Şimdi Ara

Sabah koşusu aç karnına mı yapılmalıdır tok mu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
39.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

Orijinalden alıntı: FILIGRANE

Ben kendi dusunce mi yaptıgımı soyledim sen ister katıl ister katılma. Liseli ergen, bos konusma gibi lafları soyleme cüretini kendinizde nasıl buluyorsunuz ?

Bu konuda kendi düşünceni söyleyemezsin. Tecrübelerini, araştırmalarını söylersin anca.
    Sağlık ile ilgili hiç bir konuda kendi düşünceni söyleyemezsin. Bunlar senin düşüncelerin kadar basit konular değil. Bir doğru var ve aksini yapmak sağlıklı değil. Bu kadar.

Annesinin poşetlerini taşımak, sabah okul servisine yetişmek için koşmak dışında spor yapmayan adamlar gelmiş yorum yapıyorlar konuya.

IS JOGGING ON AN EMPTY STOMACH HEALTHY? al sende bi arastır istersen. Konu sahibi 3 dk yuruyus 1 dk kosu yapacagını da soyluyor, yok bayılırsin, saglıga zararlı gibi kuruntuları kendine sakla. Daha fazla kucuk dusurmeye calısıp kendinizi basitlestirmeyin.

• quote:

quote:

quote:

Ben kendi dusunce mi yaptıgımı soyledim sen ister katıl ister katılma. Liseli ergen, bos konusma gibi lafları soyleme cüretini kendinizde nasıl buluyorsunuz ?

Bu konuda kendi düşünceni söyleyemezsin. Tecrübelerini, araştırmalarını söylersin anca.
    Sağlık ile ilgili hiç bir konuda kendi düşünceni söyleyemezsin. Bunlar senin düşüncelerin kadar basit konular değil. Bir doğru var ve aksini yapmak sağlıklı değil. Bu kadar.

Annesinin poşetlerini taşımak, sabah okul servisine yetişmek için koşmak dışında spor yapmayan adamlar gelmiş yorum yapıyorlar konuya.

IS JOGGING ON AN EMPTY STOMACH HEALTHY? al sende bi arastır istersen. Konu sahibi 3 dk yuruyus 1 dk kosu yapacagını da soyluyor, yok bayılırsin, saglıga zararlı gibi kuruntuları kendine sakla. Daha fazla kucuk dusurmeye calısıp kendinizi basitlestirmeyin.

Birincisi boş mide farklı birşey kahvaltı farklı bişey olayı kendine çekme. Kahvaltı üzerine yap demiyoruz. Vücut bütün gece aç ve metabolizma en yavaş seviyelerde. Kalkar kalkmaz güzel bir kahvaltı protein ağırlıklı edilir. yaklaşık 2 saat sonrada spor yapılır. Bu süreçte metabolik faaliyetler tavan yapar, spordan 15 dk öncede yeşil çay içersin istediğin kadar koşarsın. Ne kas yıkımı olur ne enerji kaybına bağlı göz kararması ve baş dönmesi.

Bu kadar basit değil bu işler. ToffieBoi arkadaşın dediği gibi de düşündüklerini söylemekle olmaz bu işler tecrübe ve bilgiyle olur.

• quote:

quote:

quote:

Kitap oku hocam biraz.
    Adam bu düzenle 1 saat antrenman yapacağını söylüyor.

Ek olarak boş mide ile aç olma durumu çok farklı şeyler. Benim söylediğimde de midesi boş olacak. Fakat aç olmayacak, enerji almış olacak.

• Vücut yağ yakmak için glikojene ihtiyaç duyar. Yağ yakmak için yeterli glikojen bulamazsa enerjiyi kasları yakarak sağlamaya başlar.

Aç karnına da tok karnına da spor olmaz. Karbonhidrat içeren çok hafif bir kahvaltı spor öncesi uygun olur.

Orijinalden alıntı: Rhaegar Targaryen

Pardon o zaman. Tavsiyeye gelirse aç karnına 1 saat 45 dakika koşarsan mideye zarar verirsin.Kendimden biliyorum.Midenden acı iğrenç bir tat geliyor ve mideni yukarı çekiyorlar gibi oluyor.Tavsiyem 1 dilim ekmek.Biraz peynir.1 bardak ta nescafe.

Ben zamanında bu şekil bir rejim programıyla 25 kilo vermiştim.

