< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
rx6600xt aldığım güne lanet olsun (3. sayfa)

-
-
O ekran kartlarından sağlıklı performans almak istiyorsanız PCİ exp 4.0 destekli anakartlarda kullanmanız daha doğru,pci exp 3.0 destekli anakartlarda drop yaşamanız muhtemel
-
Ulps nerden devre dışı bırakılıyor acaba? 6600XT ben de aldım ama furmark ve benchmark harici bir test yapmadım fps drop testini yapmamı sağlayacak program var mı?
Hala 8x mi çalışıyor? Kutuda ve ibarede PCI_E 4.0 support yazıyor.
Mortar Wifi B550M anakart var PCI_E1 slotunda takılı ve bende de X8'de hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 18 Haziran 2022; 12:8:51 > -
Kart zaten X8 olarak üretildi.
-
attığın videoya bakılırsa fps drop'ların sebebi hdd, ekran kartı değil. hiç ssd kullanıyorum deme, 30-35 saniye yükleme yapan ssd olmaz.
ayrıca pci x8 veya x16, pci 3.0 veya pci 4.0 arası fark oluşacak kadar güçlü değil o kart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 18 Haziran 2022; 12:52:45 > -
Sorun kartta degil senin sisteminde. Amd kullaniyorsan en az 3200 ghz dual bir bellek olmalı. 6600xt r5 2600x 4.2ghz de bile bazen darbogaz yapıyor. Son olarak saglam 650 700w bir psu almalısınız yoksa voltaj dengesizliğinden ömrü kısalır bütün parcalarınızın ... Düzenleme: pcie 4.0 olmaması zaten baştan ofsayt...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -net- -- 18 Haziran 2022; 14:56:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam elimdekileri kaça satabilirim işlemci ram anakartı
-
Anakarta 300 desen ramler 600 desen işlemci islemci 1600-1800 arası gidiyor sanirim. 2.el den fiyatlara bakın siz genede
Bakin ben bunu kendi bilgisayarimda gordum. 2600x ile 5600g arasinda %25lik bir preformans farki var cyberpunkta cok ciddi bir oran bu.
5600xten baska islemci uzer. 6600xtye o kadar para veriyorsan hakkini almak icin bu islemciyi almak zorundasin. 11400mus 5500mus bunlar uzecek islemciler. Ben bile 5600g 6600xt kullaniyorum lol csden dolayi pismanim
Bu arada 5600g ile 5600x arasindaki en buyuk fark islemci onbellegidir asil bu lol ve csye fpssine etki eden mesele de bu onbellek farkliligidir. 5600gde 16mb var 5600xte 32mb online oyunlarda neredeyse %50 farkediyor ama single playerlarda cok farki olmuyor. 5500lar falan 16mb onbellek hic bulasma o islere.
Isin ozu simdilik sabret acil alacaksin diye bir sey yok darbogazi yasasan da oyununu oynarsin ama boyle butce yok diye dusuk islemci alma ekran kartina yazik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methotrexate -- 18 Haziran 2022; 18:12:54 >
2600x ile cpu-zde kac mhzde calisiyor ramler bir ss atma ihtimaliniz var midir. Ben 2666dan yukseltememistim 5600gye gecince yapabildim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methotrexate -- 18 Haziran 2022; 18:14:42 >
5600 olarak piyasada pek bulunmuyordu
5600x ve piyasada bulunan 5600g ile karsilastirma yapacaksak onemli fark onbellek. Bu da islemciye yuk bindirildigi zaman onyuklemeye fazla bilgi alamiyor. Online oynanan oyunlarda kendini belli ediyor. Yari yariya fps farki yasatiyor. Ama single player oyunlarda ve gunluk islemlerde pek farklari bulunmuyor bu islemcilerin
Hocam anlaşılan bi 8k daha masraf yapmalıyım işlemcisi anakartı rami
-
Kesinlikle bosuna 6600xt kullanmamis olursun
bu işin sonu yok ki adam şimdi 5600x alsa 2 sene sonra çıkacak oyunlarda yine darboğaz yaşayacak.en mantıklısı 2k bir monitorle gucu ekran kartı üstüne vermek olacaktir
2k ve 144 hz monitör aldım. Ekran kartı rx 570 bu yüzden rx 6600 xt Almayı düşünüyorum. Haliyle 3600 işlemcim de, 5600x olması gerekecek dimi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
gerekmeyecek. 3600 2k için gayette yetecektir 1080de ise darbogaz mümkün. 1600af ile rtx3070 2k da sıfır darboğaz ile kullaniyorum. grafik ve çözünürlük yükseldikçe işlemciye düşen yük azalacaktir,bu da işlemcinin önemini düşürecektir. doğal olarak darboğaz ortadan kalkacaktır.
her yıl işlemci değiştirmeye para dayanmaz üst seviye bir ekran kartı ve 2k monitorle islemciyi gozardi ederek daha uzun süre kullanabilirsiniz.
pcie GEN4 kart alıp gen 3 de kullanırsanız böyle olur
6600xt x8 de çalışıyormuş 6500 ün düşük olduğunu biliyordum x16 olmadığından pcie gen4 anakartlarda kullanılması iyi olur sadece yoksa bant genişliği kayıp ediliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 18 Haziran 2022; 22:8:31 > -
Hocam bu konuda da sizle karşılaştık :)
oyun oynarken anlaşılır fps drop ama sizin sistemde olmaz işlemci ram ssd çok iyi sizde arkadaşla karıştırmayın kendi sisteminizi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 18 Haziran 2022; 22:5:21 > -
pcie GEN4 kartı gen3 de kullanırsanız drop oluşmaz sadece fps kaybı yaşarsınız. yanlış bilgilendirmeyelim diğer sayfada da yazılmış. fps kaybı ile drop aynı şeyler değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X