidrat da yok. Kısacası yakıt yok vücutta.

O nedenle bişeyler yemen gerekir. Müsli düşünebilirsin mesela.
    Olmadı bir dilim ekmek, üstüne muz gayet güzel olur. Biraz çikolata koyabilirsin.

Sakın ama sakın aç karnına spor yapma. Tok karnına rahatsız olduğunu hisseder bırakırsın sporu. Aç karnına bayılır kalırsın, farketmezsin bile.

edit: Kilo verme niyetin yoksa spor ile çok iyi beslenmen gerekiyor. Öncesinde karbonhidrat, sonrasında protein ağırlıklı olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 30 Eylül 2013; 23:47:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Albert Enişten

quote:

Orijinalden alıntı: Rhaegar Targaryen

Yanlış anladınız o kadar manyak değllim 4 dakikalık aktivite içln sabahın 6 sında kalkıcam :) 3 dk yürüyüş , 1 dk koşu toplam 1 saat ya da 45 dakika sürecek.

45 dk yürüyüp, 15 dk koşun.
  • Pardon o zaman. Tavsiyeye gelirse aç karnına 1 saat 45 dakika koşarsan mideye zarar verirsin.Kendimden biliyorum.Midenden acı iğrenç bir tat geliyor ve mideni yukarı çekiyorlar gibi oluyor.Tavsiyem 1 dilim ekmek.Biraz peynir.1 bardak ta nescafe.

Ben zamanında bu şekil bir rejim programıyla 25 kilo vermiştim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.