Hocam ne 25 kilosu ben 10 kilo daha versem hastanelik olurum , bu koşu sporunun sonucunda illa bünye zayıflar mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Albert Enişten

quote:

Pardon o zaman. Tavsiyeye gelirse aç karnına 1 saat 45 dakika koşarsan mideye zarar verirsin.Kendimden biliyorum.Midenden acı iğrenç bir tat geliyor ve mideni yukarı çekiyorlar gibi oluyor.Tavsiyem 1 dilim ekmek.Biraz peynir.1 bardak ta nescafe.

Hocam ne 25 kilosu ben 10 kilo daha versem hastanelik olurum , bu koşu sporunun sonucunda illa bünye zayıflar mı ?

Niye hastanelik oluyorsun ki ?

• quote:

quote:

quote:

Zayıfım işte , boy kilo indeksine göre 2-3 kilo azım var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Zayıfım işte , boy kilo indeksine göre 2-3 kilo azım var.

Benim dediğim rejim hocam.Ben sabah kahvaltısında sadece 1 dilim peynir 1 dilim ekmek 1 bardak tek iekerli nescafe içiyordum.Öğlen yoğurt 3 gibi elma 5 de salata yiyordum.Böyle zayıfladım.

Sen kalktığında peynir ekmek nescafe yi ye iç.Sonra spordan gelince sağlam bir kahvaltı yap.

• quote:

Orijinalden alıntı: [Eren]

Tok karnına spor yapılmaz zaten. Ama az biraz atıştırabilirsin gitmeden önce. De 4 dakika ne ya

Adam 3dk koşacak 1 dk mola vercek böyle ke periyotla devam edicek toplam 7dk değil heralde :D

• Ac karna yapmak yag yakmak icin daha iyi tabi olcu kacarsa kas da yakilir

koşudan önce bir bardak su yanında yarım muz veya bir adet elma ye spordan önce. spordan sonra sağlam kahvaltı yap ( sabah herşey serbest zaten gün boyu metobolizma calısacak öğlen akşam ekmek yeme yeter yogurt filan ye ) örnek bir program var bende şöyle;

+ anlatılmaz yaşanır. ben antidepresan kullanmak yerine bunu seçtim şuan gayet rahatım. herkese tavsiye ederim sabah namazı ardından koşu ardından banyo biraz kitap roman sonra kahvaltı düzene sokulursa insanı hem fiz. hem pis rahatlatıyor. korkamayın güneşin doğusunda hava çok güzel oluyor.

Koşuya Başlamak

Koşmaya karar veren bir çok insanın koşu deneyimleri ne yazık ki pek uzun sürmez.
    Bunun nedeni, uygulanan programların çoğunun karmaşık olması, bir hedef içermemesi, gereksiz yere zorlayıcı ve yorucu olmasıdır.

Basketbol, tenis vb. gibi değişik sporlar yaparak fiziksel bir altyapıya sahip olmayan kimselerin doğrudan koşu programına başlaması doğru olmaz.
    Bunun yerine hem koşu hem yürüme içeren yürüme/koşu programı uygulanması gerekir. Bu da haftada 4 kez yapılan ve 20-30 dakika arasında süren bir antrenmandır.

Hayatında hiç koşmamış birinin ise yürüme/koşu programına başlamadan önceki 8 gün boyunca hergün yürüyüş yapması gerekir.
    İlk 4 gün 20 dakika ve sonraki 4 gün 30 dakika olmak üzere toplamda 8 gün yürünerek, yürüme/koşu programı için ayaklar hazırlanmalıdır.
    Bu sürenin sonunda kısa koşular programa dahil edilir. 2 dakika koşu ve 4 dakika yürüme olmak üzere bu tekrar 30 dakika içinde 5 kez yapılır.
    Koşunun yavaş ve jog atma şeklinde olması gerekmektedir.

Koşuya yeni başlayanların yaptıkları en büyük hata, koşulan süre yerine koşulan mesafeyi dikkate almalarıdır. Halbuki koşulan mesafenin hiçbir önemi yoktur.
    Yani kaç kilometre koştuğunuzun değil, kaç dakika koştuğunuzun önemsenmesi gerekir.

