Şimdi Ara

rx6600xt aldığım güne lanet olsun (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
6.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

6600xt denen kart 1080ti gücünde oda 2070super demek o işlemci ile bu kartı besleyemezsin 1080p çözünürlükte tavsiyem 2k da oyun içinden de res scale açıp oynaman. Drop ve gpu yu tam kullanmaması gayet normal o cpu nun gücü yetmez oc yapsan bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ekran kartı bende var R5 5600 ve çift kanal 3200 mhz ram ile b450 anakart üzerinde kullanıyorum darboğaz fps drop gibi sorunlar yaşamıyorum. R5 1600 ile o ekran kartını çalıştırmaya çalışmak pek mantıklı değil. Üstelik ryzen işlemcilerde ramlerin frekans hızları da performansı çok etkiliyor. 2400 mhz ram kullanıyorsunuz ramlerinizi de upgrade etmenizi öneririm.

• Ryzen 1600 oyunlarda drop yapmaz. Yeni nesil islemcilere gore sabit dusuk seviye fps verir. Sisteminizde drop varsa yazilimsal bir sorununuz vardir. Yazilimsal sorunlara ornek. Mesela windows defenderin bazi sistemlerde oyunlari gereksiz kastirmasi vs. Siz temiz format atip deneyin.

Ayrica yuksek çözünürlüklu monitor alip ekran kartinizi bosu bosuna kasarsaniz pc ye daha cikmamis olan gercek yeni nesil oyunlarda fpsniz iyice dibe vurur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • minimum 10400f veya ryzen 3600 kullanmalısın 10400f ile kullanıyorum gayet memnunum

• su anda 3200 mhz de calısıyor fakat r5 5600 e gectım.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt

5600g ile kullaniyorum valla lol ya da cs icin yari yariya performansim az 5600xten 700 lira ucuza aldik guya. Csde 200fpsden cikmiyor 5600g. 5600x 300den asagi dusmuyor

Ama single player oyunlarda 5600xle hemen hemen ayni

• -net- kullanıcısına yanıt

Ya bir de amd islemcilerin ram frekansi ile ilgili sorunlari vardi 1000 ve 2000 serisinde 3000 serisi sonrasini bilmiyorum.

2600x ile 3200mhz ramleri deniyorum 2666dan yukari cikmiyor

5600g ile ayni ramleri 3200de kullanabiliyorum.

Anakart msi b450a pro

• ugacomtr u kullanıcısına yanıt

Hangi 6600XT var sizde hocam? CW var mı?

• Başlığa bak sonra millet neden AMD ye karşı yargılı rx6600xt aldığım güne lanet olsun 

Halbuki konunun kartlar alakası bile yok.rx6600xt aldığım güne lanet olsun rx6600xt aldığım güne lanet olsun rx6600xt aldığım güne lanet olsun 

• 4-5 sene kadar oldu r5 1600 ile gtx 1070 kullanıyordum arkadaşın bahsettiği gibi sistemde çeşitli sorunlar oyunlarda akıcılık vs berbattı sonrasında anakart ve işlemciyi satıp 8700K ya geçince sorunun tamamen işlemciden kaynaklandığını tecrübe etmiş biri olarak söyleyeceklerim ilk seri ryzenlerde 3000mhz altı ram pek önerilmiyordu özellikle b350 lerdeki ram uyumluluk durumları o dönemde canından bezdirmişti insanları 8700K dan sonra radeon 5700x li sistemi ryzen 2600 ve 3600 ile de kullanımım oldu inanın onlardanda tat alamadım ancak AMD en sonunda yıllar sonra dişe dokunur bi işlemci üretti 5600x ve 3060 ti kullanıyorum işlemciden yana sorunsuz

Özellikle 1 ve 2 seri çıkan r5 amd işlemciler belli bir gpu seviyesinden sonra tökezliyorlardı 3XXX serisinde biraz daha düzeldi durum 5XXX serisinde tamamen iyileşti zaten kullanıcı dostu AMD de 5XXX serisinde ne kadar kullanıcı dostu olduğunu gösterdi intelden beter kazık fiyatlarla

• msi mech model 2 fanlı.

2k 165 hz gigabyte monitorle kullanıyorum ben pek performansından memnun kalmadım 6800xt bakıyorum. 6700xt aslında işimi görecek bir kart ama hackintosh kurulumda tanıtamıyorsunuz. 6600xt 6800xt 6900xt modellerinden almam lazım. amd cpu ile 80+ gold 750w ile 6900xt yi kullanabileceğimi bilsem alacağım.

