Şimdi Ara

rx6600xt aldığım güne lanet olsun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
6.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam format attımdı

• kartta sorun yok 6600xt için sistemin geri kalanıda uyumlu olmalı bende 6600xt kullanıyorum bu arada

• Issızbiradam kullanıcısına yanıt

o işlemci ve ram 1080de darbogaz yapar hem 3060 ve hem 6600 xtye.çok fark olmayacaktır işlemci degişmedikçe

• RX 6600 üzerinden güncel oyunlarda aynı segmentteki Nvidia kartlardan daha performanslı çalışan AMD kartların iş eski API kullanan oyunlara gelince ciddi performans kaybına uğramasının nedenini yazmıştım.

Alıntı

metni:
    RX6600, DX12-Vulkan gibi işlemci çekirdeklerine binen yükü dengeli şekilde dağıtabilen API destekli AAA oyunları yüksek kalite ve 1080p çözünürlükte oynamak için bana göre en ideal kart. DX11 gibi tek çekirdek bağımlısı API destekli oyunlarda ise AMD ekran kartları çok fazla darboğaz yaşıyor. NVIDIA bu sorunu sürücülerine eklediği komut setleri ile işlemci çekirdeklerine binen yükü daha dengeli hale getirerek çözdü. Aslında sorun DX11 kaynaklı olmasına rağmen NVIDIA'nın bu konudaki çözümü AMD'yi "DX11'de kötü performans veriyor" durumuna düşürdü. Bu nedenle geriye dönük uyumluluk tercih meselesi ise bence Nvidia rakipsiz durumda. Dahası Nvidia'nın elinde DLSS gibi çoğu oyuncunun fark edemediği ya da önemsemediği kalite kayıplarına karşı ciddi performans artışı sağlayan bir kozu daha var.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/152241021

Konu sahibinin yaşadığı performans kaybı tam da bu nedenden kaynaklanıyor. Kullandığı işlemcinin tek çekirdek performansının kötü, işlemcinin performansının RAM frekansına bağımlı olması performans kaybını daha da arttırmış.

Techpowerup RX 6600 XT PCIe 3.0 vs PCIe 4.0 arasındaki farkı göstermek için yaptığı incelemede; kartın iyi bir PCIe 3.0 sistemde kullanıldığı senaryolarda X8'de çalışması ortalama performansta %2, Hitman 3 özelinde ise %13,5 kayba neden olmuş. Genel olarak RX 6600 XT'nin PCIe 3.0'da çalışmasının çok da dert edilecek bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Ancak 4 iş hattını kullanan RX 6500 XT için bu kayıp çok daha fazla. Hatta tercih edilmemesi gereken bir noktada.

Her ne kadar RX 6600 XT'nin PCIe 3.0 üzerinden 8 iş hattını kullanmasının ciddi bir performans kaybı yaratmadığını ifade etsem de AMD'nin kartın X8'de çalıştığına dair kutusunda en ufak bir bilgiye yer vermemesini iyi niyetli bulmuyorum.

• Diğer parçalar zayıf. O sisteme isterseniz 3080ti takın. Yine böyle sorunlar yaşarsınız.

• r5 1500x ile kardeşimin gtx1660ti'si bile darboğaz yapıyordu, senin işlemci ile hayli hayli yapar.

• Atom fiziginede profesorlugede lanet olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Önerdiğiniz işlemci varmı?

i3 12100f ile değiştirmeyi düşünüyorum

• 2600x ile 1660ti baya baya darbogaz yapiyordu 45fps aliyordum
    Ben 5600g aldim 1660ti'in o zaman tam performansini alabilmistim 60 fpsye cikti %25 performans artisi demek bu.
    Sonra 6600xtye gectim 5600g ile single player oyunlarda olmasi gereken fpsyi veriyor fakat lol cs gibi islemci onbellegi yoran oyunlarda yarim performans veriyor 5600xe gore

Kisacasi islemcin 1060ta bile sinirda calisiyor islemcini 5600x yap tam performans alirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

5600xden asagi bir islemci sakin alma.

• 5600 ile x olan arasındaki fark OC yapanlar için değil mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2600x le 1660 ti darboğaz yapmasi imkansız gibi bir şey. Orta seviye islemci. Orta seviye ekran kartı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt

hayır 5000 serisi oc olmuyor.5600x'i aldın 4650 çalışır x570 anakartta ve oc yapacaksın 4750 oluyor en fazla yani 100 mhz buna oc bile denmez.5000 serisinin curve optimize isminde bir oc yöntemi var 4850 oluyor yani 200 mhz.

5600x ile 5600 arasındaki farklar 5600 200 mhz yavaş ve 90 dereceye kadar çalışma limiti 5600x'te 95 derece yani bu ne demek 5600 biraz daha narin sıcaklık konusunda.ikisinden de fan çıkıyor kutudan ama yaramaz.

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-5-5600

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-5-5600x

• Hocam 5600x bütçemi çok aşıyor

• işlemci kötü ram kötü drop düşük gpu kullanımı olması normal. 11400f h510 16gb 3200 ram bu sistem seni saha kaldiracaktir. Elindeki ramler çok kötü ramlerin kaç gb ve kaç adet ?

• Ryzen 5 5500 al yeterli olur sorunun çözülür.

• 2 tane 8gb 2400mhz var

Ramlerin çok kötü onları değiştirmek zorundasın. Eldeki anakart ram işlemci iyi fiyattan gider. Onların yerine 11400f 16gb 3200 mhz h510 yada b560 anakart almalısın. indirimleri takip et. Bütçen nedir bunuda bilmiyoruz şimdi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.