Yeni başlayanların çok yaptıkları diğer bir hata ise hızlı koşmaya çalışmaktır.
    Hızlı koşmak nefes alıp vermeyi güçleştirir, kaslar acı çekmeye başlar ve koşmak eğlence olmaktan çıkar.
    Bunun doğal sonucu olarak cesaret kırılır, motivasyon azalır ve kişi koşmayı bırakır. Halbuki yeni başlayanların koşu süratleri, hızlı yürüme temposuna yakın olmalıdır.
    Koşarken nefes nefese kalmamalı ve hatta yanındaki koşu partneri ile konuşabileceği rahat bir tempoda koşmalıdır.

Aşağıda önerilen program, maratonda dört kez ABD Olimpiyat takım seçmelerine katılmış olan Budd Coates tarafından hazırlanmıştır.
    Programın amacı koşuya yeni başlayanları 10 hafta içinde 30 dakika koşabilecek duruma getirmektir.
    Bunu başaranlar yani 30 dakika boyunca rahat bir şekilde koşabilme seviyesine gelenler, artık koşulan süreyi değil de, koşulan mesafeyi dikkate almaya başlayabilirler.

Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler

1) Koşu programına başlamadan once doktor kontrolünden geçiniz. Koşmanızı engelleyici
    bir sağlık probleminizin olmadığına emin olunuz.
    2) Antrenman öncesi ve sonrası oluşabilecek ağrılarınız üzerine gitmeyiniz.
    Daha büyük sorunlara neden olabilir ve spora daha uzun süre ara vermek zorunda kalabilirsiniz.
    O nedenle gerekirse dinlenerek veya gerekirse medikal yardım alarak ağrılarınızın geçmesini bekleyiniz.
    3) Eskimiş ayakkabılar veya başka sporlar için tasarlanmış (tenis, basketbol gibi) ayakkabılar ile koşmayınız.
    4) Koşmadan önce kaslardaki sertliği gidermek için hafif esnemeler yapınız. Egzersizin sonunda bu esnemeleri daha fazla yapmaya çaba sarfediniz.

10 Haftalık Yürüme/Koşma Programı

Bu programa başlamadan önce 8 gün yürüyüş yaparak ayaklarımızı hazırlamalıyız. İlk 4 gün 20 dakika, sonraki 4 gün ise 30 dakika yürüyüş yapmalıyız.
    Sekiz gün sonunda artık birinci haftanın programını uygulamaya başlamak için hazır hale gelmiş oluruz.
    Program boyunca yürüme/koşma antremanlarını haftada 4 gün, Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri yapmalı; Salı, Perşembe ve Pazar günleri dinlenmeliyiz.

Hafta 1 2 dakika koş, 4 dakika yürü. Toplam 5 kez.

Hafta 2 3 dakika koş, 3 dakika yürü. Toplam 5 kez.

Hafta 3 5 dakika koş, 2.5 dakika yürü. Toplam 4 kez.

Hafta 4 7 dakika koş, 3 dakika yürü. Toplam 3 kez.

Hafta 5 8 dakika koş, 2 dakika yürü. Toplam 3 kez.

Hafta 6 9 dakika koş, 2 dakika yürü. Toplam 2 kez. Daha sonra 8 dakika koş.

Hafta 7 9 dakika koş, 1 dakika yürü. Toplam 3 kez.

Hafta 8 13 dakika koş, 2 dakika yürü. Toplam 2 kez.

Hafta 9 14 dakika koş, 1 dakika yürü. Toplam 2 kez.

(Not: Eğer 9.hafta sonunda yorgun hissediyorsanız, 10.haftaya geçmeden önce bu haftayı tekrar edin.)

Hafta 10 30 dakika koş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artemissaaa -- 28 Ekim 2014; 12:33:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

kahvaltıyı peynir ekmekle geçiştirme.
    aç karna sporunu yap ve arkasından sağlam bir kahvaltı yap. ayrıca 4dk spor yapacaksan hiç yapma, 4dk da kaslarını anca ısıtırsın.
    yağdan kurtulmak istiyorsan ekmeği ve şekeri tamamen keseceksin. öğünlere pilav ve makarna sıkıştır, ekmeği kesinlikle kes.

3dk yürüyüp 1 dk koşacak, 3 dk yürüyüp 1 dk kosacak böyle devam edeceğini söylemiş 4 dk nedir puhahahah

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Edit:Kosmak dedigim depar degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klokt -- 17 Ocak 2016; 21:27:44 >
  • Sabah koşusu akşam koşusu farketmez dostum canın ne zaman isterse çık koş

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.