• Fakire sucuk vermişler, bu yamuk demiş.

r5 1600 2400mhz tek modül remli sisteme rx6600xt almış ateş püskürüyor rx6600xt aldığım güne lanet olsun 

• martax32 kullanıcısına yanıt

Birincisi ben tek modül değil çift modül kullanıyorum.

İkincisi artık rx6600xt değil rtx3060 kullanıyorum ve artık çok memnunum rx6600xt gibi droplar, driver bazlı hatalar freesync açılması halinde takılmalar yaşamıyorum ve görece eski nesil oyunlarda daha iyi rtx3060.

Birde çoğu kişi işlemcimi söylenmişler haklı olarak ama 2k ekran kullanıyorum.

• Aga noluyo agaa.. konuya iki mesaj yazdım iki mesajıma da farklı arkadaşlar cevap yazdı ama ortada ne benim mesajlar ne de arkadaşların alıntı yaptığı mesajlar var. Noluyo lan biri bana kafayı taktı ne yazsam siliyo mu?? Hiç bi açıklama da yok. Eskiden mesajınız hakkında şu yüzden işlem yapıldı diye bildirim falan gelirdi. Şimdi bu mesajı olduğu gibi kopyalıyorum muhtemelen bunu da silecekler. Aynı mesajı tekrar tekrar atıcam bana bi açıklama yapılana kadar. Kimse kusura bakmasın . 12 yıllık forumda böyle rezalet görmedim!

@Issızbiradam dostum sen de farkında mısın bu konuya attığım ve bana verdiğin cevap silinmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 26 Haziran 2022; 0:43:40 >
  • hayret 4 dakika geçti ve mesajım silinmedi. SS alıyorum bakalım kim ne sebeple siliyor benim mesajlarımı. İnsan gibi fikir belirttik. R5 1600 6600XT'yi besleyemez dedik ne küfür var ne hakaret. Sil bakalım editör arkadaş bunları da sil görelim.

• münşi kullanıcısına yanıt

dikkat etmedim hiç rtx3060 geçince problemlerin çoğu düzeldi 2k kullandığım için r5 1600 olması pek dert etmiyordum ama yinede r5 5600x geçmeyi planlıyorum ilerki aşamada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Issızbiradam -- 26 Haziran 2022; 1:2:32 >
  • İşlemci darnoğaz yapıyor diyen 1 milyonununcu kişi olmucam, datboğaz 1060 dan daha az fps almasına engel değil. 1060 dan az fps alıyorsa bir sıkıntı olabilir.

• Dün rx6600 satın aldım. Bugün deneme şansım oldu ve benzer sorunlar yaşadım, biraz araştırma yaptım 3-5 şey de ben yazıyım.

Kart ilk olarak Pci-ex 16x(Fiziksel olarak). Zaten 16x olan ekran kartı slotuna boyut itibariyle uyuyor. Fakat kartlar mimarisinden kaynaklı x8(o pinleri kullanıyor sadece). Diğer bir konu Pci-ex 3.0(eski model anakartlar) vs Pci-ex 4.0(Daha yeni model anakartlar). Buradada %1-2 lik bir performans kaybı olduğu gözüküyor testlerde ortalama çok endişelenecek bir şey yok.

rx6600xt aldığım güne lanet olsun

Darboğaz konusuna ve önerilere gelirsek. Bir arkadaşın şu işlemciyi anakartı al dediği sistemi kullanıyorum. i5 11400f-h510-16gb@3200 mhz. İşlemci kullanımı arkadaşın videoda olduğu gibi %40-50'lerde Gpu kullanımı da %40-70 arası seyrediyor fps düşüyor bazen gpu kullanımı %0 vurup Stutter denilen durum oluşuyor. Kısacası olay darboğaz değil.

Bir takım videolar var küçük tweakler fixler, bununla droplar belirli ölçüde azaldı. Bunun öncesinde bir çok şeyi denedim. Yaptığım araştırmalarda rx6xxx serisini kullanan bir çok kişide benzer sorunlar mevcut. Tam bir çözüm bulamadım.

Ek olarak bende sorunun directx11 ile ilgili olduğuna ikna olmuş bulunmaktayım hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D3monHunter -- 1 Temmuz 2022; 2:24:35 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.